bato-adv
bato-adv

راز اختلاف قیمت‌ها در فروشگاه‌های خواربارفروشی

راز اختلاف قیمت‌ها در فروشگاه‌های خواربارفروشی

برخی مغازه‌داران اجناس خود را نقدی و عده‌ای به صورت نسیه و چک‌های مدت‌دار می‌خرند که این موضوع در قیمت برخی کالا‌های مشابه که برچسب قیمت ندارند، تاثیرگذار است. این اتفاق تنها برای کالا‌هایی می‌افتد که برچسب قیمت ندارند. شاید به همین خاطر فروشنده‌ها به فکر گران‌تر فروختن آن می‌افتند. بعضی مغازه داران با توجه به اینکه نقدینگی کافی دارند می‌توانند اجناس خود را به صورت نقدی بخرند و درصد سود کمتری برای فروش در نظر می‌گیرند، ولی برخی دیگر با توجه به اینکه نقدینگی کافی ندارند سقف سود خرده‌فروشی را برای خود در نظر می‌گیرند

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۹ آبان ۱۳۹۸
فرارو- فقط برای مرتبه اول بامزه است، اما وقتی دوباره و سه‌باره تکرار می‌شود، سوال پیش می‌آید که چرا قیمت اجناس یکسان در فروشگاه‌ها و مغازه‌های مختلف با هم فرق دارند؟ این اتفاق بیشتر وقتی رخ می‌دهد که در سوپرمارکت‌ها به سراغ قفسه محصولات شوینده برویم. امروز یک شامپو را از فروشگاهی نزدیک خانه به یک قیمت می‌خرید و همان روز سه چهار تا مغازه آن‌طرف‌تر با قیمتی ارزان‌تر پیدایش می‌کنید. چه کسی درباره قیمت واقعی دروغ می‌گوید؟ فروشگاهی که ارزان‌تر فروخته را دوست داشته باشیم یا دیگر پایمان را داخل مغازه گران‌فروش نگذاریم؟ آیا از نظر قانونی تخلفی رخ داده است؟

چرا بعضی‌ها ارزان‌تر می‌فروشند؟
برخی مغازه‌داران اجناس خود را نقدی و عده‌ای به صورت نسیه و چک‌های مدت‌دار می‌خرند که این موضوع در قیمت برخی کالا‌های مشابه که برچسب قیمت ندارند، تاثیرگذار است. این اتفاق تنها برای کالا‌هایی می‌افتد که برچسب قیمت ندارند. شاید به همین خاطر فروشنده‌ها به فکر گران‌تر فروختن آن می‌افتند. بعضی مغازه داران با توجه به اینکه نقدینگی کافی دارند می‌توانند اجناس خود را به صورت نقدی بخرند و درصد سود کمتری برای فروش در نظر می‌گیرند، ولی برخی دیگر با توجه به اینکه نقدینگی کافی ندارند سقف سود خرده‌فروشی را برای خود در نظر می‌گیرند.

این در حالی است که سود ۱۵ درصدی را باید سود حداکثری دانست که مغازه‌دار‌ها می‌توانند روی کالایشان اضافه کنند. میزان سود در مغازه‌های مختلف متفاوت است. عوامل دیگری مثل محل قرارگیری مغازه، اجاره و دیگر هزینه‌های جاری در تعیین میزان سود تاثیرگذار هستند. بعضی از مغازه‌داران با سود پنج درصدی و عده‌ای دیگر سود ۱۵ درصدی برای کالا‌های خود در نظر می‌گیرند.

آیا تخلفی رخ داده است؟
با این حال آن‌هایی که برای عرضه کالایشان سود ۱۵ درصدی در نظر می‌گیرند هم متخلف نیستند. حتی شاید بتوان بهشان حق داد، چون فروشگاه‌های بزرگ که اجناس خود را معمولا پیش‌خرید می‌کنند و تخفیفی نیز برای برخی اجناس در نظر می‌گیرند، خریداران را به سمت خود جذب می‌کنند. این در حالی است که خرده فروشان اجناس‌شان را از بنکداران می‌خرند و با سود ۱۰ تا ۱۵ درصدی می‌فروشند.

تازه مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده را هم باید به خرج و مخارج سوپرمارکت‌های کوچک و بقالی‌های سنتی اضافه کرد.

تفاوت فروشگاه‌های خواربارفروشی
حداقل متراژ خواربارفروشی ۱۲ متر است و معمولا با واحد‌های لبنیاتی یا عطاری اجناس مشابهی را به فروش می‌رسانند که این موازی‌کاری نیست و کاملا قانونی است. سوپرمارکت‌ها متفاوت از خواربارفروشان هستند و به عنوان واحدی مجزا در اتحادیه مربوط به خود فعالیت می‌کنند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv