bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۱۴۷۸
اطلاع رسانی تبلیغاتی

جنس باطری ها از چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸

ایا تا به حال به باطری ها دقت کرده اید؟ ایا میدانستید که تکنولوژی خاص و پیشرفته ای برای این منابع کوچک انرژی مورد استفاده قرار گرفته است؟

درباره ی ساختار درونی ان ها چه میدانید؟ در این مقاله میخواهیم تا این سوالات را درباره ی سه نوع مختلف باطری یعنی باطری آلکالاین، باطری لیتیومی یونی و باطری لیتیومی پلیمری پاسخ دهیم.

ساختار درونی باطری ها:

هر باطری برای این که بتواند کار کند نیاز به یک جریان دارد. برای این امر باید الکترون ها درون باطری شروع به حرکت کنند.

برای این حرکت باید دو قطب متفاوت مثبت و منفی وجود داشته باشد که این قطب ها را کاتد (قطب تولیدکننده الکترون و مثبت) و آند (قطب دریافت کننده الکترون و منفی) مینامند.

انواع باطری ها:

به طور کلی میتوان باطری ها را در دو دسته ی قابل شارژ و غیرقابل شارژ دسته بندی کرد. باطری های مورد بحث ما در هر دوی این دسته ها قرار میگیرند که توضیحاتی را در این خصوص ارائه میدهیم.

جنس باطری ها از چیست؟

باطری آلکالاین:

باطری های الکالاین هم به صورت قابل شارژ و هم به صورت غیرقابل شارژ تولید و به فروش میرسند. اما تفاوت دیگری بین این دو باطری علاوه بر این خاصیت نیز وجود دارد یا خیر؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بله ظرفیت باطری های غیرقابل شارژ آلکالاین از نوع شارژی ان ها یک سوم بیشتر است.

آلکالاین غیرشارژی:

این باطری ها از ترکیب بین روی و دی اکسید منگنز انرژی مورد نیاز خود را تامین میکنند. در مقایسه با باطری های غیرشارژی روی کربن، چگالی انرژی بالاتری در حدود 3 الی 5 برابر دارند. این باطری ها با توجه به این که در چه وسیله ای قرار میگیرند و چه میزان جریانی از ان ها گرفته میشود ظرفیت متفاوتی از 3000 تا 700 میلی امپر بر ساعت را از خود نشان میدهند.

ظرفیت

100%

90%

80%

70%

60%

50%

40%

30%

20%

10%

تحت بار صفر

1.59V

1.44V

1.38V

1.34V

1.32V

1.30V

1.28V

1.26V

1.23V

1.20V

۳۳۰mW تحت بار

1.49V

1.35V

1.27V

1.20V

1.16V

1.12V

1.10V

1.08V

1.04V

0.98V

دقت کنید که این باطری ها را نباید با انواع دیگر باطری ها در یک دستگاه به صورت همزمان استفاده کرد چرا که موجب نشتی پتاسیم هیدروکسید باطری میکند که در صورت تماس با پوست و چشم موجب حساسیت میشود. هم چنین این باطری های غیرشارژی را شارز نکنید.

میزان تولید این باطری ها سالیانه 10 میلیون عدد است که به مصرف 60 تا 80 درصد موارد مرتبط با باطری میرسند. با این که باطری های جدید الکالاین فاقد جیوه هستند با این حال بهتر است هم چنان ان ها را با زباله های قابل بازیافت دور ریخت.

آلکالاین شارژی:

این باطری ها نوع دیگری از باطری های قلیایی هستند که میتوان ان ها را شارژ کرد. شاید نام این باطری ها را که به صورت اختصاری RAM خوانده میشوند شنیده باشید. این باطری ها ظرفیت کمتری نسبت به مدل غیرشارژی خود دارند.

مزایا:

  • قابلیت شارژ مجدد
  • نرخ دشارژ خودکار پایین (عمر قفسه‌ی بالا)

معایب:

  • عمر سیکلی بسیار پایین
  • ظرفیت کم در برخی مدل‌ها
  • کاهش یافتن ظرفیت و ولتاژ پس از هر بار شارژ کردن
  • مناسب نبودن برای دستگاه‌های نیازمند جریان بالا
  • نیاز داشتن به شارژر مخصوص و سرعت شارژ بسیار پایین
  • احتمال بسیار بالاتر نشت مواد داخلی نسبت به دیگر انواع باتری
  • کمیاب بودن

این باطری ها تا قبل از روی کار امدن باطری های نیکل اهن محبوب بودند اما امروزه از ان ها بسیار کمتر استفاده میشود.این باطری ها به دلیل داشتن مقاومت درونی بالا برای مواردی که نیاز به جریان عبوری بالا دارد مناسب نیستند.

باطری لیتیومی:

باطری های لیتیومی خانواده ی بزرگی هستند که مانند باطری الکالاین در دو نوع قابل شارژ و غیرقابل شارژ تولید میشوند. در ادامه میخواهیم تا شما را با دو مدل قابل شارژ از این خانواده اشنا کنیم.

جنس باطری ها از چیست؟

باطری لیتیوم یون:

باطری لیتیوم آیون یکی از انواع باطری های قابل شارژ هستند که برای مصارف خاصی مانند باطری لپتاپ، گوشی های هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی که نیاز به ولتاژ 3.7 دارند استفاده میشوند.

(باطری های قلمی معمولی از ولتاژ 1.2 تا 1.5 استفاده میکنند) به همین دلیل این باطری ها سایز بزرگ تری نسبت به باطری های قلمی دارند.

مزایا:

  • قابلیت شارژ مجدد
  • عملکرد فوق‌العاده در دستگاه‌های نیازمند جریان بالا

معایب:

  • استاندارد نبودن ولتاژ (۳.۷ ولت) برای مصارف متداول
  • صدمه زدن به دستگاه‌های متداول درصورت استفاده‌ی سهوی
  • نیاز داشتن به شارژر مخصوص
  • کمیاب بودن

 

باطری لیتیوم پلیمر:

باطری های لیتیوم پلیمر از نوع باطری های قابل شارژ هستند. این باطری ها به این دلیل که میتوان ان ها را به هر شکلی دراورد بسیار نزد سازندگان محبوب هستند. هم چنین روند تخلیه درونی این باطری ها 5 درصد کمتر از سایر باطری ها است.

سازندگان خودرو در تلاش هستند تا با استفاده از این باطری ها برای خودروهای هیبریدی منبع تولید انرژی بسازند چرا که با استفاده از پلیمر میتوان تعداد سلول های هر باطری را کاهش داد با این حال با افزایش ظرفیت هر باطری خطرات مربوط به ان نیز بیشتر میشود.

از این باطری ها در هواپیماها و خودروهای کنترل از راه دور نیز استفاده میشود. این باطری ها به دلیل سبک بودن و ظرفیت بالای خود برای این امر بسیار مقرون به صرفه هستند با این حال در صورت رعایت نکردن اصول مربوط به اتش سوزی خطراتی این باطری را تهدید میکند.

باطری‌ لیتیوم پلیمر در گوشی‌های همراه، تبلت ها، پاور بانک‌ها، لپ ‌تاپ‌های سبک‌ وزن، دستگاه‌های پخش موسیقی، دسته‌های بیسیم بازی‌ها، سیگارهای الکترونیک و سایر وسایلی که اندازه باطری و چگالی انرژی از اهمیت بیشتری نسبت به قیمت برخوردار است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.