bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۲۸۲۶
کیانوش موسی‌وند

راهکار‌هایی برای خروج تیم‌ها از بحران مالی

راهکار‌هایی برای خروج تیم‌ها از بحران مالی
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

کیانوش موسی‌وند؛ فوتبال در دنیای امروز دیگر فقط یک ورزش و سرگرمی نیست و به جز هوادارانش، سرمایه‌داران بسیاری را جذب خود کرده است، زیرا یک تیم پتانسیل‌های زیادی برای در آمدزایی دارد. اگر در یک تیم شاهد مدیریت کارآمد و با برنامه باشیم می‌توان درآمد‌هایی باور نکردنی از تیم‌های فوتبال به دست آورد.

سرخابی‌های پایتخت سال‌هاست با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند و در همین اواخر کامران منزوی عضو هئیت مدیره باشگاه استقلال در مصاحبه ایی گفته بود که ساندویچ فروش ورزشگاه آزادی در آمد‌اش از فوتبال از باشگاه استقلال بیشتر است در صورتی که اگر مدیران کار بلد وارد کار شوند باشگاه‌ها می‌توانند بنگاه اقتصادی سود‌ ده شوند و بازدهی مثبت داشته باشند.

راه حل‌های زیادی برای درآمدزایی یک باشگاه وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

۱_حق پخش تلویزیونی
باشگاه‌ها در ایران تا کنون بستری برایشان ایجاد نشده تا درآمدی از این مورد داشته باشند، اما بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا مقداری پول به حساب باشگاه‌ها از این طریق تزریق می‌کند. هر چند دور از تصور نیست که با پیگیری مدیران باشگاه‌ها و وزارت ورزش شاهد این اتفاق در بازی‌های لیگ و جام حذفی هم باشیم.

۲_تبلیغات و اسپانسر‌ها
در این مورد فضای بسیار زیادی برای در آمد زایی وجود دارد برای مثال تبلیغات اطراف زمین در روز بازی، تبلیغات در صفحه‌های مجازی و تبلیغات بر روی پیراهن‌ها و...

خوشبختانه شرکت‌ها و مجموعه‌های فراوانی هستند که خواهان موقعیت‌های تبلیغاتی هستند و باشگاه‌ها می‌توانند با جذب یک یا حتی چندین حامی مالی در زمینه‌های مختلف بخشی از هزینه‌های تیم را برطرف کنند.

۳_فروش بلیط
فروش بلیط چه برای دیدن بازی و چه برای تماشای تمرین می‌تواند گزینه‌ای باشد که بخش اندکی از هزینه‌های تیم را برطرف کند البته در تیم‌هایی که هوادارانشان در بیشتر بازی‌ها ورزشگاه را پر کنند و حمایت خوبی از تیمشان کنند می‌تواند منبع درآمد بهتری باشد.

۴_فروش و قرض و حق رشد بازیکن
نکته مهمی که در فروش و قرض بازیکنان وجود دارد آن است که این اتفاق به طور هوشمندانه رقم بخورد و باشگاه از آن سود ببرد. کشف استعداد بازیکنان تیم‌های پایه گزینه بسیار اساسی است و با پرورش استعداد‌ها و فروش آنان به تیم‌های مطرح که توان مالی خوبی دارند می‌شود درآمد قابل توجهی به دست آورد. اما حق رشد بازیکنان موضوعی که در فوتبال ایران خیلی جدی گرفته نمی‌شود و حتی شاهد این بودیم که باشگاه استقلال حق رشد امید نورافکن را به باشگاه بلژیکی بخشید.

اگر به حق رشد بازیکنان توجه بیشتری شود می‌تواند یکی از منابع درآمدی باشگاه‌ها محسوب شود. حق رشد یکی از قانون‌های نقل و انتقالات است که باشگاه‌ها را ترغیب می‌کند برای بازیکن‌سازی و توجه به استعداد‌های بازیکنان پایه تا در آینده از این راه پولسازی کند.

۵_ تولید وفروش محصولات
باشگاه‌ها می‌توانند محصولاتی مانند کیت‌های هواداری که می‌تواند شامل لباس و مچ بند و پرچم و کلاه و شال هواداری و ماسک و... را بفروشند. در این مورد هر چقدر باشگاه فعال‌تر و خلاق‌تر باشد می‌تواند پول زیاد تری را روانه خزانه خود کند.

با توجه به این‌که مردم ایران علاقه زیادی به فوتبال دارند و تیم‌هایی داریم که جمعیت قابل توجهی هوادار دارند با ترغیب کردن هوادار برای خرید محصولات باشگاه و کمک به باشگاه درآمد بسیار خوبی برای تیم‌ها به جود می‌آید. البته در این مورد باشگاه‌ها باید جلوی تولیدی‌هایی که با باشگاه قراردادی ندارند را بگیرد و اجازه فعالیت به آن‌ها ندهد و حق فروش محصولات را خودش در اختیار بگیرد.

۶_پاداش‌ها
در هر مسابقاتی به تیم‌هایی که خوش بدرخشند و مقام کسب کنند مبلغی را تحت عنوان پاداش پرداخت می‌کنند برای مثال فیفا به باشگاه‌هایی که در جام جهانی بازیکن داشتند مبلغی را پاداش داد. قهرمانی و یا نائب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا هم می‌تواند برای تیم‌های ایرانی راه خوبی برای کسب درآمد باشد.

۷_حضور در زمینه‌های فرهنگی
تیم ها‌ی پرطرفدار می‌توانند با ساخت مستند از تاریخ باشگاه که به طور مستقیم توسط باشگاه صورت بگیرد میزانی سرمایه برای باشگاه به دست آورند. باشگاه‌ها حتی می‌توانند موزه‌ای متشکل از جام‌ها و افتخاراتشان و عکس‌های خاطره انگیز و مجسمه‌ها و تندیس‌ها و ... تشکیل بدهند. مطمئنا مورد توجه فوتبال‌دوستان و هواداران تیمشان قرار می‌گیرد و استقبال خوبی از این ماجرا خواهد شد.

راه‌های فراوانی برای کسب درآمد تیم‌ها وجود دارد که به بخشی از آن‌ها در بالا اشاره شد. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که باشگاه‌ها توان درآمد زایی زیادی دارند در صورتی که مدیران پولساز و دلسوز و خلاق و لایق مدیریت باشگاه‌ها را در اختیار داشته باشند.

با اجرای چند روش درآمدزایی که در کشور ما بسترش وجود دارد می‌شود برای همیشه نگرانی بابت بدهکاری و محرومیت‌ها و جریمه‌ها و ... را از بین برد.

برای توسعه و پیشرفت تیم‌ها نیاز به زیرساخت‌هایی است که به مرور باید مدیران بسازند و شرایط را فراهم کنند تا در آینده اتفاقات مثبت و خوبی در فوتبال کشورمان رخ دهد.