bato-adv
کد خبر: ۴۳۴۱۴۵
هندِ ۱.۳ میلیاردی، کانون بعدی شیوع جهانی کرونا می‌شود

سیلِ کرونا از "هند" به سراسر دنیا جاری خواهد شد؟!

سیلِ کرونا از
دولت هند بخاطر تعداد نسبتاً کم آزمایش‌هایی که برای تشخیص موارد احتمالی ابتلا به کروناویروس جدید انجام داده، با انتقادات زیادی روبرو است و این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است ده‌ها هزار نفر از مبتلایان در این کشور وجود داشته باشند که با این روش قابل شناسایی نباشند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۹
فرارو-در روز‌های اخیر دولت هند در واکنش افزایش به شمار مرگ و میر ناشی از کروناویروس به هشت نفر در این کشور، دست به اعمال محدودیت‌های جدیدی زده است. با این حال بسیاری از کارشناسان بیماری‌های همه گیر در جهان ضمن ناکافی خواندن این اقدامات، نسبت تبدیل شدن این کشور ۱.۳ میلیاردی به کانون بعدی شیوع ویروس کرونا هشدار دادند. خبرگزاری سی بی اس نیوز آمریکا طی گزارشی به این مسئله پرداخته است.

دولت هند بخاطر تعداد نسبتاً کم آزمایش‌هایی که برای تشخیص موارد احتمالی ابتلا به کروناویروس جدید انجام داده، با انتقادات زیادی روبرو است و این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است ده‌ها هزار نفر از مبتلایان در این کشور وجود داشته باشند که با این روش قابل شناسایی نباشند. هند تاکنون تنها حدود ۱۲۰۰۰ نفر را آزمایش کرده است و این در حالی است که این کشور ظرفیت آزمایش ده برابر این رقم را نیز دارد.

در واقع این کشور تاکنون فقط افرادی را که از مبدا کشور‌های «پر خطر» وارد این کشور شده اند و یا به علت داشتن علائم ابتلا خود را معرفی کرده اند مورد آزمایش قرار گرفته اند، آن هم با این شرط که پس طی یک دوره قرنطینه ۱۴ روزه، کماکان علائم را داشته باشند. این گونه معیار‌ها از سوی بسیاری از کارشناسان امور بیماری‌های همه گیر، «بسیار کم اثر» تلقی شده است. این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی از همه کشور‌ها خواسته است که هر پرونده مشکوک به کروناویروس را مورد آزمایش قرار دهند و فقط به افرادی که سابقه مسافرت یا تماس با بیماران را دارند، اکتفا نکنند.

اما بسیاری از هندی‌هایی که علائم بیماری عفونت COVID-۱۹ را نشان می‌دهند، برای انجام آزمایشات، از بیمارستان‌ها دور می‌شوند و این باعث افزایش ترس در دومین کشور پرجمعیت جهان شده است. هند برخی از پرجمعیت‌ترین شهر‌های جهان را در اختیار دارد، اما تاکنون تنها هشت مورد فوت و ۴۲۵ مورد تائید شده ابتلا به COVID-۱۹ را گزارش کرده است. کارشناسان معتقدند که میزان پایین تست‌های انجام شده، ممکن است هزاران بیمار دیگر را از دید‌ها پنهان کرده باشد.

پروفسور «رامانان لاکسمینارایان»، اپیدمیولوژیست و محقق ارشد تحقیقاتی در دانشگاه پرینستون، در گفتگو با خبرگزاری سی بی ا. س. نیوز گفت: تعداد واقعی مبتلایان در هند ممکن است "ده‌ها هزار نفر" باشد. لاکسمینارایان افزود: «تعداد آزمایش‌هایی که هم اکنون در هند انجام می‌شود مشخصاً ناکافی است. همچنین به دلیل معیار‌های نادرست، این آزمایشات محدودتر هم می‌شود. هند باید حداقل ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ آزمایش در روز را انجام دهد و حتی این ظرفیت را دارد که ۱۰۰۰۰۰ تست در روز را تدارک ببیند». وی تأکید کرد: «ما تاکنون برای انجام این تعداد تست کرونا، سه هفته را از دست داده ایم. باید آزمایش را دوباره انجام دهیم و اگر باز هم این کار را به تأخیر بندازیم، همه چیز ممکن است از کنترل خارج شود».

سه شنبه هفته گذشته نیز نشریه بلومبرگ با اشاره به نگرانی‌های مشابه از سوی چندین متخصص جهانی در عرصه بیماری‌های همه گیر، هشدار داد که هند با ادامه این وضعیت می‌تواند به عنوان کانون جهانی بعدی اپیدمی کروناویروس تبدیل شود. این امر با توجه به جمعیت بالای کشور هند، «بهمن» مبتلایان به کروناویروس را در جهان سرازیر کند. پروفسورلاکسمینارایان، سال گذشته در گزارشی که با عنوان «۶۰ دقیقه» ارائه شد، تأکید کرد که: «این فقط یک احتمال نیست بلکه محتمل‌ترین پیش بینی است.»
 
قول هند برای بهبود وضعیت
به دنبال این انتقادات شدید، دولت هند اعلام کرد که با افزایش تعداد غربال گری‌هایی که می‌توان از طریق آزمایشات انجام داد، و همچنین افزایش آزمایشگاه‌های مربوطه از جمله به کار گیری آزمایشگاه‌های خصوصی، جدیت بیشتری در زمینه مبارزه با شیوع کروناویروس از خود نشان خواهد داد. «بالارام بارگاوا»، دبیر بخش تحقیقات سازمان بهداشت هند در این خصوص گفت: "تا پایان این هفته، ۷۲ آزمایشگاه خصوصی ICMR برای تشخیص بیماری COVID-۱۹ و همچنین ۴۹ آزمایشگاه مشابه دیگر در بخش دولتی، کار خود را آغاز خواهند کرد. ما همچنین در حال مذاکره با ۵۱ آزمایشگاه خصوصی دیگر هستیم تا کار خود را در زمینه شناسایی مبتلایان به کروناویروس آغاز کنند».

دولت هند پیش از این اعلام کرده بود که قصد ندارد با به راه انداختن آزمایش‌های همگانی، وحشت غیر ضروری در جامعه ایجاد کند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند که افزایش داده‌ها درباره اپیدمی کرونا با استفاده از انجام آزمایشات همگانی می‌تواند به کنترل این اپیدمی کمک شایانی بنماید در حالی که عدم توجه به آن ممکن است عواقب ناگوارتری نسبت به احتمال شکل گیری وحشت در جامعه، ایجاد کند.

قرنطینه «یک روزه»
روز پنجشنبه هفته گذشته و همزمان با اعلام چهارمین مورد مرگ و میر ناشی از کروناویروس، هند محدودیت‌های جدیدی در جامعه را با هدف محدود کردن گسترش COVID-۱۹ اعمال کرد. تمام پرواز‌های بین المللی از روز یکشنبه گذشته به مدت یک هفته متوقف شدند. این کشور همچنین قبلاً ویزا‌های اکثر کشور‌ها را به حالت تعلیق درآورده بود.

دولت به افراد بالای ۶۵ سال و کودکان زیر ۱۰ سال توصیه کرده است که در خانه بمانند و از شرکت‌های خصوصی خواسته است که هر کارمندی که بتواند کار خود را از خانه انجام دهد، اجازه دهد تا از راه دور به کار خود ادامه دهد. چندین دولت محلی، مدارس، دانشکده ها، مراکز خرید و پارک‌های عمومی را تعطیل کرده و تجمعات بزرگ را ممنوع اعلام کرده اند.

این گمانه زنی‌ها وجود دارد که نخست وزیر نارندرا مودی ممکن است اقدامات ملی مهم جدیدی را اعلام کند، زیرا بسیاری از کشور‌ها و شهر‌های سراسر جهان قرنطینه و محدودیت‌های شدیدی را اعمال کرده اند. وی خطاب به ملت هند اعلام کرد که روز یکشنبه، یک قرنطینه یک روزه در سراسر کشور اعمال می‌شود. بر اساس این قرنطینه یک روزه تمام شهروندان کشور هند موظف هستند جدای از «موارد مربوط به خدمات اضطراری»، بین ساعت ۷ صبح و ۹ بعد از ظهر، در خانه بمانند.

با این حال نخست وزیر هند توضیح نداد که چگونه درخواست از مردم برای تنها یک روز ماندن در خانه می‌تواند به کاهش شیوع کروناویروس کمک کند، با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که این اقدام، یک تلاش احتمالی جهت آمادگی کشور برای اعمال محدودیت‌های آتی و در عین حال طولانی‌تر است. مودی همه هندی‌ها را ترغیب کرد که به خاطر نیاز‌های اساسی در خانه بمانند و گفت: «کروناویروس بشریت را به خطر انداخته است. این ویروس بیشتر از جنگ جهانی بر ملت‌ها مختلف تأثیر گذاشته است».

وی افزود: «من می‌خواهم اطمینان دهم که تمام اقدامات انجام شده تا اطمینان حاصل شود که عرضه شیر، دارو و مواد غذایی متوقف نمی‌شود. احتکار کالا صورت نگیرد و نسبت به نیاز دیگران حساس باشید». وی گفت، با کارفرمایان و «طبقات بالا»‌ی جامعه رایزنی صورت گرفته است که در صورت در معرض ابتلا بودن کارگران و تعطیلی کار، حقوق آن‌ها قطع نشود». مودی گفت: «به یاد داشته باشید که این کارگران همچنین باید از خانواده خود مراقبت کنند و از آن‌ها محافظت کنند».
bato-adv
نام
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
پیش بینی درستی بود. بعد از چند ماه از انتشار این خبر هند واقعا داره به کانون ویروس کرونا تبدیل میشه.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱