bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۱۶۵۵

مقامات مسئول درباره ماجرای کیک‌ها و قرص‌ها چه می‌گویند؟

مقامات کشور تاکید می‌کنند که این کیک‌ها در مرحله بسته‌بندی هم آلوده نشده‌اند، استدلال آن‌ها این است که این اتفاق در ۱۲ برند کیک رخ داده است که اگر در فرآیند تولید و بسته بندی رخ داده باشد باید به صورت هماهنگ در ۱۲ برند این اقدام انجام شده باشد، این موضوع به راحتی امکانپذیر نیست.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
ابهام در ماجرای کیک‌های آلوده / شایعه آلودگی شیر خشک‌ها
فرارو- هر روز اخبار تازه ای درباره ماجرای کیک‌های آلوده به قرص منتشر می‌شود. با وجود گذشت چند روز هنوز مشخص نشده است، ماجرا چیست. تنها وزیر بهداشت اعلام کرده که موضوع ابعاد امنیتی دارد. نهاد‌های انتظامی و امنیتی هم به آن ورود کرده اند.

به گزارش فرارو، پیشتر گفته می‌شد که کیک‌های آلوده فقط در چند استان جنوبی و غربی مشاهده شده اند، اما در روز‌های گذشته گزارش‌هایی از کشف قرص در کیک‌های  تهران، استان‌ها مرکزی و شمالی کشور منتشر شده است.
 
گفته می شود انبارهایی هم در همین رابطه پلمپ شده اند.

روز یکشنبه وزیر بهداشت از وجود ابعاد امنیتی در این ماجرا خبر داد. سعید نمکی گفت: «موضوع جاسازی قرص در کیک‌ها امنیتی است که با هدف تشویش اذهان عمومی و تخریب صنعت غذایی انجام شده است.»

او افزود: "موارد جاسازی قرص در کیک‌ها در بیرون از چرخه تولید و توزیع رسمی بوده است و همکاران ما در حوزه‌های امنیتی و اطلاعاتی در حال پیگیری موضوع هستند."

وزیر بهداشت تاکید کرد که هیچ مورد مسمومیت ناشی از مصرف این کیک‌ها تاکنون نداشته ایم و به زودی جزییات بیشتری از عوامل شبکه این اقدام به مردم اعلام می‌شود.

با این وجود گزارش‌هایی از مسمویت برخی شهروندان به دلیل مصرف کیک‌های آلوده منتشر شده است. ۱۸ دانش آموز در ارومیه به خاطر مصرف این کیک‌ها مسموم شده و به بیمارستان مراجعه کرده اند. خبرهایی از مسمومیت‌های مشابه در اشنویه، سردشت و پیرانشهر هم به گوش می‌رسد.

عسلویه و کوهدشت هم از مناطقی هستند که مسمومیت بر اثر مصرف کیک‌های آلوده در آن‌ها گزارش شده است.

بیشتر مسمومیت‌ها در مدارس بوده است. در همین راستا وزیر آموزش و پرورش توصیه کرده "بوفه‌های مدارس منحصرا از مراکز رسمی توزیع، اقلام مورد نیاز دانش آموزان را خریداری کنند و اولیا هم این اقلام را کنترل کنند، چون خوراکی‌هایی که چنین تغییراتی در آن ایجاد شده است قابل مشاهده بوده و به سرعت کاملا قابل دسترسی است."

با این حال وزارت بهداشت تاکید می‌کند که این آلودگی‌ها محدود و اندک است.

روز یکشنبه سردار اشتری رییس پلیس کشور اعلام کرد که این نهاد به موضوع کیک‌های آلوده ورود پیدا کرده و به زودی نتایج تحقیقات در این باره اعلام می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه نیز اعلام کرد که این دستگاه مسئله بررسی می‌کند. غلامحسین اسماعیلی گفت: «ما نسبت به امنیت شهروندان به ویژه امنیت غذایی آن‌ها حساس هستیم، نباید خدای ناکرده در مورد آنچه به عنوان غذا در سبد غذایی مردم قرار دارد جای دغدغه و نگرانی داشته باشد.»

اسماعیلی افزود: "خوشبختانه بررسی‌هایی که تا امروز انجام شد حکایت‌های خوبی دارد، اولا قرص‌هایی که پیدا شده فراوانی و گستردگی زیادی ندارد، ثانیا این قرص‌ها قرص‌های سمی و آلوده‌ای نیست، ثالثا این اقدام توسط صنف تهیه کننده کیک و شکلات ما نبوده و این صنف مبرای از این هستند که خدای ناکرده کسی بخواهد از این طریق و از حضور در کارخانه‌های تولید محصولات غذایی این اقدام را انجام بدهد."

به گفته دبیر کل کانون صنایع غذایی کشور در ۱۲ برند کیک و کلوچه کشور قرص وجود داشته است. کاوه زرگران افزود ماجرای مشابهی چندی پیش در ترکیه رخ داده است. او تاکید کرده "نکته قابل تامل آن که اکثر این کیک‌های آلوده در مناطق محروم کشف شده است."

سخنگوی وزارت بهداشت نیز اخیرا درباره نوع قرص‌های موجود در کیک‌ها گفته است: «دارو‌های بررسی شده اغلب دارو‌های خانگی از جمله استامینوفن، بروفن، ستیریزین، هیدروکسی زین، متوکلوپرامید و حتی بلیستر خالی بوده است.»


بیشتر بخوانید:

ماجرای پیدا شدن قرص‌های مشکوک در کیک دانش آموزان چیست؟

کیک‌های آلوده به قرص؛ صحت و سقم و تصاویر یک خبر ادامه دار


ابهام در ماجرای کیک‌های آلوده / شایعه آلودگی شیر خشک‌هاویفر آلوده به قرص به ابهامات دامن زده است



گفته می‌شود که این اتفاق در خط تولید رخ نداده است. استدلال هم این است که اگر در خط تولید این خرابکاری انجام شده بود باید شاهد تغییر رنگ و حالت قرص‌ها بودیم چرا که کیک‌ها وارد کوره و حرارت زیادی می‌شوند. احتمالا این استدلال تاحدودی درست است، اما این اتفاق می‌تواند پس از تولید و پیش از مرحله بسته بندی رخ داده باشد. برای این تاکنون توضیحی ارائه نشده است.

 براساس اظهارات مقامات احتمال اینکه این کیک‌ها در خارج از فرآیند تولید و بسته بندی و در اقدامی خرابکارانه آلوده شده باشند وجود دارد. کیک‌های تولید شده در خارج از فرآیند تولید و بسته بندی و حتی توزیع به قرص‌ها آلوده شده اند. کاوه زرگران در این باره توضیح داده است: «بیشتر دستگاه‌های بسته‌بندی از چسب‌های حرارتی استفاده می‌کنند این افراد نیز پس از باز کردن بسته‌های کیک از محل چسب پس از قراردادن قرص با استفاده از حرارت دوباره بسته‌بندی می‌کنند.» اگر این اتفاق رخ داده باشد، باید به زودی منتظر بازداشت یک شبکه بزرگ خرابکاری باشیم. شبکه‌هایی که البته در نظام توزیع نیز توانسته نفوذ کند.

ابهام در ماجرای کیک‌های آلوده / شایعه آلودگی شیر خشک‌ها
شایعه آلودگی شیرخشک

در همین حال امروز شایعاتی پیرامون آلوده شدن شیر خشک‌های به قرص‌های مشکوک نیز منتشر شده بود. شایعاتی که تکذیب شدند، اما نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است.

تصویری از وجود قرص در شیر خشک در کنار یک نامه منتشر شده که مدعی است، شیرخشک‌ها نیز به قرص آلوده شده اند.

هانی تحویل‌زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اطفال درباره خبر جاسازی قرص در شیرخشک اظهار کرد: "ما به عنوان انجمن تولیدکنندگان این خبر را تکذیب می‌کنیم و این تصویر به قصد تشویش اذهان عمومی طراحی و در فضای مجازی منتشر شده است چرا که شیرخشک با سلامت نوزادان ارتباط دارد و موضوع مهمی محسوب می‌شود."

او افزود: «خطوط تولید شیرخشک ۱۰۰ درصد اتوماتیک هستند و انسان در خط تولید فعالیت نمی‌کند و به همین دلیل این امکان وجود ندارد که جسم خارجی در طی فرآیند تولید وارد شیرخشک شود.»

تحویل‌زاده اظهار کرد: "درخواست ما از نهاد‌های امنیتی این است که به موضوع ورود کنند چراکه برخی به قصد تشویش اذهان عمومی و تخریب فضای امنیتی کشور دست به انتشار تصاویر این چنینی می‌زنند."

دکتر علی اسدی‌پور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در خصوص موضوع قرص‌های مشکوک در شیر خشک کودکان گفت: "این خبر اساسا کذب بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد."

او تاکید کرد که به زودی عاملان آلوده کردن کیک‌ها نیز شناسایی و معرفی می‌شوند.
 
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
اول تا اونجاییکه میشد قبول نمیکردند تا به یک فاجعه تبدیل شد...مثل همه کارهای دیگرشان!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
دکتر اسدی انگار هنوز تو خوابه !!!!فقط تکذیب رو بلدید
انتشار یافته: ۲