فرارو- محمود احمدی نژاد گفت و گویی با سایت ایندیپندنت فارسی انجام داده است که باز هم مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است. ظاهرا او هرکاری انجام دهد با واکنشهایی روبه رو میشود. حالا هم بسیاری این گفتگو را زیر سوال برده اند.
به گزارش فرارو، هر چند احمدی نژاد به ایندیپندنت فارسی حرف مهمی نزده است، اما اصل گفتگو با این رسانه انتقاد عدهای را برانگیخته است.
این انتقادات بیشتر به ماهیت "ایندیپندنت فارسی" باز میگردد. ایندیپندنت یک روزنامه بریتانیایی است که از سال ۲۰۱۶ به صورت آنلاین منتشر میشود. این روزنامه در سال ۱۹۸۶ تاسیس شده است. در سال ۲۰۱۰ امتیاز این روزنامه به الیگارش روسی الکساندر لبدف فروخته شد و از آن سال تحت مالکیت او اداره میشود. لبدف در سال ۲۰۱۷، بین ۲۵ تا ۵۰ درصد سهام روزنامه را به یک تبعهٔ عربستان سعودی به نام سلطان محمد ابوالجدایل فروخت.
در اتفاقی دیگر این روزنامهٔ اینترنتی در ژوئیهٔ ۲۰۱۸ اعلام کرد که به گروه سعودی پژوهش و بازاریابی اجازه داده است، نسخههای خاورمیانهای این روزنامه را تحت همان عنوان ایندیپندنت به چهار زبان عربی، فارسی، اردو، و ترکی استانبولی از اواخر ۲۰۱۸ منتشر کند.
به این ترتیب "ایندیپندنت فارسی" با سردبیری کاملیا انتخابی فرد کار خود را آغاز کرد. نکته مهم این است که این رسانه وابسته به عربستان سعودی است و در گزارشهای خود به طور آشکار از این کشور حمایت میکند. با توجه به روابط پر تنش ایران و عربستان منتقدان محمود احمدی نژاد میگویند او نباید با این رسانه گفتگو میکرد.
کاملیا انتخابی فرد سردبیر ایندیپندنت فارسی درباره دلیل مصاحبه با احمدی نژاد به شبکه ایران اینترنشنال که آن هم وابسته به عربستان است، به تمجید از رییس جمهور پیشین ایران پرداخت.
او به تاثیرگذاری احمدی نژاد در سازمان ملل و شجاعت او در موارد مختلف اشاره کرده است. او گفت احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری اش سه بار مهمان ملک عبدالله پادشاه وقت عربستان بوده است. به عقیده او احمدی نژاد در حوزه دیپلماسی بسیار فعال بوده است. او گفت: «احمدی نژاد این شجاعت را داشت، که اگر در سازمان ملل بود. بدون اینکه در نظر بگیرد در تهران و در بین مقامات ملاقات با ترامپ چه تبعاتی برای او دارد، این ملاقات را انجام میداد.»
احمدی نژاد تیر ماه سال جاری نیز با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مصاحبه کرده بود که آن گفتگو نیز بحث برانگیز شد.
سخنان احمدی نژاد با ایندیپندنت فارسی کلی است. او سعی کرده در مورد هیچ شخص و سیاستمداری سخن نگوید. او در این گفت وگو از "آزادی انسان ها"، "منشور بهار" و ... سخن بگوید. او تاکید کرده که دیدگاهاش نسبت به سال ۸۴ تغییر نکرده و فقط بسط پیدا کرده و عمیقتر شده است.
بیشتر بخوانید:
سردبیر ایندیپندنت فارسی از روابط احمدی نژاد با عربستان در دوران ریاست جمهوی اش تمجید می کند
واکنش تند به سخنان احمدی نژاد
گفت و گوی احمدی نژاد با واکنش تند اصولگرایان در فضای مجازی روبه رو شده است. کاربری به نام علی قلهکی که از فعالان اصولگرا در توئیتر است در این باره میگوید: "احمدی نژاد و احمدی نژادیها بدجوری لَنگرشون در رسانههای سعودی گیر کرده! بهاریها که یکی در میون با "ایران اینترنشنال" مصاحبه میکنند احمدی نژاد هم با "ایندیپندنت" درد و دل کرده جالبه که "عُشاقِ دیروزِ مهدی (عج) " با غاصبین حقِ اجدادِ بقیه الله، هم کاسه شدند! "
یا علی علیزاده از فعالان رسانهای ساکن لندن که از مواضع جمهوری اسلامی ایران دفاع میکند در توئیتی از سکوت اصولگرایان در قبال گفت و گوی احمدی نژاد انتقاد کرده است. علیزاده نوشته است: «اگر خاتمی با ایران اینترنشنال مصاحبه کرده و به این تلویزیون سعودی مشروعیت داده بود بسیاریتان کفنپوش میشدید. اما احمدی نژاد با مزدوران بنسلمان مصاحبه کرده و هیچکدامتان اعتراض نمیکند. درحالیکه احمدینژاد نه فقط رییس جمهور سابق که عضو فعلی تشخیص مصلحت است. اینهمه استاندارد دوگانه؟» او توئیت های تند دیگری در این باره منتشر کرده و از رییس جمهور پیشین انتقاد کرده است.
او به شدت از صداوسیما نیز انتقاد کرد که به رقبای سیاسی تریبون نمی دهد. علیزاده نوشت: «اصلاحطلبان: صداسیما آنتن نمیدهد پس به رسانه انگلیس پناه میبریم. احمدینژادیها: صداسیما آنتن نمیدهد پس به رسانه سعودی پناه میبریم. مدیران صداسیما: تمام ایرانیان تلویزیون دشمن ببینند هم ۱دقیقه آنتن به رقیب داخلی نمیدهیم. هر ۳گروه متحد شدهاند تا قبح خیانت به وطن را از بین ببرند.»
امیرحسین ثابتی از فعالان رسانهای و مجریان شبکه افق نیز در توئیتی نوشته است "مضحکترین توجیه برای مصاحبه احمدی نژاد با رسانه بنسلمان (ایندیپندنت فارسی) این است که میگویند اگر او در داخل ایران بایکوت نمیشد این کار را نمیکرد! این در حالی است که در سال گذشته حداقل ۲ بار درخواست گفتگویی صریح در رو در رو را با او داده بودیم که هر دو بار نپذیرفت و طفره رفت.»
صادق نکو از دیگر فعالان رسانهای اصولگرا با اشاره به گفت و گوی چند ماه پیش خبرگزاری فارس با احمدی نژاد که ظاهرا فیلم و متن آن از سوی دفتر احمدی نژاد به این خبرگزاری داده نشده است، نوشت: «احمدینژاد با رسانه فارسیزبان بنسلمان مصاحبه کرده؟! این همون آدمیه که هفت ماه پیش اجازه نداد خبرگزاری فارس باهاش مصاحبه بگیره.»
جلیل محبی رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور هم معتقد است "اگر امر به معروف و نهی منکر کرده بودیم احمدی نژاد امروز روبروی مجری رسانه بن سلمان ننشسته بود. "
پوستری از احمدی نژاد در جریان سفر او. به لبنان
اما عدهای هم معتقدند انتقادات از احمدی نژاد منصفانه نیست. او با یک رسانه مصاحبه کرده است. علی مجتهدزاده وکیل دادگستری در این باره توئیت کرد «منصفانه این است انتقادها به مصوبه شورای عالی امنیت ملی باشد که مصاحبه با شبکههای خارجی را ممنوع کرده و برای بسیاری فعالین سیاسی و مدنی معذور ایجاد کرده است.»
هواداران احمدی نژاد نیز به حمایت از او پرداخته اند. برخی از آنها میگویند اگر احمدی نژاد تاثیری ندارد پس این همه واکنش برای چیست؟
محمد جعفر بهداد مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد در این باره نوشت: «سیل تهاجم قلمی و لفظی علیه احمدینژاد را بگذارید کنار جملاتی مثل «احمدی نژاد تمام شده»، «احمدی نژاد یک مردهی سیاسی است» و ... تا علت این حجم از خشونت رسانهای روشن شود. وگرنه میزان و علت محبوبیت وی در نزد آزادیخواهان جهان، از جمله یمنیها، بر اهل آگاهی و انصاف پوشیده نیست.»
هواداران احمدی نژاد میگویند ظریف و عراقچی هم بارها با ایندیپندنت مصاحبه کرده اند، اما انتقادی از آنها نشده است. هواداران احمدی نژاد به انتقادات تندی از علی علیزاده پرداخته اند و لقب "تواب لندنی" را برای او به کار میبرند.
مهم اینه که تو فقط شنیده شی