رحمت مهدوی*؛ چند روزی است که شاهد هتاکیها و بیحرمتیها به نمایندگان محترم، ولی فقیه در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان به بهانه حمایت این بزرگواران از جمهوری آذربایجان در مناقشه قرهباغ هستیم، در حالی که این عزیزان کاملا در چارچوب سیاستهای خارجی کشور قدم برداشتند.
این رسانههای مغرض که دقیقا مشخص نیست آبشخورشان کجاست، ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهند که آیا غیر این است که جمهوری اسلامی هیچگاه تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را نادیده نگرفته است و حتی در جنگ اول قرهباغ نیز در کنار آنها بوده است؟
نمایندگان محترم، ولی فقیه کدام موضع متعارض با سیاست خارجی جمهوری اسلامی را گرفتهاند که اینچنین مورد هجمه رسانهها قرار گرفتهاند؟ صعه صدر و بردباری نمایندگان، ولی فقیه قابل احترام است که علیرغم اینهمه هجمه و بعضا توهین، سکوت کرده و از ظرفیتهای قانونی برای برخورد با این رسانههای زرد اقدام ننمودند؛ چرا که این رسانهها فراموش کردند به کسانی تهمتهای ناروا و ناصواب زدند که مستقیما منصوب مقام معظم رهبری هستند و هیچوقت آنها بر خلاف نظر و رویه ایشان اقدام نمینمایند و منتسب کردن آنها بر هرگونه جریانهای فکری، سیاسی، عقیدتی و... چیزی نیست جز استراتژی مشخص این رسانهها برای تشدید اختلافات و تفرقه افکنیها در داخل و ادامه دشمنی با انقلاب و رهبری.
اگر این رسانهها دغدغه جمهوری اسلامی، انقلاب و رهبری را دارند چگونه است که تلاشهای حجتالسلام و المسلین آلهاشم را در ناآرامیها آبان ۹۸ به این زودی مورد فراموشی قرار دادند در حالی که در آبان ۹۸ اعتراضها به گرانی بنزین و... کشور را دچار یک بحران کرده بود و تمام ضدانقلاب چشم به آذربایجان و تبریز دوخته بود به یکباره شهر اولینها بازهم در دفاع از انقلاب در خطشکن قرار گرفت و تمام توطئههای دشمن را نقش بر آب کرد.
با همین تدبیرهای ایشان بود که تبریز پیشگام راهپیمایی در دفاع از انقلاب شد و به یکباره کل اپوزسیون و دشمنان داخلی تحلیلها و برنامههای خود را از شکست خورده دیدند. در ادامه همین حرکت بود که زنجان نیز در دفاع از انقلاب به پا خواست که بدون شک نمیتوان منکر نقش نماینده محترم، ولی فقیه در زنجان شد.
چگونه است که این رسانههای زرد نسبت به موضع نمایندگان محترم، ولی فقیه قلمفرسایی طولانی نمودند، ولی در مورد بیانیه شورای اصلاحطلبان استان آذربایجان شرقی سکوت اختیار نمودند؟ شورای اصلاحطلبان آذربایجان شرقی نیز در واکنش به مناقشه اخیر قرهباغ در بیانیه خود آورده است که: «تجاوز و اشغالگری اراضی آذربایجان توسط ارمنستان را محکوم نموده .. و با تاکید بر حقوق بیش از یک میلیون آواره آذربایجانی و لزوم بازگشت ایشان به موطن خویش به جهت تضمین صلح تقاضای رعایت حقوق اقلیت ارامنه در چارچوب تمامیت ارضی و وحدت سرزمین آذربایجان را خواستار است».
همین تناقض رفتارهای قلمی نشان میدهد که این رسانهها در نوشتن این مطالب صرفا دنبال تشدید شکافهای قومی در کشور بوده و همزمان تلاش نموده یکی از مهمترین ارکان نظام و انقلاب را غیرمستقیم نشانه روند و به دنبال تضعیف جایگاه این نهاد در استانهای مذکور باشند که همواره در اغتشاشات و اعتراضهای سالهای اخیر توانستند نقش مهمی را در ابتر ماندن این اعتراضها در شمال غرب کشور داشته باشند، چرا که اگر این رسانهها در اساس مخالف حمایتهای رسمی از جمهوری آذربایجان در مناقشه قره باغ بوند.
باید بیانیه شورای اصلاحطلبان آذربایجان شرقی را نیز مورد واکاوی و لفاظیهای قلمی خود قرار میداند؛ هر چند که در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری موضع گیریهای اینچنینی میتواند خوراک تبلیغاتی خوبی باشد و قطعا این رسانهها در موضعگیری خود این مسئله را لحاظ کرده و سپس شروع به قلمفرسایی کردهاند.
در نهایت باید اشاره کرد که در مناقشه اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان هیچکس موافق جنگ نبوده و همه به دنبال آن هستند که از طریق مذاکرات این بحران خاتمه یابد، ولی متاسفانه ارمنستان در طی ۲۸ سال گذشته با بیاعتنایی به قطع نامههای شورای امنیت تمام تلاشها برای گفتگو را بیاثر کرده و راه جنگ را خود انتخاب نموده است و منتظر بیانیههای حمایتی یا مخالفی این سوی ارس یا آن سوی ارس نبوده است.
*فعال سیاسی