bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۲۱۶۲
از کفایت حبس ده ساله تا قصاص

دیدگاه متفاوت سه فقیه درباره مجازات پدر رومینا

دیدگاه متفاوت سه فقیه درباره مجازات پدر رومینا

با توجه به وجود عاطفه شدید پدر نسبت به فرزند، اصل قضایی در این مورد عدم وجود عمد است. افزون آنکه همواره فرزند مشمول تأدیب پدر است. پدر تلاش می‌کند که فرزندش را تأدیب کند و امکان عادی این مطلب وجود دارد که در حال غضب دستش به خطا برود و منجر به قتل وی شود و لذا مادام که احتمال عدم وجود قصد قتل، جدّی است، قصاص جاری نمی‌گردد و قتل، شبه عمد و یا خطا تلقی می‌شود. اما در مواردی که نحوه انجام قتل بر وجود قصد و پیش‌بینی قبلی و سبق تصمیم دلالت دارد، قصاص جاری می‌گردد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۹

یک عضو مجلس خبرگان می‌گوید قصاص نشدن پدر به دلیل قتل فرزند، از احکام اولیه و تغییرناپذیر است و مجازات ۳ تا ۱۰ سال حبس در صورتی که سخت‌گیری‌های لازم انجام شود، کافی است؛ اما یک استاد فقه و حقوق می‌گوید افزایش مجازات تعزیری می‌تواند در قالب مجازات اسلامی از مسیر لایحه قضایی یا ورود مستقیم نمایندگان انجام شود.

به گزارش ایرنا، حکم قتل عمد در کشور ما بر اساس فقه و قانون، قصاص است، البته این حکم استثنا‌هایی هم دارد. یکی از آن‌ها این است که قاتل، پدر مقتول یا از اجداد پدری وی نباشد. در چنین صورتی بر اساس قانون، قاضی مخیر است مجرم را به حبس بین ۳ تا ۱۰ سال بر اساس شدت جرم محکوم کند.

پس از قتل هولناک رومینا توسط پدرش، بسیاری از افراد جامعه معتقدند معافیت پدر رومینا از قصاص و تنها حبس وی به مدت ۳ تا ۱۰ سال نمی‌تواند عادلانه باشند و خواهان آن‌اند که پدر این دختر ۱۳ ساله به اشد مجازات محکوم شود. این خواسته گاه از سوی کسانی نیز مطرح می‌شود که پیشتر معتقد بودند مجازات قصاص یا همان اعدام باید به‌طور کامل ملغی شود. با این حال، بسیاری از وکلا و حقوقدانان معتقدند مجازات درنظر گرفته شده برای این جرم، تناسب و سنخیتی با جرم ندارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهند راهکاری فقهی برای تشدید مجازات پدرانی که فرزند خود را می‌کشند پیدا شود و اگر این کار ممکن نبود، حداقل مجازات تعزیری تعیین شده افزایش یافته و با نوع جرم سنخیت پیدا کند و به عاملی بازدارنده برای چنین قتل‌هایی تبدیل شود. با این حال، کارشناسانی هم وجود دارند که معتقدند حکم فقهی این مسئله تغییر ناپذیر است و از سوی دیگر، مجازت تعزیری ۳ تا ۱۰ سال نیز در صورتی که به‌صورت کامل انجام شود برای مجرم کفایت می‌کند.

حکم قصاص نشدن پدر از احکام اولیه و تغییرناپذیر است

آیت‌الله محمدحسین احمدی شاهرودی عضو مجلس خبرگان و معاون پیشین دیوان عالی کشور در گفتگو با ایرناپلاس با اشاره به اینکه حکم قصاص نفس در صورتی انجام می‌شود که قاتل پدر یا از اجداد پدری مقتول نباشد، می‌گوید: این، یک حکم شرعی اولیه بوده و تغییر ناپذیر است و نه‌فقط در فقه شیعه، بلکه علمای اهل سنت هم به این حکم رأی داده‌اند که پدر و جد پدری به دلیل قتل فرزند قصاص نمی‌شوند و اهل سنت حتی مادر را هم در قتل فرزند مستحق قصاص نمی‌دانند.

احمدی شاهرودی ادامه می‌دهد: جدا از اجماعی که در مورد عدم قصاص پدر در قتل فرزندش وجود دارد، ما روایات معتبر و صحیح داریم که این موضوع را تأیید می‌کنند. ازجمله روایتی در کتاب جواهر یا روایاتی که آیت‌الله خویی در کتاب مبانی تکملة المنهاج ذکر کرده است. همچنین روایات صحیحی از امام علی (ع)، امام صادق (ع) و امام محمد باقر (ع) در رابطه با این حکم وجود دارد؛ بنابراین این حکم از احکام ثانویه نیست که بر حسب شرایط مکان و زمان تغییر کند و آنچه از واجبات و محرمات احکام اولیه اسلام است، قابل تغییر نیست.

۳ تا ۱۰ سال حبس، کم نیست

احمدی شاهرودی از جمله کسانی است که معتقد است حبس بین ۳ تا ۱۰ سال پدری که فرزند خود را به قتل رسانده است، کافی بوده و بازدارندگی لازم را دارد. وی درباره قتل رومینا توسط پدرش می‌افزاید: این حادثه قتل فجیعی بوده است. مجازات این پدر بر اساس قانون ۳ تا ۱۰ سال حبس است. در واقع اگر قتل فجیع باشد، قاضی می‌تواند حکم ۱۰ سال را بدهد و اینکه این فرد مورد عفو قرار نگیرد. این ۱۰ سال اگر درست اجرا شود، مجازات کمی نیست. علاوه بر این، ما مجازات تکمیلی داریم که می‌توانند مجرم را بعد از تحمل حبس، تبعید کنند. این‌ها مجازات سنگینی هستند که کفایت می‌کند.

احمدی شاهرودی در پاسخ به این سؤال که آیا در اسلام درباره حکم تعزیر پدری که فرزند خود را قتل رسانده احکامی وجود دارد، می‌افزاید: در بیان آیت‌الله خویی آمده است چنانچه پدری، فرزند خود اعم از دختر یا پسر را به قتل رساند، باید هم تعزیر شود و هم دیه پرداخت کند. در روایات جابر از امام باقر (ع) هم آمده است که پدری فرزندش را کشت و بر اساس احکام قصاص نشد، اما او را به‌سختی زدند و از شهر خود تبعید کردند تا در سختی قرار بگیرد.

آزادی مشروط برای افرادی است که در زندان اصلاح شده‌اند

وی در پاسخ به این نکته که معمولاً در اجرای کامل این احکام، سخت‌گیری کامل انجام نمی‌شود و معمولاً حداقل مجازات برای مجرم در نظر گرفته می‌شود و حتی مجرم معمولاً پس از گذراندن بخشی از دوران محکومیت خود مورد عفو قرار گرفته یا آزادی مشروط می‌گیرد، می‌گوید: این موارد الزامی نیست که این مجرم بعد از طی بخشی از دوران محکومیت خود آزاد شود و قضات می‌توانند به دلیل فجیع بودن قتل، حکم آزادی مشروط را ندهند، عفو هم که در اختیار رهبری است. آزادی مشروط برای افرادی است که در زندان اصلاح شده‌اند و شامل هر کسی نمی‌شود.

وی همچنین درباره بازدارندگی مجازات بین ۳ تا ۱۰ سال می‌گوید: بله، از نظر من این مدت بازدارندگی دارد. آن‌هایی که زندان نرفته و طعم زندان را نچشیده‌اند، فکر می‌کنند که ۱۰ سال زندان چیزی نیست. خود من یک ماه پیش از انقلاب در زندان بودم و از زندگی سیر شده بودم. به نظر من این مجازات متناسب است. از طرفی، خیلی از افراد دچار پشیمانی و عذاب وجدان می‌شوند که این بدتر از هر مجازاتی است.

وی ادامه می‌دهد: در بعضی روایات تحلیلی آورده شده است که چرا پدر نباید در صورت قتل فرزند خود قصاص شود. دلیل هم این است که پدر سبب وجود فرزند است و فرزند نمی‌تواند سبب عدم پدر شود. همه علما و فق‌ها این حکم را پذیرفته‌اند و همه حکم به تعزیر، دیه و کفاره داده‌اند.

ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ قابل تجدید نظر است.

اما آیت الله محقق دادماد نظر متفاوتی دارد. وی می‌گوید: به نظر می‌رسد در مباحث مجازات‌ها، مادام که در اجتهاد شیعی بازاندیشی فقهی صورت نگیرد این گونه جنایات را، آن هم به نام «غیرت دینی» به نحو مکرر مشاهده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه نقطه اصلی کلام مالکیان این است که برای اجرای قصاص رکن اصلی، وجود عنصر عمد است که باید قاضی این عنصر را احراز کند، می‌گوید: با توجه به وجود عاطفه شدید پدر نسبت به فرزند، اصل قضایی در این مورد عدم وجود عمد است. افزون آنکه همواره فرزند مشمول تأدیب پدر است. پدر تلاش می‌کند که فرزندش را تأدیب کند و امکان عادی این مطلب وجود دارد که در حال غضب دستش به خطا برود و منجر به قتل وی شود و لذا مادام که احتمال عدم وجود قصد قتل، جدّی است، قصاص جاری نمی‌گردد و قتل، شبه عمد و یا خطا تلقی می‌شود. اما در مواردی که نحوه انجام قتل بر وجود قصد و پیش‌بینی قبلی و سبق تصمیم دلالت دارد، قصاص جاری می‌گردد.

محقق داماد با اشاره به بند ب ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی مورخ ۱۳۹۲، در مورد قتل عمد مقرر که: «هر گاه مرتکب، عمدا کاری انجام دهد که نوعا موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن، می‌گردد، هر چند قصد ارتکاب آن جنایت و نظیر آن را نداشته باشد، ولی آگاه و متوجه بوده که آن کار نوعا موجب آن جنایت یا نظیر آن می‌شود». می‌گوید: به نظر می‌رسد از نظر فقهی این حکم قابل خدشه است، زیرا مقنن قصد ارتکاب جنایت را لازم ندانسته و چنین به نظر می‌رسد که در این نوع قتل احرازقصد کشتن برای عمدی بودن آن لازم نیست، در حالی که احراز قصد قتل همه جا لازم است.

به گفته این فقیه و اندیشمند حقوق اسلامی، ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ قابل تجدید نظر است و می‌توان با توجه به ماده ۱۵۸ و اذن تأدیب و وجود احتمال قوی خطای در عمل پدر این مجوز را به قضات داد که در موارد اثبات وجود سبق تصمیم و قصد قتل، قاتل را به مجازات قصاص محکوم نمایند. در وضع فعلیِ ماده تنظیم شده در قانون، به هیچ وجه اجازه صدور حکم قصاص به قضات داده نشده است و لذا در کشورمان موارد دلخراشی از جنایات پدران نسبت به فرزندان خردسالشان دیده می‌شود که احساسات عمومی را جریحه‌دار کرده‌اند.

مذهب مالکی نظر متفاوتی دارد

اما حجت‌الاسلام محمدحسین بیاتی، رئیس دانشگاه عدالت می‌گوید که به لحاظ قصاص حکم همان چیزی است که در مذاهب مختلف فقهی اسلام پذیرفته شده است. به‌جز مذهب مالکی بقیه مذاهب بر این امر اتفاق‌نظر دارند در صورتی که پدر فرزند خود را به قتل برساند قصاص نمی‌شود. البته مالکی‌ها هم تفسیری در مسئله دارند نه اینکه مخالف آن باشند. مالکی‌ها معتقدند شفقت و عطوفتی که در برخورد‌های بین پدر و فرزند وجود دارد سبب می‌شود امکان احراز عنصر عمد در قتل با مشکل مواجه شود؛ بنابراین مالکی‌ها ادعا می‌کنند علی‌الاصول این قتل عمد نیست، مگر اینکه دلالتی وجود داشته باشد که پدر به‌صورت تصادفی و بدون سوءنیت این کار را نکرده، بلکه با نقشه قبلی فرزند خود را کشته است که در این صورت قصاص ثابت است.

بیاتی با اشاره به اینکه مشخصاً ما تابع مذهب مالکی نیستیم، می‌افزاید: از طرفی، روایات مختلفی وجود دارد که مورد اجماع قرار گرفته و اجماع این حکم هم اجماع مدرکی است و کسی با این حکم مخالفت نکرده و حتی برخی از فقها، مادر را هم به این حکم ملحق می‌کنند. یعنی اگر مادر هم چنین جنایت بزرگی را در حق فرزند خود انجام دهد، او از قصاص مستثنی است و برخی هم فقط به پدر اکتفا کرده‌اند؛ بنابراین به لحاظ فقهی راهکاری وجود ندارد که بتوانیم مجازات قصاص پدر را ثابت بدانیم.

دیدگاه متفاوت سه فقیه درباره مجازات پدر رومینا

نقش قانون و قانون‌گذاری در بازدارنگی نقش صد درصدی نیست

رئیس دانشگاه عدالت می‌افزاید: البته در روایات داریم پدری که قصاص نمی‌شود، این‌طور نیست که رها شود، بلکه باید تبعید و تعزیر شود و فقط قصاص منتفی است؛ بنابراین در مورد قصاص نمی‌شود کاری کرد، چراکه ما در مسائل فقهی تابع شریعت هستیم و راهکاری نیست. اما در مجازات‌های تعزیری که هدفش هم بازدارندگی است، مجازات باید طوری طراحی شود که بعد از این شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. البته ذکر این نکته ضروری است که نقش قانون و قانون‌گذاری در بازدارندگی نقش صد درصدی نیست. مباحث اصلی، مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید ریشه این اتفاقات را در فرهنگ و اجتماع جست‌وجو کرد.

به گفته وی، در مورد قتل عمد هم به رغم ضمانت اجرایی حداکثری آن که همان اعدام است، بازدارندگی وجود ندارد و این مجازات نتوانسته قتل عمد را کاهش دهد. به نظر می‌رسد تا زمانی که زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اصلاح نشود، قانون برش چندانی در بازدارندگی نداشته باشد.

بیاتی می‌افزاید: در روایت صحیحی آمده است که عده‌ای از اصحاب پیامبر با یکی از صحابه پیامبر به نام سعد بن عباده شوخی می‌کردند که اگر وارد منزل شوی و ببینی که با همسرت اعمال خلاف عفت انجام می‌شود چه کار می‌کنی؟ وی گفت همسرم را می‌کشم. در همین لحظه پیامبر وارد شدند و ماجرا را پرسیدند و آن‌ها ماجرا را خدمت ایشان عرض کردند. خود سعد عرض کرد که من گفتم همسرم را می‌کشم و به این حرف خود افتخار می‌کرد و فکر می‌کرد غیرت خود را نشان می‌دهد که رسول خدا فرمود چه خبر است؟ آهسته برو. آن وقت چطور می‌خواهی برای این دعوا شاهد اقامه کنی؟ سعد گفت من خودم دیده‌ام. در این زمان حضرت قاعده‌ای را فرمودند که ما امروز خیلی از آن فاصله داریم. ایشان فرمودند: خداوند برای هر چیزی حد و مرزی قرار داده است و اگر کسی این حد و مرز را رعایت نکند، خود مستحق عقوبت است. یعنی کسانی که اظهار غیرت می‌کنند اگر در چارچوب دین و قانون نتوانند آن را ثابت کنند، خود باید قصاص شوند. بله غیرت یک ارزش دینی و انسانی است، اما اگر قرار باشد از چارچوب خود خارج شود، ضد ارزش می‌شود.

مجازات تعزیری باید با شدت جرم سنخیت داشته باشد

وی درباره افزایش میزان مجازات تعزیری می‌گوید: اصل شدت در مجازات‌های تعزیری در اختیار حاکمیت اسلامی است و مجازات تعزیری ضوابطی دارد که حاکم اسلامی در قالب آن ضوابط اسلامی می‌تواند مجازات را تعیین کند. حکمت مجازات تعزیری هم تربیت و بازدارندگی و همچنین کمک کردن به جامعه و خود فرد مجرم است تا دوباره به این جرم برنگردد. اگر مجازات در قبال جرایم سنگین خفیف باشد، کمکی نخواهد کرد و چه بسا مجرم را جری‌تر کند.

به گفته وی، بنابراین موضوع افزایش مجازات تعزیری می‌تواند در قالب مجازات اسلامی از مجرای خود از مسیر لایحه قضایی یا ورود مستقیم نمایندگان مجلس انجام شود تا مجازات تعزیری شدیدتر با بازدارندگی بیشتری وضع شود. اما با این حال به نظر من نقطه امید اصلی همان اصلاح ذهنیت‌ها و فرهنگ‌سازی است.

m
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
اخ چه عذابی کشیده مامانه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
خدا وکیلی با اینهمه قاضی و فقیه و قاضی القضات که اومدن واسه مردم نظر های منطقی البته ازنظر خودتون آقا وخانمی که حکم اعدام صادر میفرمایید لطف کنید بقیه اخبار ویا صحبت‌های دوست رومینا رو مطالعه بفرمایید بعد نظرات وحکم قطعی صادر کنید تمام این قضیه زیر سر اون پسره بی شرفه قبلا هم این به اصطلاح عاشق دلباخته اینچنین کاری با یه دختری از آستارا کرده اگه اون عاشق بود وشرف وناموس حالیش میشد که عکساشونو تو فضای مجازی پخش نمی‌کرد اگه خدای نکرده زبانم لال این اتفاق واسه دختر و پسر خودتون هم میفتاد باز هم میگفتین عاشق بوده وقصد زندگی عاشقانه که با اون پسره ابدا
ودختر 13ساله بجز هوس چیزی از عشق میدونه که صد البته امکان نداره
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
نمی دونم اعدام خوبه یا نه
زندگی هر چند تلخ و سخت باشه شیرینه
چطور تونست نمیگم دخترش یه ادم یا یه موجود را بکشه
اگر اعدام نباشه باید حکمش ابد باشه
این مورد میتونه یه درس عبرت باشه
اگر مثل خودش فکر میکردم میگفتم همونطور که دخترش را کشت خودش را بکشه یا کسی اونو بکشه
مبینا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
این فرد باید اعدام شود درس عبرتی باشد برای کسایی که با بچهایشان بد رفتاری میکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
بنظر من کمترین مجازاتی که برای این حیوون برای این میگم حیوون چون نمیشه اسم این موجودو پدر گذاشت اعدام هستش چون اواز قصد اینکاروکرده وحتی قبل انجام این جنایت رفته واز وکیل مجازات کارشو پرسوجو کرده
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
اگه حکم قتل این فرد صادر نشه مردم حکم رو اجرا خواهند کرد
samane
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
اون پدر که اعمال شبحه داعش باپاره تنش انجام داده دیت وپازدن دخترمعصوم وپاکدامن رودیده وناراحت نشده وتازه گفته غرتم بود اون دخترکه گناه نکرده بوده رفته پیش خواهر پسره پدرومادرپسره نه اون پسره تهمت زنااست حد84ضربه شلاق باید به اون پدر زده بشه وبعداعدام بشه تافردپدردیکری فرزندشو دوباره وحشیانه پاره پاره نکنه بعدبگیم ولی دم اشکال نداره اون پدرباید اول شلاق وبعداعدام بشه اشدمجازات واعدام روبرای اون پدرمیخوام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
اگر این پدر به هر نحوی قصاص نشود باید منتظر دختر کشی های ناموسی بیشتری باشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
خیلی نامردیه اون دختره به نا حق و با نامردی تمام بمیره ولی اون پسره واس خودش راست راست راه بره و دوباره دخترای دیگه رو گول بزنه.
samane
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
شما ازدل اون پسر آگاهی داری اونا هردومیخواستن ازداج کننن واون پسرهم پاکدامن بوده دلش شکسته اونم مثل ماناراحته مکه انسان نیست که ناراحت نباشه اونم خودشومقصرمیدونه ولی گناه نکرده وتقصیر پدربوده که باعمل شبحه افراد تکریت داعشی فرزندشو کشته اون پدر باید اعدام بشه یعنی هرکی عصبانی شدباید فرزند طفل معصوم وبی کناهشو باداس سربره این چه حرفیه اون پسرقصدش ازدواج بوده نه گول زدن اونم پاکدامن بوده اون بنده خدادیگه نمبتونه شب بخوابه حال اون پسر ازمابدتر تروخدانگید اون مقصره بخدا پدرپسر فقط دخترشو نکشته احساسات این همه انسان شکسته واذیت شد یعنی ی ولی دم قصاصص نشه که فردا یه دختر7ساله روهم پدرش بیگناه پرپر کنه تروخداهمه باهم صداهاباهم متحدبشیم بکیم قصاص تا بساط غیرتی های قاتل جمع بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
این ها هنوز در عصر جاهلیت به سر می برند . خوب است سوره تکویر بخوانند و پاسخ خداوند را بدهند که می پرسد "بای ذنب قتلت "
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
بابا عبدالباسط
ناشناس
Korea (the Republic of)
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
شاید این پدر در لحظه انجام قتل دپار نوعی جنون شده است یک
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
دقیقا پس از مشورت با وکیل و راحت شدن خیالش از بابت مجازات
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
قانون مجازات در بسیاری موارد کارشناسی تنظیم نشده. حکم ماده 290 که در اینجا اشاره شده، همه جای دنیا بی مبالاتی است و نه عمد در حالیکه ماده آن را عمد می داند. بی مبالاتی یک درجه پایین تر از عمد است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
خون جان من از ان پدرم است اگه منو بکشه هم کسی حق بازخواست ازش نداره وقتی فرزندناخلف باشه این حق پدره عمری با ابرو زندگی کرده حالا بخاطر این جغله بچه بیاد سرش را پایین بندازه
#قصاص_حق_پدر_نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
آره حق تویه با این افکارت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
واقعا امیدوارم که برا خودت پیش بیاد پس..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
بله پس یه داس بده پدرت بگو بکش به عمل کار براید در ضمن فرزند از عشق تولید میشه و نمیتونه با نفرت از بین بره
علی
Bulgaria
۰۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
حیوان هم اینکارا با فرزندش نمیکنه امیدوارم ...ببینیم نظرت عوض میشه
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
اختلاف نظر این فقها نشان میدهد که قانون مشخصی در این مورد وسایر مواردی که در دادگاه های ایران مطرح می شود وجود ندارد و قاضی تشخیص و سلیقه خود را در صدور حکم اعمال می کند . نمونه ان دست یک گوسفند دزد در مشهد قطع می شود ولی اختلاسگرانی مانند رحیمی ، میرعلی ، مرتضوی و امثالهم با چپاول ملیاردها دلار بدون قطع دست فقط به چند سال زندان محکوم می شوند که پس چند ماه بخشیده شده وازاد می شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
با اعدام پدران فاقد صلاحیت و قاتل که از روی عمد قتل انجام میدهند بازدارندگی بوجود میاد. نه با این احکام ناقص و مشوق قتل
ناشناس
Australia
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
آفرین با همین مجازاتهای آبکی مردهای وحشی رو تشویق به فرزندکشی کنید
۱۰سال فوقش میرن زندان
بعد چطور در باقی موارد مثل ترو خشک کردن و زحمات تربیت فرزند میگین مادر عواطف بیشتری داره نسبت به پدر ولی در اینگونه موارد میگن عواطف پدر قوی تر است
چطور سقط جنین از طرف مادر قتل عمد محسوب میشه؟
ولی کشتن یه انسان ۱۴ساله از طرف پدر بخاطر عواطف بوده؟!
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
مگر محبت و عاطفه پدر نسبت فرزند از عاطفه ومحبت مادر بیشتر است چطور مادر قصاص شود ولی پدر وپدر بزرگ پدری نه پس هیچ ارتباطی به محبت وعاطفه ندارد مسئله عدم قصاص پدر وپدر بزرگ
Nima
Canada
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
مساله ریشه ای تر است چرا فقط فقها نظر بدهند.

چرا حقوق دان های تحصیل کرده دانشگاه نظر ندهند.

چرا متخصصان علوم اجتماعی، علوم سیاسی و روانشناسی نظر ندهند؟

تصویب قانون وظیفه مجلس است نه فقها.

مبانی فقهی با واقعیات روز تطابق ندارد.

فقها سر هیچ مساله ای خودشان توافق ندارند، چگونه اختیار امور را به آنها بدهیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
باید اعدام بشه
.....
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
من موافقم باید بمیره پدری که ایجوره باید خودش بره بمیره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
این استدلال که هیچ پدری فرزندش را به عمد نمی کشد و اگر کشت لابد غیر عمد بوده، غلط است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
نکنه بیشتر میفهمی تو؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
نکند بیشتر میفهمی تو؟
چرا تو می توانی در مورد فهم دیگران نظر بدهی ولی دیگران نمی توانند نظرشان را حتی ابراز کنند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
اینها دیدگاه های فقهی درباره قصاص پدر بود

نوشتید پدر رومینا که حساسیتش رو بیشتر کنید
عقل سرخ
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
وقتی که اجازه ازدواج رو با عنوان کودک همسری گرفته بشه باید منتظر این اتفاقات بود رومینا دلش میخواست ازدواج کند پدر اجازه نمیداد اما قانون باید اجازه میداد تا چنین اتفاقی نمیافتاد حالا باید مخالفین باید پاسخ بدهند اگر میگویند پدر قصاص نمیشود همان شرع هم میگوید حاکم شرع همان قانون اجازه ازدواج باید بدهد وقتی یکطرفه باشد این اتفاق هم امر طبیعی هست
samane
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
ربطی به ازدواج نداره هرپدریامادری فرقی نداره اعمالی شبحه افراد داعش انجام بدهدمدعی العموم باید وارد عمل بشه واون فردوقصاص کنه حکم قصاص هم اعدام درملأعام است دلیل نمیشه هرکه پدرشدبچه بیگناه روتکه تکه کنه بعدسرببره بلابیاره سرش بعدبگیم ولی دمه اشکال نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
ننگ اوره بعضی حرفها حال به هم زنه. ادم رو ار هر چی اعتقاداته پس میزنه
سمانه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
اکه کسی اعمالی شبحه اعمال داعش انجام بدهدمثلا فرزندش وکشته وسپس بلاهای دیگر اون وقت بازم فقط3سال میره زندان وآزاد میشه باشه فرزندش بوده ولی قبلش مخلوق خداوخدااجازه داره مخلوقشه بکشته نه پدرش بعدم سربریدن اونم باداس اونم دخترنوجوان که توان دست ازدن نداشته اونم توخواب چجوری اون پدردلسوزکه میکه بچ شو دوست داره تونسته تحمل کنه بچش توخون دست وپابزنه بعدبگیم خودش باباشه اشکال نداره اوپدردیکه باید اعدام بشه قصاص به اضافه 84ضربه شلاق به اتهام تهمت زنا به دختر واونپسره بشع مدعی العموم باید واردعمل بشه آیااگه امام زمان عج بودن بازم ایشون میگفتن اشکالی نداره نه اصلاخودپدرفهیمده چیکارکرده که بلافاصله رفته اعتراف کرده خدابه قلبش گفته قانون باید این جوری باشه پدریامادرواجداداکه جنایتی وحشیانه بافروزندخودانجام بدهدمثلا اعمالی شبحه داعش بافروزندخودانجام بدهدمجازات اون اعدام است فرقی ندارد مادر باشد یاپدر بخاطر حفظ آرامش وامنیت جامعه باید اعدام بشه تادیگه این اعمال داعشی انجام نشه
ناشنای
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
شما میگید پدر میتونه آبش بده دونش بده و هر زمان هم خواست سرش رو ببره
شهلاقطبق
Australia
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
طبق نطر فقها وقانون شرع وقانون اساسی ولی دم میتواند فرزند خودر بکشد چون خودش باعث تولید فرزندش شده اگر دلیلش اینه چرا مادر ی ناخواسته حامله میشود با اجازه شوهر در همان ماههای اولیه جنین طبق قانون شرع نمیتواند جنینی را سقط کند وسقط جنین قتل نفس تلقی میشود لطفا پاسخ دهید
مددی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
این ادعای دروغ چیه میکنی خانوم شهلا؟؟ کی گفته قانون شرع و قانون اساسی و فقها گفتن پدر میتونه فرزندش رو بکشه؟!!!
اولا قانون اساسی که توش این چیزها نیست؛ ثانیا طبق نظر فقها، کشتن فرزند توسط پدر، گناه کبیره است اما مجازاتش اعدام نیست. توصیه میکنم اول تحقیق کنید و بعد ادعا!
ناشناس
France
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
مددی جان چرا اگر مادر فرزندش را بکشد قصاص میشود
ارغوان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
چقدر از الفاظ زشت وزننده استفاده میکنید! دوست پسر یکم به کلمات شخصیت بدین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
ا گناه کبیره هست شاید همه بخوان گناه کبیره کنن
باید کاری کرد هیچ بیشعوری نخواسته باشه جان نفر دیگری به خاطر غیرت و عصبانیت و .. بگیرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
قوانین شمامردانوشتید وهمش برعلیه خانماهست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
حالا ک قانون مسخره ما اون طوری ک جلوی خودکامگی یک سری آدما ک حیف اسمه پدر ک روشونه وخطابشون کنیم پدر،، قصاس نیست وحداکثر هم 10 سال تأدیب کافی نیست،،، باید خودمون تقاص. کنیم،،
اين شخص ازقبل خودشو آماده کرده بود ب قتل دخترش،، این همه بی عدالتی حق کشی تا کی
کجای دنیا گفته حق ازدواج واسه دختر ک نیازه، مجازاتش کشته شدن توسط وحشی،،
محمد
Australia
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
ازاین اتفاقات در کشور افتاده و دارد می افتد و خواهد افتاد چیه این مورد را اینقدر رسانه ها ومسئولین اینقدر آب وتاب میدهند خیلی قابل تآمله دستی در کار نیست این موضوع را هی کش می دهند و مردم را سر کار می گذارند جنایت جنایته باید درست با آن بر خورد بشه تا در جامعه دیگر از این اتفاقات نیفته جالبه عاملین این گونه جنایات خود شون مدعیند بزن قفل کلید را بشکن حالا دزد آمده زده برده دارند دزد مجهول را محاکمه به اشد مجازات محکوم می کنند در حالی ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
به بخش آخر این سه آیه شریفه توجه فرمایید:
...فَلَا تَخْشَوُا النَّاسَ وَاخْشَوْنِ وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلًا ۚ وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ (مائده 44)
... وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (مائده 45)
... وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (مائده 47)
طبق آیات شریفه فوق کسانی که به آنچه خداوند نازل فرموده است حکم نکنند، آنان کافر، ظالم و فاسقند.
انشاءالله حکمی قاطع و موافق با حکم خداوند صاحب همه نفوس، برای ایشان صادر شود.
Kosar
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
پدر رومینا حتما باید اعدام بشه تا درس ادبی برای بقیه بشه اگر اینطور باشه خانواده ها میتونند با کوچکترین خطا همدیگر رو بزنن بکشن؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
پس حق مادر چه میشود بایدبه ریشه زد واین نا امنی خانه پدری را نابود کرد . حکمش اعدام است.
سایه
Germany
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
این یه مرد رذل پسر پرست بوده که حتی وقت تولد فرزندش وقتی دختر شده ننگ داشته از داشتن دختر..این نااپدر به روایت مادر بار ها خواسته این دختر معصومو وادار به خودکشی کنه که هم اونو کشته باشه هم مجازااتی دامن خودش رو نگیره..باور کنید توی تمام داستان های قتلی که شنیدم پدری فرزندی رو میکشه،پدر لحظه ای دچار جنون شده وشاید میشد کمی با غیرت و تعصب پدرانه توجیهش کرد اما این قتل از پیش برنامه ریزی شده رو با هیچ چیز نمیشه ذره ای توجیه کرد..این پدر حتی پیش از کشتن دخترش باید قصاص میشد بابت تمام محبتهایی که به دخترش نکرد تا به آغوش پسری هم سنوسال پدرش پناه ببره..
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
افرین حرف دل منو زدی
نیکا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
پدر باید اعدام شود درقران قبل از مسلمان شدن خدا از اینکه فرزندانشان را میکشتند گذشت ولی برای بعد ازمسلمان شدن فکر نکنم اینجوری باشد درضمن من دو بچه دارم حالا که این حکم برای زنان است دیگه مگه من دیوانه هستم بچه ی -خودم -مردم را بزرگ کنم مگه نوکر هستم
Z
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
این روزا حالمون خراب شده مگه میشه چنین کاری. اعداااام
ناشناس
Germany
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
بخشش‌لازم‌نیست‌اعدامش‌کنید
ا‌.ر
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
این مرد باید به مجازات عملش برسه ‌ ببین چقدر دختر رو اذیت کرده که دختر ۱۳ ساله پناه آورده به پسر ۳۰ ساله که از اون خونه بره و احتمالا این مرد از اینکه دختر دار شده ناراحت بوده . قرن بیست و یکم هست اما هنوز افکار بیخود وجود داره . کاش معنی واقعی دین رو آدمها بفهمن