bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۸۹۵۶

چه کسانی آخرین گروه دریافت کننده کمک معیشتی خواهند بود؟

در هر حال، مسئولان وزارت رفاه اعلام کرده اند افرادی که موفق به دریافت این مبلغ نشدند، از روز یک شنبه می‌توانند اعتراض خود را از طریق سامانه #۶۳۶۹* و حتماً با استفاده از خط تلفن همراهی که به نام سرپرست خانوار است، ثبت کنند. نتیجه نهایی مشمول بودن یا نبودن خانوار، پس از فرایند در نظر گرفته شده مشخص خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۰۲ آذر ۱۳۹۸
سومین و آخرین گروه از دریافت کنندگان کمک حمایتی دولت، امشب مبالغ حمایتی را دریافت می‌کنند تا حذف شدگان فهرست کمک حمایتی مشخص شوند. با این حال، این سوال پیش می‌آید که کدام خانوار‌ها نباید منتظر دریافت این کمک حمایتی باشند؟

به گزارش خراسان، مرحله دوم کمک معیشتی دولت برای ۲۰ میلیون نفر، بامداد پنج شنبه ۳۰ آبان با واریز به حساب سرپرستان خانوار انجام شد و مجموع دریافت کنندگان این رقم حمایتی ۴۰ میلیون نفر شدند. مرحله سوم این طرح، قرار است امشب به اجرا درآید و تعداد افرادی که مشمول این طرح می‌شوند، به حدود ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید. طبق اعلام قبلی، کمک معیشت دولت برای خانوار‌های تک‌نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.

ملاک‌های دریافت کمک معیشتی
واریز سومین مرحله کمک معیشتی به حساب سرپرستان خانوار‌ها به این معنا خواهد بود که در صورت نبود خطای احتمالی و به گفته یک منبع آگاه، حداقل تا شش ماه آینده که موعد پایش مجدد مخاطبان این طرح است، فهرست دریافت کنندگان کمک معیشتی تغییری نخواهد کرد.
 
همین موضوع، نگاه خانوار‌هایی را که وضعیت درآمدی آن‌ها به اصطلاح لب مرزی است مجدد به ملاک‌های دریافت کمک معیشتی متوجه کرده است. در این زمینه اظهارات سخنگوی ستاد حذف یارانه پردرآمدها، نشان می‌دهد که فرایند شناسایی خانوار‌های مشمول طرح کمک معیشتی تا حد زیادی مشابه خانوار‌های مشمول دریافت یارانه نقدی است.

به این صورت که بر اساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و از طریق آزمون وسع، خانوار‌ها به ترتیب از کم درآمدترین تا پردرآمدترین طبقه بندی شده و هفت دهک کم درآمد برای دریافت کمک معیشتی دولت مد نظر قرار خواهند گرفت. شنیده‌های دنیای اقتصاد در روز‌های اخیر نیز نشان می‌داد که متر شناسایی، مجموعه اطلاعات از دارایی‌های مالی و سرمایه‌ای افراد، همچون ارزش و تعداد املاک، ارزش و تعداد خودرو، گردش حساب سالانه و میزان تراکنش‌های مالی ماهانه است. در کنار این ها، برخی شاخص‌ها همچون تعداد سفر‌های خارجی در سال نیز احتمالا در شناسایی افراد غیرمشمول دخیل خواهد بود.

احتمالاً چه افرادی امشب منتظر دریافت کمک معیشتی نباشند؟!
اما در نبود شاخص شفافی برای مردم برای بهره‌مندی از کمک معیشتی، می‌توان با گمانه هایی، وضعیت دهک هفتم درآمدی را که آخرین گروه دریافت کننده این کمک هستند مشخص کرد. در این زمینه، نتایج آمارگیری از هزینه و درآمد خانوار‌های شهری کشور در سال ۹۷ نشان می‌دهد که درآمد دهک هفتم ماهانه به طور متوسط سه میلیون و ۶۵۱ هزار تومان بوده است. اگر به این رقم، آخرین رقم تورم نقطه به نقطه در زمان اجرای طرح کمک معیشتی (یعنی تورم نقطه به نقطه آبان امسال نسبت به آبان ۹۷) را اضافه کنیم، درآمد این دهک به طور متوسط به حدود چهار میلیون و ۶۳۷ هزار خواهد رسید.

به این ترتیب خانوار‌هایی که درآمد آن‌ها هم اینک بیش از این حدود است، منتظر نباشند که یارانه حمایتی به حساب آن‌ها واریز شود.
 
البته باید توجه داشت که معیار‌های وزارت رفاه، فراتر از این اعداد و ارقام است. به عنوان مثال ممکن است فردی درآمد پایین تری داشته، اما به دلیل دارایی و ثروت بیشتر مانند داشتن ملک و خودروی شخصی نیز مشمول این طرح نباشد و بالعکس. در هر حال، مسئولان وزارت رفاه اعلام کرده اند افرادی که موفق به دریافت این مبلغ نشدند، از روز یک شنبه می‌توانند اعتراض خود را از طریق سامانه #۶۳۶۹* و حتماً با استفاده از خط تلفن همراهی که به نام سرپرست خانوار است، ثبت کنند. نتیجه نهایی مشمول بودن یا نبودن خانوار، پس از فرایند در نظر گرفته شده مشخص خواهد شد.
برچسب ها: کمک معیشتی