bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۰۹۸۱

مناظره انتخاباتی دموکرات‌ها؛ همه علیه سندرز

مناظره انتخاباتی دموکرات‌ها؛ همه علیه سندرز

یک مناظره با حضور هفت نامزد دموکرات پیشتاز برگزار شد؛ مناظره‌ای که می‌توان آن را این‌طور خلاصه کرد: «هجمه همه نامزد‌های دموکرات به برنی سندرز.» دموکرات‌ها که تیغ انتقادات خود را متوجه سندرز کرده بودند، ایده‌های وی را غیرواقع‌بینانه خواندند. البته بعد از برنی سندرز، همچون مناظره پیشین، بلومبرگ نیز هدف نامزد‌ها قرار داشت و ثروت و رفتار بد وی با زنان مورد هجمه قرار گرفت.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۸

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت سندرز در نخستین مناظره پس از پیروزی‌های چشمگیرش در سه ایالت اولیه‌ای که انتخابات مقدماتی در آن‌ها برگزار شد، مورد حمله دموکرات‌ها قرار گرفت، اما وی از برنامه‌های چپ‌گرایانه خود دفاع کرد. مناظره سه‌شنبه شب یک مناظره هرج‌ومرج گونه بود که نامزد‌ها علیه یکدیگر صحبت می‌کردند و میانه‌رو‌ها نتوانستند به اتحاد برسند. به‌طور خلاصه مناظره سه‌شنبه شب را کارشناسان این‌گونه توصیف می‌کنند: «در یک مناظره داغ و بی‌نظم، رقبای دموکرات سندرز هشدار دادند که نامزدی نهایی او برای حزب فاجعه‌بار خواهد بود.»

به گزارش دنیای اقتصاد، مناظره دموکرات‌ها در کارولینای جنوبی با حضور برنی سندرز، مایکل بلومبرگ، پیت بوتیجج، الیزابت وارن، جو بایدن، ایمی کلوبوچر و تام استه‌یر برگزار شد. نامزد‌های دموکرات در مناظره کارولینای جنوبی به کرات بر سر یکدیگر فریاد زدند و بار‌ها به محدودیت زمانی برای سخن گفتن هیچ‌توجهی نکردند.

مخالفان سندرز در تاختن به او و هشدار درباره ریسک انتخاب وی برای رقابت با دونالد ترامپ در انتخابات سوم نوامبر ۲۰۲۰ موضع واحدی داشتند. پیت بوتیجج، نامزد جوان دموکرات‌ها و شهردار سابق بند جنوبی از ایندیانا از برنامه‌های برنی سندرز در زمینه بهداشت و خدمات درمانی عمومی به‌شدت انتقاد کرد و درباره هرج‌ومرج ناشی از پیروزی سندرز هشدار داد.

بوتیجج افزود: «اگر سندرز نامزد نهایی دموکرات‌ها شود، این به معنای افزوده شدن چهار سال به ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ است.» با این حال سندرز به‌رغم دریافت حملات از سوی دیگر نامزد‌های دموکرات تا حد زیادی توانست موضع خود را حفظ کند. او با دفاع از برنامه اقتصادی و اجتماعی خود، دستیابی به خدمات درمانی برای همه آمریکایی‌ها را به‌عنوان بخشی از حقوق آن‌ها دانست.

سندرز در این مناظره خطاب به رای‌دهندگان آمریکایی گفت: «اگر شما می‌خواهید ترامپ را شکست دهید، برای این کار به پایگاه مردمی بی‌سابقه و جنبشی متشکل از سیاه‌پوستان، سفیدپوستان، لاتین‌تبارها، آمریکایی‌های بومی و آسیایی تبار‌ها نیاز دارید تا این جنبش برخیزد و برای عدالت بجنگد. این همان چیزی است که جنبش ما درحال انجام دادن است.»

مایکل بلومبرگ میلیاردر آمریکایی یکی دیگر از نامزد‌های دموکرات هم در این مناظره به برنی سندرز تاخت و گزارش اخیر واشنگتن پست درباره ادعای کمک روسیه به سندرز برای پیروزی در انتخابات را تکرار کرد. بلومبرگ که طبق برخی نظرسنجی‌ها در رتبه دوم نامزد‌های دموکرات قرار دارد، خطاب به نامزد پیشتاز این حزب گفت: «ولادیمیر پوتین فکر می‌کند که دونالد ترامپ باید رئیس‌جمهور ایالات‌متحده باشد و به همین دلیل روسیه دارد به شما برای انتخاب شدن (در حزب دموکرات) کمک می‌کند تا به او (ترامپ) ببازید.»

افزون بر این بلومبرگ با توجه به جایگاهی که در نزد جمهوری‌خواهان متعادل دارد، گفت: «آیا کسی در این اتاق هست که فکر کند، سندرز می‌تواند رای جمهوری‌خواهان میانه‌رو را کسب کند؟»

سندرز در رد این اظهارنظر بلومبرگ گفت: «آهای آقای پوتین! اگر من رئیس‌جمهور ایالات‌متحده باشم، حرف مرا باور کنید که به شما اجازه دخالت در هیچ انتخاباتی را نخواهم داد.» یکی از محور‌های حملات به برنی سندرز، اظهارات او درباره فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا و کارنامه او در بالا بردن سطح بهداشت و درمان در این کشور بود.

رقبای دموکرات سندرز او را متهم کردند که بدون توجه به «دیکتاتوری» کاسترو به تمجید از او پرداخته است، اما نامزد پیشتاز دموکرات‌ها با رد این اظهارنظر گفت: «من با همه دیکتاتوری‌ها چه در عربستان سعودی باشد چه در کوبا یا چین مخالفت کرده‌ام.»

سندرز در دفاع از مواضع خود به اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا در قبال کیم جونگ اون رهبر کره‌شمالی اشاره کرد و در رد آن گفت: «البته شما مجبور نیستید که نامه‌های عاشقانه رد و بدل کنید.» نامزد پیشتاز دموکرات‌ها که خود یهودی است، درباره اسرائیل و بنیامین نتانیاهو مواضع قبلی خودش را تکرار کرد و نتانیاهو را نژادپرست خواند.

او با دفاع از تصمیم خودش برای تحریم از شرکت نکردن در اجلاس هفته آینده آیپک هم دفاع کرد و از لزوم بازگرداندن سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی به تل‌آویو سخن گفت. سندرز در این مناظره گفت: «چیزی که اکنون اعتقاد دارم، این است که با وجود بی‌بی (نتانیاهو) در اسرائیل، شما یک نژادپرست مرتجع دارید. سیاست خارجی ما در خاورمیانه باید درباره حمایت کامل از استقلال و امنیت اسرائیل باشد، البته نباید از درد و رنج مردم فلسطینی نیز غافل شد.»

البته در این مناظره، معاون سابق باراک اوباما نیز تلاش کرد تا خودی نشان دهد و باخت‌های تحقیرآمیز سه ایالت اولیه را به بوته فراموشی بسپارد. بایدن در این مناظره سخنان خود را با هدف دلربایی از رای‌دهندگان کارولینای جنوبی آغاز کرد. وی در کارولینای جنوبی هم‌اینک با ۳۰ درصد آرا در صدر نظرسنجی‌ها قرار دارد و پس از او سندرز با ۲۲ درصد آرا قرار دارد.

به گفته کارشناسان، جو بایدن که تا همین چند وقت پیش نامزد پیشتاز بود، برای زنده نگهداشتن کارزار انتخاباتی خودش باید در کارولینای جنوبی پیروز شود و او در این مناظره گفت که انتظار پیروزی در این ایالت را دارد.

معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا به حمایت سنتی و قوی رای‌دهندگان سیاه‌پوست که حدود ۶۰ درصد رای‌دهندگان ایالت کارولینای جنوبی را تشکیل می‌دهند، حساب باز کرده است. بایدن در این مناظره به حاضران و بینندگان تلویزیونی گفت: «من اینجا هستم که پیروزی را به دست بیاورم البته من قصد پیروزی در کارولینای جنوبی را دارم و آرای آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در کارولینای جنوبی را کسب خواهم کرد.»

ایمی کلوبوچر یکی دیگر از سناتور‌های دموکرات و نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در این مناظره بار‌ها از مواضع و کارنامه میانه‌روی خود در کنگره سخن گفت و مواضع برنی سندرز و همچنین الیزابت وارن دیگر سناتور دموکرات و دارای افکار سوسیالیستی را به باد انتقاد گرفت.

به گفته کلوبوچر، او کسی بوده است که توانسته در عرصه عمل به اقدامات مختلفی دست بزند و درباره تفکرات و ایده‌های افراطی سندرز هشدار داد. از جمله نکات قابل تامل مناظره روز گذشته در کارولینای جنوبی، تاختن الیزابت وارن به برنی سندرز بود؛ کسی که مواضعش تا حد زیادی به نامزد پیشتاز دموکرات‌ها نزدیک بوده است.

وارن در این مناظره گفت: «من و برنی مواضع مشترک زیادی داریم، اما فکر می‌کنم که من در قیاس با برنی، رئیس‌جمهور بهتری خواهم بود و دلیل این حرف من هم این است که اجرایی کردن یک دستور کار مترقی بسیار سخت خواهد بود و من کسی هستم که توان آن را دارم.»

حملات لفظی الیزابت وارن به مایکل بلومبرگ به‌دلیل بد رفتاری با زنان در شرکت‌های این میلیاردر آمریکایی و اجبار آن‌ها به انعقاد قرارداد‌هایی درباره محرمانه ماندن محتوای این قراردادها، بخش دیگری از مناظره شب گذشته بود. سناتور وارن با اتهام‌زدن به بلومبرگ درباره سوءرفتار با زنان کارمند و کارگر خود، خواستار انتشار علنی قرارداد‌های منعقد شده بین بلومبرگ با کارگران و کارمندانش شد.

بلومبرگ که سه دوره شهردار نیویورک هم بوده، اتهام‌ها درباره بد رفتاری با زنان در شرکت‌های وابسته به خودش را رد کرد و به درخواست برای انتشار علنی محتوای قراردادهایش توجهی نکرد.