مجید تختروانچی، از اردیبهشت سال جاری به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل مشغول به کار شد. در همین ماه بود که بعد از گذشت یک سال از خروج ایالات متحده از برجام، ایران با کلیدزدن فرایند گامبهگام کاهش تعهدات طبق برجام، فشار به اروپاییها برای عمل به تعهدات متقابل را پیش گرفت.
وزارت خارجه آمریکا به جواد ظریف اجازه نداده است که برای ملاقات همکارش به بیمارستان برود. آنها این اجازه را مشروط به آزادی یک زندانی آمریکایی در ایران کردهاند.
این را فارین پالیسی جمعه شب نوشت و خبر داد که مقامات آمریکایی به محمدجواد ظریف، اجازه دیدار با مجید تختروانچی، نماینده دائم کشور در سازمان ملل را که در بیمارستانی در نیویورک بستری است، ندادهاند.
به گزارش ایسنا، به نقل از فارین پالیسی، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ممنوعیت ظریف برای دیدار تختروانچی مدعی شد که اگر ایران یکی از زندانیان آمریکایی را آزاد کند، به ظریف اجازه دیدار با سفیر ایران داده خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این زمینه مدعی شده است: «آقای ظریف تمایل داشت از همکار خود در بیمارستانی عیادت کند که از خدمات درمانی در کلاسی جهانی استفاده میکند. ایران سالهاست که چندین شهروند آمریکایی را به ناحق زندانی کرده است و خانواده و دوستان آنها را به دلیل اینکه نمیتوانند آزادانه با عزیزانشان دیدار کنند، رنج میدهد. ما به نمایندگی ایران اطلاع دادیم اگر جمهوری اسلامی یک شهروند آمریکایی را آزاد کند، ما هم مجوز دیدار را صادر خواهیم کرد». سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل ابراز امیدواری کرد سفیر ایران در سازمان ملل بهزودی درمان شود.
علیرضا میریوسفی در توییتی درباره بستریشدن تختروانچی در نیویورک نوشت: «بیماری ایشان پس از شروع مأموریت و در مراحل اولیه شناسایی شد و ارزیابی پزشکان معالج این است که انشاءالله در مدت کوتاهی درمان میشود و سر کار بر خواهند گشت. در آمریکا اکثر افراد شاغل و از جمله کارکنان نمایندگی ایران تحت پوشش بیمه درمانی هستند و به طور طبیعی هزینهها را بیمه میپردازد». از زمان سفر تیرماه محمدجواد ظریف به نیویورک، دولت آمریکا، محدودیتهایی را برای هیئت ایرانی مقیم در نیویورک که در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل مشغول به کار هستند و برای شخص وزیر خارجه، محدودیتهای ترددی قائل شدند؛ محدودیت تردد از محل اقامت به دفتر نمایندگی و سازمان ملل. در این شرایط با اینکه از مقر سازمان ملل تا بیمارستانی که مجید تختروانچی در آن بستری است، حدود دو دقیقه با ماشین فاصله است، آمریکا اجازه این دیدار را نداده است و گفتهاند در ازای ملاقات، یک زندانی را باید آزاد کنند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بیبیسی فارسی گفته که پاسخ آمریکا به درخواست تردد آقای ظریف به خارج از محدوده مشخص این بوده است که اگر ایران یک شهروند آمریکا را آزاد کند، این مجوز داده خواهد شد.
سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه، در واکنش به اجازهندادن دولت آمریکا به ظریف برای ملاقات تختروانچی یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «انشاءالله مجید بهزودی حالش خوب شده و به مسئولیت خود بازمیگردد؛ ولی روسیاهی برای دولتی که مسائل انسانی را گروگان اهداف سیاسی قرار میدهد، خواهد ماند. قلب، روح و فکر ما پیش مجید بوده و دعای خیر همه ما همراهش است. انشاءالله وی بهزودی از بیمارستان مرخص شده و پرانرژی، متعهد، پرانگیزه و دوستداشتنی به سر مسئولیت خود باز خواهد گشت».
مجید تختروانچی، از اردیبهشت سال جاری به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل مشغول به کار شد. در همین ماه بود که بعد از گذشت یک سال از خروج ایالات متحده از برجام، ایران با کلیدزدن فرایند گامبهگام کاهش تعهدات طبق برجام، فشار به اروپاییها برای عمل به تعهدات متقابل را پیش گرفت.
نیویورکتایمز، همان زمان در گزارشی دراینباره نوشت انتصاب روانچی، «نشانهای دیدهشده از اینکه ایران تلاش خواهد کرد توافق را حفظ کند». تختروانچی از شهریور ۹۶ به عنوان معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور مشغول به کار شده بود. پیش از آن، از شهریور ۹۲ و از اوایل تشکیل دولت حسن روحانی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و از اعضای اصلی تیم مذاکرهکننده هستهای بود. روانچی که از سال ۱۳۶۰ در وزارت خارجه مشغول به کار شده بود، از سال ۶۷ تا ۶۸، ریاست اداره مجامع بینالمللی در وزارت خارجه ایران را در دست داشت و سپس از سال ۶۸ به عنوان رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل منصوب شد و از سال ۷۱ تا ۷۵ سفیر نمایندگی ایران در سازمان ملل و معاون کمال خرازی، نماینده دائم وقت ایران در این نهاد بود.
با انتصاب خرازی به وزارت خارجه، روانچی به تهران آمد تا به عنوان دستیار ویژه او تا سال ۸۱ مشغول باشد. او سپس تا سال ۸۵ سفیر ایران در سوئیس و لیختناشتاین و سپس تا سال ۸۸ به عنوان مشاور وزیر خارجه مشغول شد. روانچی با آغاز دولت دهم از وزارت خارجه بیرون رفت تا در سال ۹۲ و با ظریف به این نهاد برگردد.