bato-adv
bato-adv

۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به آلزیمر

علت دقیق بیماری آلزایمر مشخص نیست. با این حال، حدود ۷۰ درصد از موارد مربوط به ژنتیک است. سایر عوامل خطر آفرین شامل سابقه آسیب در ناحیه سر، افسردگی یا فشار خون بالا می‌شود.

۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر
 
فرارو- بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین دلایل زوال عقل است. یکی از عوامل اصلی ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد زوال عقل است. این بیماری عصبی مزمن معمولاً به آرامی شروع می‌شود و با گذشت زمان بدتر می‌شود. علائم اولیه می‌تواند شامل از بین رفتن حافظه و ایجاد مشکل در تمرکز باشد.

با پیشرفت بیماری، علائم می‌تواند شامل مشکلات مربوط به تکلم، نوسانات خلقی، از بین رفتن انگیزه، عدم مدیریت مشکلات مربوط به خود مراقبتی و رفتاری فرد باشد.

علت دقیق بیماری آلزایمر مشخص نیست. با این حال، حدود ۷۰ درصد از موارد مربوط به ژنتیک است. سایر عوامل خطر آفرین شامل سابقه آسیب در ناحیه سر، افسردگی یا فشار خون بالا می‌شود.

اگر در معرض خطر بالای ابتلا به آلزایمر قرار دارید، انجام برخی از کار‌ها مانند انتخاب‌های مهم غذایی در رژیم غذایی می‌تواند کمک زیادی به شما کند. در حقیقت، بسیاری از غذا‌ها می‌توانند سلامت شناختی شما را بهبود ببخشند و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

در اینجا ۱۰ خوراکی برتر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بیان شده است:

۱. بلوبری
بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است، که می‌تواند مغز را از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند. آن‌ها همچنین بدن را از ترکیبات مضر آهن که می‌توانند باعث بیماری‌های دژنراتیو شوند، مانند آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس و پارکینسون محافظت می‌کنند.

همچنین، فیتوشیمیایی‌ها، آنتوسیانین‌ها و پروانتوسیانیدین موجود در بلوبری مزایای محافظت کننده عصبی را ایجاد می‌کنند.

یک مطالعه ۲۰۱۰ در ژورنال مواد غذایی منتشر شده و حاکی از آن است که بلوبری به طور متوسط می‌تواند مزایای عصبی شناختی را تقویت کند و مبنایی را برای آزمایش‌های جامع‌تر انسانی به منظور مطالعه مکانیسم‌های پیشگیرانه و عصبی پیشگیری کننده ایجاد کند.

در نهایت، یک تحقیق در سال ۲۰۱۶ به رهبری محققان دانشگاه سینسیناتی (Cincinnati) گزارش داد که بلوبری می‌تواند سلاح دیگری برای مقابله با بیماری آلزایمر باشد. این مطالعه نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها در انواع توت‌ها می‌توانند به جلوگیری از اثرات ویران کننده این شکل رایج زوال عقل کمک کنند.

شما می‌توانید در هر ساعت از شب از این انواع توت‌ها به عنوان یک میان وعده کامل لذت ببرید. همچنین می‌توانید آن‌ها را به طور کامل بخورید یا از آن‌ها در گرانول، سالاد میوه، غلات یا اسموتی استفاده کنید.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۲. کلم پیچ و سایر سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مانند کلم باعث افزایش توانایی‌های ذهنی می‌شوند، از کاهش توانایی شناختی جلوگیری می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهند.

کلم پیچ منبع غنی ویتامین B۱۲ است که برای سلامتی شناختی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد، نشان داد که چگونه مکمل ویتامین B. توانست سرعت انقباض ناحیه مغز مرتبط با بیماری آلزایمر را کند کند.

همچنین، ویتامین K. موجود در کلم و سایر سبزیجات برگ سبز با سلامت روانی بهتری مرتبط است.

یک مطالعه ۲۰۱۵ توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش گزارش داد که افزودن کالری بیشتر، اسفناج، کولارد و سبزی خردل به رژیم غذایی شما می‌تواند به کندی شناختی کمک کند. در این مطالعه مواد مغذی مسئول تأثیر بررسی شده و مشخص شد که مصرف ویتامین K. است که کاهش شناختی را کند می‌کند.

خوردن روزانه ۱ تا ۲ وعده کلم یا سایر سبزیجات برگ سبز در روز می‌تواند در جلوگیری از آلزایمر مفید باشد.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر
۳. چای سبز
وقتی صحبت از غذا‌های سرشار از آنتی اکسیدان برای بهبود قدرت مغز است، قطعاً باید چای سبز در این لیست قرار بگیرد.

ماهیت آنتی اکسیدانی آن از رگ‌های خونی سالم در مغز پشتیبانی می‌کند تا بتواند به درستی کار کند. همچنین، نوشیدن چای سبز ممکن است رشد پلاک در مغز متصل به آلزایمر و پارکینسون را متوقف کند، دو اختلال شایع عصبی.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد در ژورنال بیماری آلزایمر گزارش داد که پلی فنول‌های چای سبز به پیری و بیماری‌های عصبی کمک می‌کند. در حقیقت، کاتچین‌های موجود در آن نیز به عنوان تعدیل کننده سیگنالینگ عصبی درون سلولی و متابولیسم، ژن‌های بقا / مرگ سلول و عملکرد میتوکندری عمل می‌کنند. همه این عوامل به محافظت از پیری مغز و کاهش بروز زوال عقل و آلزایمر کمک می‌کند.

مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۲ در ژورنال اروپایی تغذیه بالینی منتشر شده است، تأثیرات عصبی عصاره چای سبز را بر قشر پیشرونتال پشتی، که برای واسطه پردازش حافظه کار در مغز انسان مهم است، برجسته می‌کند.

روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای سبز بنوشید تا از سلامت طولانی مدت مغز شما محافظت کند.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۴. دارچین
دارچین یکی از ادویه‌های معروف و محبوبی است که می‌تواند به شکست پلاک مغز و کاهش التهاب مغز که می‌تواند باعث مشکلات حافظه شود، کمک کند.

دارچین در پیشگیری و همچنین تأخیر در بروز علائم آلزایمر با تسهیل جریان خون بهتر به مغز مؤثر است.

حتی استنشاق رایحه آن می‌تواند پردازش شناختی را بهبود بخشد و عملکرد مغز مربوط به تمرکز، حافظه و توانایی‌های ذهنی، حافظه کاری و سرعت بینایی - حرکتی را افزایش دهد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۹ که در ژورنال بیماری‌های عصبی منتشر شده است، حاکی از آن است که عصاره دارچین باعث تجمع تاو و تشکیل رشته‌ها می‌شود، دو مشخصه بیماری آلزایمر است.

مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۱ در PLOS ONE منتشر شد، حاکی از آن است که عصاره دارچین به صورت خوراکی، الیگومریزاسیون بتا آمیلوئید (oligomerization) را کاهش داده و اختلال شناختی بیماری آلزایمر را در کیس‌های حیوانی اصلاح می‌کند. تحقیقات بیشتر در رابطه با تاثیر این دارو‌ها بر روی انسان‌ها مورد نیاز است.

روزانه یک فنجان چای دارچین بنوشید و همچنین پودر دارچین را روی نان تست، غلات، جو دوسر، محصولات پخته شده، سالاد میوه و اسموتی بپاشید.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۵. ماهی سالمون و قزل آلا
ماهی‌های آب سرد مانند سالمون می‌توانند به جوانی و حیات مغز شما کمک کنند و همچنین خطر بروز مشکلات مغزی مرتبط با سن را کاهش دهند.

اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در ماهی قزل آلا نقش مهمی در محافظت از مغز در برابر آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل دارند.

در یک تحقیق در سال ۲۰۰۷، محققان دانشگاه کالیفرنیا-ایروین دریافتند که اسید دکوزهگزانوئیک (DHA)، نوعی اسید چرب امگا ۳، ممکن است به جلوگیری از پیشرفت آلزایمر کمک کند. علاوه بر این این احتمال وجود دارد رشد دو ضایعه مغزی که از ویژگی‌های بارز این بیماری عصبی هستند را کُند کند.

DHA می‌تواند تجمع تاو (tau) را کاهش دهد، همان پروتئینی که منجر به ایجاد لکه‌های عصبی فیبریدی می‌شود. DHA همچنین سطح پروتئین بتا آمیلوئید را کاهش دهد، و از ایجاد پلاک‌های مغزی جلوگیری کند. این مطالعه بر روی موش‌ها انجام شد.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد، در رابطه با تأثیر مکمل اسید‌های چرب امگا ۳ بر شناخت و آسیب شناسی آلزایمر در مدل‌های حیوانات، ارتباط مثبت بین مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ و کاهش خطر ابتلا به این بیماری مشخص شده است.

یک مطالعه جدید در سال ۲۰۱۶ که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، نشان داد که مصرف غذا‌های دریایی با نوروپاتولوژی کمتری همراه است.

برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر، تنها داشتن یک وعده ماهی آزاد در هفته می‌تواند تمام نیاز شما را بر آورده سازد.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۶. زردچوبه
زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که برای سلامت مغز مفید است.

خاصیت ضد التهابی آن می‌تواند از التهاب مغز جلوگیری کند، که گمان می‌رود یکی از دلایل اصلی اختلالات شناختی مانند بیماری آلزایمر باشد.

علاوه بر این، قدرت آنتی اکسیدانی آن از سلامت کلی مغز از طریق از بین بردن پلاک در مغز و بهبود جریان اکسیژن حمایت می‌کند. این به نوبه خود مانعِ پیشرفت آلزایمر می‌شود.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ در AYU- یک ژورنال تحقیقات بین المللی در آیورودا منتشر شد که اثرات زردچوبه را در افراد مبتلا به آلزایمر که دارای کاهش شدید شناختی و همچنین علائم رفتاری و روانی زوال عقل بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. این مطالعه حاکی از بهبود قابل توجه علائم رفتاری با مصرف کپسول پودر زردچوبه به عنوان یک درمان بود.

روزانه یک لیوان شیر زردچوبه بنوشید و همچنین در پخت و پز خود از زردچوبه استفاده کنید تا مغز شما برای سال‌ها سلامت بماند.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۷. روغن زیتون
روغن زیتون حاوی یک عنصر فنولیک به نام اولئوکان تال است که به تقویت تولید پروتئین‌ها و آنزیم‌های کلیدی کمک می‌کند تا به تجزیه پلاک‌های آمیلوئید کمک کنند. این به عنوان یک مکانیسم محافظت کننده عصبی احتمالی در برابر بیماری آلزایمر عمل می‌کند.

یک مطالعه ۲۰۱۲ در ژورنال بیماری آلزایمر منتشر شد که نشان داد روغن زیتون ممکن است توانایی یادگیری و تمرکز و حافظه در مغز را بهبود بخشد. این مطالعه بر روی موش‌ها انجام شده است.

مطالعه دیگری که روی موش‌ها انجام شد، در سال ۲۰۱۳ و نتایج آن در ACS Chemical Neuroscience منتشر شد، نشان داد که اولئوکانتال موجود در روغن زیتون extra-virgin باعث تولید دو پروتئین و آنزیم‌های کلیدی در برداشت بتا-آمیلوئید از مغز می‌شود.

این امر به کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل کمک می‌کند.

از روغن زیتون extra-virgin در پخت و پز و به عنوان ماده‌ای مغذی و لذیذ در سس‌ها و سالاد‌ها استفاده کنید تا مغز و حافظه شما تقویت شود.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۸. روغن نارگیل
درست مانند روغن زیتون، روغن نارگیل نیز در کاهش خطر زوال عقل و همچنین بیماری آلزایمر مفید است.

تری گلیسیرید‌های زنجیره متوسط موجود در روغن نارگیل باعث افزایش سطح خون بدن کتون (ketone) می‌شوند که بعنوان سوخت جایگزین مغز عمل می‌کنند. این باعث بهبود عملکرد شناختی می‌شود.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ که در ژورنال بیماری آلزایمر منتشر شده است، حاکی از آن است که روغن نارگیل اثرات بتا آمیلوئید را در سلول‌های عصبی قشر مغز کاهش می‌دهد. پپتید‌های آمیلوئید بتا (Amyloid beta peptides) با بیماری‌های عصبی مرتبط هستند.

روزانه ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به منظور بهبود بخشیدن به عملکرد و حافظه شناختی مصرف کنید.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۹. کلم بروکلی
این سبزی منبع غنی از فولات، آنتی اکسیدان ویتامین C. است که همگی در عملکرد مغز نقش اساسی دارند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ که در ژورنال بیماری آلزایمر منتشر شده است، نشان می‌دهد که حفظ سطح مناسب ویتامین C. می‌تواند عملکرد محافظتی در برابر کاهش شناختی مربوط به سن و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

کلم بروکلی همچنین حاوی فولات است و دارای کاروتنوئید‌هایی است که سطح هموسیستئین را کاهش می‌دهد، یک اسید آمینه است که با اختلال شناختی مرتبط است.

علاوه بر این، چندین ویتامین B. موجود در آن نقش اساسی در بهبود و تقویت حافظه دارد. کلم بروکلی همچنین می‌تواند اثرات خستگی ذهنی و افسردگی را تسکین دهد.

خوردن ۱ فنجان کلم بروکلی دو یا سه بار در هفته می‌تواند احتمال ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در سالخوردگی را کاهش دهد.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر

۱۰. گردو
به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موجود در گردو، این آجیل می‌تواند به کاهش خطر، تأخیر و کاهش سرعت پیشرفت یا حتی جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک کند.

مصرف گردو از مغز در برابر پروتئین بتا آمیلوئید محافظت می‌کند، پروتئینی که غالباً در مغز افراد مبتلا به آلزایمر ظاهر می‌شود.

همچنین، گردو منبع خوبی از روی، ماده معدنی است که می‌تواند سلول‌های مغزی را از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

یک مطالعه انجام شده بر روی حیوانات در سال ۲۰۱۴ که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است، نشان می‌دهد که گردو دارای مزایای بالقوه‌ای برای سلامت مغز است. محققان معتقدند که گردو ممکن است در کاهش خطر و پیشرفت یا پیشگیری از بیماری آلزایمر تأثیر بسزایی داشته باشد.
 
۱۰ خوراکی مفید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزیمر
bato-adv
bato-adv
bato-adv