bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۰۱۶۵
استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با فرارو راه‌های پیش روی دولت برای جبران کسری بودجه را تشریح کرد

حسین راغفر: از داخل دولت سیگنال دلار ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند/ دستکاری دولت در بورس خطرناک است

راغفر با اشاره به اینکه برخی از اعضای داخل دولت سیگنال ارز ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند، گفت: سال‌ها است که دولت‌های مختلف برای جبران کسری بودجه خود و افزایش درآمد دائما در حال افزایش نرخ ارز هستند و این مختص امروز نیست در حالیکه دولت به جای این بیاید ارز را گران کند، باید از فعالیت‌های سفته بازانه در همه عرصه‌های اقتصاد از جمله، سهام، مسکن، خودرو، طلا، ارز، سکه و... مالیات بگیرد، تا اینطور بازار‌ها متلاطم نشود، تا موقعی که این نگاه تغییر پیدا نکند، اوضاع درست نخواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
فرارو- کرونا به عنوان یک مهمان ناخوانده برای اقتصاد ایران، تاکنون خسارات زیادی را به بار آورده، در حالیکه بر اساس اعلام مسئولان وزارت کار اسامی مشمولان دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع کرونا، تائید شده، اما دولت در حال حاضر منابع مالی لازم برای پرداخت این بیمه را ندارد، این در حالیست که برخی از کارشناسان معتقدند، دولت برای جبران کسری بودجه خود در حال گران کردن ارز است.

به گزارش فرارو، علی دینی ترکمانی کارشناس مسائل اقتصادی به فرارو گفت: طی دو سال گذشته دولت با کسری بودجه شدیدی دست و پنجه نرم کرده و با توجه به بودجه سالجاری این امر نیز شدید‌تر خواهد شد. می‌بایست دولت تدابیری را در نظر می‌گرفت تا جلوی افزایش کسری بودجه را بگیرد، به عنوان مثال دولت می‌توانست بسیاری از خرج‌ها و هزینه‌های اضافی را حذف کند، اما ما شاهد هستیم چنین اتفاقی در بودجه رخ نداده و امسال کسری بودجه شدید، فشار بسیار زیادی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

ترکمانی اظهار داشت: امسال نرخ ارز نیز افزایش خواهد داشت و این امر تورم را با صعود همراه خواهد کرد، بنابراین با توجه به شرایطی که وجود دارد، از نظر اقتصادی با سال بسیار سختی روبرو خواهیم بود.
 
راهکار‌های تامین کسری بودجه؛ از داخل دولت سیگنال دلار ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند// باید از فعالیت‌های سفته بازانه مالیات اخذ شود
حسین راغفر
دولت با کسری بودجه شدیدی دست به گریبان است
حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهراء در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه دولت علیرغم شناسایی بیکاران ناشی از کرونا، بودجه‌ای ندارند، تا به عنوان بیمه بیکاری به این افراد پرداخت کند، اظهار داشت: اگر کرونا نیز نبود، از قبل نیز مشخص بود که دولت با کسری بودجه شدیدی روبرو است و در خرج خود خواهد ماند، از سویی این موضوع را از دو زاویه می‌توان نگاه کرد، اول اینکه چرا تا این حد اوضاع اقتصاد خراب است و هر روز نیز بر شدت این وضعیت وخیم افزوده می‌شود.

وی افزود: دوم هم اینکه دولت چه سیاست و راهبرد‌هایی را در دو سال گذشته به کار گرفته که امروز کشور به این وضعیت بد اقتصادی افتاده است، در دوره اول روحانی، دولت با استقراض از بانک مرکزی و چاپ اسکنانس نقدینگی زیادی را تولید کرد و این امر اثرات خود را از سال ۹۶ به بعد گذاشت، در دور دوم نیز با بحران بانک‌ها و ورشکستگی موسسات مالی و اعتباری، بودجه کشور را به این امر اختصاص دادند و از جیب مردم، بدهی‌های یک سری کلاهبردار و رانت‌خوار را پرداخت کردند.
 

بیشتر بخوانید:


راغفر با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه‌های جبران کسری بودجه دولت گران کردن ارز بوده، گفت: در حالیکه از سال ۹۶ به این ور، کشور درگیر تحریم‌های شدید شد و بحران ارزی در کشور پیش‌آمد، دولت به جای اینکه واردات را محدود کند و از خروج ارز جلوگیری کند، اجازه داد بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای لوکس وارد شود، که در بین آن‌ها نیز غذای سگ و گربه وجود داشت، طبعا در چنین اوضاعی نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم، وضعیت اقتصادی بهتر از اوضاع فعلی باشد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه وضعیت پیش آمده معلول یک سری عوامل هستند و تا زمانیکه ما به این عوامل نپردازیم، بحران اقتصادی عمیق‌تر از گذشته خواهد شد، بیان داشت: در این زمینه باید به فکر ارائه راه‌حل برای برون‌رفت از وضعیت فعلی باشیم، این در حالیست که در شکل‌گیری این وضعیت، کل نظام حکمرانی اقتصادی مقصر است و تنها نباید دولت را مورد مواخذه قرار داد، بنابراین برای خروج از این اوضاع باید قادر باشیم مشکلاتی که پیش آمده را حل و فصل کنیم، در غیر این صورت بحران اقتصادی وخیم‌تر می‌شود.
 
راهکار‌های تامین کسری بودجه؛ از داخل دولت سیگنال دلار ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند// باید از فعالیت‌های سفته بازانه مالیات اخذ شود
حسین راغفر معتقد است دولت باید از خرید و فروش سهام شرکت ها در بورس مالیات اخذ کند
 
دولت باید از خرید و فروش سهام مالیات بگیرد
وی با بیان اینکه مالیات به عنوان راهی است که دولت می‌تواند از آن استفاده کند، تا کسری بودجه خود را جبران کند، اضافه کرد: در ماه‌های اسفند و فروردین، در بورس بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده، دولت اگر ۲۰ درصد از این مبلغ را به عنوان مالیات اخذ می‌کرد، می‌توانست با این ملبغ کسری بودجه خود را حل کند، یا اینکه این پول را برای بحران‌های غیرقابل پیش‌بینی مانند کرونا کنار بگذارد تا در صورت وقوع چنین رویداد‌هایی غافلگیری به وجود نیاید.

راغفر ادامه داد: نظام حکمرانی اقتصادی ما باید انظباط مالی داشته باشد و از ریخت‌ و پاش‌های اضافی بپرهیزد، در غیر این صورت شاهد افزایش تورم و وخیم‌تر شدن بحران اقتصادی خواهیم بود، در چنین مواقعی یک اتفاق غیر قابل پیش‌بینی به مانند کرونا رخ می‌دهد و سرعت بدتر شدن اوضاع را شتاب می‌دهد و اوضاع اقتصادی از آن چیزی هم که فکر می‌کردیم خراب‌تر خواهد بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه دولت با دستکاری در قیمت سهام، انتظارات عمومی از رشد بیشتر بورس را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: در چنین شرایطی قیمت سهم‌های بورسی به صورت سفته‌بازانه افزایش پیدا می‌کند، در حالیکه تنها ارزش دارایی روی کاغذ بالا می‌رود که خود این مسئله بحران تورم را دامن خواهد زد، بنابراین این شیوه‌ای که دولت در زمینه بورس در پیش گرفته، می‌تواند خطرناک باشد و تبعات بسیاری را به دنبال داشته باشد، دولت همیشه به دنبال رفتار‌های سفته بازانه و راه‌حل‌های مقطعی برای حل مشکل کسری بودجه خود است، که به نظر می‌رسد این راهکار به هیچ عنوان جواب نخواهد داد.

این اقتصاددان با تاکید بر اینکه برای حل مشکل کسری بودجه باید، راهکار‌های اصولی به کار بست، خاطرنشان ساخت: دولت باید ارز را سهمیه بندی می‌کرد و اجازه خروج دلار را از کشور نمی‌داد، از سویی وضعیتی که امروز شما مشاهده می‌کنید، محصول سه دهه گذشته است که اقتصاد نئولیبرالی در دولت‌های گوناگون به کار گرفته شود و نتیجه نیز این چیزی است که امروز مشاهده می‌کند، این در حالیست است که وضعیت موجود نیز روز به روز رو به وخامت می‌رود.

راغفر با اشاره به اینکه برخی از اعضای داخل دولت سیگنال ارز ۲۵ هزار تومانی صادر می‌کنند، گفت: سال‌ها است که دولت‌های مختلف برای جبران کسری بودجه خود و افزایش درآمد دائما در حال افزایش نرخ ارز هستند و این مختص امروز نیست در حالیکه دولت به جای این که ارز را گران کند، باید از فعالیت‌های سفته بازانه در همه عرصه‌های اقتصاد از جمله، سهام، مسکن، خودرو، طلا، ارز، سکه و... مالیات بگیرد، تا اینطور بازار‌ها متلاطم نشود، تا موقعی که این نگاه تغییر پیدا نکند، اوضاع درست نخواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
جناب راغفر برای یکبار هم که شده به سوال اول خودت بپرداز که چرا چنین شرائطی حاکم شده. اون هم از ناحیه حکمران اقتصادی و نه دولتها.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
سیگنال که اولش بود .....الان دیگه بدجور بو میاد.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
آقای راغفر عزیز از شما بعنوان یه اقتصاددان و استاد بیش از این انتظار داشتیم که دلالی در بازار مسکن و طلا و ارز را با بازار بورس و سهام اینگونه مقایسه کنی ! خود شما بهتر از هر کسی میدانید که منفعت هدایت نقدینگی به بورس اصلاً قابل قیاس با سایر بازارها نیست .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
جناب راغفر دروازبان ورییس پیشین فدراسیون
فوتبال ومرد دوست داشتنی تحصیل کرده اقتصاد لطف کن بگو که خیلی جاها هست که کسی جرات نداره ازشون مالیات بگیره طبیعی که دلار به بیست وپنج هم برسه همه زندگیمون شده کلک و دروغ برادر . طب اسلامی تبریزیان مهمتره که داره پول چاپ میکنه..یا علی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
یعنی واقعا تو کشوری گیر افتادیم که مردم به دولت باید التماس کنن که تورم ایجاد نکنه. آقای دولت جون عزیزانت تورم ایجاد نکن تو رو خدا پول چاپ نکن التماس کنیم فقیر ترمون نکنی؟ عجبا
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
United States of America
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
برخی بازرگانان طماع چینی و مالزیایی و اماراتی با کشتی به کشتی کردن و چند دست گرداندن نفت ایران را می خریدن و هزینه سنگینی بابت ان پای ایران می نوشتند و عوض ان به جای پول کالاهای ساخته شده و مواد اولیه کارخانجات به ایران تحویل می دادند. ولی چون نفت 60 دلار در بشکه بود برای ایران باز می صرفید. ولی الان نفت 60 دلاری و بنزین 90 دلار در بشکه شده بیست دلار. حالا دیگه کل نفت و بنزین را با جاش هم بدی باز هم ناز می کنند. همین می شود که رئیس بانک مرکزی در یک چرخش 180 درجه در مخالفت با واردات بدون انتقال ارز دوباره از امروز اعلام کرده که واردات بدون انتقال ارز با نام جدید یعنی ارز اشخاص ازاد است. می دانید این یعنی چه؟ یعنی واردکنندگان ارز را از بازار ازاد بخرند و جنس وارد کنند. می دانید تورم ان چه اندازه خواهد بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
این کامنتت رو برای کشتی نفتی هم گذاشتی ظاهرا کاربرد چندگانه داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
اولا دولت برای هر خرید و فروش در بورس حدود نیم درصد مالیات اخذ میکنه.دوما این مبلغی که ایشون میفرمایند مربوط به افزایش در ارزش بازار هست.حدود ۸۰ درصد ارزش بازار سهام دست حقوقی هاست و سهمی خرید و فروش نکردن که بخواهند برای آن مالیات پرداخت کنن.البته دریافت مالیات بر سود سهامداران اگر منطقی باشه ایرادی نداره.منتهی اعداد و ارقامش خیلی کمتر از این اعداد هست.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
این بنده خدا هنوز نمی دونه از بورس مالیات می گیرند و میاد نظر میده
سلیمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
از استاد اقتصاد بعید است چنین نظریه ای بدهند. اولا در بورس همان لحظه اول مالیات گرفته می شود و خیلی هم نقد و با حساب و کتاب. دوما بورس محل ریسک و شانس است. حالا عده ای در این 40 روزه سود خوبی کرده اند نوش جانشان. اما آمدیم در 40 روز آینده عده ای ضرر کردند و سرمایه شان نصف شد آن وقت باید اقتصاددان ما بگوید باید ضرر اینها را جبران کنیم؟ نه بورس به قول دکتر رنانی نوعی قمار است و برد و باخت دارد. همچنان که نباید از برنده مالیات اضافی خواست نباید بازنده را حمایت مالی کرد. اینجا بورس است و اسمش رویش است آقای راغفر.
ناشناس
United States of America
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
این سیگنال نیست. این واقعیت علم اقتصاد است. نمی شود بدون پشتوانه پول و نقدینگی را 33 درصد در سال افزایش داد ولی درامد ارزی کشور نصف شود و باز انتظار داشت که ارزش پول ملی حفظ شود. اخه منظق این به سادپی دو به علاوه دو که می شود چهار است. چه جور میشود اصول اساسی علم اقتصاد را زیر و رو کرد و انتظار داشت که نرخ ارز افزایش نداشته باشد. اگر اداره اقتصاد و تثبیت ارزش پول ملی یک کشور به این سادگی بود خوب همه کشورها مانند موزامبیک و ونزویلا و روسیه هم می شدند المان و ژاپن دیگر. المانیها و ژاپنیها خیلی پخمه هستند که اینقدر کار و تلاش و کوشش می کنند تا اقتصاد درست کنند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
دنیا اقتصاددانی مانند روحانی ندیده
ناشناس
Ukraine
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
غذای سگ و گربه را آقازاده ها وارد کردند
ناشناس
United States of America
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
بنده با یک کار تحقیق و مشترک با برخی از بهترین پژوهشگران حوزه اقتصاد ایران به یان حمع بندی رسیده ایم که قیمت دلار در بعد از عید فطر 8736 تومن و قیمت سکه طلا 3 میلیون سیصد هزار تومن و پراید همان نرخ کارخانه و کمی کمتر یعنی 42 میلیون تومن و قیمت مسکن در تهران متری زیر 12 میلیون تومن و البته شاخص سهام به بالای 2 میلیون واحد در متر مکعب خواهد رسید. متن کامل این تحقیق هم خدمت استاتید محترم بانک مرکزی و مدیران اقتصادی ارسال می گردد. مردم تا دیر نشده بروند ثروت خود را به متر مکعب تغییر دهند. طاعات و تحقیقات همه قبول باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
استاد .خسته نباشید. برن بریزن تو چاه بهتر نیست؟
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
فرارو چرا اراجیف کسی که واحد بورس رو متر مکعب عنوان میکنه رو نشر میدی.آخه چرا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
آقای مثلا" پژوهشگر, انشایت وجمله بندی ات خیلی ضعیف است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
منظورش از متر مکعب اینه که سرمایه تون رو مسکن بخرید.
ناشناس
Finland
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
مسعود جون آمپرت جوش نیاره دوستمون کاملا درست گفته . چون بورس فاضلاب تو مستراحه با متر مکعب شاخص بنفشش رو بهتر میشه اندازه گیری کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
دولت براي بورس كيسه دوخته
ناشناس
Germany
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
زمان محمود معلوم نشد نفت 150 دلاری کجا رفت تا معلوم نشود همین وضع خواهد بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
چه خبره بابا پدرمونو در آوردید اینم شد اقتصاد چقدر سکوت کنیم
ناشناس
Germany
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
تازه اولش تا ونزوئلا شدن راهی نمانده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
کلا این که مالیات بورس افزایش یابد بله خوب است اما این مالیات وقتی باید اخذ شود که کسی دارایی را به پول تبدیل کرده و از بورس خارج می کند تنها در این حالت می شود از درامد واقعی حرف زد اگر نه ان ارقام میلیونی تا زمانی که توسط افراد از بورس خارج نشده نه واقعی است نه تورم زا
البته اقای راغفر همانی هستند که در سال های قبل دلار چهل هزار تومانی را مطرح کرده و به شدت از سیاست های ارزی شبیه دوران احمدی نژاد حمایت می کردند
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
دو نکته قابل توجه است اول اینکه هر انسانی تا یک جایی مثمر ثمر است و بعد از آن وجودش درآن جایگاهی که اشغال کرد سودمند نیست وحی منزل نیست که هر دولتی تا پایان زمان مقرر در قانون زمام امور را در دست بگیرد دوم اگر اعتقادی به روز جزا باشد ما در مقابل رفتارمان پاسخگو خواهیم بود ویژه که اثر رفتار ما بر زندگی ۸۰ میلیون انسان نمود پیدا کند بهتر است کمی خدا ترس باشیم
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
اقای نوبخت فرمودند که بودجه سال اینده بدون درامد های نفتی تنظیم شده بنابراین کاهش صادرات نفت و کاهش قیمت ان نباید تاثیر چندانی بر روی قیمت ها داشته باشد
معلم کلاس دوم دبستان
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
انظباط یا انضباط؟
انضباط از ضابطه گرفته شده و احتمال با نظم اشتباه میگیرند
ناشناس
Germany
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
واي اين بنده خدا نمي دونه كه توى بورس دولت به سود و زيان افراد در بورس كاري نداره از هر معامله داره نيم درصد ماليات ميگيره :)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
هر حوزه اقتصادی کارشناس مخصوص به خود دارد نه اینکه این اقای به اصطلاح کارشناس اقتصادی و استاد با اطلاعات ناقص در خصوص همه مسائل استراتژیک اقتصادی صحبت کرده وحتی باعث بروز شایعه و جو روانی افزایش لجام گسیخته قیمت دلار را بدهد!
از سردبیر محترم سایت درخواست می شود تنها به دلیل تیترهای و القاب من درآوردی و دهن پرکن اشخاص نظیر استاد و کارشناس اقتصاد، نظراتشان را منتشر نکنند.