فرارو- ماجرای کیکهای آلوده به قرص چیست؟ چند روزی است که ویدیو و تصاویری در فضای مجازی دست به دست می شود که در آن دانش آموزان دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان مدعی شده اند که در میان کیکهای خوراکی خود انواع قرصهای روانگردان و غیر رونگردان یافته اند.
تصاویر که در شبکههای اجتماعی در مورد کیکهای آلوده به قرص منتشر شده است:
دکتر فاطمه نوروزیان، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با فرارو، درباره پیدا شدن قرص در کیک دانش آموزان گفت: "نمونههای ارسالی به این دانشگاه، همگی باز بوده و نمیتوان تایید کرد که وجود قرص یا کپسول در محصول از محل تولید کالا بوده یا خیر! "
وی گفته است: "به صورت تصادفی از هر کدام از شرکتهای مواد غذایی در مناطق مختلف استان بصورت کارتنهای صد عددی از محصولات مختلف تهیه شد، ولی در هیچ کدام از این محصولات مورد مشکوک و جسم خارجی یافت نشد."
دکتر حسن ضیاءالدینی، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: گزارشی در این باره از سه استان به ما رسیده که ما طی نامهای به اطلاع وزارت بهداشت رساندیم.
وی افزود: صحت و سقم موضوع را دقیقا نمیدانیم و باید بررسی شود.
مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه "ما هیچ بخشنامهای صادر نکردیم" گفت: تنها آن دسته از مواد غذایی در بوفه مدارس مجاز است که در دستورالعمل بوفهها با همکاری وزات بهداشت در مهرماه به مدارس اعلام شده است.
هاوی دلبری، معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانش آموزی نیز در پاسخ به اینکه آیا این کیکها از طریق بوفه این مدارس توزیع شده است به ایسنا گفت: خیر چنین چیزی گزارش نشده است.
سردار محمد مسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، در خصوص انتشار تصاویری در فضای مجازی مبنی بر وجود قرصهای روانگردان وتوزیع خوراکیها و کیکهای بسته بندی شده حاوی این مواد، اظهار داشت: عکس انتشار یافته مربوط به قرصهای اکستازی است که از سنوات گذشته به طور غیر مجاز در بین مصرفکنندگان وجود داشته و قاچاقچیان همواره به دلیل منفعت مالی سعی در اشاعه آن داشتهاند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با فارس، با تأکید بر این مطلب که پلیس برخورد با عوامل و توزیع کنندگان قرص اکستازی و مواد مخدر و روانگردانها را به صورت جد در دستور کار داشته و دارد، گفت: قرصهای اکستازی تولید ایران نیست و این توطئه غرب است که مردم را در کنار جنگ نرم آلوده به مواد مخدر سازد.
وی در پاسخ به دیگر پرسش فارس درباره تصاویری مبنی بر وجود قرصها در محصولات ایرانی، گفت: قاچاقچیان به خاطر جلوگیری از کشف، مواد مخدر را در بستههای مختلف من جمله موادغذایی جاسازی میکنند، اما باید توجه داشت که محصولات غذایی تولید داخل مجوز و آرم بهداشت و پروانه بهرهبرداری دارند و مطمئنا کنترلهای لازم بر آنها اعمال میشودو تاکنون موردی در این راستا نداشتهایم.
سردار زاهدیان به خانوادهها توصیه کرد که همواره بر رفتار بچهها و جوانان خود نظارت داشته باشند و اگر در وسایل همراه آنها چنین قرصهایی را مشاهده کردند به موقع مداخله کرده و پیشگیری کنند؛ در عین حال موارد را به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.