bato-adv
bato-adv

همه چیز درباره جوانسازی و زیبایی پوست با میکرودرم

همه چیز درباره جوانسازی و زیبایی پوست با میکرودرم

میکرودرم روشی مناسب برای جوانسازی و زیبایی پوست است که با انجام درست آن می‌توانید جوش، لک، منافذ باز پوست و بسیاری از ضایعات پوستی پوست خود را درمان کنید.

فرارو- بار‌ها پیش آمده است در آینه به پوست خود دقت کرده‌ایم و دیدن چین و چروک‌های ریز ما را مضطرب و نگران کرده است. پیری و چین و چروک پوست حقیقتی است که نمی‌توان از آن فرار کرد، اما می‌توان آن را به تعویق انداخت. در این میان روش‌های فراوانی برای جلوگیری از پیری زودرس پوست وجود دارد که انواع لیفت صورت، عمل‌های جراحی، تزریق ژل یا تزریق کلاژن، بخشی از این راه حل‌ها به شمار می‌رود که البته سخت و پر هزینه‌ای هستند. در کنار این راه حل ها، روش دیگری برای جوان سازی پوست وجود دارد که با عنوان «میکرودرم» یا «میکرودرم ابریژن» شناخته می‌شود. این روش یکی از راه حل‌های محبوب برای جوان سازی پوست است که براساس لایه برداری غیر تهاجمی پوست عمل می‌کند و بدین شکل در کنار حذف پوست مرده، فضا را برای کلاژن سازی پوست مهیا می‌کند. چنانچه شما هم علاقمند به استفاده از این روش هستید، این مطلب می‌تواند به شما راهنمایی‌های لازم را ارائه کند.


میکرودرم ابریژن چیست؟

میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion) که معمولاً به‌اختصار میکرودرم نامیده می‌شود اولین بار در ایتالیا در سال ۱۹۸۵ مورداستفاده قرار گرفت. بعد از موفقیت میکرودرم در زیبایی و طراوت پوست به‌تدریج انجام آن در اروپا و بعد آمریکا رواج یافت و امروزه به‌عنوان روشی بی‌خطر و بسیار مؤثر در جوان‌سازی پیشنهاد می‌شود؛ بنابراین به سادگی می‌توان گفت که میکرودرم ابریژن روشی برای پاکسازی و جوانسازی پوست است. این روش درمانی غیرشیمیایی و غیر تهاجمی است و بدون نیاز به عمل باز ضورت می‌گیرد. در میکرو درم از اسپری میکروکریستال جهت از بین بردن لایه‌ی خارجی سلول‌های خشک و مرده استفاده می‌کند تا پوستی جوان‌تر و شاداب‌تر حاصل شود. میکرودرم ابریژن به تولید لایه‌های جدید پوستی زیرین با میزان بالاتری از کلاژن و الاستین کمک می‌کند و ظاهر پوستتان را بهبود می‌بخشد.

میکرودرم ابریژن در واقع دستگاهی برای لایه برداری پوست است که با جریانی از ذرات میکروسکوپی که به روی صورت دمیده می‌شود همانند سنباده عمل کرده و باعث بهبود بافت و ظاهر پوست می‌شود. ذراتی که در دستگاه‌های میکرودرم به کار می‌روند متغیر بوده و می‌توانند شامل کریستال‌های آلومینیوم اکسید، منیزیم اکسید، سدیم بی کربنات یا سدیم کلرید باشد. پاشش این کریستال‌ها بر روی پوست، بیرونی‌ترین لایه پوست یا همان اپیدرم را با تاثیری مشابه سنباده، مقداری از بین می‌برد. وقتی لایه خارجی پوست از بین رفت، لایه‌های زیرین پوست تولید سلول‌های جدید خود را افزایش می‌دهند تا سطح پوست را بازسازی کنند. روش میکرودرم ابریژن حالت تهاجمی کمی داشته و کمترین آسیب را در پوست ایجاد می‌کند و باعث شادابی پوست، بهبود بافت پوست و کاهش خطوط و چروک‌های ریز می‌باشد.
 
همه چیز درباره جوانسازی و زیبایی پوست با میکرودرم

موارد کاربرد میکرودرم چیست؟

میکرودرم در افراد مختلف بر اساس مشکلاتشان کاربرد‌های گوناگونی دارد. در اینجا به برخی موارد مهم کاربرد میکرودرم اشاره خواهیم کرد:

۱. رفع جای جوش

فرورفتگی‌های ناشی از جوش‌های قبلی و جای آکنه و جوش با میکرودرم قابل رفع است.

۲. جوان سازی پوست

از این روش در درمان چروک‌های سطحی و کم عمق پوست می‌توان استفاده کرد. چندین جلسه درمان در این مورد بکار می‌رود. فواصل درمان را بر حسب وضعیت بیمار می‌توان تغییر داد و از هفته‌ای یک بار تا دو هفته یک بار فواصل را اضافه کرد. چروک‌های خیلی عمیق با این روش درمان نمی‌شوند، ولی قوام کلی پوست پس از چند جلسه درمان بهتر خواهد شد و پوست شفاف‌تر و محکم‌تر می‌شود.

۳. لک‌های پیری

این لک‌ها یا مربوط به آفتاب بوده یا در سنین بالا در پوست‌های روشن دیده می‌شود. این لک‌ها با میکرودرم ابریژن قابل درمان می‌باشد.

۴. لک‌های حاملگی

مهمترین اثر درمان کمرنگ یا محو کردن لک‌های حاملگی است مخصوصا اگر همزمان با آن از دارو‌های لک بر استفاده شود. بررسی‌های اخیری که روی میکرودرم ابریشن انجام شده نشان دهنده افزایش ۲۰ برابری نفوذ ویتامین سی پس از یک جلسه درمان می‌باشد. این اثر درمان در لک‌هایی که قبلا با درمان‌های ضد لک بهبود نیافته اند مشهود‌تر است.

۵. درمان جوشگاه‌های آکنه و آبله مرغان

جوشگاه‌های زخم و اسکار‌ها و سیاهی زیر بغل نباید زیاد عمیق باشد و معمولا بر حسب نوع اسکار و محل و عمق آن به چندین جلسه درمان هفتگی نیاز دارد. در ترمیم جوشگاه‌های سوختگی نیز از این روش می‌توان استفاده کرد.

۶. رفع منافذ باز پوست

منافذ باز پوست یکی از مشکلات عمده در خانم‌ها و آقایان می‌باشد. یکی از راه‌های درمان منافذ باز پوست استفاده از میکرودرم ابریژن است. بعد از چند جلسه درمان منافذ باز پوست صورت با میکرودرم، به علت بافت سازی و محکم‌تر شدن پوست، منافذ پوستی نیز کوچک‌تر می‌شود.

۷. تمیز کردن پوست

برای از بین بردن جوشر‌های سر سیاه که بسیار شایع می‌باشد نیز می‌توان از این روش درمانی استفاده کرد. کاهش جوش‌های سر سیاه پوست به کم شدن ضایعات جوش‌های غرور جوانی نیز کمک خواهد کرد.

۸. درمان ترک‌های پوستی

در درمان ترک‌های پوست درزمان حاملگی یا چاقی و بلوغ نیز می‌توان از این روش استفاده نمود که البته خیلی خوب به درمان پاسخ نمی‌دهد.

۹. چروک گردن

درمان چروک‌های ناحیه گردن و ضایعات این ناحیه با استفاده از روش درمانی میکرودرم امکان پذیر است.

۱۰. رفع تاتو یا خالکوبی

خالکوبی‌های سطحی پوست را نیز می‌توان با این روش درمان کرد و به پاک کردن تاتو پرداخت یا از همراهی میکرودرم ابریژن با لیزر‌های خاص جهت رفع تاتو استفاده نمود.

۱۱. درمان سیاهی زیر بغل

برخی افراد ممکن است حتی از بالا آوردن دست خود خجالت بکشند، چون احساس می‌کنند پوست زیر بغل آن‌ها هموار و لطیف نیست و رنگ آن بیش از حد تیره است. میکرودرم ابریژن یک روش درمانی ملایم و غیر شیمیایی برای درمان سیاهی زیر بغل است.

۱۲. درمان خشکی پوست

میکرودرم ابریژن یک روش غیر تهاجمی برای درمان خشکی پوست صورت است که علاوه بر لایه‌برداری پوست، تولید سلول‌های جدید را افزایش داده و پوست را به تولید کلاژن بیشتر تحریک می‌کند و در نهایت موجب بهبود سفتی و زیبایی پوست می‌شود.

 



موارد ممنوع برای استفاده از میکرودرم 

۱. افرادی که تبخال و یا زگیل در صورت خود دارند
۲. افرادی که جراحی صورت در ۲ ماه اخیر انجام داده باشند
۳. افرادی که دارای زخم‌های عمیق، کلوئید‌های فعال، اختلال در سیستم ایمنی و یا دیابت هستند
۴. خانم‌های باردار نباید میکرودرم ابریژن انجام دهند
۵. بیمارانی که در حین درمان با ایزوترتینوئین خوراکی
۶. افرادی که در حین رادیوتراپی گردن هستند
۷. همچنین میکرودرم برای کسانیکه طی ۱۲ ماه اخیر اکوتان مصرف کرده اند یا بیماری پسوریازیس دارند مناسب نیست
 
همه چیز درباره جوانسازی و زیبایی پوست با میکرودرم

عوارض انجام میکرودرم چیست؟

کسانی که برای درمان جوش و آکنه از دارو‌های ایزوترتونین استفاده می‌کنند، باید ۶ تا ۱۲ ماه (بسته به نظر پزشک) مصرف دارو را قطع کنند. این دارو‌ها خطر عوارض جانبی (مثل زخم شدن) را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. همچنین باید بدانید که این روش برای درمان جوش‌های عمیق موثر نیست. همچنین اگر روی پوست خود لکه‌ها یا ضایعاتی را مشاهده کردید که در حال رشد هستند، خونریزی می‌کنند یا به هر شکل دیگری تغییر کرده‌اند، حتماً به اطلاع پزشک برسانید. این علایم می‌توانند نشانه بیماری‌ها یا سرطان پوست باشند و در این صورت میکرودرم ابریژن نباید انجام شود. تا چند روز بعد از جلسه درمانی ممکن است عوارض زیر را تجربه کنید:

۱. کبودی پوست
۲. حساسیت
۳. تغییر رنگ پوست
۴. سفتی و تنگی پوست
۵. قرمزی پوست
۶. سایش و خراش پوست
۷. کبودی پوست چشم، به ویژه در زمان مصرف آسپرین یا سایر دارو‌های رقیق کننده خون
۸. پارگی رگ‌های خونی نازک
۹. خونریزی
۱۰. بروز تبخال در اطراف لب

همه‌ی عوارض بالا موقتی هستند و طی چند روز ناپدید می‌شوند، اما میکرودرم ابریژن می‌تواند عوارض وخیم‌تری هم داشته باشد. این عوارض معمولاً ناشی از خطای پزشکی در انتخاب کاندیدای مناسب یا اجرای فرآیند درمانی است. اگر سابقه ایجاد زخم‌های گوشتی یا ضعف در التیام زخم‌های پوستی دارید، کاندیدای مناسبی برای این روش نیستید. همچنین اگر سابقه تبخال زدن دارید، ممکن است بعد از جلسه درمانی، ویروس عامل بیماری فعال شود و تبخال بزنید.

 



انواع دستگاه‌های میکرودرم

دستگاه میکرودرم ساختار ساده‌ای دارد و قابلیت تراشیدن و مکش آن بسیار حائز اهمیت است. دستگاه‌های میکرودرم به سه صورت کلینیکی، سالنی و خانگی به فروش می‌رسد. تفاوت انواع دستگاه میکرودرم در این سه مکان در قدرت دستگاه و کارآیی آن است. اگر به ترتیب از لحاظ قدرت زیاد بخواهیم آن‌ها را دسته‌بندی کنیم، قدرت دستگاه‌های میکرودرم در کلینیک‌ها و مطب‌ها رتبه نخست را می‌گیرند و سپس میکرودرم‌های سالنی و بعد میکرودرم‌های خانگی. اگر شما نیز نیاز به میکرودرم پوست دارید، بهتر است که به یک کلینیک مراجعه کنید و اقدام به میکرودرم کنید. هرچند که دستگاه‌های خانگی میکرودرم می‌توانند بسیار مؤثر باشند، اما نمی‌توانند به اندازه میکرودرم‌های پزشکی و کلینیکی تأثیر بگذارند. تأثیر آن‌ها بسیار کمتر از تأثیر دستگاه‌های میکرودرم کلینیکی می‌باشد و در ازای یک جلسه میکرودرم کلینیکی باید چندین مرتبه میکرودرم‌های خانگی و سالنی را تکرار کرد.

از سوی دیگر دستگاه‌های میکرودرم ابریژن بر اساس هندپیس مورد استفاده به دو دسته میکرودرم ابریژن کریستالی و میکرودرم ابریژن الماسی تقسیم می‌شوند:

۱. میکرودرم ابریژن با پاشش کریستال

در این تکنولوژی، هندپیس دستگاه میکرودرم، جریان پر سرعتی از کریستال‌های ریز (عموما آلومینیوم اکسید) را بر روی پوست می‌پاشد که همزمان نیز توسط دستگاه مکنده، از روی پوست جمع آوری می‌شوند. ذرات پس از برخورد با پوست، بخشی از لایه اپیدرمی پوست را جدا می‌کنند. ذرات آلومینیوم اکسید در ۲۰ سال گذشته بعنوان ساینده‌ترین ماده پس از الماس مورد استفاده بوده است. بخاطر اینکه ارتباطی با استفاده از محصولات آلومینوم دار همچون دئودورانت‌ها و بروز سرطان یافت شده است، شرکت‌های سازنده میکرودرم ابریژن از سایر کریستال‌ها نیز در دستگاه‌ها بهره می‌برند. مثلا کریستال‌های سدیم بی کربنات. سدیم بی کربنات از نظر سایندگی و تاثیر گذاری، نسبت به الماس و آلومینیوم اکسید بسیار ضعیفت‌تر است، ولی در افراد مستعد هایپرپیگمانتاسیون از این کریستال‌ها بدلیل نرم‌تر بودن آن‌ها استفاده می‌شود که بعد از جلسه درمانی نیز براحتی با آب شسته می‌شود.

۲. میکرودرم ابریژن با سَری الماس

از سویی دیگر، سیستم میکرودرم ابریژن الماسی، بجای پاشش ذرات کریستالی، از سری الماسی که با لیزر برش داده شده است استفاده می‌کند. نواحی حساس مانند اطراف چشم و دهان با این سیستم بهتر و دقیق‌تر لایه برداری می‌شوند و ریسک ورود ذرات کریستالی به چشم و یا سیستم تنفسی از بین می‌رود. این سیستم از میکرودرم ابریژن بیشتر شبیه سیستم درم ابریژن است و با انواع سَری‌های الماسی در سایز‌ها و زبری‌های متفاوت برای تناسب با انواع پوست‌ها و تنظیم عمق لایه برداری، ساخته می‌شود. بسیاری از متخصصین ترجیح می‌دهند تا از میکردرم با سری الماسی استفاده کنند، چراکه براحتی قابل کنترل بوده و پوست را تحریک نمی‌کند و درمان دقیق تری را فرآهم می‌کند.
 
همه چیز درباره جوانسازی و زیبایی پوست با میکرودرم

میکرودرم چگونه انجام می‌شود؟

متخصصین زیبایی با تعیین مقدار جریان کریستال و قدرت خلأ عمق این جداسازی و پوسته پوسته شدن را کنترل می‌کند. متخصص معمولاً دو بار دستگاه را روی پوست حرکت می‌دهد، البته اگر پوست به اندازه کافی ضخیم باشد یا ناحیه‌ای، مانند لک قهوه‌ای یا جای جوش صورت و یا آفتاب سوختگی پوست، نیاز به توجه بیشتر داشته باشد، ممکن است ۳ بار فرایند پاکسازی پوست صورت را تکرار کند. میکرودرم ابریژن و پاکسازی پوست صورت با کریستال می‌تواند تا حدی، به ویژه در اطراف بافت حساس دهان و بینی، ناراحت‌کننده باشد، اما به‌هیچ‌وجه دردناک نیست. متخصص زیبایی در طول درمان جوان سازی پوست صورت میزان راحتی بیمار را از وی جویا می‌شود.

متخصص زیبایی باید در طول عمل درمان جای جوش دستکش به دست داشته باشد و از ماسک و عینک محافظ استفاده کند، چشمان بیمار نیز باید محافظت شود. ردی از کریستال بر روی صورت باقی می‌ماند که احتمالاً بعداً قرمز خواهد شد. میکرودرم آبریژن با نوک الماس از سری دستی و فن‌آوری خلأ یکسان بهره می‌گیرد، اما در این تکنیک هیچ کریستالی از نوک الماس دستگاه خارج نمی‌شود، بلکه نوک الماس خود، سلول‌های مرده پوست را جدا می‌کند و پوست مرده با به کارگیری خلأ پاک می‌شود. نوک‌های متفاوت متعددی با درجه زبری گوناگون وجود دارد که متخصص گونه مناسب را با توجه به نوع پوست و هدف درمان انتخاب می‌کند. اگرچه بیمار در این روش با نوک الماس ناراحتی بسیار کمتری را تحمل می‌کند و این روش برای پوست‌های حساس مناسب‌تر است، اما در مجموع نتیجه هر دو روش کریستالی و الماسی یکسان است.

یک جلسه میکرودرم ابریژن معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می‌کشد. بیماران پس از یک جلسه درمان، شاهد بهبودی در رنگ پوست، رفع چروک صورت و جای جوش صورت خود هستند، اما نتایج پایدار تنها پس از چندین جلسه درمان پی در پی در طول چند هفته حاصل می‌شوند.


توصیه‌ها و نکاتی قبل از انجام میکرودرم

۱. این درمان، روشی غیر جراحی با حداقل میزان تهاجم است. بهتر است قبل از شروع درمان درمورد هرگونه درمان‌ها و جراحی‌های زیبایی که در گذشته انجام داده اید با پزشک خود صحبت کنید. پزشک خود را از آلرژی‌ها و بیماری‌های خود مطلع کنید.
۲. تا یک روز از دارو‌های موضعی آکنه استفاده نکنید.
۳. ممکن است از شما خواسته شود از یک هفته قبل از درمان از قرار گیری در معرض نور خورشید، استفاده از کرم‌های برنزه کننده و وکس کردن پوست خودداری کنید.
۴. همچنین ممکن است توصیه شود از کرم‌ها و ماسک‌های لایه بردار از سه روز قبل از درمان استفاده نکنید.
۵. قبل از درمان آرایش خود را پاک کنید و صورت خود را تمیز نمایید.
۶. بهتر است روز قبل منطقه مورد نظر را شیو کنید.


مراقبت‌های بعد از انجام میکرودرم

۱. از آبرسان ملایم برای کمک به رطوبت رسانی پوست و ضد آفتاب برای حفاظت از ناحیه تحت درمان در برابر نور آفتاب استفاده کنید.
۲. استفاده از کمپرس سرد به از بین رفتن کبودی و ورم پس از درمان کمک خواهد کرد.
۳. در درمان‌های عمقی برای اسکار‌ها و ترک‌های پوستی ممکن است برای چند روز تا زمانی که پوست بهبود می‌یابد، استفاده از پماد آنتی بیوتیک تجویز شود. پس از بهبود پوست می‌توانید آرایش کنید.
۴. در صورتی که هر گونه علائم عفونت یا تغییرات رنگدانه را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.


ماندگاری درمان میکرودرم چقدر است؟

متاسفانه هیچ کدام از روش‌های جوانسازی پوست دائمی نیستند. علت این است که در تمامی درمان‌ها، فرآیند پیری پوست متوقف نمی‌شود؛ بلکه تنها ظاهر پوست بهبود می‌یابد. البته نتایج برخی از روش‌های جوانسازی مثل تزریق چربی تا چندین سال دوام می‌آورد. نتایج میکرودرم ابریژن موقتی هستند و معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه دوام دارند. هرچه بیشتر مراقب پوست خود باشید، نتایج ماندگارتر خواهند بود. همچنین نیاز است که جلسات ترمیمی را ۳ تا ۶ ماه یکبار انجام دهید. حفظ رطوبت، پاکیزه نگه داشتن پوست و همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب باعث افزایش ماندگاری نتایج میکرودرم ابریژن می‌شوند.


آیا میکرودرم درد دارد؟

احتمالا برای بسیاری این سوال به وجود آمده که «آیا میکرودرم درد دارد؟» خیر. هیچ مرحله‌ای از میکرودرم درد ندارد. یکی از فواید انجام این روش این است که دوره نقاهت ندارد و شما پس از انجام آن می‌توانید به کار‌های روزمره‌تان برسید. ممکن است شما به خاطر مکش دستگاه میکرودرم، در طول درمان کمی احساس ناراحتی کنید یا تا چند ساعت پس از انجام آن احساس کنید پوستتان مقداری جمع شده باشد. اگر هم پوست بسیار حساسی دارید، ممکن است به خاطر مکش دستگاه کمی پوستتان دچار کبودی شود. اما به طور کلی این روش جوانسازی پوست هیچ گونه دردی ندارد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv