bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۲۸۱۸

سناریوی پیامکی دلواپسان تا انتخابات ۹۸

سناریوی پیامکی دلواپسان تا انتخابات ۹۸

روز گذشته قاسم میرزایی نکو، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ گزارش عجیبی از شرایط بررسی این لایحه در مجلس ارائه کرد: «از همان نشست‌های اولیه کمیسیون تلفیق فضاسازی‌ها و جنجال‌آفرینی‌ها برای رد کلیات بودجه از سوی «جمعی خاص» کلید خورد. چنانچه در روز بررسی و رای‌گیری کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق بیش از ۱۰۰ پیامک در حمایت از رد بودجه برای من ارسال شد؛ پیامک‌هایی که بعضا تهدیدآمیز و برخی دیگر با ادبیاتی تند و زشت خواستار رد کلیات لایحه بودجه از سوی اعضای کمیسیون تلفیق بودند.»

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۰۷ دی ۱۳۹۸

«تلاش برای استیضاح وزرا، طرح موضوع به زیر کشیدن دولت و مجبور به استعفا کردن رئیس‌جمهوری و ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز، سناریو‌هایی است که این روز‌ها تندرو‌ها یکی بعد از دیگری دنبال می‌کنند تا با حمله همه‌جانبه به دولت و مجلس فضای انتخاباتی را به نفع خود شلوغ کنند.»

خبرآنلاین نوشت: «استفاده از اهرم ارعاب و تهدید به خصوص در سال‌های اخیر به ابزاری متعارف در دست جریانی خاص تبدیل شده است. یک روز پیامک‌های تهدیدآمیز برای مسئولان کشور در مجلس، دولت و حتی مجمع تشخیص مصلحت می‌فرستند، روزِ دیگر استیضاح وزرا یا طرح سوال یا استعفای رئیس‌جمهوری را پیش می‌کشند. ابزاری که گویا در آستانه انتخابات مجلس یازدهم باز هم در دست گرفته‌اند و این بار به بهانه بودجه هم نمایندگان را تهدید می‌کنند، هم دولتی‌ها را مورد حمله قرار داده‌اند؛ آنچنان که روز گذشته برخی نمایندگان مجلس اعلام کردند که پیامک‌های تهدیدآمیزی درباره «کلیات لایحه بودجه ۹۹ در کمیسیون تلفیق» دریافت کرده‌اند.

جنجال‌آفرینی‌های پیامکی یک «جمع خاص»

روز گذشته قاسم میرزایی نکو، یکی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ گزارش عجیبی از شرایط بررسی این لایحه در مجلس ارائه کرد: «از همان نشست‌های اولیه کمیسیون تلفیق فضاسازی‌ها و جنجال‌آفرینی‌ها برای رد کلیات بودجه از سوی «جمعی خاص» کلید خورد. چنانچه در روز بررسی و رای‌گیری کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق بیش از ۱۰۰ پیامک در حمایت از رد بودجه برای من ارسال شد؛ پیامک‌هایی که بعضا تهدیدآمیز و برخی دیگر با ادبیاتی تند و زشت خواستار رد کلیات لایحه بودجه از سوی اعضای کمیسیون تلفیق بودند.»

علی اکبری، نماینده شیراز هم در گفتگو با خبرآنلاین موضوع ارسال پیامک به منظور رد لایحه بودجه را تایید کرد و گفت: «تاکنون بیش از ۱۰۰ مورد پیامک به منظور رد کلیات لایحه بودجه برای بنده ارسال شده است. جالب است که متن‌های ارسالی مشترک است و اگر یک متن غلط املایی داشته باشد در سایر پیامک‌ها تکرار می‌شود.»

موج‌سواری با داستان خیالی «استعفای رئیس‌جمهوری»

این دو عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹، اما پرده از یک دروغ آشکار تندرو‌ها هم برداشتند. نصرالله پژمان‌فر، یکی‌از نمایندگان مجلس و عضو جبهه پایداری دو روز پیش در گفت‌وگویی مدعی شد که «محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق، نمایندگان را به استعفای رئیس‌جمهوری در صورت تصویب نشدن کلیات لایحه بودجه تهدید کرده است.»

موضوعی که میرزایی نکو آن را «دروغ‌پردازی» خواند: «در نشست رأی به کلیات لایحه بودجه سال ۹۹ در کمیسیون تلفیق هرگز آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه سخن از استعفای رئیس‌جمهوری به میان نیاوردند. تعجب می‌کنم که طرح چنین مباحثی چگونه به ذهن برخی افراد می‌رسد و چگونه برای مقاصد سیاسی و جناحی‌شان چنان داستان‌سرایی‌هایی می‌کنند.»

او افزود: «در کنار داستان‌سرایی و دروغ‌پردازی‌های برخی، بی‌توجهی به تصمیم جمعی نهایت بی‌اخلاقی است و خیانت در امانت محسوب می‌شود. چه برسد به این که این خیانت بر مبنای دروغگویی هم باشد.»

علی اکبری نماینده شیراز و عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ نیز در گفتگو با خبرآنلاین در همین رابطه با رد اظهارات پژمان‌فر این طور توضیح داده است: «آقای نوبخت اصلا چنین حرفی نزدند و این ادعای آقای پژمانفر کذب محض است.»

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در توئیتی در واکنش شایعه‌سازی عضو جبهه پایداری درباره تهدید رئیس‌جمهوری به استعفا نوشت: «اردیبهشت امسال ترامپ رسماً اعلام کرد می‌خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند. البته او به این هدفش نرسیده و نخواهد رسید، اما نمی‌دانم چرا برخی‌ها در داخل و متأسفانه از نمایندگان مجلس اصرار دارند که هدف ترامپ حتماً در سال آینده محقق خواهد شد!»

او در توییت دیگری نوشت: «در همین راستا دروغی، چون «تهدید به استعفای رییس‌جمهور برای تصویب کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق!» را نیز منتشر کرده‌اند که فراتر از کذب و مضحک بودنش، اهانتی آشکار به همکاران خودشان در مجلس است. آیا نمایندگان محترم مجلس چنین راحت مرعوب تهدید‌های تخیلی می‌شوند؟

محمدعلی وکیلی، عضو هیات‌رئیسه مجلس هم با رد ادعا‌های نماینده عضو جبهه پایداری گفت: «این جمع افراد فرصت‌طلبی هستند که نانشان در مایوس شدن مردم و حاشیه‌سازی است؛ فرصت‌طلبانی که ابایی از ایراد سخنان نادرست و ناحق ندارند و فقط می‌خواهند خودشان را تحمیل کنند.»

محمد کاظمی، نماینده ملایر و عضو کمیسیون تلفیق هم با تکذیب این ادعا گفت: «آقای نوبخت مسائلی را توضیح دادند، اما به هیچ وجه نگفتند اگر این بودجه را تصویب نکنید دولت استعفا می‌دهد. ادعای تهدید آقای نوبخت به استعفای دولت در صورت عدم تصویب بودجه کذب محض است.»

ارسال‌کنندگان پیامکِ تهدیدآمیز در حاشیه‌ای امن

ارسال این پیامک‌های تهدیدآمیز، اما موضوعی مسبوق به سابقه است. پس از ارائه لوایح چهارگانه الحاق به FATF از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی هم بهارستان‌نشینان شاهد فضاسازی‌های گسترده‌ای علیه پیوستن ایران به این کنوانسیون بودند؛ تا جایی که به موازات پهن کردن طومار‌های اعتراضی در صحن علنی مجلس، بسیاری از نمایندگان از دریافت پیامک‌های تهدیدآمیز خبر دادند.

حتی زمانی که تصمیم‌گیری بر سر این لوایح به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید، مجید انصاری یکی از اعضای مجمع اعلام کرد که «پیامک‌هایی با محتوای تهدید به قتل و به تعبیر آنان، برخورد خونین دریافت کردم.» احمد توکلی هم بر این موضوع صحه گذاشت و گفت: «روزانه ۷ تا ۱۰ پیامک برای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای رد لوایح FATF ارسال می‌شود.»

مدت زمانی کوتاه، اما رسانه‌ها از مشخص شدن منشا تهدیدات خبر دادند و نوشتند که این کار از حسینیه‌ای در خیابان چمران «شهر مشهد» و با هدایت عضو سابق شورای این شهر صورت گرفته بود.

سناریوی تکراری ارسالِ پیامک‌های تهدیدآمیز حتی پیش از آن و در جریان بررسی برجام در مجلس هم روی میز تندرو‌ها و دلواپسان قرار گرفته بود و چندین و چندین بار در جریان استیضاح برخی وزرا هم به کار گرفته شد. گویی این افراد و جریان‌ها در چنان حاشیه امنی قرار گرفته‌اند که همواره در بزنگاه‌ها سربرمی‌آورند و هر چه را خلاف میل و نظرشان باشد، با چنین روش‌هایی رد می‌کنند.

اما فاز جدید ادعا‌های این چنینی برای فشار و فضاسازی علیه دولت گویا قرار نیست به مجلس محدود شود و به نظر می‌رسد دامنه گسترده‌تری را در برگفته است؛ تا جایی که فشار به دولت در رابطه با بودجه ۹۹، روز گذشته به تریبون‌های نماز جمعه هم کشیده شد....

دلواپسان فقط به دنبال بازگشت به قدرت هستند

قابل کتمان نیست که فشار هر چه بیشتر به دولت به بهانه‌های مختلف در دستور کار عده‌ای در کشور قرار گرفته که هدفی جز بازگشت به قدرت را برای خود متصور نیستند. گروهی که گاهی از آن‌ها با عنوان «گروه فشار» یا «نیرو‌های خودسر و تندرو» یا «دلواپسان» یاد می‌شود و به طرق مختلف اقدامات خود را پیش می‌برند و در برهه‌های مختلف حتی رئیس‌جمهور را به غرق شدن در «استخر فرح» تهدید کردند ... حالا هم نوع تنظیم لایحه بودجه به دستاویز جدیدی برای تحت فشار قرار دولتِ حسن روحانی در آستانه برگزاری انتخابات تبدیل شده است.»

bato-adv
bato-adv
bato-adv