bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۲۳۶۳
کارشناسان بورس در گفتگو با فرارو

چرا "بورس" دوباره جذاب شد؟

حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه بورس تهران بعد از سپری کردن دوران اصلاحی حدود چند وقتی است که دوباره رونق گرفته، اظهار داشت: این دوره اصلاحی از اواسط مهرماه آغاز شد و تا اوایل آذرماه نیز این وضعیت ادامه داشت، به طوریکه قیمت برخی از سهم‌ها جذاب شد و به همین خاطر نقدینگی جدیدی دوباره وارد بورس شد، به طوربکه حجم معاملات بورس با افزایش قابل اعتنایی روبرو شد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۲ - ۰۳ دی ۱۳۹۸
فرارو- بورس تهران سومین فصل سال را نیز صعودی پشت سر گذاشت تا همچنان یکه‌تازی خود را در میان بازار‌ها حفظ کند. شاخص سهام در آخرین روز پاییز در یک قدمی قله تاریخی ۳۵۴ هزار واحدی ایستاد تا بازدهی خود را از ابتدای سال به بیش از ۹۸ درصد برساند. این در حالی است که بازار‌های رقیب در مدت مشابه تقریبا بدون بازدهی باقی ماندند.

به گزارش فرارو، هجوم پول‌های تازه مهم‌ترین محرک رشد مداوم بورس تهران محسوب می‌شود. فصل پاییز دو روی متفاوت برای بازار سهام داشت، به‌ طوری‌که از اواخر مهر شاهد یک روند اصلاحی بودیم، اما مجددا ورق برگشت و رونق نسبتا پرشتابی را در آذر ماه تجربه کردیم. این بار در کنار نقدینگی جدید، انتظارات تورمی، رشد نسبی نرخ دلار و بهبود قیمت‌ها در بازار جهانی، سوخت‌های تازه‌ای برای صعود قیمت سهام بودند.

به‌طوری که دوباره ارزش معاملات روزانه را به ۲ هزار میلیارد تومان رساندند و سهامداران خُرد فعالیت پرشوری داشتند؛ بنابراین در آذر ماه حتی یک صنعت بورسی نیز افت شاخص را تجربه نکرد و بازدهی در صنایع مختلف از حدود ۸ درصد تا بیش از ۵۰ درصد متغیر بود. با این حال، کم‌توجهی به ریسک‌های موجود یکی از دغدغه‌های کارشناسان در شرایط کنونی است که پیش‌بینی روند قیمت‌ها در زمستان را دشوار می‌کند.
 
چرا
حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام

دو دلیل رشد بورس
حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بورس تهران بعد از سپری کردن دوران اصلاحی حدود چند وقتی است که دوباره رونق گرفته، اظهار داشت: این دوره اصلاحی از اواسط مهرماه آغاز شد و تا اوایل آذرماه نیز این وضعیت ادامه داشت، به طوریکه قیمت برخی از سهم‌ها جذاب شد و به همین خاطر نقدینگی جدیدی دوباره وارد بورس شد، به طوربکه حجم معاملات بورس با افزایش قابل اعتنایی روبرو شد.

وی با تاکید بر اینکه دو عامل افزایش قیمت دلار در بازار و ایجاد خوشبینی نسبت به مسائل سیاسی عوامل اصلی صعود این روز‌های بورس تهران است، گفت: به دلیل موضوعاتی که در ارتباط با مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در جریان است و همچنین احتمال تصویب اف‌ای تی اف در مجمع تشخصیص مصلحت نظام، این امر در بورس تاثیر فراوانی داشت و باعث شده شاخص کل بورس محدوده ۳۵۰ هزار واحدی را رد کند، با توجه به این موضوع، سال جاری بورس تاکنون بازده ۱۰۰ درصدی را از خود برجای گذاشته که این امر در قیاس با بازار‌های موازی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.

این کارشناس بازار سهام اضافه کرد: در صورتیکه این خوشبینی‌های سیاسی از بین رود، این امر به شدت به ضرر بورس تمام می‌شود و حتی در صورت ادامه روند رشد قیمت دلار، بازهم بورس تغییر فاز خواهد داد و به مانند سه ماه پائیز دوباره فاز کاهش قیمت و اصلاح را در پیش خواهد گرفت، این در حالیست که این روز‌ها بازهم نقدینگی خوبی به تالار حافظ تزریق شده و معاملات جان تازه‌ای گرفته، بنابراین این امیدواری وجود دارد که با کاهش ریسک‌های سیاسی و بین المللی بورس تهران همین روند خوب را تا پایان سال ادامه دهد.
 

بیشتر بخوانید:


میر معینی در پاسخ به این پرسش که با توجه به جایگاه فعلی شاخص کل در محدوده ۳۵۰ هزار واحدی، آیا می‌توان انتظار عبور نماگر اصلی بازار سهام از تراز ۴۰۰ هزار واحدی را تا پایان سال داشت، بیان کرد: این امر دور از ذهن است، اما برای تحقق آن اولا باید همان طور که گفتم تنش‌های سیاسی کاهش یابد، دوما نقدینگی قدرتمندی به بازار وارد شود که این می‌تواند از بازار‌های موازی صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: سوما سازمان بورس باید سیاست‌های را در پیش بگیرد که بازار را جذاب کند، از جمله این مسائل افزایش عرضه‌های اولیه است که این روز‌ها کمتر در دستور کار بوده، همچنین پذیرش شرکت‌های جدید نیز از دیگر موارد مرتبط در این زمینه است، دست آخر نیز دولت باید سیاست‌هایی را در پیش بگیرد تا شرکت دولتی را خصوصی کند، به اتمام رساندن پروژه‌های عمرانی را در دستورکار خود قرار دهد، تا از این طریق فعالیت‌های اقتصادی رونق بگیرد تا در نهایت تقاضا در اقتصاد کشور با افزایش همراه شود، اگر این چهار مسئله رخ دهد می‌توان به شاخص ۴۰۰ هزاز واحدی نیز فکر کرد.
 
چرا
تالار حافظ این روزها دوباره رونق گرفته است
احتمال برگشت روند بورس وجود دارد
میثم رادپور کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه به اینکه بازده ۹۸ درصدی بورس تهران از ابتدای سال تاکنون به دلیل افزایش قیمت دلار بوده است، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون بازار سهام به تحریک نرخ دلاری صعوی خوبی را پشت سر گذاشت، که این امر در شش ماه نخست سال روی داد، اما در فصل پائیز به دلیل اینکه قیمت دلار نیز ثبات نسبی پیدا کرد، بوس نیز دیگر رشد گذشته را تجربه نکرد.

وی افزود: اما دوباره با افزایش قیمت دلار در چند هفته گذشته بورس تهران نیز در مسیر صعود گام برداشت، اما اینکه آیا این رشد ادامه دار خواهد بود یا اینکه موقتی است، باید دید دلار چه وضعیتی پیدا خواهد کرد، به اعتقاد بنده دلار در کوتاه مدت بالا می‌رود، اما این یک روند نمی‌تواند باشد و قیمت ارز بر می‌گردد، با توجه به این موضوع باید گفت: بورس تهران در مجموع تا پایان سال رشد نیمه نخست سال‌جاری را تکرار نمی‌کند.

رادپور با اشاره به اینکه رکودی که در بازار طی ابتدای پاییز حاکم بود، به زودی برمی‌گردد، گفت: همان‌طور که عرض کردم، روند قیمتی دلار تغییر خواهد کرد و به تبع آن نیز بورس تغییر فاز خواهد داد، این در حالیست که اگر شما صورت‌های شرکت‌ها را طی سال‌جاری بررسی کنید، مشاهده خواهید کرد که سود آن‌ها کم شده است.

این کارشناس بازار سهام با بیان اینکه افزایش قیمت دلار در مجموع باعث شده سودآوری شرکت‌های بورسی با کاهش همراه شود، گفت: به دلیل رشد نرخ دلار، میزان فروش برخی از شرکت‌های بورسی با کاهش همراه بوده، از سویی با توجه به این موضوع حاشیه سود شرکت‌ها نیز با افت همراه بوده است.

وی اضافه کرد: این افزایش قیمت سهام شرکت‌ها نه از بابت خلق ارزش افزوده بلکه از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها و... صورت گرفته است، بنابراین در چنین وضعیتی نمی‌توان در بلند مدت روند صعودی برای بازار سهام متصور بود.