استاد اقتصاد دانشگاه ییل پیش بینی کرد سال آینده با ریزش دلار همراه باشد. به عقیده روچ این احتمال که ارزش دلار کاهش شدیدی پیدا کند دیگر یک اتفاق دور از ذهن نیست.
به گزارش ایسنا، وادار شدن بانک مرکزی آمریکا به تزریق سنگین نقدینگی به بازارهای مالی برای کاستن از تبعات کرونا باعث شده است تا دلار تحت فشار زیادی در برابر ارزهای امن قرار گیرد. در همین رابطه استفان روچ- استاد اقتصاد دانشگاه ییل پیش بینی کرد سال آینده با ریزش دلار همراه باشد. به عقیده روچ این احتمال که ارزش دلار کاهش شدیدی پیدا کند دیگر یک اتفاق دور از ذهن نیست.
روچ در گفتگو با سی ان بی سی با اشاره به اینکه دادههای مربوط به شاخصهای کلان نظیر پس انداز و حساب جاری چندان دلگرم کننده نیستند، افزود: کسری حساب جاری آمریکا از هر کشور دیگری در جهان بیشتر است و در سه ماهه دوم سال وضع خیلی بدتر شده است. مجموع پس انداز دولت، کسب و کارها و شهروندان به سطوح پایین کم سابقهای است که شاید تنها در طول بحران مالی ۲۰۰۹ مشابه آن را دیده بودیم.
وی که پیشتر نیز در ماه ژوین سال قبل پیش بینی سقوط دلار طی دو سال اینده را کرده بود معتقد است این اتفاق سال آینده خواهد افتاد و اگر روند افزایش کسری و بدهی حسابهای دولتی ادامه داشته باشد، این ریزش تشدید خواهد شد. به عقیده این اقتصاددان آمریکایی، دلار در برابر حوادث پیش روی خود از ایمنی لازم برخوردار نیست.
روچ که سابقه مدیریت شعبات بانک مورگان استنلی در کشورهای آسیایی را نیز برعهده داشته است از احتمال ۵۰ درصدی وقوع رکود اقتصادی در آمریکا خبر میدهد و میافزاید: فصل پاییز احتمالا باعث اوج گیری مجدد شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا خواهد شد. شاید میزان شیوع به حدی بالا باشد که دولت مجبور به اعمال مجدد قرنطینههای سراسری شود که در این صورت تمام پیش بینیهای خوش بینانه از ثبت رشدهای بالا در سه ماهه سوم و چهارم سال غلط از اب در خواهند آمد.
ما مشکل مدیریت در سطح کلان اقتصادی داریم..وعدم مهار تورم از یکطرف و نقدینگیهای یه عده از طرف دیگرونابسامانی آن در اقتصاد کشور...