bato-adv

ویروس بیماری کرونا چه علائمی دارد و برای پیشگیری چه باید کرد؟

ویروس بیماری کرونا چه علائمی دارد و برای پیشگیری چه باید کرد؟
کرونا ویروس نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که باعث بروز بیماری های تنفسی در افراد می‌شود. کرونا ویروس جدید علائم اولیه ترسناکی ندارد و همین باعث گسترش شیوع آن در شهر های مختلف چین شده است.
کرونا ویروس نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که سویه‌های مختلف در آن قرار دارد و باعث بروز بیماری-های تنفسی در افراد می‌شود.

در هفته‌های اخیر، تیتر اول تمام خبرگزاری‌های دنیا به میکروارگانیسمی اختصاص یافته است که پیش بینی می‌شود خبر از وقوع یک پاندمی را به دنبال خواهد داشت. پاندمی‌ها یک ویژگی خاص دارند و آن هم اینکه به سرعت موارد بروز بیماری در تمام نقاط یک کشور و یا قاره مشاهده می‌شود و مشکلات بسیاری را برای افراد بوجود می‌آورد.

طاعون، وبا و آنفولانزا مهم‌ترین پاندمی‌هایی هستند که جان بسیاری از افراد را در سال‌های نچندان دور گرفته اند. اما آیا باز هم خطر بروز یک پاندمی در راه است؟ در این مقاله با تمام ابعاد کرونا ویروس جدید آشنا می‌شویم.
 
کرونا


کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که سویه‌های مختلف در آن قرار دارد و باعث بروز بیماری-های تنفسی در افراد می‌شود. ویروس سرما خوردگی معمولی نیز در این خانواده طبقه بندی می‌شود. پس بهتر است بدانید که تقریبا تمام افراد، حداقل یکبار در طول عمر خود با این ویروس مواجه شده اند. علائم بیماری از خفیف تا متوسط متغیر است و در برخی موارد باعث بیماری‌های دستگاه تنفسی تحتانی همچون پنومونی و برونشیت می‌شود.

این ویروس در بین حیوانات سراسر جهان بسیار شایع است. کرونا ویروس‌ها به ندرت می‌توانند تکامل پیدا کرده و انسان را آلوده کنند. این اتفاق تاکنون در رابطه با کرونا ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) رخ داده است که در جریان شیوع این ویروس‌ها در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ نزدیک به ۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
 

انواع دیگر ویروس کرونا چیست؟

سندرم تنفسی حاد شدید (Severe acute respiratory syndrome) که به اختصار به آن سارس (sars) میگویند و سندرم تنفسی خاور میانه (Middle Eastern respiratory syndrome) که به آن به اختصار مِرس (Mers) میگویند، هر دو در اثر آلودگی به ویروس کرونا ایجاد میشوند که از حیوانات منتقل می‌شود.
 
اگر چه اعتقاد بر این است که مرس از شتر به انسان منتقل می‌شود، اما میزبان اصلی هر دو کرونا احتمالا خفاش بوده است. در سال ۲۰۰۲ سارس به ۳۷ کشور گسترش پیدا کرده و موجب وحشت عمومی در سرتاسر دنیا شد، بیش از ۸۰۰۰ نفر را آلوده کرد و جان بیش از ۷۵۰ نفر را گرفت. به نظر میرسد مرس از انسان به انسان کمتر منتقل می‌شود، اما مرگ و میر بیشتری دارد و ۳۵% از حدود ۲۵۰۰ فرد مبتلا را از بین برده است.
 
کرونا
 

کرونا ویروس جدید (۲۰۱۹-nCoV) از چه زمانی پدیدار شد؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در تاریخ ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ توسط مقامات چینی هشدار داد که مواردی شبیه ذات الریه و پنومونی در شهر ووهان (Wuhan) کشور چین به تایید رسیده است. شهری با ۱۱ میلیون جمعیت که در جنوب چین و در نزدیکی مرز تایوان و کره قرار گرفته است.

بیماران قرنطینه شدند تا منشا ویروس شناسایی شود و مشخص شد که بازار خرید و فروش حیوانات زنده در این شهر عامل گسترش این ویروس مرموز است. پس از آن، بازار تعطیل و ضد عفونی شد.
 

علائم ویروس کرونا چیست؟

علائم بیماری ناشی از ویروس کرونای ووهان چین که از سال ۲۰۱۹ شروع شد، از کسالت خفیف تا بیماری شدید و مرگ متفاوت است.
 
علائم شایع این بیماری عبارتند از:
تب
سرفه
نفس‌های کوتاه
در موارد نادر این ویروس منجر به مشکلات تنفسی شدید، ناراسیی کلیه یا حتی مرگ می‌شود.

البته کرونا ویروس علائم اولیه نیز دارد:
لرز
بدن درد
گلو درد
سردرد
اسهال
تهوع
استفراغ
آبریزش بینی

اگر به تب یا هر یک از علائم مبتلا بودید، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید.
 
کرونا
 

دوره نهفتگی ویروس کرونا چقدر است؟

به نظر می‌رسد ظرف چهارده روز پس از آلودگی به ویروس، علائم پدیدار می شوند.
 

کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند؟

تا به حال هیچ کودکی به ویروس کرونای جدید مبتلا نشده است. قربانیان این بیماری بالای ۴۰ سال سن داشته اند و بیشتر آن‌ها پیش از این با بیماری‌های عفونی، قلبی - عروقی و سرطان درگیر بوده اند. سابقه داشتن این بیماری‌ها به طور واضح روشن می‌کند که این افراد سیستم ایمنی ضعیفی داشته اند و نتوانسته اند در مقابل این ویروس دوام بیاورند. علائم خفیف این بیماری که همان سرفه و عطسه‌های مکرر هستند با شروع تبی که در جه آن بالا می‌رود در این افراد ظهور بیشتری پیدا می‌کند. کم کم استفراغ خون و تنگ نفسی به این موارد اضافه می‌شود و سیستم ایمنی به سرعت ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود.
 
کرونا
 

تشخیص ابتلا به ویروس کرونا چگونه انجام می‌شود؟

تنها بر اساس معاینه فیزیکی نمی‌توان تشخیص قطعی داد، چون موارد خفیف این بیماری ممکن است شبیه به آنفلوانزا یا سرما خوردگی به نظر برسد؛ بنابراین برای تایید، باید آزمایش صورت بگیرد.
 

کرونا فعلا درمانی ندارد مراقب باشید و پیشگیری کنید

در حال حاضر واکسنی برای آن وجود ندارد و بهترین راه جلوگیری از این عفونت، دوری از قرار گیری در معرض ویروس است. با کار‌های زیر میتوانید از سرایت ویروس‌های تنفسی پیشگیری کنید:

حداقل بیست ثانیه برای شستشوی دستان خود با آب و صابون، وقت بگذارید و مرتبا دستان خود را بشویید. میتوانید در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، از محلول ضد عفونی کننده بر پایه الکل که حداقل ۶۰% الکل دارد، استفاده کنید

از تماس دست با چشمها، بینی و دهان خودداری کنید.

از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنید.

اگر بیمار هستید، در منزل بمانید.

با دستمال کاغذی، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیرید و سپس دستمال را در سطل زباله بیندازید.

اشیاء و سطوحی را که مرتبا لمس میکنید (مانند ریموت کنترل تلویزیون، دستگیره درها، گوشی موبایل و غیره)، تمیز و ضد عفونی کنید.
 
کرونا
 

کرونا ویروس تا چه حد خطرناک است؟

تا لحظه تنظیم این گزارش (۱۶ بهمن) ۴۹۴ نفر از میان بیش از ۲۴ هزار و ۵۰۰ بیماری که ابتلای آن‌ها به این ویروس تشخیص داده شده مرده‌اند؛ اما به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی است به همین دلیل احتمال دارد که بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.
 
کرونا
برای مشاهده آمار لحظه به لحظه ای میزان مرگ و میر و ابتلا به کرونا ویروس جدید روی عکس کلیک کنید
 

خفاش‌های میوه‌خوار، متهم ردیف اول

خوراک خفاش، متهم ردیف اول انتقال ویروس کرونا به انسان است. فروش و سِرو این خوراک در بازار‌ها و رستوران‌های غذا‌های دریایی شهر ووهان مرسوم است.

دانشمندان می‌گویند این نوع خفاش‌ها که خوردن آن در شهر ووهان مرسوم است بدون این که خود به این بیماری مبتلا شوند، می‌توانند انتقال دهنده این ویروس خطرناک شوند. بعد از پلمپ این بازار و تمام فروشگاه‌های اطراف آن امید می‌رفت که تنها افرادی که به این فروشگاه‌ها رفت و آمد داشته‌اند، به این بیماری مبتلا شوند. اما شروع اپیدمی و مبتلا شدن افرادی که هرگز به این نوع بازار‌ها نرفته و از خوراک خفاش نخورده بودند نشان داد که ویروس کرونای جدید به سادگی از راه سرفه، عطسه و تماس با مایعات بدن فرد یا حیوان مبتلا مانند خون، ادرار و اسهال به فردی دیگر منتقل می‌شود.
 
کرونا
 
 
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین