فرارو- مرکز پزشکی سینا واقع در خیابان شریعتی تهران، شامگاه سهشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۹ دچار آتش سوزی و انفجار شد. این حادثه حوالی ساعت ۲۱ بر اثر انفجار کپسول اکسیژن و در طبقه منفی دو کلینیک سینا اطهر رخ داده، وسعت آن زیاد و صدای انفجار نیز شنیده شده است. لازم به ذکر است این کلینیک پزشکی به بخش های جراحی زیبایی، رادیولوژی، داروخانه و غیره مجهز بوده و دارای پنج طبقه است. در این حادثه تاکنون ۱۳ نفر از هموطنان فوت کردند و ۶ نفر هم مصدوم شدهاند.۱۰ نفر از این اجساد زن و ۳ نفر مرد هستند.
عکسها از محمدسعید سعیدی_خبرگزاری فارس
1. کپسول اکسیژن و سایر کپسول های مورد استفاده در مراکز دانشگاهی و درمانی توسط افراد غیرمتخصص و بی اطلاع جابجا می شود. پرت کردن کپسول ها در هنگام تخلیه و بارگیری و روش غلط به دست گرفتن کپسول از سر و ته که منجر به وارد شده فشار به بخش بالایی کپسول و شیر آن می شود، به مرور زمان کپسول را در شرایط نشت و سهولت انفجار قرار می دهد هم به دلیل نشت گلز و هم به دلیل نفوذ چربی از محل درزهای ریز یا بسیار ریز
2. در محل نگهداری کپسولها استحکام دیواره و سقف باید به گونه ای باشد که در مقابل انفجار مقاوم باشد در حالی که در اکثر دانشگاه ها و مراکز استفاده از کپسول های مختلف مثل بیمارستان ها، اتاق بسیار ساده ای برای نگهداری کپسول استفاد ه می شود.
3. کپسول های مورد استفاده در بازه های زمانی مناسب باید برای بررسی آسیب دیدگی مورد آزمایش قرار گیرد مثل کپسول خودروهای گازسوز البته نه با همان روش ولی باید توجه کرد که هیچ وسیله تحت فشاری برای زمان بی نهایت و استفاده بسیار طولانی مدت طراحی نشده است. آیا شما تاکنون روی کپسول ها چیزی به اسم تاریخ تولید و عمر مفید آنرا دیده اید؟؟؟؟؟؟!!!!!
4. در محل نگهداری کپسولها، باید هر کپسول تا لااقل تعداد محدودی از آنها در فضایی مجزا ار کل فضا قرار داده شود با دیواره محکم و مقاوم در مقابل انفجار.
به عنوان یک استاد شیمی تاکید می کنم که عدم بازرسی دوره ای کپسول ها و بی توجهی به مستعمل بودن بسیاری از کپسول های مورد استفاده برای حمل گازهای مختلف، می تواند منجر به بروز اتفاق های ناگوار مشابه در سال های آتی شود. لطفا مسئولین دانشگاهی و مراکز درمانی، تست دوره ای کپسول های خود توسط مراکز استاندارد را در دستور کار قرار دهند.