bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۳۲۵۹
ماجرای سرقت از منزل تقی کبیری چگونه بحث برانگیز شد

روایت‌های متناقض از سرقت منزل یک نماینده مجلس

حالا امروز رضا حسن‌زاده، مسوول دفتر تقی کبیری، نماینده خوی، در بیانیه‌ای «دزیده‌شدن مقدار زیادی ارز و را از خانه این نماینده مجلس» را دروغ خوانده و گفته تنها «شمار سند و مدرک، مقداری طلای شخصی و اندکی وجه نقد» دزدیده‌ شده است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۰۸ مهر ۱۳۹۸

نماینده‌ای که با یک سرقت رسوا شد!تقی کبیری سرقت مقادیر زیادی پول ارز از منزلش را تکذیب کرد

فرارو- اصولا سرقت از منزل یک شخص، او را تبدیل به مالباخته می‌کند، فردی که حریمش مورد تعرض قرار گرفته و اموالش دزدیده شده، اما در مورد تقی کبیری این موضوع شکل دیگری به خود گرفته است. سرقت از منزل نوعی رسوایی برایش در پی داشته است. تقی کبیری نماینده‌ مجلس که براساس گزارش‌ها مقادیر زیادی پول نقد و ارز خارجی از منزلش به سرقت رفته، از ارائه توضیح دقیق درباره موضع خود داری کرده است. با این حال رییس دفتر او بیانیه‌ای در این باره صادر کرده و نوشته است که پول زیادی به سرقت نرفته است.

به گزارش فرارو، در روز‌های اخیر رسانه‌ها گزارش‌های ضدو نقیضی از سرقت مقادیر زیادی پول و ارز خارجی از منزل تقی کبیری نماینده اصولگرای خوی در شهرک غرب خبر دادند.

خبر اول را سایت "نماینده" که نزدیک به اصولگرایان است منتشر کرد. این سایت مبلغ دزدیده شده را ۴۰۰ میلیون تومان و ۲۰۰ هزار دلار ذکر کرد، اما «یک منبع آگاه» در گفتگو با خبرگزاری ایلنا عنوان کرد که مبلغ ربوده شده از خانه این نماینده ۲۰۰ هزار دلار نبوده، بلکه ۲۵۰ هزار یورو بوده است.

با این حال روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران این مبلغ را «۲۰۰ هزار دلار» ذکر کرد و نوشت: «این مبلغ یعنی حدود سه میلیارد تومان وجه نقد و... نگهداری آن در منزل مسکونی جای سؤال دارد.»

محمد جواد جمالی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، هم در این زمینه گفته است: «دو تا سه میلیارد تومان پول در حد فروش یک آپارتمان ۱۵۰ متری در منطقه دو یا سه تهران است.»
 
علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز در این رابطه دستور پیگیری را داده است.

در کنار این گزارش‌ها برخی همکاران کبیری سعی کردند به کمک او بیایند و روایت دیگری از ماجرا ارائه کنند. نادر قاضی پور نماینده ارومیه تائید کرد که از منزل کبیری سرقتی صورت گرفته، اما اخبار منتشره درباره "حجم و مقدار" پول درست نیست و موارد سرقتی بیشتر مربوط به "طلاهای" موجود در خانه بوده است. این در حالی است که در گزارش‌ها اشاره‌ای به سرقت "طلا" نشده است.

حالا امروز رضا حسن‌زاده، مسوول دفتر تقی کبیری، نماینده خوی، در بیانیه‌ای «دزیده‌شدن مقدار زیادی ارز و را از خانه این نماینده مجلس» را دروغ خوانده و گفته تنها «شمار سند و مدرک، مقداری طلای شخصی و اندکی وجه نقد» دزدیده‌ شده است.

این بیانیه می‌افزاید که پلیس آگاهی ماجرا را پی‌گیری می‌کند و هیات‌رئیسان مجلس هم از جزییات باخبر است.

بیانیه این نماینده مجلس خبرنگاران و رسانه‌ها را متهم به "شایعه پراکنی"، "تخریب شان نمایندگی" و "تضعیف جایگاه مجلس" کرده است.

با این حال امروز خبرنگاران در مجلس از کبیری خواستند درباره ماجرا توضیح دهد. خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که این نماینده "از پاسخگویی و شفاف سازی" خودداری کرده است.

ایرنا نوشت: «خبرنگاران از وی سوال کردند که منشا این پول‌ها چیست در این باره شفاف سازی کنید، اما این نماینده از پاسخگویی به سوالات مطرح شده، امتناع کرد. با سوالات پی در پی خبرنگاران از کبیری، وی گفت: در این خصوص بیانیه صادر کرده‌ام به همان مراجعه کنید.»

نماینده‌ای که با یک سرقت رسوا شد!بیانیه دفتر کبیری

 


نماینده‌ای که با یک سرقت رسوا شد!کبیری سال ۱۳۸۹ در مسابقه تیراندازی استادهای بسیجی دانشگاه آزادخوی

تقی کبیری کیست؟

تقی کبیری، متولد سال ۱۳۴۴ است. او نمایندهٔ دورهٔ دهم از حوزهٔ انتخابیهٔ خوی و چایپاره در استان آذربایجان غربی است. او با کسب ۷۳٬۶۹۴ رأی از مجموع ۱۹۲٬۰۲۹ رأی معادل ۳۸٫۳۸٪ درصد آرا به مجلس راه پیدا کرد.

کبیری کارشناسی ارشد و مدرک دکترای تخصصی خود را در رشته علوم قرآن و حدیث، از «دانشگاه آزاد اسلامی»، واحد «علوم و تحقیقات» تهران گرفته است. او در انتخابات مجلس، با حمایت جریان اصولگرا، از حوزه انتخابیه خوی رای آورد و با وجودی که تخصص اقتصادی نداشت، عضو «کمیسیون اقتصادی» مجلس شد؛ کمیسیونی که فعالیت آن ارتباط مستقیمی با مسایل و سیاست‌های اقتصادی کشور دارد.

این نماینده از منتقدان عملکرد دولت در مسائل اقتصادی به ویژه افزایش قیمت ارز بوده است. او در چندین نوبت خبر از کاهش قیمت ارز داده و از این که گرانی ارز در سال ۱۳۹۷ برای مردم «تلخی» به همراه آورده، اظهار تاسف کرده بود.

از این نماینده اصولگرا، تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند که به همراه گروه دیگری از نمایندگان هم‌طیف خود، در حال آتش زدن پرچم آمریکا است.

از این نماینده مجلس هم‌چنین فیلمی دست به دست می‌شود که در صحن علنی مجلس گفته بود: «دولت بایستی با اشرافی‌گری مبارزه کند. امروز مردم ما را تبعیض‌ها رنج می‌دهند؛ لذا باید مسوولین در طراز معیشت مردم زندگی کنند.»

کبیری همچنین از حامیان پروپاقرص تصویب طرح "شفافیت آرای نمایندگان" بوده و خود می‌گوید از اولین امضا کنندگان آن طرح است.  

نماینده‌ای که با یک سرقت رسوا شد!تقی کبیری در حال آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس

واکنش‌ها

سرقت از منزل تقی کبیری موجب شده است که کاربران با حساسیت فراوانی درباره ماجرای این سرقت اظهار نظر کنند. بسیاری از کاربران تقی کبیری را متهم به رفتار "ریاکارانه" می‌کنند، کسی که ارز در خانه نگه داشته و خود از وضعیت بازار ارز انتقاد می‌کرده است.

بسیاری از کاربران می‌گویند این نماینده مجلس باید شفاف بگوید که منشا پول‌ها از کجاست. کاربری در این باره نوشته است "مهم این است که چرا کسی باید چنین حجم بزرگ نقدینگی را به صورت اسکناس نگهداری کند؟ منشا پول کجا بوده؟"

کاربری دیگر هم می‌گوید کبیری که طرفدار طرح شفافیت آرای نمایندگان بوده، از خود شروع کند و شفاف بگوید ارز‌ها را برای چه نگه داشته است.

کاربران همچنین تصاویری از تلاش این نماینده مجلس برای آتش‌زدن «برجام» در صحن مجلس منتشر و به سوابق او در انتقاد از توافق هسته‌ای و وضعیت دلار اشاره کرده‌اند.

یک موضوع دیگر که مورد توجه مردم  قرار گرفته، قانون مربوط به نگهداری ارز در منزل است. بانک مرکزی فروردین سال ۱۳۹۶ دستورالعمل نگهداری ارز را برای شهروندان منتشر کرد.

بر اساس این دستورالعمل، نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو در منزل نیازمند کسب مجوز است و کسانی که بیش از این مبلغ در منزل نگهداری می‌کنند، باید ظرف سه ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل، نگهداری ارز در منزل را «قانونی کنند.»

مشخص نیست نماینده خوی در مجلس چنین مجوز‌هایی را کسب کرده است یا نه؟

از طرف دیگر عده‌ای از فعالان معتقدند اقدام نماینده مجلس به نگهداری ارز در خانه حامل یک پیام است. داود سوری اقتصاددان در این باره در توئیتی نوشت: "عمل نماینده خوی در نگهداری پول نقد و دلار قابل شماتت و رسیدگی قانونی است، اما این پیام را برای سیاستگذاران نیز دارد که سیاست‌های آن‌ها اگر در تضاد با انگیزه‌های بشری باشد، حتی خودشان هم آن را اجرا نمی‌کنند. سیاستگذاری در اقتصاد علم مدیریت انگیزه‌ها است نه نصیحت و دستور و خیال! "