bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۴۴۲۶

مجازات اکبر طبری افکارعمومی را راضی می‌کند؟

مجازات اکبر طبری افکارعمومی را راضی می‌کند؟

به نظر می‌رسد یا باید لااقل برای بخشی از مردم و افکار عمومی توضیحات اقناع کننده بیشتری درباره حکم اکبر طبری داده شود یا اگر لازم باشد و امکان پذیر، برای مرتکبان جرایم این چنینی که موجب هتک حرمت سیستم حاکمیتی و ضربه خوردن اعتماد مردم می‌شود با مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان مجازات‌های سنگین تری تعیین شود.

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۹

حکم اکبر طبری معاون اجرایی حوزه ریاست سابق قوه قضاییه، رسانه‌ای شد. این متهم دانه درشت که از دو اتهام از ۱۰ عنوان اتهامی تبرئه و در مورد ۸ اتهام از جمله «تشکیل شبکه چند نفره ارتشاء» با وصف «سردستگی و اخذ رشوه‌های متعدد» و «پول شویی» در دادگاه مجرم شناخته شده در مجموع به ۵۸ سال حبس و پرداخت هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال جزای نقدی و ضبط اموال از ویلای لواسانات، ۵ قطعه زمین در بابلسر، ۲ دستگاه آپارتمان در برج روما، واحد مسکونی ۶۳۱ متری در خیابان پاسداران تهران و ... محکوم شد.

روزنامه خراسان در ادامه نوشت: اما درباره حکم صادرشده برای پرونده اکبر طبری نکاتی به ذهن می‌رسد، نکاتی که هر چند ممکن است مبتنی بر احساس و به نوعی دغدغه تعداد زیادی از مردم و افکار عمومی باشد و نه نکاتی از جنس مبانی حقوقی که به اختصار اشاره می‌شود.

۱-دادن و خصوصا گرفتن رشوه و تشکیل باند ارتشاء توسط هر فردی بسیار شوم، مذموم و زیان بار است و البته اگر چنین عمل خیانت باری توسط مسئولی آن هم مسئولان بالا انجام شود بسیار خطرناک تر، زیان بارتر و جرم و خباثتی نابخشودنی‌تر و اثر تخریبی آن در جامعه بسی سنگین‌تر و ویرانگرتر است، بنابراین اگرچه حکم صادره و قابل فرجام خواهی برای طبری و همدستان او حتما براساس قوانین و آیین نامه‌های موجود صادر شده، اما گویا لااقل برخی از مردم و بخشی از افکار عمومی به دلایل گوناگون انتظاراتی فراتر داشتند هر چند این انتظارات نه مبنایی «حقوقی» بلکه «احساسی» و «روانی» داشته باشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد ارائه توضیحات بیشتر توسط حقوق دانان و مسئولان قضایی درباره چنین جرایم و مجازات‌های در نظر گرفته شده ضروری باشد.

۲-آیا صدور چنین احکامی برای چنین جرایمی خصوصا وقتی توسط مسئولان رده بالا انجام می‌شود، «بازدارندگی» لازم برای جلوگیری از تکرار این جرایم را دارد؟ هر چند مجازات‌های تعیین شده مطابق «مُرّ قوانین» موجود تعیین شده باشد؟ البته روشن است که قاضی نمی‌تواند خلاف قانون عمل کند و اگر رای او نقصی داشته باشد «نقض» خواهد شد، چه رسد به این که رای قاضی مطابق با موازین و قوانین مصرح نباشد.

اما به نظر می‌رسد یا باید لااقل برای بخشی از مردم و افکار عمومی توضیحات اقناع کننده بیشتری داده شود یا اگر لازم باشد و امکان پذیر، برای مرتکبان جرایم این چنینی که موجب هتک حرمت سیستم حاکمیتی و ضربه خوردن اعتماد مردم می‌شود با مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان مجازات‌های سنگین تری تعیین شود.

۳-نکته دیگر آن که فساد در داخل هر دستگاهی چه اجرایی، چه تقنینی و چه قضایی حتما خطرناک‌تر است و چنین مفاسد و جرایمی امکان آلوده کردن سیستم و فساد سیستمی را می‌تواند به همراه داشته باشد پس حتما بین جرایم سازمان دهی شده در بیرون هر سازمانی و جرایم شکل گرفته و سازمان دهی شده در داخل سازمان به لحاظ تاثیر و تخریب متفاوت است پس باید در نوع و میزان مجازات‌های آن‌ها نیز تفاوت‌های چشمگیر و بازدارنده تری وجود داشته باشد. در این زمینه اگر قوانین نیازمند بازنگری است باید اقدام شود.

۴-و مگر نه این است که بزرگ‌ترین و ارزشمندترین سرمایه و علت مانایی هر نظام مردم سالاری خصوصا جمهوری اسلامی، اعتماد و اطمینان مردم است و مگر نه این که اثر جرم و بزه و جنایت و خیانت یک مسئول که بر صندلی برآمده از خون هزاران شهید تکیه زده با اثر جرم و جنایت یک مجرم عادی و غیرمسئول متفاوت است، پس باید به جرایم مسئولان از منظر خدشه وارد کردن به اطمینان و اعتماد مردم و ضربه زدن به حیثیت نظام اسلامی نیز رسیدگی شود و اگر چنین چیزی در قوانین حال حاضر وجود ندارد، اضافه کردن چنین بندی، البته با نظر علما و حقوق دانان، امری ضروری به نظر می‌رسد.

۵-محاکمه و صدور حکم برای طبری و همدستانش نقطه عطف دیگری در تاریخ دستگاه قضای جمهوری اسلامی در مسیر نشان دادن عزم و اراده راسخ حاکمیت برای مبارزه با فساد است پس همه باید توجه داشته باشیم که وظیفه وجدانی، شرعی و ملی حمایت از چنین اراده‌هایی بر دوش همه دوستداران ایران اسلامی سنگینی می‌کند امید که به لطف الهی و با خلوص نیت، هیچ کس خصوصا مسئولان از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکنند.

علي اصغر كريمي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
اميد است كه ريشه خيانت كاران يكي يكي بركنده شود ان شاءالله
حامی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
به نظر بنده احکام باید شدیدتر و اعدام باشد. مسلما در این مسیر خیلی حق حوری‌ها شده خیلی خانواده ها درگیر شدند و از هم پاشیدند و به خیلی ها اجحاف شده. حکم زندانی آن هم بلند مدت متاسفانه برای دیگران راه را هموار می کند و به خیال اینکه فوقش چند صباحی به زندان می رویم ، این اختلاسها هم بیشتر میشود.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
اینجا نروژ نیست که... افکار عمومی سیخی چنده... مثلاً همین سایت شما الان 73% نظرات رو منتشر نکرده... .بنظرم همینکه 200 هزار تومن جریمش نکردن باید خدا رو شکر کرد
لیلا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
مگه افکار عمومی اهمیتی داره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟،
نام
United Arab Emirates
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
فقط اعدام
انتشار یافته: ۲۰
نام
United Arab Emirates
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
باید دید افکار عمومی رو کیلویی چند حساب می‌کنند.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
قاضی مملکت ومعاون قوه قضاییه خلاف کند چنذین برابر فردعادی باید باشد چون خودش از قوانین اطلاع داشته ودرمورد مجرمین تصمیم میگیرد!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
مشکل از مجازات و جرم فردی بالاتر است :
- شما به فیلم های موجود در همین وب که شامل صحبت های این طبری در دادگاه است نگاه کنید ، ادبیات و طرز صحبت کردن ، طرز تلقی این فرد نسبت به قانون و جامعه و میزان هوش او از هر فرد عادی جامعه هم عادی تر و پیش پا افتاده تر و عقب تر است و این فرد با این وضعیت که نشانه سطح سواد پایین و قوه ادراک ضعیف او است برای حدود ۲۰ سال در یکی از مهمترین مسئولیت ها و سمت های جامعه قرار داشته که باید افراد نخبه هر جامعه ای چنین مسئولیتهائی را عهده دار شوند ، جرم انتخاب این افراد با این وضعیت در آن سمت ها که فقط منحصر به این آقا هم نیست و هزارها مورد مشابه او در همه امور دیگر هم هست را چه کسی باید جوابگو باشد ؟
۲ - این آقا با کمال وقاحت در دادگاه طلبکار هم بود ، این چه سیستمی است که به آدمهایی این چنینی این اندازه قدرت می دهد که توهم بزرگ بودن ، پاسخگو نبودن و مهم بودن پیدا می کنند ؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
در مقام مقایسه اون پسری که تو اینترنت به مردم مازندران بی احترامی کرد پنج سال (با احتساب تبعید) یا اون خانم در مورد برداشتن حجاب اجباری 21سال ولی طبری بااین همه خلاف موثر در زندگی واقعی مردم 31سال!!! جور در نمیاد یه حای کار میلنگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
طبری خودی است و این حکمش هم شوخی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
حاجی کجاش نمی لنگه؟؟؟؟ همه جای این مملکت می لنگه
نام
Poland
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
باسلام. حگم صادره حکم خوبی است اگر در دادگاه تجدید نظر هم این رای تایید شود. هرچند که نامبرده شرایط لازم را جهت محاکمه در دادگاه های ویژه موضوع استجاذه رهبری را نیز داشت.
همشهری
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
آقای طبری و امثال ایشان بایستی حکم اعدام بگیرند فساد در دستگاهی که باید به دادمردم برسد پذیرفتنی نیست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
طبری فقط اعدام،اعدام،اعدام اموالی هم که بالا کشیده‌اید از حلقوم خوش و زن و بچش دربیاد.اگر قوه قضایی این رای رو صادر نکنه یه جای کارش می لنگه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
اعدام کار انسان نیست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
وقتی یه نفر بخاطر دزدی دستش قطع میشه برای کسی که تو رده بسیار بالای قوه قضاییه بوده و همه جور کار کرده زندان کافی نیست. فقط اعدام
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
افکار عمومی؟؟؟؟
با لحن جناب خان بخوانید
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
به نظر بنده روئسا ومعاونین ایشان هم باید محاکمه بشن شکی نیس که اونها هم از اختلاس ایشان اطلاع داشتن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
مثل مرتضوی و ..... بعد از دوسال ازاد میشوند و عفو میگیرند!! طلبکارتر از قبل برمیگردند!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
طرف ۱۰ کیلو تریاک جابه جا کرده درجا اعدام میشه
بعد این بابا ۳۰ سال حبس همین ؟
خجالت بکشید
جمع کنید