bato-adv
bato-adv

علت ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی اعلام شد؛ اتهام امنیتی

علت ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی اعلام شد؛ اتهام امنیتی

دادستان تهران درباره ممنوع الخروجی پگاه اهنگرانی بازیگر سینما گفت: این فرد بدلایل اتهام امنیتی و جرم عمومی ممنوع الخروج شده است.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۸
پگاه آهنگرانی بازیگر سینما و تئاتر که به عنوان داور به دعوت جشنواره‌ی "باتومی" گرجستان، قرار بود در این رویداد سینمایی شرکت کند، متوجه شد که ممنوع الخروج شده است.
 
علت ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی، اما به ده سال پیش بر می‌گردد. شرکت در اعتراضات به نتیجه انتخابات جنجالی ۸۸. پگاه آهنگرانی درباره علت ممنوع‌الخروجی‌اش نوشت: " این اتفاق به دلیل پرونده‌ای است که به دلیل حوادث ۸۸ در قوه قضاییه داشته‌ که به موجب آن به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود و به نظر می‌رسد با تغییرات اخیر در قوه قضاییه اکنون حکم در مسیراجرا قرار گرفته است."

این بازیگر با تایید این موضوع به خبرنگار ایسنا گفت که این اتفاق به دلیل پرونده‌ای است که بعد از حوادث ۸۸ در قوه قضاییه داشته که به موجب آن به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود و به نظر می‌رسد با تغییرات اخیر در قوه قضاییه اکنون حکم در پروسه اجرا قرار گرفته است.
 

علت ممنوع الخروجی پگاه آهنگرانی چیست؟

روز گذشته القاصی دادستان تهران در جمع خبرنگاران درباره ممنوع الخروجی پگاه اهنگرانی بازیگر سینما گفت: این فرد بدلایل اتهام امنیتی و جرم عمومی ممنوع الخروج شده است.
 
ماجرای ممنوع‌ الخروجی پگاه آهنگرانی از زبان خودش
 

پگاه آهنگرانی کیست؟

پگاه آهنگرانی متولد سال ۱۳۶۳ در شهر اراک است. آهنگرانی به واسطه پدر و مادری که هر دو کارگردان بودند در ۶ سالگی وارد سینما شد. اما دومین فیلم او «دختری با کفش‌های کتانی» به کارگردانی «رسول صدرعاملی» اسم او را سر زبان‌ها انداخت. فیلمی که در دهه هفتاد با مطرح کردن موضوع روابط و دوستی‌های پیش از ازدواج دست به تابو شکنی بزرگی زد. البته خیلی‌ها توفیق حضور آهنگرانی در این فیلم را به لطف مادرش منیژه حکمت دانستند که در این اثر مشاور کارگردان بود. آهنگرانی برای بازی در این فیلم در جشنواره قاهره و برلین تقدیر شد.

پس از آن در فیلم ساختار شکن «زندان زنان» به کارگردانی منیژه حکمت بازی کرد که ایفای سه نقش متفاوت در این فیلم توجه منتقدان را به خود جلب کرد. او در فیلم‌های متعددی از جمله فیلم‌های پر فروش «ورود آقایان ممنوع» و «مکس» هم حضور داشته است.

سال خوب پگاه آهنگرانی، اما سال ۹۱ بود. آنجا که او در بهمن ۹۱ و در جشنوراه فیلم فجر برای فیلم «دربند» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد. اگرچه انتخاب او به عنوان برنده سیمرغ بلورین، اعتراض گسترده‌ای را به دنبال داشت.

ماجرای ممنوع‌ الخروجی پگاه آهنگرانی از زبان خودش
پگاه آهنگرانی و مادرش منیژه حکمت

پگاه آهنگرانی و مستندی که جنجالی شد

آهنگرانی از همان سال‌های اول فعالیتش به عنوان بازیگر، کارگردانی را هم تجربه کرد. او اولین مستند خود به نام سیب را سال ۸۰ ساخت. سپس چند مستند دیگر از جمله مستند تحسین شده «محاکات غزاله علیزاده را ساخت»، اما مهمترین و جنجالی‌ترین ساخته او مستند «ده نمکی‌ها» است. او از سال ۸۵ و پس از اکران فیلم «اخراجی‌ها» با حضور در سینما‌ها از استقبال مردم تصویر برداری می‌کرد و بعدا به خود ده نمکی رسیده و در مستند بیشتر به شخصیت او پرداخته است.

این مستند چند بار از شبکه‌های خارجی پخش شد و برای او حاشیه‌هایی ایجاد کرد. پگاه آهنگرانی چند روزی را نیز، آنطور که در آن مقطع گفته شد به خاطر ساخت مستند ده نمکی‌ها و پخش آن از رسانه‌های بیگانه بازداشت شد.

بعد از انتشار خبر دستگیری پگاه آهنگرانی موجی از اعتراض‌ها نسبت به بازداشت این بازیگر به راه افتاد. خانه سینمای ایران، انجمن بازیگران ایران و جمعی از هنرمندان خواستار آزادی او شدند. با افزایش اعتراض‌ها سخنگوی قوه قضاییه وعده داد که او ۳ مرداد آزاد می‌شود. خانواده و دوستان او تا ساعت‌ها مقابل زندان انتظار کشیدند در نهایت به آن‌ها اعلام شد که آزادی او منتفی شده است. سرانجام پگاه آهنگرانی پس از ۱۷ روز، نیمه شب ۵ مرداد ۹۰ با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.