bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۹۰۰۴

مصباحی‌مقدم: ادامه کار دولت نظر صریح رهبر انقلاب است

مصباحی‌مقدم: ادامه کار دولت نظر صریح رهبر انقلاب است

غلامرضا مصباحی مقدم گفت: دولت‌ها باید تا پایان کار خود بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند. این مهم نظر مقام معظم رهبری هم هست و ایشان چندی پیش به صراحت بر این موضوع تأکید کردند مگر آنکه شرایطی به وجود آید که واقعا ادامه کار دولت میسر نباشد؛ مانند آنچه بنی‌صدر رقم زد که واقعا غیرقابل تحمل بود.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹

طرح استیضاح رئیس‌جمهور که چندی است از سوی اصلاح‌طلبان افراطی مطرح می‌شود اخیرا از زبان برخی نمایندگان مجلس شنیده می‌شود؛ موضوعی که چندوقت پیش رهبر انقلاب به صراحت آن را نهی کردند و گفتند که دولت‌ها باید تا پایان دوره خود وظایفشان را انجام دهند. اما چرا استیضاح رئیس‌جمهور یا کناره‌گیری او در شرایط کنونی به صلاح کشور نیست؟ و چرا باید قوا بکوشند با یکدیگر تعامل کنند؟

به گزارش فردا‏، غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده مجلس خبرگان رهبری درباره این موضوع گفت: «دولت‌ها باید تا پایان کار خود بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند. این مهم نظر مقام معظم رهبری هم هست و ایشان چندی پیش به صراحت بر این موضوع تأکید کردند مگر آنکه شرایطی به وجود آید که واقعا ادامه کار دولت میسر نباشد؛ مانند آنچه بنی‌صدر رقم زد که واقعا غیرقابل تحمل بود و تمام سعی خود را بر جدال بین قوا گذاشته بود و از فرمان امام سرپیچی کرد و تن به دستور حضرت امام نداد. اکنون که با چنان شرایطی مواجه نیستیم که بگوییم رئیس‌جمهور باید کنار برود یا استیضاح شود؛ بنابراین با همه معیار‌ها و البته نهی رهبر انقلاب باید دولت تا پایان کار خود بماند».

او درباره اقداماتی که دولت باید انجام دهد تا در سال پایانی کارش میزان انتقاد‌ها را کاهش دهد و وضعیت عمومی را بهبود بخشد، اظهار کرد: «باید مسائل را ریشه‌ای ببینیم. گرانی‌های این روز‌های کشور معلوم عوامل بسیاری است که بخش عمده‌ای از آن عوامل در اختیار دولت است. مهم‌ترینِ آن عوامل قیمت ارز است و در پس آن قیمت طلا و سایر کالاهاست.

امروز شاهد رشد بی‌رویه نقدینگی در کشور هستیم؛ به‌نحوی که روزانه دو هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه می‌شود. اگر دولت جلوی رشد بی‌رویه نقدینگی را بگیرد و مدام از بانک مرکزی و صندوق ذخیره ملی استقراض نکند و کسری بودجه را از راه‌های معمول مثل مالیات جبران کند، می‌تواند بخش مهمی از گرانی‌ها را کنترل کند. دولت وظیفه دارد در سال پایانی کار خود با بهترین روش‌ها کشور را مدیریت کند».

او در پایان درخصوص نقش تعاملی مجلس با دولت هم گفت: «اصولا در جمهوری اسلامی ایران زمانی می‌توان شاهد توفیقات گسترده بود که میان قوا تعامل و همکاری وجود داشته باشد. اگر میان مجلس و دولت تقابل وجود داشته باشد هیچ کاری جلو نمی‌رود و متضرر اصلی مردم می‌شوند؛ بنابراین ضرورت دارد که میان قوه مقننه و قوه مجریه هم‌فکری، همکاری و تعامل وجود داشته باشد و با یکدیگر چالش نکنند.

مجلس می‌تواند به دولت بگوید اگر برای حل مشکلات نیاز به تصویب قانون وجود دارد با دو فوریت یا حتی سه‌فوریت قوانین لازم تصویب شود مثل قانون مالیات بر درآمده‌های بادآورده. مجلس می‌تواند در سال پایانی دولت زمینه اقدامات مؤثری را فراهم کند تا قدری شرایط برای مردم بهبود یابد و مردم از زیر فشار‌های کنونی بیرون آیند».