bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۰۳۵۲

کواکبیان: از رهبری درخواست کردم شورای سران قوا تعطیل شود

کواکبیان: از رهبری درخواست کردم شورای سران قوا تعطیل شود

در نطقی رسما از مقام معظم رهبری تقاضا کردم شورای اقتصادی سران قوا را تعطیل کند، ما چهل سال شرایط تحریم و تهدید دشمن را تجربه کرده ایم.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۸
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه نقد عملکرد فراکسیون امید باید با در نظر گرفتن ملاحظات و محدودیت‌ها باشد، گفت: فراکسیون امید بزرگترین فراکسیون مجلس بود، ولی اکثریت نبود، چون جمع آرای دو فراکسیون دیگر آن‌ها را تبدیل به اکثریت می‌کرد.

به گزارش خبرآنلاین، مصطفی کواکبیان، عصر پنجشنبه در نشست "فرجام امید" که در دفتر مرکزی حزب ندای ایرانیان برگزار شد با اشاره به جایگاه و قدرت مجلس در قانون اساسی، اظهار کرد: بر اساس همین قدرت قانونی بود که حضرت امام (ره) فرمودند، مجلس در راس امور است لذا مجلس باید بتواند نظارت و تحقیق و تفحص خود را در همه حوزه‌ها اعمال کند.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی نماینده تنها وکیل حوزه انتخابیه خود نیست، افزود: هر نماینده در برابر همه ملت ایران مسئولیت دارد، اما این جایگاه قانونی و رفیع مجلس و نمایندگان امروز تنزل پیدا کرده است.

اهم اظهارات وی را به نقل از خبرگزاری‌ها بخوانید
 
  • همه می‌گویند فراکسیون امید چه کار کرده است، ولی توجه نمی‌کنند که مجمع تشخیص و هیات نظارتی که درست کرده اند، شورای سران و دیگر نهاد‌ها موازی با مجلس عمل می‌کنند.

  • اگر مجلس در راس امور است چرا ما مصوبات مجلس را اول باید بفرستیم مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات جدید آن یعنی هیات عالی نظارت؟ ما چنین هیات و اختیاراتی در بحث تقنین نداریم، با این رویه مجمع به مجلس دوم تبدیل شده است.

  • در نطقی رسما از مقام معظم رهبری تقاضا کردم شورای اقتصادی سران قوا را تعطیل کند، ما چهل سال شرایط تحریم و تهدید دشمن را تجربه کرده ایم.

  • شان مجلس را کاهش ندهیم، اگر مجلس مصوبه‌ای بدهد که با نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای فضای مجازی مخالف باشد بی اثر می‌شود، باید مشخص شود که جایگاه قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجازی کجاست؟

  • ما تلاش زیادی کردیم، ولی به ثمر ننشست. کنوانسیون‌های FATF را تصویب کردیم، حتی شورای نگهبان هم تا حدودی با ما همراهی کرد، ولی اکنون کنوانسیون‌های پالرمو و cft در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گیر کرده اند.

  • مجلس دهم مثل مجلس اول نیست، مجلس اول شورای نگهبان نداشت و مجلس خوبی بود. این حرف من نیست حرف خیلی از بزرگان اصولگرا هم هست. به دلیل همین محدودیت‌ها بود که مجبور شدیم لیست نیمه اصلاح طلب امید را تهیه کنیم.

  • همه افرادی که در لیست امید سال ۹۴ مجلس شورای اسلامی قرار گرفتند اصلاح طلب خالص نبودند، ۱۷۵ نفر از لیست امید رای آوردند، ولی کاندیدای اصلاح طلبان برای ریاست مجلس ۱۰۵ رای کسب کرد. همه کسانی که به آقای عارف رای ندادند اصلاح طلب نبودند، بنابراین لیست امید لیستی از سر ناچاری بود.

  • به مجلس دهم نمره ۱۲ و به فراکسیون امید نمره ۱۴ می‌دهم.

  • عملکرد مجلس دهم بهتر از مجلس نهم بود. حضور تعدادی از اصلاح طلبان در مجلس هشتم موجب شد آن مجلس بهتر از مجلس هفتم باشد، بنابراین اگر یک اصلاح طلب هم وارد مجلس شود، بهتر از آن است که حضور نداشته باشیم.

  • دو گروه نمی‌خواهند ما در انتخابات شرکت کنیم؛ براندازان که ما را در همه ایرادات و مشکلات کشور شریک و بالاتر از آن عامل اصلی می‌دانند و گروه دیگر تندرو‌هایی هستند که نان خود را در عدم حضور اصلاح طلبان در میدان رقابت جستجو می‌کنند.

  • اگر نهاد‌های نظارتی برای تایید صلاحیت‌ها به چهار مرجع قانونی مراجعه کنند مشکلی برای حضور مردم نیست، ولی اگر بدسلیقگی و تنگ نظری صورت گیرد، در مشارکت مردم تاثیر منفی دارد.