کرباسچی در ادامه سخنانش به موضوع انتخابات پرداخت و تأکید کرد: «برای اداره جامعه اگر راهی دیگر و کمهزینه جز صندوق رأی وجود داشت ممکن بود روی آن فکر کنیم. صندوق رأی تنها دستاوردی است که میتوانیم با آن جامعه را اداره کنیم، منتها باید نقصهای آن را برطرف کنیم. لیست الکی ندهیم و اگر کار خوبی انجام دادیم که در آن اتفاق بدی رخ داد، بهجای کار خوب، جلوی اتفاق بد را بگیریم».
غلامحسین کرباسچی در سلسلهنشستهای حزب «ندای ایرانیان» تحت عنوان «نسلدومیهای اصلاحطلب» گفت: «اینکه آینده انرژی چگونه است و این موضوع چه بلایی بر سر کشورها میآورد و مناسبات بینالمللی چگونه خواهد بود و چه اتفاقاتی در فناوری و فرهنگ رخ میدهد یا اینکه چه اتفاقی برای اصلاحطلبان، مردم و ایران رخ میدهد و نسل جوان جامعه چگونه فکر میکند، مستلزم این است که نسل دوم به شئون زندگی فرانگری کند و در مورد اینکه در آینده چه رخ میدهد و چه تمهیداتی باید بیندیشد».
کرباسچی خاطرنشان کرد: «درباره انتخابات هرچقدر حرف بزنیم کاری با رأیدادن مردم نمیتوانیم انجام دهیم. شمایی که از حضور مشروط صحبت میکنید آخرش رأی خواهید داد».
وی افزود: «یکی از مواردی که میتوان در موردش بحث کرد، آینده دموکراسی است. دموکراسی بدترین و ناگزیرترین روش اداره کشور است. آیا گزینهای جز صندوق رأی وجود دارد؟ بنابراین با وجود همه دعواهایی که در ایران داریم، راهی جز صندوق رأی نداریم. اصلا شرط و حضور مشروط شما پذیرفته نشد، بعد میخواهید چهکار کنید؟».
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: «منتقد فراکسیون امید و شورا [شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان]هستم، انتقاد ما این نبود که تلاش کردیم مثلا نماینده فرستادیم شورای شهر، بلکه این بود که درست انتخاب نکردیم. الان در مجلس چه چیزی کم داریم؟ مجلسی میخواهیم که برای کشور راهگشا باشد و به نظام کارایی تزریق کند، پس باید آدمهای کارآمد را انتخاب کنیم».
کرباسچی در ادامه سخنانش با بیان رویکردهایی مانند انفعال و سیاستگریزی و کنارهگیری از انتخابات، گفت: «راه دیگر این است که از این فرصت و روزنه (انتخابات) استفاده کنیم، منتها باید درست عمل کنیم. باید به کسی دل ببندیم که توانمندی، تخصص و کارآمدی داشته باشد. این موضوع را همیشه گفتیم، ولی وقتی به صحنه سیاست وارد میشویم آن را فراموش میکنیم».
او بیان کرد: «واقعا نمیدانم اصلاحات چیست؟ چه کسی گفته است که من عقبنشینی کردم؟ گفتهام این اصلاحاتی که بیستواندی سال در مملکت علم شده، به دنبال اصلاح چیست؟ سیاست، اخلاق، اجتماع و زندگی مردم را میخواهیم اصلاح کنیم؟»
این فعال سیاسی افزود: «در چهار تا پنج سال گذشته شهرداری در قم منصوب شده است که جزء اصلاحطلبان نیست و به ضرس قاطع میگویم به لحاظ خدمات و توسعه شهری، فضای سبز و ساخت معابر در طول صد سال گذشته شهرداری به خوبی وی در قم نیامده است. هماکنون بر سر ماجرای تحصیل فرزندانش در خارج از کشور علیه او فضاسازی میکنند. میتوانم ادعا کنم در این پنج سال نظافت قم از تهران بهتر است. میخواهم بگویم اصلاحطلبی این است که یک شهردار خوب به مردم خدمت کند و کار انجام دهد، حالا این اسمش هرچه میخواهد باشد؛ اصولگرا یا اصلاحطلب». شهردار پیشین تهران یادآور شد: «یکبار دور هم بنشینیم و درباره اصلاحطلبی همفکری کنیم. گفتم رئیس دولت اصلاحات، بهعنوان انسانی خوب و نجیب، روی چشم ما جا دارد و حرفش تأثیرگذار است، ولی باید اصلاحطلبی را تعریف کنیم و روی آن ضوابطی بگذاریم. اینکه کسی را روی کار بیاوریم و بر آن نقد داشته باشیم چه اشکالی دارد؟ ما اصلاحطلبان یکی را مسئول میکنیم و بعد حق نداریم بگوییم چرا اینطوری عمل کرده است».
کرباسچی در ادامه سخنانش به موضوع انتخابات پرداخت و تأکید کرد: «برای اداره جامعه اگر راهی دیگر و کمهزینه جز صندوق رأی وجود داشت ممکن بود روی آن فکر کنیم. صندوق رأی تنها دستاوردی است که میتوانیم با آن جامعه را اداره کنیم، منتها باید نقصهای آن را برطرف کنیم. لیست الکی ندهیم و اگر کار خوبی انجام دادیم که در آن اتفاق بدی رخ داد، بهجای کار خوب، جلوی اتفاق بد را بگیریم».
او یادآور شد: «احترام ما به رئیس دولت اصلاحات سر جای خودش است، اما باید روی مفهوم اصلاحطلبی کار شود و یک دور خودمان را تعریف کنیم. در هر انتخاباتی بحث این است که حضور داشته باشیم یا نداشته باشیم. اصلاحطلبی در کشور ما راهی برای مشارکت در جامعه و سیاست جز صندوق رأی ندارد».