فرارو- فیلمبرداری فیلم جدید فارسی زبان اصغر فرهادی بنام «قهرمان» A hero در شیراز کلید خورد. «قهرمان» ساخته سینمایی جدید اصغر فرهادی، کارگردان مطرح و پر افتخار ایرانی است که خود را برای جشنواره ۲۰۲۱ کن آماده میکند. هنوز جرئیاتی درباره داستان فیلم منتشر نشده است. اصغر فرهادی عادت دارد مخاطبانش را تا لحظه آخر و هنگام اکران فیلم، منتظر نگاه دارد.
به گزارش فرارو، فیلم A Hero (یک قهرمان) فیلم جدید فارسی زبان اصغر فرهادی، کارگردان مطرح و پر افتخار سینمای ایران است که قرار بود تابستان در شیراز جلوی دوربین برود، اما شیوع کرونا فیلمبرداری آن را به تعویق انداخت. پروژه فیلم برداری این فیلم بالاخره در هفته گذشته در شیراز کلید خورد. این فیلم جدید اصغر فرهادی با حضور بازیگران مطرح ایرانی و بومی شیرازی ساخته خواهد شد. گفته میشود فیلمبرداری قهرمان تا اواخر پاییز ادامه خواهد داشت. قرار است این فیلم برای اولین بار در جشنواره کن ۲۰۲۱، نمایش داده شود.
به نظر میرسد فرهادی که این روزها قهرمان را جلوی دوربین دارد، به دنبال تکمیل کلکسیون افتخارات خود است تا با دریافت سومین اسکار خود افتخار جدیدی در دنیای هنر کسب نماید.
با توجه به اینکه شیوع کرونا وقفهای چند ماهه در فیلمبرداری این فیلم ایجاد کرد، اما بالاخره این فیلم در هفته گذشته در شیراز کلید خورد. امیر جدیدی و محسن تنابنده از بازیگران اصلی این فیلم هستند که در کنار چند بازیگر بومی شیرازی به ایفای نقش خواهند پرداخت. فیلمبرداری قهرمان تا اواخر پاییز ادامه دارد. گفته میشود این فیلم برای اولین نمایش خود در جشنواره ۲۰۲۱ کن آماده خواهد شد.
گویا شرکت فرانسوی Memento Films International، فروش جهانی این فیلم سینمایی را عهداه دار شده که به اعتقاد برخی تحلیل گران این فیلم جدید اصغر فرهادی میتواند در جشنواره بین المللی فیلم برلین نیز خوش درخشیده و بالاترین برچسب قیمت گذاری را در میان آثار سینمایی از آن خود کند.
قهرمان اولین فیلم ایرانی اصغر فرهادی پس از فیلم مشهور او به نام (Everybody Knows) خواهد بود. این فیلم با تهیه کنندگی خود اصغر فرهادی و الکساندر ماله گی، که در ساخت سه فیلم اخیر فرهادی نیز با او همکاری داشته است، ساخته میشود.
البته برای فروش بین المللی نسخه انگلیسی فیلم نامهی آن در اختیار خریداران گذاشته خواهد شد. برخی تحلیل گران بر این باورند که این فیلم نامه میتواند دریافت نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم نامهی اورجینال سال هم بشود. گفته میشود که قیمت این پروژه میتواند چشمگیر و قابل توجه باشد.
مسئول فروش و تبلیغات شرکت فرانسوی Memento نیز که مسئولیت فروش این فیلم را همانند پنج فیلم قبلی اصغر فرهادی بر عهده گرفته، با دیدی خوش بینانه این پروژه را یک فیلم هوشمندانه و فوق العاده معرفی میکند.
این مسئول رده بالای شرکت Memento در ستایش اصغر فرهادی چنین میگوید: «فرهادی یک کارگردان ثابت قدم است و فردی که استادانه با آثار تعلیق زا مخاطب را به سالنهای سینما میآورد. فیلم نامهی اثر جدید او به شدت شگفت انگیز است و به بسیاری از مشکلات امروزی جوامع انسانی مدرن میپردازد».
اصغر فرهادی متولد ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۱ در خمینی شهر است. فرهادی فعالیت سینمایی خود را در ۱۳ سالگی آغاز کرد. وی لیسانس خود را در رشته تئاتر (گرایش ادبیات نمایشی) از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گرفت. فرهادی پس از آن مدرک فوق لیسانس خود را در همین رشته (گرایش کارگردانی) از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد. وی در سال ۱۳۷۴ با پریسا بخت آور که او نیز بازیگر تئاتر بود، ازدواج کرد و دو دختر به نامهای سارینا و ساغر دارد.
اصغر فرهادی فعالیت سینمایی خود را از سال ۱۳۶۵ در انجمن سینمای جوان اصفهان آغاز و با اولین فیلم تأثیرگذار خود به نام دزد دوچرخه شناخته شد. به گفته خود اصغر فرهادی، هنر او از آثار بزرگانی، چون ویتوریو دسیکا، فدریکو فلینی، اینگمار برگمان و چند تن دیگر تأثیر گرفته است.
اصغر فرهادی فعالیت حرفهای و سینمایی خود را با فیلم نامه ارتفاع پست ابراهیم حاتمی کیا آغاز و در کمتر از یک سال به جمع کارگردانان این حرفه پیوست. رقص در غبار (سال ۱۳۸۱) اولین فیلم بلند و رسمی این کارگردان پر افتخار است.
به نظر میرسد این فیلم سرآغاز سبک پرطرفدار فیلم سازی اصغر فرهادی است که توانست نظر عموم را جلب و جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک و تندیس زرین بهترین فیلم نامه خانه سینما را به دست آورد. رقص در غبار فیلمی است که میتوان آن را سرآغاز شروع افتخارات اصغر فرهادی دانست.
شهر زیبا (سال ۱۳۸۲) دومین فیلم بلند این کارگردان سینمایی است که این فیلم نیز در جشنوارههای بین المللی فیلم ورشو، هند و چهرههای عشق مسکو توانست نظر داوران را به خود جلب کرده و جوایز این جشنوارهها را از آن خود کند.
سومین فیلم پرافتخار این کارگردان چهارشنبه سوری (۱۳۸۴) است که جزء پرفروشترین فیلم سال از نظر منتقدان داخلی و خارجی بود و توانست سومین سیمرغ را برای فرهادی به دنبال داشته باشد.
فرهادی در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ نیز با سه فیلم نامه خود به نامهای کنعان به کارگردانی مانی حقیقی، دایره زنگی به کارگردانی پریسا بخت آور و محاکمه مسعود کیمیایی در سینمای ایران حضوری فعال و چشمگیر داشت.
درباره الی، فیلم موفق و چالش برانگیز دیگری از اصغر فرهادی است که نویسندگی و تهیه کنندگی آن را نیز خودش بر عهده داشت. این فیلم فرهادی نیز در نوبه خود یک اثر بی نظیر و خارق العاده بود که توانست سیمرغ جشنواره فیلم فجر، جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۰۹ و چندین جایزه معتبر بین المللی دیگر را برای وی به ارمغان بیاورد.
درباره الی از فیلمهایی است که در سال ۲۰۱۵، به انتخاب منتقدین ایندیوایر جزء ده فیلم برتر غیر انگلیسی زبان انتخاب و معرفی شد.
شاهکار دیگر اصغر فرهادی، فیلم سینمایی جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹) است که پر فروشترین و پرافتخارترین فیلمهای این کارگردان مطرح سینمایی به شمار میرود. کارگردانی که قدم به دنیای ستارگان دنیای سینما گذاشت و نه تنها در ایران، بلکه در جهان مطرح شد.
اصغر فرهادی توانست با این فیلم اولین جایزه اسکار گلدن گلوب و اسکار سینمای ایران را در سال ۲۰۱۲ به دست آورد. این فیلم با فروش ۲۰ میلیون دلاری خود، پرفروشترین فیلم ایرانی در اکران جهانی بود که برخی تحلیل گران آن را بهترین فیلم سال ۲۰۱۱ دانسته اند. این فیلم در کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه، اسپانیا، آلمان، بلژیک و انگلستان اکران شد که با استقبال خوبی مواجه شد.
این فیلم هم چنین سومین سیمرغ کارگردانی، اولین سیمرغ فیلم نامه نویسی و در مجموع پنجمین و ششمین سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر، جایزه هیئت داوران و جایزه خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین، جایزه ایندیپندنت اسپیریت بهترین فیلم خارجی، جایزه بودیل بهترین فیلم خارجی و جایزه سزار بهترین فیلم خارجی و چندین جوایز دیگر را از آن خود کرد.
گذشته و فروشنده (۱۳۹۳-۱۳۹۴) فیلمهای بعدی کارگردان معروف ایرانی اصغر فرهادی است، که جوایزی را نیز برای این کارگردان به دنبال داشت اند.
گذشته اصغر فرهادی توانست در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۳) نامزد دریافت نخل طلای جشنواره کن شود و در نهایت نخل طلای بهترین بازیگر زن و جایزه کلیسای جهانی کن را به دست آورد. فروشنده نیز که فرهادی کارگردانی و نویسندگی آن را بر عهده داشت، توانست در جشنواره فیلم کن جایزه بهترین فیلم نامه، بهترین بازیگر مرد برای شهاب حسینی را کسب نماید.
همچنین "فیلم فروشنده" دومین اسکار را برای فرهادی به ارمغان آورد تا آثار این کارگردان مطرح هم چنان در جهان خوش بدرخشد و نگاه جهان به سینمای ایران معطوف شود.
«همه میدانند» هشتمین فیلم بلند پرافتخار اصغر فرهادی است که در سال ۱۳۹۷ به زبان اسپانیایی ساخته شد و بازیگران هالیوودی مطرحی مانند خاویر باردم و پنه لوپه کروز نقشهای اصلی آن را بازی کرده اند. این فیلم نیز در جشنواره کن ۲۰۱۸ به نمایش درآمد که تحسین منتقدین را به دنبال داشت.
اصغر فرهادی این کارگردان پرآوازه ایرانی اکنون به دنبال ساخت فیلم جدید خود به نام «قهرمان» در شیراز است که قرار است برای اکران در جشنواره کن ۲۰۲۱، آماده باشد. فرهادی از معدود کارگردانانی است که توانسته بیش از یک بار جایزهی بهترین فیلم خارجی زبان اسکار را آز آن خود کند.
وی در تلاش است تا با اکران فیلم قهرمان در جشنواره کن ۲۰۲۱، رکورد جدیدی در تاریخ سینمایی جهان رقم بزند و با به دست آوردن سومین اسکار خود، کلکسیون جوایز اسکاری خود را تکمیل نماید.
با توجه به اینکه اصغر فرهادی از برترین کارگردانان در تمام ادوار و اعصار در ایران شناخته میشود و آثار پیشین وی نیز از نظر فروش و رقابت موفقیت آمیز و سودآور بوده اند، انتظار میرود قهرمان نیز در جایگاهی قابل قبول قرار بگیرد. اما باید منتظر بود که آیا این فیلم میتواند از مناظر گوناگون نظر عموم و منتقدین را به خود جلب کند یا خیر؟
در زیر برخی جوایز اصغر فرهادی کارگردان مطرح ایرانی را آورده ایم:
• جایزه بهترین فیلمنامه در جشنواره کن ۲۰۱۶
• جایزه بهترین فیلم خارجی در جشنواره گلدن گلوب سال ۲۰۱۲ به خاطر کارگردانی و نویسندگی فیلم جدایی نادر از سیمین (۲۰۱۲)
• جایزه ویژه هیئت داوران (جایزه بزرگ و تندیس مروارید سیاه) پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ابوظبی
• انتخاب بهعنوان بهترین فیلمساز سال خاورمیانه از طرف مجله آمریکایی «ورایتی» Variety
• جایزه بهترین فیلم از جشنواره فیلم سیدنی جدایی نادر از سیمین (۲۰۱۱)
• خرس طلایی بهترین فیلم در شصت و یکمین جشنواره فیلم برلین برای فیلم جدایی نادر از سیمین (۲۰۱۱)
• سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹)
• سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹)
• سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹)
• جایزه بهترین فیلمنامه در چهارمین دوره جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک برای فیلمنامه جدایی نادر از سیمین (۲۰۱۰)
• تندیس بهترین کارگردانی در چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم درباره الی… (۱۳۸۹)
• تندیس بهترین فیلم در چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم درباره الی بهطور مشترک با محمود رضوی (۱۳۸۹)
• جایزه بهترین فیلمنامهنویسی در سومین دوره جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک استرالیا برای فیلم درباره الی (۲۰۰۹)
• جایزه ویژه هیئتداوران در سومین دوره جوایز اسکرین آسیا پاسیفیک استرالیا برای فیلم درباره الی (۲۰۰۹)
• جایزه روزنامه در استاندارد در ویناله برای فیلم درباره الی (۲۰۰۹)
• خرس نقرهای بهترین کارگردانی در پنجاه و نهمین جشنواره فیلم برلین برای فیلم درباره الی (۱۳۸۷)
• سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم چهارشنبهسوری (۱۳۸۴)
• سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم درباره الی (۱۳۸۷)
• جایزه ویژه هیئتداوران سال ۱۳۸۱ برای رقص در غبار
• قرقاول نقرهای بهترین کارگردانی در یازدهمین جشنواره فیلم کرالا برای فیلم چهارشنبهسوری (۲۰۰۶)
• جایزه بهترین فیلم داستانی هشتمین دوره جشنواره فیلم ترایبکا در سال ۲۰۰۹ به خاطر فیلم درباره الی
• جایزه بهترین فیلم خارجی در شصت و نهمین دوره گلدن گلوب در پانزده ژانویه ۲۰۱۲ میلادی برای فیلم جدایی نادر از سیمین
• جایزه فروز بهترین فیلم ۲۰۱۹ برای همه میدانند
این نگاه به سینما رقتبار، تاسف برانگیز و موهن است که اصغر فرهادی نیز به آن دچار است.
اصغر فرهادی یه استورهاس برای ایران
اگر به نتیجه ای نرسیدی حتما یه سر به روانپزشک بزن
توصیه من بخاطر خیرخواهی یه
این مطلب که نوشته شده رو بعید میدونم خونده باشی یا فیلمی از اصغر فرهادی دیده باشی
چرا فقط فکر و ذهنت درگیر این مسائلی هست که نوشتی؟؟چرا من یا خیلیها ابدا فکرمون به این حرفها مشغول نبود و فقط مطلب رو خوندیم و شاید تصمیم گرفتیم برای چندمین بار تو این روزهای قرنطینه بنشینیم و فیلمهای ارزنده ایشون که سفیر فرهنگی و نماینده هنر هفتم کشورمون در دنیا هست رو ببینیم
امیدوارم یه بازنگری تو افکار بیمارگونه ای که داری انجام بدی و به نسخه روانپزشک حتما عمل کنی
شاید بتونی بهتر زندگی کنی و کمتر برای جامعه مزاحمت و خطر ایجاد کنی
از فکر و خیال دائم در مورد تخیلات جنسی رها شو و به کراپت انسانی توجه کن
اصلا توهم نزنی که اگر نماز میخونی و ذکر میگی آدن خوبی هستی
اگر این چیزها در مورد انسان کارکرد داشته باشه نتیجه این میشه که ابدا نمیتونه خیلی راحت در مورد دیگران نظر بده و با آبروی دیگران بازی کنه
فیلم قانون با بازی استاد پرستویی که در لبنان و ایران بازی شده رو حتما ببین؛موفق باشی