یک شنبه شب، سوم نوامبر (۱۲ آبان)، تعدادی از معترضان عراقی به ساختمان کنسولگری ایران در کربلا یورش بردند و سعی کردند به داخل آن وارد شوند. اما نیروهای امنیتی مستقر در کنسولگری مانع از ورود آنها شدند. وقتی که نیروهای امنیتی مانع ورود معترضان به کنسولگری شدند، آنها به سمت دیوار کنسولگری کوکتل مولوتوف پرتاب کردند و پرچم عراق را بر فراز دیوار کنسولگری برافراشتند. در فیلمهایی که از این واقعه منتشر شده، مردی بر بالای دیوار کنسولگری دیده میشود که روبروی معترضان پرچم عراق را تکان میدهد.
فرارو- وزارت خارجه عراق به حوادث شامگاه گذشته در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا واکنش نشان داد.
وزارت خارجه عراق ضمن محکومیت حمله به کنسولگری ایران در کربلا، تأکید کرد که هیئتهای دیپلماتیک، خط قرمز بغداد هستند.
پایگاه خبری «بغداد الیوم» ضمن انتشار بیانیه وزارت خارجه عراق، به نقل از این نهاد گزارش داد که بغداد تعهد خود را نسبت به هیئتهای دیپلماتیک اعلام میکند و این مسئله، بر اساس توافقنامه وین در روابط دیپلماتیک است.
بغداد ضمن تأکید بر لزوم در معرض خطر قرار نگرفتن امنیت هیئتهای دیپلماتیک خارجی در عراق، تصریح کرد که امنیت هیئتها و کنسولگریها، «خط قرمزی است که نمیتوان از آن عبور کرد».
در این بیانیه تأکید شد که مسئولان امنیتی، اقدامات لازم را انجام دادهاند تا به امنیت این هیئتها، هیچ آسیبی وارد نشود.
بغداد در پایان تصریح کرد که «چنین اقداماتی در روابط دوستانه و حسن همجوری بین دو کشور همسایه، هیچ تأثیری نخواهد گذاشت».
بیشتر بخوانید:
آن روی سکه حمله به کنسولگری ایران در کربلا
پشت پرده حمله به کنسولگری ایران در کربلا
این در حالی است که تعدادی از اغتشاشگران شامگاه یکشنبه (روز گذشته) در شهر مقدس کربلا و در اطراف کنسولگری ایران در این شهر دست به تحرکاتی علیه کنسولگری زدند.
براساس برخی تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، شماری آشوبگر در اطراف کنسولگری ایران در کربلا حاضر شدند و ضمن سنگپرانی به ساختمان این کنسولگری، اقدام به پایین کشیدن پرچم ایران کردند.
فرماندهی پلیس کربلا نیز اعلام کرد که اوضاع در اطراف کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا تحت کنترل است.
سرکنسول ایران در کربلا اما نیمه شب گذشته تاکید کرد که اوضاع آرام شده و شرایط تحت کنترل است.
بیانیه کمیساریای عالی حقوق بشر درباره حوادث کربلا
کمیساریای عالی حقوق بشر عراق، امروز درباره حوادث شب گذشته در کربلای معلی بیانیهای صادر و اعلام کرد که حوادث شب گذشته در کربلای معلی را که به درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضانی که تلاش داشتند وارد کنسولگری ایران شوند، رصد کرده است. در بیانیه تایید شد که در این درگیری، سه تظاهراتکننده کشته شدند و ۱۲ نفر از دو طرف زخمی شدند.
این کمیساریا تداوم کشته و زخمی شدن افراد طی تظاهراتهای اخیر عراق، را محکوم کرد و از نیروهای امنیتی خواست تا کاملا به دستور عدم درگیری با تظاهراتکنندگان و شلیک گلوله به سوی آنها پایبند بمانند.
رژیم صهیونیستی رسما از ناآرامیها در عراق حمایت کرد
در اولین واکنش رسمی رژیم صهیونیستی به اعتراضات عراق، «اسرائیل کاتص» وزیر امور خارجه اسرائیل ضمن حمایت از معترضان عراقی، اتهامزنیهای مداوم این رژیم را علیه ایران تکرار کرد.
کاتص در صفحه توییتری خود در خصوص اعتراضات عراق نوشت: «ما از مبارزه مردم عراق برای آزادی و یک زندگی بهتر حمایت میکنیم».
این مقام صهیونیستی در ادامه ضمن تکرار ادعاهای بیاساس، اتهامزنیهایی را علیه ایران مطرح و ایران را به سرکوب اعتراضات عراق متهم کرد!
کاتص که رژیمی که در آن فعالیت دارد به ارتکاب جنایت علیه مردم بیگناه فلسطین متهم است، با ژست انساندوستانه گفت: «مردم عراق سنت دیرینه و تاریخ باشکوهی دارند و بسیاری از مهاجران عراقی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) با علاقه، از سالهای طولانی زندگی در کنار یکدیگر یاد میکنند».
استقبال توئیتری ترامپ از ناآرامی در کربلا
رئیسجمهور آمریکا در صفحه توئیتر خود به استقبال از اغتشاش در اطراف کنسولگری ایران در شهر کربلا رفت و دو مطلب منتشر شده در این باره توسط رسانههای وابسته به سعودیها را بازنشر داد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در واکنش به تجمع یکشنبه شب (دیشب) تعدادی از اغتشاشگران در اطراف کنسولگری ایران در شهر مقدس کربلا در عراق، مطلب منتشر شده در دو رسانه وابسته به عربستان سعودی را در صفحه توئیتر خود بازنشر داد.
رئیسجمهور آمریکا در تازهترین اقدام ضد ایرانی خود، به مطالب منتشر شده وبگاه «عرب نیوز» عربستان سعودی و «ایران اینترنشنال عربی» که پیشتر خبرهایی درباره وابستگی این رسانه به ولیعهد سعودی منتشر شده بود، استناد کرده است.
دونالد ترامپ در صفحه توئیتر خود به زبان انگلیسی و عربی مطالب منتشر شده توسط این دو رسانه سعودی درباره اغتشاش یکشنبه شب (دیشب) در اطراف کنسولگری ایران در شهر کربلا در عراق را بازنشر داد.
گفتنی است مردم عراق دور دوم اعتراضات خود را از روز جمعه 25 اکتبر آغاز کردند. عمده اعتراض مردم عراق، بهبود وضعیت معیشتی و مبارزه با فساد و اصلاح ساختار اداری بود.
به محض آغاز این اعتراضات، بسیاری از کارشناسان تأکید کردند که آمریکا، عربستان و امارات سه کشوری هستند که از چند ماه پیش در حال تدارک سوءاستفاده از این تظاهرات هستند
آیاباید به حمله کنندگان پاداش داد و سمت های مدیریتی بگیرند یا بدانها حمله کرد؟
لطفا نظام ایران رسما تکلیفش را با این موضوع مشخص کند.
ااگر خوب است پس چرا از حمله به سفارت ما در افغانستان و عراق ناراحت می شویم؟
حمله به سفارتخانه و کنسولگری اشتباه بزرگی است !
ا