bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۰۲۳۵

روسیه در اندیشه پیروزی مجدد ترامپ!

روسیه در اندیشه پیروزی مجدد ترامپ!

شش نامزد دموکرات آمریکایی که برای رویارویی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه ایالات متحده، در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ روزشماری می‌کنند، بار دیگر در لاس‌وگاس برابر یکدیگر قرار گرفتند؛ اما آخرین مناظره آنان در نوادا، شاهد ورود یک چهره مهم و تازه‌وارد بود؛ مایکل بلومبرگ، شهردار پیشین نیویورک که ثروتش بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده، در این مناظره برای نخستین‌بار روی صحنه رفت و هدف حملات پنج رقیب دموکراتش قرار گرفت.

تاریخ انتشار: ۰۱:۲۵ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۸

کمتر از ۹ ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، مقام‌های اطلاعاتی این کشور هشدار دادند که روسیه در حال مداخله در روند انتخابات برای کمک به پیروزی مجدد دونالد ترامپ است.

به گزارش شرق، این هشدار از سوی مقام‌های سازمان ملی اطلاعات ایالات متحده و در حضور اعضای کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شد و خشم ترامپ را برانگیخت. روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی اختصاصی خبر داد که این افشاگری در تاریخ ۱۳ فوریه صورت گرفته و ترامپ هم بلافاصله بعد از آن به سرزنش جوزف مگوایر، سرپرست موقت سازمان اطلاعات ملی آمریکا پرداخت، چراکه با این افشاگری «بهانه‌ای بزرگ به دموکرات‌ها داده تا حملات به رئیس‌جمهور را ادامه دهند».

رئیس‌جمهور آمریکا در اعتراض خود مشخصا به این نکته اشاره کرده که در جلسه مدیران اطلاعات ملی آمریکا با کمیته اطلاعات مجلس، آدام شیف نماینده دموکرات و رهبر استیضاح‌کنندگان ترامپ هم حضور داشته است. در این جلسه نمایندگان جمهوری‌خواه تلاش کردند نتیجه‌گیری مدیران اطلاعات ملی آمریکا را زیر سؤال ببرند و در همین راستا ادعا کردند که ترامپ در این مدت موضعی سخت‌گیرانه علیه روسیه داشته و امنیت اروپا را برای مقابله با تهدید مسکو بیشتر کرده است.

مقام‌های اطلاعاتی در گفتگو با نیویورک‌تایمز تأکید کرده‌اند که این جلسه توجیهی خطایی تاکتیکی بود که نباید رخ می‌داد. آن‌ها عقیده دارند که نتیجه‌گیری این نهاد می‌توانست به این اندازه صریح نباشد یا اصلا به آن اشاره نشود تا واکنش تند جمهوری‌خواهان برانگیخته نشود. مقام اطلاعاتی‌ای که در این جلسه حضور داشت، شلبی پیرسن، دستیار مگوایر بود که در میان مقام‌های اطلاعاتی، به صراحت کلام شناخته می‌شود. پیش از این هم مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به نمایندگان مجلس گفته بودند که کمپین مداخله روسیه در انتخابات آمریکا تنها به انتخابات ۲۰۱۶ محدود نمی‌شود و ادامه خواهد داشت.

اما اطلاعات جدیدی که در جلسه توجیهی اخیر افشا شد این بود که روسیه علاوه‌بر مرحله نهایی انتخابات ۲۰۲۰، در رقابت درون‌حزبی دموکرات‌ها هم مداخله می‌کند. پست مدیر اطلاعات ملی آمریکا پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و در سال ۲۰۰۴ ایجاد شد و وظیفه آن هماهنگی، هدایت و نظارت بر ۱۷ نهاد، سازمان و اداره امنیتی و اطلاعاتی، نظامی و غیرنظامی، از جمله آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است.

مدیر این نهاد هم در سطح وزرای عضو کابینه محسوب می‌شود. مسئولیت‌های مدیر این سازمان، ارائه مشورت در زمینه‌های اطلاعات و امنیت به رئیس‌جمهوری و تشکیلات دیگری مانند شورای امنیت ملی است. همچنین مدیر این نهاد مسئولیت تهیه و ارسال گزارش‌های روزانه حاوی اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و وضعیت امنیتی ایالات متحده به رئیس‌جمهور را برعهده دارد.

افشاگری جدید اعضای ارشد «اطلاعات ملی آمریکا» درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که در سال ۲۰۱۶ هم چنین اتهامی متوجه روسیه بود و سربازرس رابرت مولر پس از تحقیقات دوساله خود که با کارشکنی‌های ترامپ و اطرافیانش همراه بود، در نهایت نتیجه گرفت که با توجه به شواهد موجود، اعلام جرم علیه ترامپ درباره تبانی با روسیه در حیطه مسئولیت‌های او نیست و در صورتی که کنگره بخواهد می‌تواند چنین اقدامی انجام دهد.

برکناری مگوایر
با گذشت یک هفته از بروز تنش میان رئیس‌جمهور آمریکا و مدیر اطلاعات ملی این کشور، ترامپ اعلام کرد که جوزف مگوایر، سرپرست فعلی اطلاعات ملی آمریکا را برکنار خواهد کرد. مگوایر تابستان گذشته جانشین دن کوتس شده بود و دوره سرپرستی او ۱۲ مارس پایان می‌یافت، اما ترامپ با معرفی ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان، به‌عنوان فرد موردنظر خود برای مدیریت این نهاد، نشان داد که قصد کنارگذاشتن مگوایر از این سمت در کوتاه‌ترین زمان ممکن را دارد. انتصاب گرنل به‌عنوان سرپرست اطلاعات ملی آمریکا نیاز به تأیید سنا ندارد و همین موضوع نگرانی‌هایی را برانگیخته است. منتقدان انتصاب گرنل به‌عنوان سرپرست اطلاعات ملی آمریکا از جمله دموکرات‌ها این گزینش را زیر سؤال برده و هشدار داده‌اند که ریچارد گرنل از تجربه کافی در امور امنیتی و اطلاعاتی برخوردار نیست.

مارک وارنر، سناتور ارشد دموکرات و عضو کمیته امور اطلاعاتی سنا گفته اقدام ترامپ در معرفی گرنل به‌عنوان سرپرست اطلاعات ملی آمریکا «تلاشی برای دورزدن اختیارات قانونی سنا، درباره مشاوره و توصیه در ارتباط با سمت‌های حساس امنیت ملی آمریکاست». به گفته وارنر، «رئیس‌جمهور فردی را برگزیده که هیچ تجربه‌ای در امور امنیتی و اطلاعاتی ندارد، در شرایطی که قرار است مسئولیت مدیریت مهم‌ترین نهاد‌ها و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده را برعهده داشته باشد».

ریچارد گرنل از طرفداران سرسخت سیاست‌های ترامپ، از جمله در حوزه سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود و طی حدود یک‌سال‌ونیمی که سفیر آمریکا در آلمان بود، مواضع تندی درباره عدم همراهی کشور‌های اروپایی با تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران اتخاذ کرده است. ریچارد گرنل در دوره حضور چهار سفیر ایالات متحده در سازمان ملل مسئولیت سخنگویی نمایندگی آمریکا را برعهده داشت.

دموکرات‌ها برای نخستین‌بار با حضور مایکل بلومبرگ مناظره کردند

شش نامزد دموکرات آمریکایی که برای رویارویی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری جمهوری‌خواه ایالات متحده، در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ روزشماری می‌کنند، بار دیگر در لاس‌وگاس برابر یکدیگر قرار گرفتند؛ اما آخرین مناظره آنان در نوادا، شاهد ورود یک چهره مهم و تازه‌وارد بود؛ مایکل بلومبرگ، شهردار پیشین نیویورک که ثروتش بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده، در این مناظره برای نخستین‌بار روی صحنه رفت و هدف حملات پنج رقیب دموکراتش قرار گرفت.

در میان آنان، الیزابت وارن در انتقاد از بلومبرگ، لحن تند‌تری نسبت به دیگر نامزد‌های حزب دموکرات داشت و حتی بلومبرگ را در مواجهه با زنان به دونالد ترامپ تشبیه و استدلال کرد کشور نباید یک میلیاردر سرکش را جایگزین دیگری کند. این سناتور زن آمریکایی به موضوع شکایت زنان از شرکت مایکل بلومبرگ درباره بدرفتاری جنسی و محیط کاری زن‌ستیز اشاره کرد که بلومبرگ در پاسخ به او و دفاع از خود گفت: زنانی که از شرکتش شکایت کرده‌اند، فقط او را متهم کرده‌اند از شوخی‌هایش خوششان نیامده است. بیشتر نامزد‌های حاضر در مناظره، از بلومبرگ به دلیل اقدامات پلیس در زمان حضورش به‌عنوان شهردار در نیویورک انتقاد کردند.

جو بایدن، اصلی‌ترین گزینه حزب دموکرات برای رویارویی با ترامپ که در نظرسنجی‌ها حمایتش را نزد سیاه‌پوستان از دست داده است، یادآور شد که دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، به دلیل چنین سیاست‌هایی ناظران وزارت دادگستری را به نیویورک فرستاد. او که در تلاش است همچنان در صدر رقابت‌ها باقی بماند، چنین سیاست‌هایی را نقض حقوق مردم توصیف کرد. در این میان، برنی سندرز، رقیب اصلی بلومبرگ نیز بی‌کار نبود و در همراهی با وارن، نوک حملات را به سمت بلومبرگ گرفت. او که به‌عنوان سناتور مستقلی در انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده شرکت می‌کند، سیاست‌های اتخاذ‌شده در آن دوران، به‌ویژه علیه سیاه‌پوستان و آمریکایی‌های لاتین‌تبار را ظالمانه خواند و به عبارتی از گرایش‌های بلومبرگ علیه اقلیت‌ها انتقاد‌های شدیدی کرد.

پت بوتجج، شهردار پیشین ساوت‌بند که در انتخابات درون‌حزبی حتی از سندرز شرایط بهتری دارد و ایمی کلوبشار، دیگر نامزد‌های دموکرات نیز به بلومبرگ حمله کردند. پت بوتجج با یک تیر سعی کرد هم بلومبرگ و هم سندرز را که در نظرسنجی‌های ملی پیشتاز هستند، هدف بگیرد. او هر دو آنان را متهم به دوقطبی‌کردن فضای سیاسی آمریکا کرد؛ اما بلومبرگ در دفاع از خود در برابر این حملات، مدعی شد تنها نامزدی است که می‌تواند در انتخابات ماه نوامبر ترامپ را شکست بدهد و به‌عنوان رئیس‌جمهور خدمت مؤثری انجام دهد.

در آن سوی میدان، سندرز که خود را سوسیال‌دموکرات معرفی می‌کند و به دلیل سیاست‌های ترقی‌خواهانه‌اش همواره با انتقاد‌های فراوان روبه‌رو است، سعی کرد به‌گونه‌ای رفتار کند که به تمام نگرانی‌ها درباره توانایی‌اش برای شکست ترامپ پایان دهد. او در انتقاد از بلومبرگ گفت: «ما شاهد توزیع درآمد و ثروت نامتناسب و غیراخلاقی هستیم. ثروت بلومبرگ از حداقل درآمد ۱۲۵ میلیون آمریکایی کمتر است. این غلط و غیراخلاقی است». بلومبرگ از خود دفاع کرد و گفت: «نمی‌تواند به نمایندگی از همه میلیاردر‌ها صحبت کند، اما شانس با او بوده و بخش عظیمی از ثروت خود را برای حزب دموکرات هزینه کرده است».

مناظره در لاس‌وگاس در لحظه حساسی برای همه نامزد‌های انتخاباتی ایالات متحده برگزار شد و آنان سوم ماه نوامبر در ایالت نوادا به مصاف یکدیگر می‌روند و این در شرایطی است که افزایش حمایت از مایکل بلومبرگ در نظرسنجی‌ها، جایگاه دیگر نامزد‌های دموکرات را متزلزل کرده است. بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی روزنامه واشنگتن‌پست و ای‌بی‌سی‌نیوز، بلومبرگ با کسب ۱۴ درصد آرا در رتبه سوم بعد از سندرز با ۳۲ درصد و بایدن با ۱۶ درصد آرا قرار گرفته است.

در این میان، کارشناسان بر این باورند هرچند از آخرین‌باری که شهردار پیشین نیویورک در مناظره‌ای حضور داشته، بیش از ۱۰ سال می‌گذرد، اما عملکرد بلومبرگ که در آماج حملات قرار داشت و برای نجات تقلا می‌کرد، بهتر از باقی رقبای دموکراتش بوده است. به باور ناظران آمریکایی، بلومبرگ در لاس‌وگاس وارد کارزاری شد که می‌تواند سرنوشت متفاوتی برای او رقم بزند، اما در نهایت این دموکرات‌های آمریکایی هستند که تصمیم می‌گیرند او در برابر ترامپ قرار بگیرد یا خیر.

bato-adv
bato-adv
bato-adv