bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۶۸۱

محرابیان: به دنبال موازي‌كاري با مپنا نيستيم

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۳۱ فروردين ۱۳۸۹


وزير صنايع گفت: اگر مبناي رشد و توسعه صنعت، فرمايش‌هاي مقام معظم رهبري باشد، بسياري از مسايل و مشكلاتي كه در حوزه توليد و صنعت و تجارت كشور وجود دارد، برطرف مي‌شود.

علي اكبر محرابيان ـ وزير صنايع و معادن ـ درباره اين‌كه راهكار اين‌كه فرمايش‌هاي مقام معظم رهبري نقشه راه صنعت كشور قرار گيرد، چيست؟ گفت: رهنمودهاي ايشان صحبت‌هاي كامل و جامعي بود و ما اعتقاد داريم كه اگر مبناي رشد و توسعه صنعت فرمايش‌هاي مقام معظم رهبري باشد، بسياري از مسايل و مشكلاتي كه در حوزه توليد و صنعت و تجارت كشور وجود دارد، برطرف مي‌شود.

وي افزود: يكي از اصولي كه مقام معظم رهبري ترسيم كردند، اين بود كه ما از ظرفيت‌هاي موجود در كشورمان حداكثر استفاده را ببريم و دوم اين‌كه توليد ما توليد صادرات محور باشد و در واقع سياست تعديل تجاري و بازرگاني را پيش گيريم؛ به اين معنا كه از كالاي توليد داخل حمايت كنيم تا هم افزايش كيفيت و هم كاهش قيمت داشته باشيم. اين‌ها مهم‌ترين محورها درحوزه رشد توليد و صنعت است.

* * به دنبال ساخت توربين‌هاي كلاس ‌F هستيم
وزير صنايع كه از صبح امروز با حضور در واحدهاي مختلف گروه مديريت پروژه‌هاي نيروگاهي ايران (مپنا) به بازديد از توانايي‌هاي اين شركت پرداخته بود، درباره برداشت خود از بازديد صورت گرفته گفت: گروه مپنا جزو گروه‌هاي بسيار موفق در صنعت است و به همين دليل بازديد مفصلي از توانمندي‌هاي اين شركت داشتيم تا با مجموعه مهندسان و مديران اين شركت گفت‌وگوهايي داشته باشيم و برنامه‌هاي اين شركت را مرور كرديم. در حال حاضر در اين گروه توربين‌هاي كلاس E تا ظرفيت 665 مگاوات توليد مي‌شود و برنامه داريم كه توربين‌هاي كلاس F با ظرفيت 275 مگاوات را در كشور عملياتي كنيم كه البته اين توربين‌ها در دنيا به صورت انحصاري در اختيار چند كشور است و امروز خوشحاليم كه زيرساخت‌هاي اجراي اين توربين در كشور درحد بسيار خوبي است و با همكاري مديران صنعت به زودي اين پروژه را اجرايي مي‌كنيم.

* * به دنبال موازي‌كاري با مپنا نيستيم
وي در پاسخ به اين سوال كه تصميم ايدرو براي ورود به حوزه ساخت توربين‌هاي گازي، درحالي كه شركت مپنا متولي ساخت نيروگاه‌ها در كشور است، امري موازي محسوب مي‌شود يا خير؟ گفت: مبناي كار استفاده از ظرفيت‌هاي موجود است. در مجموعه‌هاي صنايع كشور ظرفيت‌هاي خوبي وجود دارد كه يكي از بهترين ظرفيت‌ها گروه مپناست كه به عنوان اصول ما براي افزايش ظرفيت و توسعه اين صنعت به شمار مي‌رود.

وي گفت: ما در بحث نيروگاه سازي از دو بعد حساسيت داريم، يكي اين‌كه نيروگاه‌ها بخش بسيار مهمي در صنعت كشور محسوب مي‌شوند و ما مكلفيم كه مسايل اين صنعت را به نحو موثري پيگيري كنيم و نكته دوم اين‌كه با سرعتي كه ما در پشت صنايع داريم، بايد مشكل تامين برق واحدهاي صنعتي را برطرف كنيم. سال گذشته مصوبه‌اي داشتيم كه به اندازه 4500 مگاوات براي واحدهاي بزرگ صنعتي خودمان نيروگاه‌سازي كنيم كه اين كار شروع شده، قراردادها منعقد شده و حتي يكي از اين نيروگاه‌ها در حال احداث است و تقسيم بندي كه در صنايع مختلف شده، در مناطق اصفهان، خوزستان، كرمان،‌ استان يزد و استان كهگيلويه و بوير احمد به مرور و با سرعت نيروگاه‌ها احداث خواهد شد.

محرابيان تصريح كرد: افزايش ظرفيت در نيروگاه‌ سازي از برنامه‌هاي مهم ماست و استراتژي صنايع نيروگاه‌سازي را به زودي مصوب خواهيم كرد، ولي در هر برنامه‌ريزي كه داشته باشيم، اساس و مبناي كار گروه صنعتي مپناست كه داراي ظرفيت بسيار بالايي است.

* * مشكلات بخش توليد كشور از اروپا هم كمتر بوده است
او در مورد برنامه‌هاي اين وزارتخانه در ماه‌هاي پيش رو توضيح داد: در سال 1389 يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي ما اين است كه ميزان سرمايه‌گذاري‌ها و اهداف ازپيش تعيين شده را تا قدري ارتقا دهيم و طي برنامه كنترل‌شده‌اي با تقسيم‌بندي استاني درپي راه‌اندازي واحدهاي صنعتي به ويژه واحدهاي موثر در رشد صنعت هستيم و خوشبختانه باوجود همه ناملايمات در حوزه اقتصاد بين‌الملل كمترين مشكلات را نسبت به همسايگان خودمان و به ويژه كشورهاي اروپايي در حوزه توليد داشته‌ايم. آماري كه امروز وزارت كار اعلام مي‌كند نيز حاكي از اين است كه ميزان مشكلات كارگري به صورت چشمگيري كاهش داشته است.

وي ادامه داد: در استاني كه چند روز پيش حضور پيدا كرده بودم، چهار سال پيش بيش از 110 واحد بزرگ بحراني داشتند كه در حال حاضر تنها سه واحد بحراني داريم كه البته همين سه واحد بحراني هم زياد است و بايد تلاش كنيم كه تمام ظرفيت صنعت كشور را به كار گيريم و با مديريت واردات از همه ظرفيت توليد داخل به شكل مطلوبي استفاده كنيم.

* * رشد بخش صنعت و معدن در سال 1388 قابل دفاع بوده است
وي درباره برآورد خود از رشد بخش صنعت و معدن در سال گذشته تصريح كرد: هنوز آمار رسمي درباره سال 1388 منتشر نشده و برآوردهاي ما نشان مي‌دهد كه رشد مناسب و قابل دفاعي داشته‌ايم، ولي در حال حاضر با بانك مركزي و مركز آمار در حال گفت‌وگو هستيم و ترجيح مي‌دهيم كه مراكز رسمي اين آمار را اعلام كنند. به طور كل در برخي بخش‌ها رشد بالاتري نسبت به سال گذشته داشته‌ايم و در برخي رشته‌ها افت توليد هم داشته‌ايم.

* * نرخ سود بانك‌ها مطابق نرخ تورم كاهش پيدا كند 
محرابيان درباره حمايت بانك‌ها از بخش صنعت و اين‌كه آيا اين حمايت‌ها را كافي مي‌داند يا نه، نيز با بيان اين‌كه اين موضوع به عنوان يكي از مسايل اساسي و ريشه‌اي در صنعت مورد پيگيري ماست، گفت: اين‌كه بانك‌ها مطابق درخواست و تقاضاي بخش صنعت قادر به پرداخت تسهيلات نيستند يك امر بديهي است، ولي بارها گفته‌ايم كه بايد دو نكته را مورد توجه قرار داد: اول اين‌كه صنعت‌گران پس از دريافت تسهيلات با برنامه‌ريزي دقيق و بازپرداخت به موقع تسهيلات به قدرت وام‌دهي بانك‌ها كمك كنند و دوم اين‌كه بانك‌ها در بخش مولد و صنعت كشور بايد مشاركت بيشتري داشته باشند.

وي توضيح داد: در بسته سياستي كاهش سود بانكي از مباحث مهمي است كه دنبال مي‌شود و اميدواريم كه درحالي كه در سال گذشته شاهد كاهش نرخ تورم بوديم، نرخ سود هم طبق اعلام بانك مركزي مطابق نرخ تورم در كشور كاهش پيدا كند.

* * امسال سهم صنايع از تسهيلات بانكي بالاي 40 درصد است
خبرنگاري از وزير پرسيد سهم صنعت از تسهيلات بانكي در سال 1389 بالغ بر 37 درصد پيش‌بيني شده و اين درحالي است كه مطابق گزارش بانك مركزي اين سهم در سال گذشته تنها 19 درصد بوده است، آيا باتوجه به اختلاف زياد اين دو رقم مي‌توان به محقق شدن وعده اين تسهيلات اميدوار بود؟ كه وزير در پاسخ گفت: امسال بالغ بر 37 درصد سهم بخش صنعت از تسهيلات است وپنج درصد هم سهم بخش صنايع تبديلي در بخش كشاورزي است كه سهم بالاي 40 درصد را بايد محقق كنيم. بنا داريم امسال تسهيلات را پايش و مراقبت كنيم كه نظام جامع آماري در وزارت صنايع و معادن به همين منظور است و با كمك بانك‌ها صنعت سهم خودش را دريافت كند.

* * با تصويب دولت، ستاد جديدي به رياست وزير صنايع و معادن ايجاد شد
محرابيان در مورد اين‌كه آيا جلسات كارگروه حمايت از توليد همچنان تشكيل مي‌شود؟ توضيح داد: هفته گذشته قولي را به صنعتگران داديم كه يك روز در هفته، مجموعه معاونان و مديران وزارت صنايع در مجموعه‌هاي صنعتي حاضر شوند كه روز شنبه، دومين جلسه اين موضوع در استان اصفهان برگزار شد. همچنين ستادي اخيرا در دولت مورد تصويب قرار گرفته كه ستادي به رياست وزير صنايع تشكيل شود و در اين ستاد نمايندگان بانك مركزي، بانك‌هاي عامل، وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت نيرو، سازمان تامين اجتماعي و سازمان امور مالياتي و گمرك حضور داشته باشند و در محل با حضور اين ستاد به مسايل و مشكلات صنعتگران رسيدگي شود و همه دستگاه‌ها مكلف مي‌شوند مصوبه‌اي كه از سوي وزير ابلاغ شود را اجرا كنند.

به گفته وي، قرار است هر هفته در يك مركز صنعتي و يا يك مركز استان جلسات اين ستاد برگزار شود.

* * سرنوشت خروج صنايع از شعاع 120 كيلومتري تهران
او در مورد سرنوشت طرح خروج صنايع از شعاع 120 كيلومتري تهران نيز با بيان اين‌كه در سفر دوم هيات دولت به استان تهران مصوب شد كه صنايع در شعاع 120 كيلومتري از شهر ساماندهي شوند، گفت: براساس اين مصوبه ايجاد صنعت در شعاع 120 كيلومتري به جز صنايع پاك، سبز و نوين ممنوع مي‌شود و ما به دنبال تدوين آيين‌نامه‌اي براي ساماندهي صنايعي هستيم كه هيچ‌گونه آلايندگي ندارند و از سوي ديگر به اشتغال كشور كمك مي‌كنند. 

* * ميزان مصرف برق صنعت، شاخص ميزان توليد است

محرابيان همچنين در واكنش به سئوال خبرنگاري كه گفت شما درحالي از آمار كاهش ميزان مشكلات كارگري و بيكاري‌ها در صنعت در صنعت سخن مي‌گوييد كه خبرهايي مبني بر آغاز به‌كار صنايع از 20 فروردين منتشر شده و حتي پس از تعطيلات نوروز نيز بازگشايي نشده‌اند و همچنين كارخانه‌هاي صنعت برق نيز مشكلاتي دارند، به اين موضوع اشاره كرد كه آمارهايي كه ارائه مي‌كنيم آمارهاي نسبي است كه ميانگيني از كل واحدهاي صنعتي است؛ ولي به اين معنا نيست كه همه واحدها با ظرفيت كامل كار مي‌كنند. به طور مثال ميزان مصرف برق در حوزه صنعت نشان‌گر ميزان توليد است و مي‌توان از مسئولان برق كشور پرسيد كه ميزان مصرف برق صنايع نسبت به سال‌هاي گذشته به چه صورت است تا شاخص مناسبي براي وضعيت توليد به دست آيد.

برچسب ها: محرابیان
bato-adv
bato-adv
bato-adv