bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۰۹۷۲
صادق زیبا کلام در گفتگو با فرارو

صادق زیباکلام: با استعفای روحانی مخالفم

صادق زیباکلام گفت: اینجای تحلیل آقای عبدی اشتباه است که با برگزاری انتخابات زودرس شرایط عوض خواهد شد، با توجه به این موضوع اگر یک فرد تندرو به قدرت رسید، چه تضمینی وجود دارد که شرایط بهتر شود؟ و بدتر از الان نشود؟، مذاکره با آمریکا صورت گیرد؟، شرایط اقتصادی بهبود یابد؟ و دیگر مردم معترض نباشند، این‌ها همه سوالاتی است که عباس عبدی باید برای آن‌ها جواب‌هایی پیدا کند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸
فرارو- با توجه به وضعیت فعلی کشور در حوزه‌های گوناگون، عباس عبدی معتقد است برای برون رفت از وضعیت فعلی دولت روحانی باید استعفا دهد و با برگزاری انتخابات زودهنگام، کشور از این وضعیت بی‌تصمیمی خارج شود، این در حالیست که در طرف مقابل صادق زیباکلام با این امر مخالف است و می‌گوید هیچ تضمینی وجود ندارد با کنار رفتن روحانی شرایط عوض شده و گشایشی ایجاد شود.
 
برگزاری انتخابات زودرس ریاست جمهوری؛ زیباکلام:هیچ تضمینی وجود ندارد شرایط بهتر شود
عباس عبدی می گوید برای خروج از بن بست فعلی باید روحانی کنار برود و انتخابات زودرس برگزار شود

به گزارش فرارو، عباس عبدی در این زمینه در اعتماد نوشته است: قصد آن را ندارم که به علت‌یابی شکاف شدید در ساختار قدرت در ایران بپردازم. ولی هیچ حکومت و دولتی حتی در شرایط عادی نیز نمی‌تواند و مجاز نیست که با این حد از تنش مدیریت خود را تداوم دهد. در بیشتر نظام‌های سیاسی شیوه‌هایی را برای چنین موقعیت‌هایی پیش‌بینی کرده‌اند. کسب رای اعتماد مجدد دولت‌ها برای ادامه کار از این جمله است.

به گفته عبدی، رای عبور از مشکلات موجود، چه در حوزه اقتصادی، چه در سیاست خارجی و چه امور سیاست داخلی نیازمند حداقلی از وحدت مدیریتی و سیاسی هستیم. متاسفانه این دو مساله در جهت عکس یکدیگر حرکت می‌کنند. از یک سو مشکلات در این سه سطح بیشتر و بیشتر و پیچیده‌تر و از سوی دیگر شکاف درون قدرت نیز عمیق‌تر و حتی تندتر می‌شود. این روز‌ها با شنیدن و دیدن برخی سخنرانی‌ها علیه دولت و نیز رفتار‌هایی که انجام می‌دهند، هر فردی را نگران آینده کشور می‌کند. گویی که هیچ نظارت و هدایتی بر این نیرو‌ها وجود ندارد و آنان چشم بسته و با سرعت به سوی پرتگاه در حرکت هستند و تنها کسانی که قدری کنار نشسته‌اند و تماشا می‌کنند متوجه این خطر هستند. از این‌رو به‌طور جدی پیشنهاد می‌شود که نسبت به ادامه وضع موجود بازنگری شود. به ویژه پس از اعتراضات اخیر، بعید است که از این پس دولت حتی قادر به اتخاذ تصمیمات جاری خود باشد، چه رسد به اینکه بخواهد تصمیمات مهم بگیرد.

راه‌های پیش‌رو چیست؟
عبدی ادامه می‌دهد: اول اینکه دولت درصدد کسب رای اعتماد از مجلس باشد تا اگر رای گرفت با اقتدار به کار خود ادامه دهد. این راه بی‌فایده است. چون مساله اصلی موافقت یا مخالفت مجلس نیست. از این‌رو مجلس رای هم بدهد، دردی را درمان نمی‌کند. اگر هم رای ندهد، خب! بعدش چه باید کرد؟ به علاوه این مجلسی است که تا ۶ ماه دیگر تغییر می‌کند و معلوم نیست که ترکیب بعدی‌ها و فعلی‌ها یکسان باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی افزوده است: راه دومی که پیشنهاد می‌شود، تغییر کلی کابینه و آوردن افراد جدید و باانگیزه است. این راه هم مفید نیست. اول اینکه کندی این دولت در انتخاب همکاران، اجرای این برنامه را ممکن است تا مدت‌ها طولانی کند. به علاوه مساله اصلی همکاران نیستند، بلکه شخص رییس‌جمهور مورد نظر است. همچنین بعید است که افراد مناسب حاضر به پذیرش مسوولیت در چنین وضع ناپایداری شوند و اگر قرار باشد این کار برای مجلس بعد انجام شود، اجرای آن به شهریور سال دیگر خواهد کشید و فرصت از دست می‌رود و آن زمان هم می‌گویند ۶ ماه دیگر دوره رییس‌جمهور تمام می‌شود، پس صبر کنیم.

به گفته این روزنامه نگار، راه‌حل سوم انتخابات زودرس ریاست‌جمهوری است. انتخاباتی که می‌تواند همراه با انتخابات مجلس انجام شود. مثلا در اردیبهشت ماه یا حتی در اواخر اسفند ماه. همزمانی در انتخابات می‌تواند برآورده‌کننده یکی از خواست‌های قبلی، یعنی تقارن این دو انتخابات باشد. حتی می‌توان تا زمان انتخابات وظیفه مشخصی را برای دولت و رییس آن تعیین کرد که انجام دهند. هیچ چیزی کمتر از این نمی‌تواند نگاه مردم را در باور به اراده حکومت برای تغییر را تحت تاثیر قرار دهد. این پیشنهاد حتما مشکلاتی هم دارد، ولی کدام راه است که فاقد مشکل باشد.
 
برگزاری انتخابات زودرس ریاست جمهوری؛ زیباکلام:هیچ تضمینی وجود ندارد شرایط بهتر شود
صادق زیبا کلام می گوید برگزاری انتخابات زودرس ریاست جمهوری در شرایط فعلی موضوعیت ندارد

زیباکلام: با پیشنهاد عبدی مخالف هستم
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بنده با بخش نخست صحبت‌های عباس عبدی مبنی بر عملکرد ضعیف دولت روحانی موافق هستم، اظهار داشت: اما با ادامه آن و اینکه به خاطر ضعف دولت روحانی انتخابات زودهنگام در اسفندماه برگزار شود، به هیچ عنوان، زیرا که شرایط چنین امری فراهم نیست، به اعتقاد بنده در اسفندماه تندروترین مجلس بعد از انقلاب تشکیل می‌شود و اگر انتخابات ریاست جمهوری نیز برگزار شود، فردی تندرو‌تر از احمدی نژاد و قالیباف رئیس جمهور خواهد شد.

وی افزود: اینجای تحلیل آقای عبدی اشتباه است که با برگزاری انتخابات زودرس شرایط عوض خواهد شد، با توجه به این موضوع اگر یک فرد تندرو به قدرت رسید، چه تضمینی وجود دارد که شرایط بهتر شود؟ و بدتر از الان نشود؟ مذاکره با آمریکا صورت گیرد؟ شرایط اقتصادی بهبود یابد؟ و دیگر مردم معترض نباشند، این‌ها همه سوالاتی است که عباس عبدی باید برای آن‌ها جواب‌هایی پیدا کند.

زیباکلام گفت: زیباکلام‌ها و عبدی‌ها به جای اینکه بگویند باید روحانی برود کنار، بهتر است این مسئله را موشکافی کنند که چرا روحانی ضعیف عمل کرد در دولت دوم، اشتباه از ما بود که به مردم گفتیم بیایند و رای بدهند، با توجه به این موضوع، روحانی خودش آدم ضعیفی بود یا اینکه از قدرت کافی برای انجام کار برخوردار نبود، ما باید این قضیه را باز کنیم که تا زمانیکه قدرت نهاد‌های انتصابی از نهاد‌های انتخابی مانند دولت و مجلس بیشتر باشد، فرقی نمی‌کند رئیس جمهور که باشد، چرا که از قدرت کافی برای اقدام و عمل برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید:


این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه حل مشکل با آمریکا هیج ارتباطی با دولت روحانی و یا برگزاری انتخابات زودرس و سرکار آمدن دولت جدید ندارد، اذعان داشت: اگر ما می‌خواهیم مشکلاتمان را با آمریکا حل کنیم، ابتدا باید به بررسی ریشه‌های خصومت بین ایران و آمریکا بپردازیم و تا زمانیکه این مسائل روشن نشود، نمی‌توان اقدامی کرد، در این زمینه طیف تندروی اصول‌گرا معتقد هستند که آمریکا به دنبال این است که استقلال کشور را از ما بگیرد و ما را نوکر خود کند، در حالیکه من در این زمینه از تندرو‌ها این سوال را دارم، آیا اردوغان که متحد آمریکا است، هر کاری که آن‌ها بگویند، انجام می‌دهد.

زیبا کلام تصریح کرد: آیا اردوغان دنباله روی ترامپ است، آمریکا به او گفت نباید اس ۴۰۰ را از روسیه بخرد، اما اردوغان با توجه به منافع ترکیه این کار را انجام داد، همچنین ترامپ وی را از حمله به شمال سوریه و کرد‌های متحد آمریکا برحذر داشت و او را تهدید کرد، اما اردوغان باز کار خود را انجام داد و به سوریه حمله کرد، بنابراین می‌بینید که اردوغان هرکاری که دوست داشته انجام داده و خلاف میل آمریکا در این دو مورد مهم عمل کرده است.

وی بیان داشت: من به تندرو‌ها باز تخفیف می‌دهم، آن‌ها بیایند بگویند که آیا هر کاری که آمریکا به عربستان گفته، آن‌ها انجام داده اند یا اینکه بر اساس منافع خودشان عمل کرده‌اند، بنابراین می‌بینید که کشور‌های متحد آمریکا در منطقه هر کاری که این کشور به آن‌ها بگوید را انجام نمی‌دهند و کاری که به ضرر منافع ملی و منطقه‌ای آن‌ها باشد را زیر بار اجرای آن نمی‌روند.

در مجلس آینده تندرو‌ها دست بالا را خواهند داشت
این استاد علوم سیاسی با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان شانسی برای موفقیت در انتخابات مجلس ندارند، بیان داشت: با توجه به اعتراضات اخیر همین شانس ۲۰ درصدی اصلاح‌طلبان نیز برای انتخابات مجلس از بین رفت، این امر نیز به نوع موضع‌گیری خود اصلاح‌طلبان، برخورد دولت در این زمینه و نا امیدی بیشتر مردم در این رابطه مرتبط است.

وی با تاکید بر اینکه در مجلس آینده تندرو‌ها دست بالا را خواهند داشت، اضافه کرد: از دیدگاه بنده مشارکت در این دوره با توجه به عملکرد دولت و فراکسیون امید بسیار پایین خواهد بود و اصلاح‌طلبان چوب حمایت از دولت روحانی را می‌خوردند، چرا که بدنه اجتماعی به دلیل سرخوردگی و ناامیدی که بدان دچار شده هیچ انگیزه و میلی برای شرکت در انتخابات و رای به نامزد‌های اصلاح‌طلب ندارد.

زیبا کلام با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان از سال ۹۶ تاکنون روزه سکوت گرفته‌اند و به هیچ عنوان مسئولیت کار‌های خود را بر عهده نمی‌گیرند، گفت: با توجه به دعوتی که آن‌ها از مردم به عمل آوردند در سه انتخابات گذشته و آقای خاتمی با «تکرار می‌کنم» انتخابات را به پیش برد، حال باید پاسخگوی وضعیت موجود باشد، وی در شب عید در جمع فراکسیون امید نیز اعلام کرد که دیگر مردم نیز به تکرار‌های وی پاسخی نخواهند داد با توجه به وضعی که در کشور وجود دارد و بنابراین اصلاح‌طلبان نباید امیدی برای انتخابات و رای مردم به آن‌ها داشته باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
عبدی راست میگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
این جمله یادتان می اید؟
کاری نکتید مردم کاری کنند که نه تو مانی و نه من_امام خمینی (ره)
دزدی رشوه دروغ چه ربطی به امریکا و غیره دارد
بالای 60 سال را کنار بگذارید جوانها زندگی را قبل از مرگ تجربه کنند
فرهنگی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
نمایش نمایش نمایش
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
فقط خدا کنه هشت سال دیگه ملت نگن صد رحمت به دولت روحانی ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
خدایا شکرت بالاخره مدتی از دسیسه اصلاح طلبان خائن و وطن فروش راحت خواهیم شد.
انتشار یافته: ۸
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
جالب است می گویند تندر ها در انتخابات پیروز می شوند از آن طرف می گویند با برنده شدن تند رو خواسته مردم محقق نمی شود شاید بهتر بود می گفتن خواسته ما که بر خلاف میل مردم کوچه وبازار است دیگر محقق نمی شود
فرامرز
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
آقایان زیباکلام وعبدی و....
این تحلیل ها بدردخودتان میخورد.
بزبان ساده :مردم گرسنه اند،فشاراقتصادی وحشتناک شده،اختلاس ورشوه خواری مردم رابدبین کرده،حقوق نجومی مدیران مردم را بی اعتماد ودل سرد کرده.
دروغ گویی دولت مردان ازحد گذشته.
حالا شمامرتب نظریه پردازی کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
اگر تندروها بیان که کارشون توسط کشورهای قدرتمند یکسره میشه اگر ایشان برجا بمونه که استخوان و جیگرمون از رفتار بنزینی اش میسوزه یعنی از همه طرف....
bato-adv
bato-adv
bato-adv