۲۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان در مقابل سیل و رانش زمین از آسیبپذیری بیشتر برخوردارند و در ولایتهای شرقی و شمالشرقی خطر این حوادث بیشتر است.
مقامهای دولتی ولایت پروان در شمال افغانستان میگویند در نتیجه جاری شدن سیل در چاریکار، مرکز این ولایت دستکم ۳۸ نفر کشته و ۷۷ نفر زخمی شدهاند.
به گزارش بی بی سی، وحیده شهکار، سخنگوی والی پروان گفت دهها منزل مسکونی نیز در اثر بارندگی شدید و جاری شدن سیل در مرکز این ولایت تخریب شدهاند.
به گفته شهکار بارندگی و سیل حوالی ۲ بامداد امروز در چاریکار شدت گرفته است.
سخنگوی والی پروان اوضاع فعلی مرکز این ولایت را "بحرانی" خوانده و تاکید کرد که تعداد زیادی از افراد در حال حاضر زیر آوار گیر ماندهاند.
در همین حال وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان از جاری شدن سیل در ولایتهای پروان، کاپیسا، پنجشیر، میدان وردک، لوگر، پکتیا، پکتیکا، نورستان و ننگرهار خبر داده است.
در اعلامیه این وزارتخانه آمده است که براساس گزارشهای ابتدایی در نتیجه جاری شدن سیل در این ولایتها در مجموع ۳۵ نفر کشته و ۴۳ نفر دیگر زخمی شدهاند.
سیل افزون بر تلفات جانی، خسارات مالی زیادی را نیز در این ولایتها برجا گذاشته است.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث گفته ۳۰۰ منزل مسکونی، ۲۰۰ متر دیوار استنادی، ۱۰۰ متر سرک و ۱۰۰ جریب زمین زراعتی نیز تخریب شدهاند.
سیل در غرب و شمال افغانستان جان دستکم ۲۰ نفر را گرفت
این وزارتخانه گفته در اثر جاری شدن سیلاب در مرکز ولایت پروان ۳۰ نفر کشته ۲۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث تاکید کرده که این آمار ابتدایی است و احتمال افزایش شمار تلفات و خسارات ناشی از بارندگی و سیل در این ولایت وجود دارد.
به گفته این وزارتخانه تیمهای بهداشتی و ماشینآلات جهت پاککاری مسیر و نجات مردم به مرکز ولایت پروان اعزام شدهاند.
همچنین غلام بهاوالدین جیلانی، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث نیز صبح امروز جهت رسیدگی به متضررین ناشی از جاری شدن سیل به ولایت پروان رفته است.
سیلاب جان ۷۲ نفر را در افغانستان گرفت
در همین حال ریاست هواشناسی افغانستان نیز شب گذشته از احتمال وقوع بارندگی نسبتا شدید و جاری شدن سیل در کابل، کنر، نورستان، بدخشان، پنجشیر، کاپیسا، پروان، لغمان، ننگرهار، لوگر، خوست، پکتیکا و پکتیا هشدار داده است.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با نشر یک اعلامیه ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان این رویداد، گفته به وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث و سایر ادارات مربوط دستور داد تا به متضررین کمکهای فوری ارسال شود.
در اعلامیه ارگ آمده است که جاری شدن سیل در شمار دیگری از نقاط کشور از جمله به شاهراه کابل-جلال آباد و کابل-گردیز نیز خساراتی را به میان آورده است.
افغانستان به دلیل اقلیم ویژهای که دارد کشوری سیلخیز به حساب میآید.
اوایل سال جاری خورشیدی نیز ریزش باران بهاری و جاری شدن سیل در افغانستان دهها کشته و زخمی برجا گذاشت.
۲۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان در مقابل سیل و رانش زمین از آسیبپذیری بیشتر برخوردارند و در ولایتهای شرقی و شمالشرقی خطر این حوادث بیشتر است.