bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۱۱۶۰
جلال جلالی زاده عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتگو با فرارو

"سرلشگر جعفری" به دنبال چیست؟

جلالی زاده فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه بررسی مبانی فکری نامزدهای انتخابات مجلس، خلاف صریح ماده ۲۳ قانونی اساسی است،افزود: اینکه شما بیاید به اسم بررسی مبانی فکری هر فردی، او را تفتیش عقاید کنید، با قوانین مختلف کشور در تضاد است و چنین چیزی مسبوق به سابقه نبوده، ازسویی چنین مباحثی موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان را فراگیرتر می‌کند و از سوی دیگر این امر مشکلات سیاسی موجود در جامعه را بیش از گذشته می‌کند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸
فرارو- سخنان اخیر فرمانده اسبق کل سپاه در مورد ضرروت بررسی مبانی فکری نامزدهای مجلس، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت، برخی از فعالان سیاسی معتقدند این سخنان دخالت آشکار نظامیان در سیاست بوده و از سوی دیگر بررسی مبانی فکری نامزدهای مجلس برخلاف اصل 23 قانون اساسی است.
 
بررسی مبانی فکری نامزدها؛
سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده اسبق کل سپاه می گوید، برای تائید صلاحیت ها باید مبانی فکری نامزدها مورد بررسی قرار بگیرد

به گزارش فرارو، سردار سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده اسبق کل سپاه در برنامه جهان آرا گفت: مدیریت کشور باید با همان نگاه رهبری که نگاه اسلام ناب است هماهنگ شود. اگر کسی در این مبانی اشکال داشته باشد، سنجش آن، وظیفه سنگین شورای نگهبان است. که فکر نمی کنم شورای نگهبان با این دقت نگاه کنند و روی مبانی فکری افراد برای تایید صلاحیت تمرکز کنند.

وی افزود: الان در همین کشورهایی که مهد دموکراسی هم هستند باید نگاه فرد با نگاه حکومت بخواند. اما آقایانی که اینجا روی کار می آیند ابایی ندارند که بگویند دیدگاه ما با رهبری اختلاف دارد. خوب اگر دیدگاهت اختلاف دارد برای چه آمدی؟

فرمانده سابق سپاه تصریح کرد: تنها راهی که مردم را از این بن بست خارج می کند تغییر رویکرد مردم در انتخاب هایشان است.
 
سخنان جعفری مخالفت با اصل ۲۳ قانون اساسی است
جلال جلالی زاده عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه سخنان اخیر فرمانده اسبق کل سپاه دخالت در امور انتخاباتی است، گفت: مطابق فرمایشات امام خمینی و رهبر معظم انقلاب دخالت نظامیان در امور سیاسی به خصوص انتخابات ممنوع است، اما هر از گاهی شاهد اظهارات این چنینی هستیم، از سویی بیان این سخنان مصداق دخالت در روند بررسی صلاحیت‌ها است، بنابراین چنین اظهاراتی به ضرر فضای سیاسی کشور خواهد بود.
 
بررسی مبانی فکری نامزدها؛
جلال جلالی زده معتقد است که بررسی مبانی فکری افراد، خلاف اصل بیست و سوم قانون اساسی است

وی با تاکید بر اینکه بررسی مبانی فکری نامزدهای انتخابات مجلس، خلاف صریح ماده ۲۳ قانونی اساسی است، افزود: اینکه شما بیاید به اسم بررسی مبانی فکری هر فردی، او را تفتیش عقاید کنید، با قوانین مختلف کشور در تضاد است و چنین چیزی مسبوق به سابقه نبوده، از سویی چنین مباحثی موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان را فراگیرتر می‌کند و از سوی دیگر این امر مشکلات سیاسی موجود در جامعه را بیش از گذشته می‌کند.

جلالی‌زاده با اشاره به اینکه انجام چنین اظهاراتی در شرایطی فعلی به هیچ عنوان به مصلحت کشور نیست، اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر کشور در شرایط خاصی قرار دارد و نیاز به حضور پرشور مردم به حضور در انتخابات است، به کارگیری چنین رویه‌هایی به منافع ملی کشور ضربه خواهد زد.


نباید به دنبال حذف افراد باشیم
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه حضور در صحنه انتخابات حق همه کسانیکه است که به قانون اساسی کشور معتقد هستند، بیان داشت: طبیعا کسی که برای انتخابات مجلس ثبت نام کرده از نظر فکری مبانی رسمی کشور را قبول دارد، اما اینکه بیایم، حضور جریانات سیاسی را در انتخابات با این بهانه که مبانی فکری آن‌ها با مبانی رسمی همخوانی ندارد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست، از طرفی‌ هیچ کسی نمی‌تواند حضور و مشارکت در انتخابات را محدود کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اظهارات افراد نظامی در مورد انتخابات خلاف قانون است، اضافه کرد: باید به افراد نظامی تذکر داده شود که حق اظهار نظر در مورد مسائل سیاسی و انتخاباتی را ندارند و تنها باید به اموری بپردازند که مربوط به آن‌ها است، نه اینکه در به اموری که ارتباطی به آن‌ها ندارد، دخالت کنند.

جلالی‌زاده ادامه داد: افراد مستقل و اصلاح‌طلبان حق دارند که حضور فعالی در انتخابات داشته باشند، چرا که این حضور می‌تواند شرایط کشور را بهبود یابد، بنابراین باید با جریاناتی که می‌خواهند اصلاح‌طلبان را از میان عقب رانند، مقابله کرد و به آن‌ها اجازه نداد که به مقاصد و اهداف خود دست پیدا کنند، بنابراین باید فضا را باز کرد و اجازه داد که تمامی سلایق در انتخابات شرکت کنند و اجازه نداد اظهارات افراد غیر مسئول، فضای سیاسی و انتخاباتی کشور را تحت تاثیر قرار دهد و سرد کند.

اصلاح‌طلبان نباید برای تائید صلاحیت‌ها با شورای نگهبان مذاکره کنند
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در پاسخ به این پرسش که برخی از اصلاح‌طلبان به دنبال آن هستند که با مذاکره با شورای نگهبان و سایر افراد شخصیت‌های تاثیرگذار، افراد بیشتری از جریان اصلاحات را از فیلتر تائید صلاحیت عبور دهند، گفت: از دیدگاه بنده هیچ‌گونه مذاکره‌ای با شورای نگهبان یا هر شخصیت و نهاد دیگری جایز نیست، چرا که جریان اصلاحات به عنوان یکی از دو جریان اصلی کشور که هزینه‌ زیادی را در راه انقلاب داده و خدمات بسیاری را به کشور ارائه داده نباید برای حضور در انتخابات از کسی درخواستی داشته باشد، چرا که این حضور حق اصلاح‌طلبان بوده و کسی نمی‌تواند آن را سلب کند.

این نماینده اسبق مجلس با اشاره به اینکه انتخابات گذشته درس‌های زیادی را به دنبال دارد، گفت: اگر در انتخابات پیش‌رو باز هم تیغ نظارت استصوابی، بسیاری از نامزدهای مستقل و اصلاح‌طلب را رد صلاحیت کند، سطح مشارکت در انتخابات پائین خواهد، امری که به هیچ عنوان نمی‌تواند مطلوب باشد، چرا که امروز به حضور مردم در صحنه نیاز است و از طرفی باید امید مردم که این روزها از بین رفته را به آن‌ها از طریق بازکردن فضا برای همه جریانات سیاسی که در کشور حضور دارند، بازگرداند.

جلالی زاده در ادامه با تاکید بر اینکه حضور فراکسیون امید در مجلس دهم سلبی بود، گفت: با توجه به اینکه خطر افراطی‌گری در آستانه انتخابات مجلس دهم به شدت حس می‌شد، تصمیم گرفته شد که با اصول‌گرایان معتدل ائتلافی صورت گیرد، هرچند که این امر دو نتیجه عمده و مهم در پی داشت، اول از ورود جریان رادیکال و تندرو به مجلس تا حدود زیادی جلوگیری شد که این امر وجه مثبت قضیه بود، اما از سوی دیگر به دلیل اینکه افراد شاخص و تاثیرگذار جریان اصلاحات در انتخابات رد صلاحیت شده بودند، فراکسیون امید نتوانست آن تاثیرگذاری که مورد انتظار بود را از خود نشان دهد که البته این امر باعث شد بدنه اجتماعی و مردم از این امر بسیار ناراضی باشند.
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
اصلاح طلبان مایع ننگ و غده سرطانی ایران هستن
ناشناس
Ukraine
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
با این دست فرمون باید منتظر بود
جهت مسئولین کشور(سران قوا و نماینده ووزیر ) به محض تولد ژن خوب تحت تعلیم خاص قرار بگیرد وایزوله شده رشد کند وچون به سن مدیریت رسید .صاحب منصب و مدیریت شود . در این میان دیگران هم ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
بله تمام مسئولین اگر میخواهند در ج ا مسئولیت داشته باشند باید به قانون اساسی ج ا اعتقاد و ملتزم باشند! امام گفت مجلس رأس امور است و میزان رأی ملت است و گفت پشتیبان ولایت فقیه باشید تا مملکت شما آسیب نرسد! پس شترسواری دو لا دو لا نمیشود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
اتحاد ملت همون حزب منحله مشارکت نیست که تندروهای چپ عضوش هستن
ناشناس
Germany
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
در دیدار مرحوم امام با خبرگان قانون اساسی ناظر به همین نکته است. آنجا که اعلام کرده‌اند: «حق با اکثریت مردم است، حتی اگر اشتباه تصمیم بگیرند. شما ولی آن‌ها نیستید که بگویید این به ضرر شماست پس ما نمی‌کنیم. ملت می‌خواهد آن کار را بکند، به من و شما چه؟»
انتشار یافته: ۹
مصطفی
Czechia
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۲
نظر خوبی دادن آقای سردار جعفری
که به طور مثال همه یک دست بشن ببینیم چه اتفاقی رغم میخوره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۲
شورای نگهبان باید همه منحرفین فکری را قلع و قم کند. همه اینها باندازه یک دانه ارزن بدرد این ملت نمیخرند. مجلس فعلی پر از این ادم هاست.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
رای بی رای به هر حال
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
با سلام. مگر حضرت امام خمینی بارها نفرمودند که نظامیان در سیاست دخالت نکنند؟ فکر می کنم در وصیت ایشان هم هست. بهتر است ایشان به کار نظامی گری خودشان مشغول باشند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv