bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۸۷۰۹
در گفتگو با علی اصغر عنابستانی و داریوش قنبری مطرح شد؛

سایه روشن‌های حمله به حسن روحانی

سایه روشن‌های حمله به حسن روحانی

سوال از نمایندگانی که به تخریب دولت می‌پردازند این است که تا به حال برای حل مشکلات اقتصادی چه اقداماتی انجام دادند؟ این‌که صرفا فرافکنی کنند و رئیس جمهور را متهم کنند کار را به جایی نخواهند رساند. به فرض این‌که آقای روحانی رئیس جمهور نیستند برنامه مجلس برای حل مشکلات کشور چیست و سال دیگر که آقای روحانی رئیس جمهور نیستند امثال آقای ذوالنور چه حرفی برای گفتن دارند؟ چرا به جای نگاه ایجابی و برنامه برای اداره کشور برخی نمایندگان به سمت فحاشی و توهین روی آوردند و جایگاه مجلس را که جایگاه بالایی در اداره امور کشور است به این سطح تنزل دادند. این به خاطر ناآشنایی نمایندگان به مسایل مدیریتی کشور است و قطعا اینگونه کار‌ها در جهت حل مشکلات کشور نیست بلکه مشکلات کشور ا دوچندان می‌کند.

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹
فرارو- در چند روز گذشته و پس از اظهارات رئیس جمهور درباره صلح امام حسن موج جدیدی از حملات ضد رئیس جمهور و دولت شکل گرفت.

به گزارش فرارو، شدیدترین این حملات از سوی مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود. او در صفحه شخصی توئیتر خود روحانی را خطاب قرار داد که «امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی‌شوند با منطق شما رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود.»

اما او تنها کسی نیست که علم مخالفت با روحانی را برداشته است. این روز‌ها که دوران ناکامی دولت دوازدهم سرر سیده است از اصلاح‌طلب تا اصولگرا دل خوشی از روحانی ندارند. اما تندرو‌های موسوم به دلواپس از زمره مخالفان جدی شخص روحانی هستند که از خیلی وقت پیش در پی استیضاح او بودند و حتی با این ایده به مجلس یازدهم راه یافتند. گروهی که بیشترین زاویه را با شخص روحانی  و دل در گرو جبهه پایداری دارند. گروهی که مجبی ذوالنور شاید نمونه کاملی برای آن‌ها باشد. این گروه که احمدی‌نژادی‌ها را هم در بر می‌گیرد تنها به حذف حسن روحانی می‌اندیشند و در این راستا از هیچ حربه‌ای فروگذار نیستند. اما طیف دیگر مخالفان او هر چند در مخالفت با دولت و روحانی کم نمی‌گذارند، اما استیضاح او را به صلاح کشور نمی‌دانند. این گروه بیشتر در مجلس در پی طرح سوال از او هستند. 

اما حالا پس از اظهار نظر  روحانی درباره صلح امام حسن مخالفت‌ها وارد مرحله جدیدی شده و باز هم طرح استیضاح روحانی در مجلس قوت گرفته است و تندروها بار دیگر تجهیز شدند. حتی گروهی از نمایندگان آنگونه که عنابستانی می‌گوید در پی طرح شکایت از رئیس جمهور به کمیسیون اصل نود هستند. اما حملات جدید به روحانی چرا صورت می‌گیرد؟ آیا اشاره او به مفهوم صلح موجب نگرانی و ترس مخالفان روحانی شده است؟ پرسش‌هایی که در گفتگو با علی اصغر عنابستانی و داریوش قنبری مطرح شد.

شما را پاسخگو خواهیم کرد آقای رئیس جمهور!
سایه روشن‌های حمله به روحانی/////علی‌اصغر عنابستانی نماینده سبزوار در مجلس یازدهم در گفتگو با فرارو با انتقاد از رئیس جمهور در این باره گفت: متاسفانه آقای رئیس جمهور ظاهرا به این مسئله عادت دارد که هر چند وقت یک بار کشور را به سمت حاشیه ببرد و از ائمه اطهار هم برای منافع و مطامع سیاسی خودش بهره برداری کند. او سر وته تاریخ را زد و مطرح نکرد که امام معصوم مجبور شد صلحنامه را امضا کند؛ اگر امضا کرد به خاطر سرباز‌ها و سردار‌های ضعیفی بود که با پول دشمن فریفته و خریداری شدند و مقهور دشمن شدند و امام تنها ماند. در آن تنهایی بهترین تصمیمی که امام گرفت این بود که صلح را امضا کند و شرایط را حفظ کند، رئیس جمهور این‌ها را نگفت و به امام اتهام وارد کرد. بعد هم متاسفانه این را به سازشکاری امام نسبت داد.

وی اضافه کرد: امام حسن به هیچ وجه با ظلم و باطل سازش نکرد و نخواهد کرد. مظلومترین قصه امام حسن همین است. متاسفانه این صحبت‌ها از دهان کسی که ملبس به لباس پیغمبر است شنیده می‌شود. چرا این اتفاق می‌افتد؟ برای اینکه آقایان گزارشی برای ارائه به مردم ندارند.

او افزود: وضعیت کشور نا به سامان شده است. وضعیت معیشتی خراب شده است. کنترل قیمت‌ها از دست حضرات در رفته است یا نمی‌خواهند کنترل کنند. بازار به شدت بی در و پیکر شده است. سوء مدیریت، بی کفایتی، ناتوانی و سستی در اداره قوه مجریه به شکل بارزی خود را نشان می‌دهد بعد چه می‌کنند؟ مجبور می‌شوند حاشیه درست کنند. فرافکنی کنند و توپ را به میدان‌های دیگری بیندازند.

عنابستانی عنوان کرد: یک روز مردم را سرگرم ماسکی می‌کنند که آقای رئیس جمهور طوری زده که خط ریشش خراب نشود. واقعا تاسف بار است که مردم دارند در شرایط اقتصادی دست وپا می‌زنند که نتیجه بی عملی رئیس جمهور است آن وقت فکر و ذکر آقای رئیس جمهور این است که رنگ ریش و خط ریشش چه گونه باشد تا خدای نکرده خط ریشش جلوی دوربین خراب نباشد. یک روز هم به ائمه معصومین اتهام می‌زند و یک حرف نامربوطی را مطرح می‌کند تا فضای جامعه را به سمت حاشیه ببرد.

نماینده مجلس یازدهم با اشاره به واکنش نمایندگان مجلس به اظهارات رئیس جمهور اظهار کرد: آقای ذوالنور که طرح استیضاح و عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور را دوباره راه انداخته است. من فکر می‌کنم بخش زیادی از نمایندگان مجلس دارند به این نتیجه می‌رسند که این طرح را امضا کنند. اما من شخصا معتقد هستم نباید کشور را به سمت خلا دولت ببریم. به این سمت که در این شرایط سخت چند ماه هم دولت نداشته باشیم. شاید این مطالبه دولت و دشمن باشد برای همین من با استیضاح رئیس جمهور موافق نیستم، چون خلا دولت درکشور ایجاد می‌شود و خلا در شرایط موجود مناسب نیست.

وی افزود: ولی من با هر اقدام دیگری که رئیس جمهور را به پاسخگویی ملت وادارد موافق هستم. همین امروز هم دارم شکایتنامه‌ای از رئیس جمهور درکمیسیون اصل نود تنظیم می‌کنم. چون قانون اساسی به صراحت می‌گوید که مجلس باید به طرزکار قوای مختلف رسیدگی کند و نتیجه رسیدگی را به قوه قضائیه ارسال کند. ما از طرز کار قوه مجریه که رئیسش آقای رئیس جمهور است شکایت داریم و معتقد هستیم می‌شود این شکایت را به کمیسیون اصل ۹۰ برد. اصل ۹۰ قانون اساسی می‌گوید هر کس شکایتی از قوای حکومتی دارد می‌تواند شکایت خود را کتبا به مجلس ارائه کند. من هم به عنوان نماینده مردم از طرز کار قوه مجریه و در راس آن رئیس جمهور شکایت دارم و این را در قالب شکایتنامه به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه می‌کنم.

او ادامه داد: از کمیسیون اصل ۹۰ هم می‌خواهم که واقعا با جدیت به این شکایت رسیدگی کند. رئیس جمهور را احضار کند و پاسخ‌هایش را بگیرد و پرونده محرمانه را در حوزه‌های مختلفی که طرز این قوه متناسب با قانون نیست به قوه قضائیه بدهد تا لااقل رئیس جمهور بداند باید پاسخگوی مردم باشد؛ پاسخگوی قوه مقننه و قضائیه باشد. ما در شرایطی هستیم که حتی سوال از رئیس جمهور که موضوع ساده‌ای است و حق نمایندگان در مجلس است در مجلس اعلام وصول نمی‌شود. در حالی که ۲۹۵ نماینده سوال از رئیس جمهور را مدت‌هاست امضاء کردند، اما این سوال در کشوی هیئت رئیسه مانده و اعلام وصول نمی‌شود. برای همین ما تنها راه را شکایت از رئیس جمهور می‌دانیم که می‌خواهیم آن را دنبال کنیم.

عنابستانی همچنین درباره چرایی نگرانی گروهی از نمایندگان مجلس همچون ذوالنور از طرح ایده مذاکره از سوی رئیس جمهور گفت: ما یک بار مذاکره را با این مدل و ادبیات امتحان کردیم و تا انتهای مذاکره حرکت کردیم و نتیجه‌اش را در وضعیت اقتصادی داریم می‌بینیم. به قول آقایان می‌گوییم در جنگ اقتصادی هستیم. شما که زبان این‌ها را بلد بودید اختیارات تام و تمام و صد برابر دولت معمولی هم گرفتید تا بروید با زبان دنیایی که بلد بودید مذاکره کنید و وضعیت اقتصادی را درست کنید چه طور شد پس؟ چرا در مسیر مذاکره وارد جنگ اقتصادی شدید؟

وی افزود: مگر ادعا نمی‌کنید در شرایط جنگ اقتصادی هستید پس اثبات شد مسیر مذاکره، مسیر درستی نیست. مذاکره از موضع ضعف، مذاکره نیست. مذاکره از موضع ذلت، مذاکره نیست. ضمن اینکه با چه کسی می‌خواهید مذاکره کنید؟ با کسی که قهرمان ملی ما را به شهادت رسانده است و افتخار می‌کند که من او را زدم. این ننگ نیست که هنوز چند وقتی از آن نگذشته تقاضای مذاکره با این شخص را کنیم. همه مردم ایران آماده‌اند کفن بپوشند، ولی وارد این فضا نشوند. قهرمان ملی ما را با وقاحت تمام به شهادت می‌رسانند و اعلام می‌کنند و افتخار هم می‌کنند. آن وقت شما اعلام می‌کنید ما می‌خواهیم مذاکره کنیم.

او ادامه داد: نتیجه مذاکرات قبلی چه بود که امروز می‌خواهید در موضع ضعف بیشتر و فضای نامناسبتری دوباره پای میز مذاکره بروید؟ قطعا امروز مذاکره جواب نمی‌دهد. اگر می‌خواهیم پای مذاکره برویم باید روی پای خودمان بایستیم. اگر می‌خواهیم با دنیا صلح کنیم باید از موضع قدرت حرف بزنیم. نمی‌توانیم ما با دنیا صلح کنیم، اما از موضع ضعف و ذلت با دنیا حرف بزنیم. قطعا مذاکره بدون قدرت و ابزارهایش امکانپذیر نیست.

این نماینده مجلس تأکید کرد: حرف زدن از مذاکره یعنی به مذلت کشاندن کشور و به باد دادن همین ذره اعتماد عمومی که در مردم مانده است. زدن این حرف‌ها معنایش این است. متاسفانه این‌ها به دنبال چنین فضایی می‌گردند. از تهدید‌های توخالی ترامپ ترسیدند و دنبال بازی‌های دیگری هستند. مقام معظم رهبری هم به صراحت فرمودند ترسو‌ها حرف از عقلانیت نزنند. ترسو‌هایی که نگران هستند و وقتی تمام ملت را دارد سیل می‌برد خودشان در سیل نمی‌ایستند و از آن فرار می‌کنند حق ندارند برای ملت تصمیم بگیرند. آن‌ها امروز می‌نشینند می‌گویند برویم مذاکره کنیم. آن هم با چه کسی! این مسر قطعا مسیر غلطی است.

وی خاطرنشان کرد: شاید من با ادبیات آقای ذوالنور موافق نباشم، اما حرف حرف درستی است. این‌که امروز اگر به نظر مردم مراجعه کنید می‌بینید مردم یک ثانیه ماندن این آقا را در قدرت نمی‌پذیرند. اما ما به آداب دموکراسی تن دادیم.

وی خطاب به رئیس جمهور عنوان کرد: ما پذیرفتیم که تو این هفت سال و نیم که رئیس جمهور بودی باید هفت ماه دیگر هم بمانی و پاسخگوی عملکرد ضعیف خودت باشی. ما پای این ساختار با این باید‌ها هستیم و حتما شما را پاسخگو خواهیم کرد آقای رئیس جمهور!

امثال آقای ذوالنور برای حل مشکلات کشور چه کردند؟!
ولی عده دیگرسایه روشن‌های حمله به روحانی///// نظری خلاف عنابستانی دارند. چنانچه داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این باره در گفتگو با فرارو ریشه حملات جدید به روحانی را مسایل جناحی و رقابت‌های گروهی دانست و گفت: برخی تندرو‌ها و افراطیون دنبال فرصتی هستند که رئیس جمهور را تخریب کنند و از هر فرصتی برای این کار استفاده می‌کنند. حتی اگر صحبت رئیس جمهور بیان یک مسئله تاریخی باشد. به هر حال صلح امام حسن (ع) یک واقعیت تاریخی است و کسانی که با این مسئله مخالف هستند مشکل شخصی خودشان است. این مشکل را نمی‌شود در ارتباط با اشخاص خاص حل کرد.

وی افزود: من فکر نمی‌کنم خود آقای ذوالنور که روحانی هم هست این مسایل ساده را نداند و تا این حد با تاریخ اسلام، آشنایی نداشته باشد که امام حسن (ع) صلح کرده است. اینکه چرا امام حسن (ع) صلح کرده و فشار‌هایی بوده که باعث صلح شده بحث دیگری است.

این فعال سیاسی ادامه داد: ما در تاریخ اسلام صلح امام حسن (ع) و جهاد امام حسین(ع) را داریم چناچه رئیس جمهور هم به درستی بیان کردند این‌ها بر اساس واقعیات جامعه اسلامی در آن زمان بوده و واقعیات جامعه در شرایطی یکی از امامان را به صلح و دیگری را به سمت جنگ برده است. آقای روحانی به درستی بیان کردند در شرایطی که نیاز به صلح است رفتن به سمت جنگ خطاست و در زمان جنگ رفتن به سمت صلح خطاست. این یک واقعیت است.

او اضافه کرد: کشور‌ها بر اساس منافع ملی خود تصمیم می‌گیرند و در این تردیدی نیست. مسایل جنگ و صلح در این چارچوب قابل تفسیر است. من نمی‌دانم چرا صحبتی که بر اساس چارچوب منطقی صورت گرفته و با اشاره به یک رویداد تاریخی بوده باید با واکنش‌هایی از جنس واکنش آقای ذوالنور و دیگر تندرو‌ها مواجه شود. گویا برای تندرو‌ها صحبت از ادبیات صلح آمیز و صلح عمل مجرمانه تلقی می‌شود. اگر این منطق را دارند باید تکلیف‌شان را با برخی از وقایع زندگی ائمه مشخص کنند.

وی افزود: آقای ذوالنور و امثال ایشان که مخالف بیان این مسئله تاریخی هستند باید مسئله را روشن کنند. اگر که آن‌ها شیعه دوازده امامی هستند امام حسن(ع) را قبول دارند و اگر قبول دارند نباید عملکرد ایشان را زیر سوال ببرند. اینگونه صحبت‌ها با احترام ائمه که واجب است منافات دارد. من کارشناس دینی نیستم و باید کارشناسان دینی جواب بدهند، اما آنچه در این باره از آن‌ها آموختم می‌گوید یکی از وظایف ما نسبت به امامان معصوم، احترام است. کسانی که صلح امام حسن (ع) را زیر سوال می‌برند به عملکرد امام بی توجهی می‌کنند که مخالفت با امامان و بی احترامی به ائمه تلقی می‌شود و نعوذبالله کسانی که این کار را انجام می‌دهند باید استغفار کنند و این با چارچوب‌های دینی ما همخوانی ندارد و عملکرد امام معصوم را نمی‌توان زیر سوال برد.
 
وی افزود: چرا بیان یک واقعه تاریخی باید باعث هجمه‌ای اینچنین علیه آقای روحانی شود؟ البته آقای ذوالنور و همفکران شان از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا راهی برای تخریب رئیس جمهور باز کنند. آقای ذوالنور از همان ابتدا تمام قد در برابر آقای روحانی ایستاده بود. زمانی که در نتیجه توافق موسوم به برجام یک آرامشی در کشور ایجاد شد همفکران آقای ذوالنور بحث دلواپسی را پیش کشیدند و در مجموع امثال ایشان با افراط‌گرایی در مسیری حرکت کردند که خواست تندرو‌های خارجی مثل آقای ترامپ بود.

این کارشناس خاطر نشان کرد: نقش امثال آقای ذوالنور در بهانه دادن دست بیگانگان برای فشار علیه ایران بر کسی پوشیده نیست. اگر قرار به برخورد باشد افکار عمومی قطعا خواهان برخورد با افکاری هستند که جلوی خدمت رئیس جمهور را سد کردند. افکار عمومی برخورد با افکاری را تجویز می‌کنند که با همراهی با دشمنان ایران باعث این حال و روز برای اقتصاد ایران شدند. سهم آقای ذوالنور و همفکرانش در مسایل امروز اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست. آقای ذوالنور و همفکرانش نمی‌توانند مسایل اقتصادی را که نتیجه فشار‌های سیاست خارجی بر کشور است متوجه رئیس جمهور کنند.

او در ادامه بیان کرد: رئیس جمهور تلاش لازم را در چارچوب برجام به عمل آورد تا کشور را از شر قطعنامه‌هایی که همفکران ذوالنور برکشور تحمیل کرده بودند برهاند تا حدی هم موفق بود، اما با اقدامات امثال ذوالنور و همراهی با تندرو‌های خارجی برجام که داشت گشایشی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد می‌کرد متاسفانه به شکست کشیده شد و مردم هم تاوان افکار امثال ذوالنور را دارند می‌دهند. از اف‌ای تی اف تا شکست برجام کارنامه افرادی، چون ذوالنور است و این کارنامه چیزی نیست که بخواهند با متهم کردن دیگران تغییرش بدهند.

قنبری با اشاره به حملات نمایندگان مجلس به رئیس جمهور عنوان کرد: ادبیات تندروانه‌ای که برخی از نمایندگان مجلس برای رئیس جمهور مورد استفاده قرار می‌دهند به دلیل شکست آن‌ها برای حل مشکلات کشور است. مجلسی که جای تصمیم گیری و قانونگذاری است متاسفانه به محلی برای فحاشی نسبت به دولت تبدیل شده است. فحاشی نسبت به مسئولین به هیچ وجه جزو محاسن و وظایف مجلس به حساب نمی‌آید. وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت است.

او افزود: سوال از نمایندگانی که به تخریب دولت می‌پردازند این است که تا به حال برای حل مشکلات اقتصادی چه اقداماتی انجام دادند؟ این‌که صرفا فرافکنی کنند و رئیس جمهور را متهم کنند کار را به جایی نخواهند رساند. به فرض این‌که آقای روحانی رئیس جمهور نیستند برنامه مجلس برای حل مشکلات کشور چیست و سال دیگر که آقای روحانی رئیس جمهور نیستند امثال آقای ذوالنور چه حرفی برای گفتن دارند؟ چرا به جای نگاه ایجابی و برنامه برای اداره کشور برخی نمایندگان به سمت فحاشی و توهین روی آوردند و جایگاه مجلس را که جایگاه بالایی در اداره امور کشور است به این سطح تنزل دادند. این به خاطر ناآشنایی نمایندگان به مسایل مدیریتی کشور است و قطعا اینگونه کار‌ها در جهت حل مشکلات کشور نیست بلکه مشکلات کشور ا دوچندان می‌کند.

این فعال سیاسی ادامه داد: در همین مدت اندک که مجلس جدید بر سرکار آمده قیمت دلار دو برابر شده و روز به روز شاهد تنزل پول ملی هستیم. نمایندگان مجلس هم به جای اینکه برای حفظ ارزش پولی ایده بدهند و قانون تصویب کنند و به دولت کمک کنند صرفا به دنبال تخریب و اهداف خاص جناحی و سیاسی هستند و این با روحیه خدمت به مردم و جایگاه و فلسفه وجودی مجلس سازگاری ندارد.

وی همچنین گفت: انتظار این است عقلای مجلس اجازه ندهند تندرو‌ها مجلس را به این سمت و سو ببرند. انتظار این است رئیس مجلس جلوی تندروی‌ها را بگیرد. رئیس مجلس با توجه به سابقه‌شان دیدگاه تکنوکراتیکی دارند اگر این دیدگاه را در مجلس به کار بگیرند می‌توانند در کنار دولت به حل مشکلات کشور کمک کنند، ولی وجود تندرو‌هایی که جز تخریب کار دیگری بلند نیستند قطعا باعث می‌شود مجلس کمکی به مردم نکند بلکه روز به روز از مردم فاصله بگیرد و تبدیل به نهادی شود که عملا خاصیت خودش را از دست می‌دهد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv