bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۳۷۳۸۰

کرونا چطور کنترل موبایلمان را در دست گرفت؟

اپلیکیشن بازار گزارشی از رفتار کاربرانش در روز‌های بعد از شیوع ویروس کرونا منتشر کرده که نشان می‌دهد این ویروس حتی به اپلیکیشن‌های موبایلمان هم نفوذ کرده و به کلی منوی گوشی‌مان را تغییر داده. در روز‌های قرنطینه هر کاربر کافه بازار به طور میانگین دو و نیم بازی و پنج برنامه جدید از اپلیکیشن بازار دانلود کرده است

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
فرارو- برنامه بازار گزارشی از رفتار کاربرانش در روز‌های بعد از شیوع بیماری کرونا منتشر کرده که نشان می‌دهد این بیماری حتی به اپلیکیشن‌های موبایلمان هم نفوذ کرده و به کلی منوی گوشی‌مان را تغییر داده. باعث شده اپلیکیشن‌هایی مثل آب و هوا و سیر و سفر را از گوشی‌هایمان پاک کنیم و جای خالی‌شان را به اپلیکیشن‌های درمان و خبری بدهیم. این گزارش نشان می‌دهد در روز‌های قرنطینه دیگر نگران معتاد شدن به بازی‌های موبایل نیستیم و کلی بازی روی گوشی‌مان نصب کرده‌ایم که در صدر آن‌ها بازی‌های اعتیادآور استراتژی است. در روز‌های قرنطینه هر کاربر برنامه بازار به طور میانگین دو و نیم بازی و پنج برنامه جدید از بازار دانلود کرده است.
 

دارو و درمان در صدر اپلیکیشن‌های موبایلی

گزارش بازار از رفتار کاربران گوشی‌های اندروید نشان می‌دهد کرونا به کلی سلیقه مخاطبان اپلیکیشن‌ها را تغییر داده. دارو و درمان که پیش از این مخاطب چندانی نداشتند حالا در صدر دانلود قرار گرفته‌اند. این اپلیکیشن‌ها بعد از شیوع بیماری کرونا در ایران چهار برابر سریعتر رشد می‌کنند. طوری که میزان رشد تعداد نصب این برنامه‌ها در هفته‌های بعد از شیوع بیماری ۳۱۳ درصد افزایش پیدا کرده و حسابی بازار این اپلیکیشن‌ها را داغ کرده است. دارو و درمان در این رشد چشمگیر تنها نیستند. کاربران برنامه بازار نشان داده‌اند در روز‌های بعد از شیوع بیماری کرونا بیشتر پیگیر اخبار هستند. چراکه اپلیکیشن‌های حوزه خبر و نشریات در روز‌های بعد از کرونا رشد ۱۸۷ درصدی را پشت سر گذاشته‌اند. از طرف دیگر قرنطینه خانگی حسابی حوصله آن‌ها را سر برده است. اپلیکیشن‌های موسیقی در رتبه سوم بیشترین رشد در روز‌های کرونایی قرار دارند که در این ایام ۳۳ درصد رشد را تجربه کرده‌اند و حالا با مخاطبان بیشتری روبرو هستند.

نوروز هر سال خبر‌های مربوط به شرایط آب و هوا بیشتر از هر زمان دیگری طرفدار پیدا می‌کنند. هر سال مسافران نوروزی با دانلود اپلیکیشن‌های اینچنینی به دنبال بررسی وضعیت آب هوا در شهر مقصد بودند، اما امسال نوروزمان به کلی حال و هوای دیگری داشت. کاهش چشمگیر مسافرت‌های نوروزی به خوبی در رفتار کاربران برنامه بازار قابل مشاهده است. نوروز امسال به جای اینکه اوج کار اپلیکیشن‌ها آب و هوا و سیر و سفر باشد، آن‌ها را به بازنده‌های کرونا تبدیل کرده است. گزارش بازار از رفتار مخاطبانشان نشان می‌دهد کاربران در روز‌های بعد از کرونا ۳۵ درصد کمتر از روز‌های عادی سراغ نصب اپلیکیشن‌های آب و هوا رفته‌اند. اپلیکیشن‌های سیر و سفر مثل فروش بلیت و ... هم کاهش ۱۵ درصدی را تعداد نصب تجربه کرده‌اند.
 

رکوردشکنی اپلیکیشن‌های V.Behdasht

پیامک‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک رکورد بزرگ در بین اپلیکیشن‌های بازار رقم زده است. این وزارتخانه در روز‌های بعد از کرونا از طریق پیامک مردم را به نصب دو اپلیکیشن دعوت کرد. روز‌های اول اپلیکیشن AC۱۹ به عنوان برنامه رسمی ستاد مقابله با کرونا معرفی شد که برای ارزیابی علائم کرونا در مخاطبان اپلیکیشن و اطلاع‌رسانی درباره آمار کرونا کاربرد داشت. در همان روز اول معرفی AC۱۹ از طریق پیامک‌های V.Behdasht رکورد تعداد نصب در یک روز شکسته شد و بیش از یک میلیون نفر این اپلیکیشن را ظرف مدت ۲۴ ساعت نصب کردند. اپلیکیشن ماسک که اخیرا توسط ستاد مقابله با کرونا معرفی شده، دیگر رکورددار رشد تعداد نصب در بازار است. این رکوردشکنی‌ها محدود به برنامه‌های رسمی نیست. حتی برنامه‌های غیررسمی حوزه درمان هم رشد قابل توجهی را پشت سر گذاشته‌اند. گزارش بازار از روز‌های بعد از شیوع بیماری کرونا نشان می‌دهد مخاطبان اپلیکیشن پزشکت در این روز‌ها رشد ۳۰ برابری داشته. به عبارت دقیق‌تر، تعداد نصب فعال این اپلیکیشن ۲۶۷۰ درصد رشد را پشت سر گذاشته است. اپلیکیشن‌های گهواره و سفیران سلامتی، دیگر اپلیکیشن‌های درمانی هستند که در این روز‌ها محبوبیت پیدا کرده‌اند.
 

دورکار‌ها چه اپلیکیشن‌هایی نصب می‌کنند؟

تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و دورکاری کارکنان، پای برخی اپلیکیشن‌هایی را که پیش از این کاربرد چندانی برایمان نداشت، به گوشی‌هایمان باز کرده. در صدر آن‌ها نام Adobe Connect به چشم می‌خورد که در روز‌های بعد از شیوع بیماری کرونا رشد پنج برابری را تجربه کرده است. این موضوع نشان می‌دهد خیلی از دانشجو‌ها ترجیح می‌دهند به جای کامپیوتر و لپتاپ، از گوشی موبایلشان برای شرکت در کلاس‌های آنلاین استفاده کنند. اپلیکیشن‌های Cloud Zoom Meetings و تمام‌کننده دیگر اپلیکیشن‌هایی هستند که در روز‌های قرنطینه و دورکاری به کمکمان آمده‌اند.
 

۶۵۰ هزار نفر به دنبال اپلیکیشن‌های کرونا

گزارش بازار از وضعیت جستجو‌های این اپلیکیشن نشان می‌دهد کاربران بازار در روز‌های قرنطینه حدود ۶۵۰ هزار مرتبه عبارت‌هایی مرتبط با کرونا جستجو کرده‌اند. از جمله این عبارت‌ها می‌توان به کرونا، تست کرونا، سامانه مقابله با کرونا یا حتی بازی کرونا اشاره کرد! نرم افزار کرونا، تب‌سنج کرونا، کروناسنج و کرونا ویروس در رتبه‌های بعدی جستجو‌های کاربران بازار در این اپلیکیشن قرار دارند.
 

پانتومیم، بازی محبوب روز‌های قرنطینه

گیمر‌های موبایلی در روز‌های قرنطینه کلی فرصت برای بازی کردن به دست آورده‌اند. گزارش برنامه بازار نشان می‌دهد تعداد نصب بازی‌ها در تمام دسته‌بندی‌ها رشد چشمگیری نسبت به روز‌های قبل از کرونا داشته است. صدر نشین آن‌ها بازی‌های استراتژی است که تعداد نصبشان هر هفته به طور میانگین ۵۳ درصد رشد کرده است. بازی‌های خانوادگی و ماجرایی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. نکته جالب گزارش بازار، رشد ۶۰ درصدی تعداد نصب بازی پانتومیم است که نشان می‌دهد روز‌های قرنطینه حتی روی بازی کردنمان هم تاثیر گذاشته و خانواده‌ها را به بازی پانتومیم ترغیب کرده است. دریفت بی‌نهایت، Real Flying Car و Dog Run دیگر بازی‌هایی هستند که در روز‌های بعد از کرونا رشد چشمگیری در تعداد نصب داشته‌اند. اطلاعات بازار نشان می‌دهد از اول اسفندماه به عنوان آغاز شیوع بیماری کرونا در ایران تا نیمه فروردین‌ماه بیش از ۱۰۷ میلیون بازی و ۲۰۷ میلیون برنامه از برنامه بازار دانلود شده است. از آنجا که تعداد کاربران برنامه بازار حدود ۴۲ میلیون نفر است، می‌توان گفت: هر کاربر این اپلیکیشن در روز‌های کرونایی به طور میانگین دو و نیم بازی و پنج برنامه روی گوشی خود نصب کرده است.
 
کرونا چطور کنترل موبایلمان را در دست گرفت؟ ///////////////////////
bato-adv
bato-adv
bato-adv