پخش خبری شبکه دو با گزارشی در پی حاشیه های درباره کنسرت رضا گلزار در امریکا به انتقاد شدید از محمدرضا رضا گلزار پرداخت. آنطور که در برخی خبرنگاران حاضر در لس آنجلس گزارش دادهاند گویا کنسرت محمدرضا گلزار در لس آنجلس آمریکا به استقبال بسیار کم مخاطبان روبه رو شده است.
پس از انتشار شایعات فراوان درباره کنسرت محمدرضا گلزار در لس آنجلس بخش خبری 20:30 شبکه دو در گزارشی به انتقاد شدید از محمدرضا گلزار پرداخت. حاشیههای فروش بسیار کم بلیط کنسرت محمد رضا گلزار در لس آنجلس بهانه ای بود تا مجری شبکه دو با پخش بریدههایی از کنسرت های قبلی محمدرضا گلزار به نقد او بپردازد.
خبر شبکه دو با گزارشی در پی شایعات و حاشیه های به وجود امده پیرامون کنسرت رضا گلزار در امریکا به تمسخر شدید خوانندگی این ستاره سینما پرداخت و به طرز عجیبی شروع به تخریب این بازیگر کرد.
یکی از خبرنگاران موسیقی در جدیدترین توئیت خود مدعی شده که محمدرضا گلزار در حالی قرار است کنسرتی در مهمترین سالن کنسرت دنیا یعنی (دالبی تئیتر لس آنجلس) برگزار کند که تا این لحظه تنها ۱۱۷ بلیت به فروش رفته است
کافه سینما در این ارتباط مینویسد: در ساعات گذشته خبری در فضای مجازی منتشر شد که تنها ۱۱۷ بلیت سالن محل برگزاری کنسرت رضا گلزار در لسآنجلس فروش رفته است.
پس از انتشار این خبر در فضای مجازی میان مخالفان و موافقان بحثهای مختلفی درگرفته است. گروهی محمدرضا گلزار خوانندهای استاندارد نمیدانند و با اذعان به فالشخوانی وی در کنسرتهای که اخیرا روزنامه جام جم بدان مفضل پرداخت بود را دلیل شکست محمدرضا گلزار در برگزاری این برنامه میدانند.
این آمار برای خرید کنسرت محمدرضا گلزار در آمریکا به اندازه یک کلوب صد نفری بیسابقه است. این اتفاق در حالی رخ میدهد که متوسطترین خوانندگان از ایران و لسآنجلسیها، با این حجم از تبلیغات ۲ هفته قبل از اجرا میتوانند دالبی تیاتر را پر کنند.
اما گروه دیگری در فضای مجازی روی این موضوع تاکید دارند که تجربه موقعیتهای متفاوت محمد رضا گلزار در صنعت سینما، مد، تبلیغات، موسیقی، تلویزیون به موقعیت او لطمه زده است و گروهی از ایرانیان مقیم لسآنجلس محمد رضا گلزار را خواننده صحنه نمیدانند. این بحثها همچنان ادامه دارد.
به گزارش فرارو، در همین حال اسپونیک روسیه نیز با تیتر "اجرای لاکچری گلزار در لسآنجلس" به بررسی حواشی نخستین کنسرت مستقل گلزار در لس آنجلس پرداخت.
اسپوتنیک نوشت: محمدرضا گلزار دوم نوامبر در سالن دالبی تیئتر محل برگزاری مراسم اسکار، روی صحنه میرود.
محمدرضا گلزار، بازیگر و خواننده ایرانی که مدتی است در کنار بازی در سینما و شبکه نمایش خانگی، فعالیتش را در موسیقی و خوانندگی افزایش داده قصد دارد برای نخستین بار کنسرت مستقل خود را در آمریکا برگزار کند. محمدرضا گلزار دوم نوامبر ۲۰۱۹ در جدیدترین کنسرتش، در سالن ۳۴۰۰ نفری دالبی تیئتر در لسآنجلس که محل برگزاری مراسم اسکار است، ساعت ۸ شب به وقت لسآنجلس روی صحنه میرود و برای طرفداران خود اجرا خواهد داشت.
سایت رسمی دالبی تیئتر محمدرضا گلزار را اینگونه معرفی کرده است: محمدرضا گلزار یک بازیگر، خواننده، شخصیت تلویزیونی و مدل ایرانی است. او شناخته شدهترین چهره ایرانی در بین ایرانیان در سراسر جهان است. گلزار فعالیت خود در موسیقی را سال ۱۹۸۸ به عنوان نوازنده گیتار در گروه آریان آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۰ وارد حرفه بازیگری شد و شهرت خود را افزایش داد. این اولین کنسرت گلزار در ایالات متحده خواهد بود.
محمدرضا گلزار، بازیگر و خواننده تصویر زیر را در اینستاگرامش منتشر کرد. گلزار برای اجرای کنسرت موسیقی به آمریکا رفته است. گلزار شنبه دوم نوامبر 2019 رأس ساعت 8 شب به وقت لسآنجلس در سالن دالبی تیهتر برای طرفداران خود اجرا خواهد کرد.
کاربران بسیاری عنوان میکنند که گلزار با اجرای فوقالعادهاش مثل همیشه خواهد درخشید. این کاربران با آرزوی موفقیت برای محمدرضا گلزار، از نظرات و سلیقه متفاوت افراد درباره گلزار سخن میگویند و ضمن محترم شمردن نظرات آنها، عقیده دارند او یک سوپر استار است که در حوزه موسیقی نیز تاکنون خوش درخشیده است.
با توجه به اینکه خبرهایی مبنی بر فروش بسیار کم بلیتهای کنسرت گلزار منتشر میشود، کاربرانی نیز نسبت به این موضوع واکنش دادهاند و عنوان میکنند او مخاطبین بیشتری در داخل کشور دارد و با فروش این تعداد بسیار کم بلیت با شکست بزرگی روبرو خواهد شد.
در تصویر زیر پلان سالن محل برگزاری کنسرت محمدرضا گلزار در آمریکا را می بینید که در آن نقطه های آبی صندلی های فروش رفته را نشان می دهد. کنسرت او 2 نوامبر یعنی دو هفته دیگر در شهر لس آنجلس برگزار می شود و بلیط های آن از 125 تا 45 دلار به فروش میرسد. این تصویر صبح امروز 27 مهر منتشر شده است.
محمدرضا گلزار در واکنش به انتقادها از کنسرتش در لسآنجلس، تاکید کرد ۲۰ سال است با این مسایل غریبه نیست اما صبر و تحمل میکند و این دو وجه تمایز او و خیلیهای دیگر است.
برگزاری کنسرت محمدرضا گلزار در سالن دالبی تئاتر لس آنجلس این روزها حسابی جنجالی شده و حواشی را به همراه داشته است. گلزار در گفتوگوی تلفنی با یک شبکه اینترنتی به این حواشی واکنش نشان داد و گفت: «من حدود بیست سال است که با این موضوع (حواشیها) غریبه نیستم. اما شدتش بعضی مواقع مثل حالا بیشتر میشود.»
او ادامه داد: «سنجش موفقیت یا عدم موفقیت یک کار بعد از انجام آن محاسبه میشود نه قبلش! من نمیدانم چه اتفاقی افتاده که در مورد کنسرت من خیلیها پیشواز رفتند. کنسرت من سه هفته آینده برگزار میشود و ۶۰ درصد بلیتهایش تا به امروز فروش رفته، چگونه قضاوت میشود که موفق بوده یا نبوده؟! من اهل بلندپروازی نیستم. افتخاری هم نیست اما صبر و تحمل دو وجه تمایز بین من و خیلی های دیگر است.»
روزنامه جوان نوشت: میزان فروش بلیتهای کنسرت محمدرضا گلزار که قرار است در لسآنجلس برگزار شود، موضوع گزارشهای انتقادی از خوانندگی این بازیگر سینما شده است.
فروش تنها ۱۱۷ بلیت از ۳ هزارو ۴۰۰ بلیت ممکن سالن «دالبی تیاتر» شهر لسآنجلس، باعث شد تا موضوع برگزاری کنسرت محمدرضا گلزار بازیگر سینما و مجری تلویزیون در شهر لسآنجلس امریکا با انتقاد گسترده خبرنگاران و برخی از چهرههای شناخته شده حوزه موسیقی روبهرو شود. انتشار فیلمهایی از اجراهای این بازیگر در کنسرتهای داخلیاش که به گفته اهالی موسیقی «فالش» و مبتدیانه است نیز بر حجم این انتقادات افزوده است.
بعضی از منتقدان مانند «پیروز ارجمند» موسیقیدان و مدیر سابق موسیقی ارشاد میگوید، گلزار بهتر است به جای کنسرت موسیقی، گلفروشی باز کند تا روزانه هزاران نفر به دیدنش بروند! این انتقادات منجر به گزارشی تلویزیونی درباره کنسرت گلزار شد. در این گزارش، حضور این سلبریتی سینما در عالم موسیقی زیر سؤال رفت و اهالی موسیقی درباره علت فروش بلیتهای گلزار در داخل ایران و عدم استقبال از آن در خارج از کشور سخن گفتند. نکته جالب این است که پس از پخش این گزارش، میزان فروش بلیتهای گلزار افزایش یافت، به طوری که خبرگزاری «برنا» با انتشار خبری از فروش ۶۰ درصدی بلیتها خبر داد.
به رغم افزایش فروش بلیت کنسرت گلزار که قرار است در سالن مشهور «دالبی تیاتر» محل برگزاری مراسم اسکار برگزار شود، باز هم هنرمندان حوزه موسیقی در نقدهایی به خوانندگی این بازیگر سینما، وی را فاقد استعداد و توانایی موسیقی عنوان میکنند.
خبرنگاران موسیقی با مقایسه میان میزان فروش بلیت کنسرت گلزار در ایران و لسآنجلس، علت استقبال داخلی را علاقه قشر «تین ایجر» به این سلبریتی و استقبال سرد لسآنجلسنشینها را دسترسی راحتتر به انواع موسیقی عنوان کردهاند، البته محمدرضا گلزار در واکنش به این انتقادها در یک مصاحبه اینترنتی، گفته است: «من نمیدانم چه اتفاقی افتاده که در مورد کنسرت من خیلیها پیشواز رفتند. کنسرت من سه هفته آینده برگزار میشود و ۶۰ درصد بلیتهایش تا به امروز فروش رفته، چگونه قضاوت میشود که موفق بوده یا نبوده؟! من اهل بلندپروازی نیستم. افتخاری هم نیست، اما صبر و تحمل دو وجه تمایز بین من و خیلیهای دیگر است.»
به نظر میرسد این بازیگر سینما که مدتی است وارد عرصه خوانندگی شده است، تلاش دارد تا به اهالی موسیقی ثابت کند مخاطبان صدای وی از شنیدن آثار او استقبال میکنند.
در سالهای اخیر شاهد خوانندگی برخی بازیگران و چهرههای مشهور هستیم؛ افرادی که علیرغم نداشتن توانایی و سواد لازم موسیقایی، کنسرتهای گرانی هم برگزار میکنند.
میل به دیده شدن و کسب درآمد بیشتر با استفاده از شهرت و محبوبیت، برخی بازیگران و ورزشکاران را ترغیب کرده وارد حوزه موسیقی هم بشوند و کنسرت برگزار کنند و در این میان، مردم و هواداران این هنرمندان بیتوجه به اصل ماجرا، برای حضور در این کنسرتها هزینه میکنند، تا بتوانند یک دو ساعتی هنرپیشه محبوبشان را از نزدیک ببینند. اما حاصل این کنسرتها معمولاً ارزش هنری ندارند و حتی برخی بیشتر به یک افتضاح موسیقایی شبیه است تا هنر موسیقی.
مهران مدیری، محمدرضا گلزار، مسعود صابری و ... از جمله هنرمندانی هستند که علاوه بر خواندن، کنسرت هم برگزار کردهاند. البته قرار است مهران مدیری بهمنماه امسال در کانادا و محمدرضا گلزار هم سه هفته دیگر در لسآنجلس و در سالنی که از سال ۲۰۰۲ تاکنون مراسم اسکار در آنجا برگزار میشود، کنسرت اجرا کنند. جالب اینکه برخلاف داخل کشور، ایرانیان خارج از کشور رغبت چندانی برای حضور در این کنسرتها نشان ندادهاند.
ایرنا با پیروز ارجمند، مدیر سابق دفتر موسیقی ارشاد از تأثیر چنین کنسرتهایی بر موسیقی و سلیقه هنری گفتگو کرده است که در ادامه میخوانیم:
پشتوانه خواننده شدن بازیگران چیست؟
پیروز ارجمند، کارشناس موسیقی و آهنگساز، درباره خوانندگی هنرپیشههای مطرح و برگزاری کنسرتهایی توسط این افراد، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: اگر بگوییم چون شخصی حرفه دیگری دارد، مثلاً پزشک یا بازیگر سینماست پس نباید خوانندگی کند، این جمله تاحدودی با اصول دموکراسی و شایستهسالاری در تعارض است. اما اگر فردی بهواسطه چهره و محبوبیتی که دارد، وارد خوانندگی میشود و میخواهد بهرهبرداری اقتصادی کند، جای سؤال و نقد دارد.
به یاد دارم این ماجرا بهطور خاص از حدود ۲۰ سال پیش شروع شد و ابتدا با دکلمه مرحوم خسرو شکیبایی و بعد با خوانندگی پرویز پرستویی، حمید جبلی و فتحعلی اویسی در نسل قبل شکل گرفت. بعد از اینها بود که به نسل جوانتر و بازیگران مطرح امروزی رسید و شاهد خوانندگی بازیگرانی مثل حامد بهداد، بهرام رادان، مهران مدیری، محمدرضا هدایتی، محمدرضا فروتن، کامران تفتی و محمدرضا گلزار هستیم. اصولاً باید ببینیم پشتوانه این اتفاق چه چیزی است. به نظر من بخش عمده آن به اقتصاد برمیگردد نه به کیفیت اجرا. یعنی هنرپیشگانی که خواننده شدند و توانایی منحصربهفردی دارند، خیلی محدود هستند. نهتنها در خوانندگی، بلکه در نوازندگی هم این اتفاق میافتد و کیفیت، چندان اهمیتی ندارد. برای مثال اخیراً محمدرضا گلزار در کنسرتی ویولن نواخت؛ ویولنی که در حد یک هنرجوی دو سه ماهه این ساز بود، که البته مردم هم تشویقش کردند.
چون هنرپیشه هستیم نباید هر محصولی را ارائه دهیم
ارجمند با اعلام اینکه ما حق نداریم چون هنرپیشه هستیم هر محصولی را روی صحنه به مردم ارائه دهیم، ادامه داد: به هر حال این مسئله جای نقد جدی دارد. مثلاً حامد بهداد از ابتدا خواننده خوبی بود و بعد هنرپیشه شد، یا محمدرضا هدایتی ابتدا خواننده بوده است. جالب اینجاست برخی از افرادی که از اول خواننده بودند و بعد هنرپیشه شدند، وقتی که به آنها پیشنهاد همکاری میدهیم، خیلی نگران این موضوع هستند که مبادا حمل بر این شود که دارند سوءاستفاده میکنند و طفره میروند. من قبلاً با چند نفر از این افراد که بعدها هنرپیشه شدند، کار کردهام، اما الان حاضر نیستند بهعنوان خواننده فعالیت کنند، چون دغدغهمند هستند. میخواهم بگویم در کنار آن دسته اول که مهارت خوانندگی ندارند، این افراد را هم داریم که برایشان مهم است مردم دچار چنین تناقضی نشوند.
نمیتوان قانون عدم مجوز صادر کنیم
وی در ادامه افزود: درباره اینکه آیا باید به اینها مجوز داد یا نه، باید بگویم اصلاً نمیشود چنین قانونی را وضع کرد و از ارشاد خواست که چنین کاری انجام دهد. اما میشود از این افراد یک تقاضا کرد که در کار خود ورزیده شوند یا در واقع مدیریت شوند. یعنی اگر گلزار خواست ویولن بزند، مدیر برنامهاش این اجازه را ندهد. یا مثلاً امروز حق نداریم به مهران مدیری بگوییم که نباید بخوانی. اما میتوانیم به او پیشنهاد کنیم که با توجه به جنس صدای شما و کاراکتری که صدای شما دارد، چنین آثاری بخوانید یا با چنین آهنگسازانی کار کنید. ما میتوانیم مشاوره بدهیم و خواهش کنیم در این وانفسایی که اوضاع بیحساب و کتاب است، حداقل کارشان را اندکی درستتر انجام دهند.
فردین یا بهروز وثوقی هیچگاه خوانندگی نکردند
مدیر اسبق دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره خواننده شدن هنرپیشهها در دیگر کشورها گفت: در سایر کشورهای دنیا این اتفاق خیلی کم رخ میدهد. مثلاً در سینمای هالیوود تقریباً چنین مسئلهای نداریم. خوانندگانی را داریم که هنرپیشه شدهاند، اما تعداد هنرپیشگانِ خواننده خیلی کم است. در سینمای بالیوود هم همینطور. حتی در سینمای قبل از انقلاب این موضوع خیلی رعایت میشد؛ مثلاً بهجای فردین همیشه ایرج میخواند و این ثابت بود. خود فردین هیچگاه خوانندگی نکرد یا بهروز وثوقی هم همینطور. یعنی حد و مرز بین اینها وجود داشت. ولی امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اینکه میتوانند با این ابزارها، خارج خواندن خوانندهها را بگیرند و یک صدای معمولی را هم جذاب جلوه دهند، از صنوف مختلف مثل دندانپزشکی هم آمدند و خواننده شدند. در حال حاضر اینگونه افراد زیادند و به دلایل توانایی مادی که دارند میتوانند کار تولید کنند و تکنولوژی هم میتواند کاری کند که اینها قوی ظاهر شوند.
تأثیرات مخربی که جبرانش زیانآور است
آهنگساز فیلم «سفر به چزابه» درباره تأثیر رواج خوانندگی افراد مشهور و برگزاری کنسرتهایشان عنوان کرد: چون طرف سلبریتی و هنرپیشه است مردم دوست دارند او را ببینند. اما تأثیر بدی میگذارد و در درازمدت یک کجسلیقگی و بدسلیقگی در عرصه موسیقی به وجود میآید که شاید جبران آن بسیار سخت باشد. من بر این باورم که شاید بهجایی برسیم که دیگر نتوانیم این خرابیها را که این گروه به وجود میآورند، جبران کنیم. یعنی همان مقدار که سینماگران این دغدغه را دارند که نابازیگران ثروتمند وارد سینما نشوند، همان دغدغه را ما در موسیقی داریم و اتفاق خطرناکی است.
مردم دوست دارند گلزار را ببینند
ارجمند در پاسخ به این پرسش که آیا بلیتفروشی کنسرت های این افراد به رونق اقتصادی موسیقی کمک میکند یا خیر، گفت: امروز اگر صنعت موسیقی در انگلیس رونق دارد بهوسیله بازیگرانی بوده که وارد این صنعت شده و خواننده شدهاند؟ خیر، محصول خوب تولید شود مردم آن را میپذیرند و برایش هزینه میکنند. مگر خوانندگانی که امروزه آثارشان فروش دارد و بلیت کنسرتشان نایاب میشود، هنرپیشه بودند؟ طبیعی است که بسیاری از مردم دوست دارند محمدرضا گلزار را ببینند. اگر گلزار یک گلفروشی هم بزند و آنجا بایستد، روزانه هزاران نفر برای دیدنش میروند. حال بهجای گلفروشی، او کنسرت را انتخاب کرده است.
صدور مجوز را برای خوبها آسان کنیم
«کاری که میشود انجام داد این است که فضا را برای کسانی که خوب میخوانند، مینوازند و کار خود را بلد هستند، تنگ نکنیم. وزارت ارشاد باید سختگیریهایش در صدور مجوز برای کسانی که خوب میخوانند و اثر خوب تولید میکنند، کمتر باشد و میدان را برای جوانترها آماده کند. امروزه خیلی از خوانندگانی که دوست دارند کار خود را منتشر کنند با روند سخت و زمانبر دفتر موسیقی وزارت ارشاد مواجه میشوند که بسیاری از آنها ترجیح میدهند کارشان را منتشر نکنند. ما باید سازوکاری اتخاذ کنیم که دولت برای صدور مجوزها تسهیلگری کند. طبیعتاً در این میان خیلی از کسانی که کارشان خوب است میآیند و اثرشان را معرفی میکنند. امروز ما این فرصت را ایجاد نکردهایم و اگر دولت کار خود را که بحث سیاست و نظارت است، صحیح انجام دهد، بخشی از این مشکلات حل میشود.»