bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۵۹۹۹۲
چه کسی برای مذاکره بهتر است؟

تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر «مذاکره و مخاصمه» ایران و آمریکا

تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر «مذاکره و مخاصمه» ایران و آمریکا

بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا و معلوم شدن کاندیدای پیروز سرونوشت مذاکره ایران و آمریکا چه خواهد شد؟ اگر جو بایدن پیروز شود چه خواهد شد و اگر دونالد ترامپ دوباره به کاخ سفید برود چه خواهد کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹
فرارو- کمتر از یک هفته دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود، بسیاری از اهالی سیاست در ایران معتقدند، با انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آینده آمریکا و بازگشت این کشور به برجام، ایران می‌تواند، شرایط با ثبات تری را تجربه کند و از میزان تحریم‌ها و فشار اقنصادی ناشی از آن‌ها کاسته خواهد شد، اما در صورتی که دونالد ترامپ بار دیگر انتخاب شود، شانش مذاکره بین دو کشور تا حدود زیادی از دست خواهد رفت، با توجه به اقدماتی که ترامپ در این چهار ساله انجام داده است.

به گزارش فرارو، نامزد دموکرات‌ها از مدت‌ها قبل اعلام کرده که اگر به کاخ سفید راه یابد، در وهله اول به برجام متعهد خواهد بود و در وهله دوم مذاکرات جامع با ایران را آغاز می‌کند، این در حالی است که برخی از ناظران بین الملل معتقدند، دولت بایدن می‌خواهد مسائل موشکی، منطقه‌ای را در مذاکرات با ایران مطرح کند.

بایدن با ترامپ؛ چه کسی برای مذاکره مجدد بهتر است؟احتمال مذاکره ایران با دولت بایدن بسیار زیاد است
حسن بهشتی پور کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه کلیشه‌های رایج در مورد نحوه تاثیرگذاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایران غلط است، گفت: بیشتر تحلیل‌هایی که انجام می‌شود، براین مبنا استوار است که هر نتیجه‌ای رقم بخورد در این انتخابات اهمیت دارد و آنچه در ایران می‌گذرد مهم نیست، به نوعی از لحاظ روش شناسی آمریکا متغیر مستقل و ایران متغیر وابسته است، در صورتی که این چنین نیست و ایران نیز متغیر مستقل است، اما اثرگذاری آن به اندازه آمریکا نمی‌رسد، اما بسیار تاثیرگذار است و می‌تواند روند روابط دو کشور را به سمت و سویی خاص ببرد.

وی افزود: این گزاره بسیار شنیده می‌شود که این دو با هر فرقی ندارند، فکت این قضیه نیز از این آبشخور سرچشمه می‌گیرد که می‌گویند، تحریم‌هایی که ترامپ آن‌ها را تشدید کند و به نوعی کارزار فشار حداکثری خود را بنیان نهاد، بر روی تحریم‌هایی که بود که اوباما وضع کرده بوده، اما این مسئله هر چند در ظاهر درست به نظر می‌رسد، اما فریبنده است، الان که چندسالی از برجام می‌گذرد، در داخل بسیاری از افراد و جریانات به موثر بودن برجام صحه می‌گذارند، در این رابطه نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در مجالس نهم و دهم که یک اصول گرای دو آتیشه است، نیز به مفید بودن برجام اذعان داشته است.

بهشتی پور اظهار داشت: این نماینده اسبق مجلس گفته، ایران در آن برهه راه دیگری نداشته و در واقع این تصمیم به مصلحت کشور بود و با اجازه نظام صورت گرفته است، حال نیز این موضوع این طور مصداق پیدا می‌کند که اگر قرار بر مذاکره باشد، شرایط طوری در داخل رقم خواهد خورد که این فضا فراهم باشد، قدر مسلم ما باید از قبل استراتژی‌های خود را در صورت پیروزی هر یک از این دو نامزد آمریکایی طراحی می‌کردیم، این در حالی است که اگر قرار باشد، مذاکره‌ای صورت بگیرد، در درجه اول باید دو طرف مایل به مذاکره باشند و این را در عمل نیز نشان دهند.
 

بیشتر بخوانید:


این تحلیلگر مسائل بین الملل بیان داشت: طی چهار سال گذشته ترامپ خواستار مذاکره با ایران شد، اما چه مذاکره ای، پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا طی دو سال گذشته ۱۲ شرط را مطرح کرد که ایران برای مذاکره با این کشور باید آن‌ها را قبول کند، این دیگر معنایش مذاکره نیست، یعنی آمریکا نتیجه مذاکره را از قبل مشخص کرده و تنها می‌خواهد خواسته خود را دیکته کند، آمریکایی‌ها می‌توانند این رفتار را با عربستان انجام دهند، که همواره با این کشور در موضع ضعف قرار داشته، نه با ایران که شدیدترین تحریم‌ها ظالمانه و یک جانبه را تحمل کرده، اما زیر باز مذاکره نابرابر با آمریکا نرفته است.

وی با تاکید بر اینکه ترامپ اگر به پیروزی برسد، در تاکتیک‌های خود در مواجه با ایران از شیوه‌های جدیدی استفاده خواهد کرد، ادامه داد: بر پایه همین مسئله است که بنده می‌گویم باید از مدت‌ها پیش برای احتمال پیروی ترامپ و یا بایدن استراتژی تعیین می‌کردیم، این که مدام گفته می‌شود، ترامپ در صورت انتخاب مجدد فشار حداکثری خود بر ایران را ادامه خواهد داد، که اظهر من الشمس است و این را نیز افکار عمومی می‌داند، مهم این است که بدانیم او از چه شیوه‌های جدیدی می‌خواهد استفاده کند تا به زعم خود ایران را وادار به مذاکره کند، این مسئله را باید در رسانه‌ها تحلیل کنیم، در هرصورت مذاکره با ترامپ با توجه به تجربه این چهار ساله و اقدامات خصمانه‌ای که او علیه کشورمان انجام داده بسیار دشوار بوده و با پیچیدگی‌های بسیار زیادی روبرو است.

بهشتی پور یادآور شد: مذاکره با بایدن به مراتب برای ما با توجه به تجربه برجام بسیار راحت‌تر است و از نظر سیاسی نیز این امکان خیلی بیشتر وجود دارد که نظام با مذاکره مجدد با دموکرات‌ها موافقت کند، اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، این مسئله در انتخابات ما نیز بسیار تاثیر گذار است، زیرا که اگر قرار بر مذاکره باشد، در بدیهی‌ترین حالت باید دولتی روی کار بیاید که منطق مذاکره را قبول داشته باشد و به نوعی از تندروی فاصله بگیرد، بنابراین همان طور که عرض کردم، در کشور نیز باید این عزم برای مذاکره باید به وجود بیاید، صرف انتخاب بایدن کارساز نیست، اما به طور کلی می‌توان گفت، با انتخاب مجدد ترامپ مسیر دیپلماسی دچار انسداد شدیدی می‌شود، اما روی کار آمدن بایدن، شانس انجام مذاکرات و موفقیت آن را بالا می‌برد.
 
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
در اوج اختلافات شوروی سابق با امریکا باز هم دو کشور روابط داشتند مثلا این عدم روابط چه نتایج مثبتی برای کشور داشته است چرا ما خودمان را فدای فلان کشور کنیم اصل ایران است
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
که تفاوتی ندارد؟!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
شما كه هر روز ميگيد براي ما مهم نيست كي برنده بشه در حالي كه خودتونا داريد ميكشيد؟بهترين توافق تاريخ هم با آمريكا بشه وضعيت اقتصادي من و شما همينه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
ترامپ دوباره رئیس جمهور امریکاست.
پس الان تمرین کنید که باید باهاش عکس بندازید.
ناشناس
India
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
دوستانی که دم از مذاکره می زنند خواهشاً نتیجه دیدارهای ترامپ و کیم جونگ اون که بیش از دو سال طول کشید را بفرمایند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
ترامپ تاجره. معامله با تاجر هم قلق خاص خودشو داره!
ناشناس
United States of America
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
آفرین. دقیقا.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
در جواب این دوستمون باید گفت که قرار نیست که هر مذاکره ای به نتیحه برسه. هم خدا رو می خوای هم خرما رو!
انتشار یافته: ۳۱
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
ترامپ به دنبالِ مذاکره نیست ، به دنبال دیده شدن است. مثل کیم اون با او دست می دادید و عکس یادگاری می گرفتید دست از سرتان برمی داشت . هزینه بالایی که می پردازید به خاطر نادیده گرفتن یک شومن است. بایدن اگر طرفتان باشد همان بلایی را سرتان در می آورد که اوباما سرتان آورد . حرفهای شیک می زند و از امضاء سند طفره می رود !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
الان مثلا دست از سر کره شمالی برداشته
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
اگر بلا سر ما میخواهد بیارد تو چه کاره ای ؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
چقد مذاکره؟نتیجه مذاکرات قبلی چی شد؟
سیاست ما مشکل داره
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
فقط سیاستمون مشکل داره؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
شما دنبال مذاکره نیستین چون به دشمن احتیاج دارین.
ناشناس
United States of America
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
ایول دمت گرم ... واقعیت را گفتی.
Allianz
Germany
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
گل گفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
شما بسیار آدم باهوشی هستین. درود بر شما.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
صحبت از مذاکره مطلبی عوام پسندانه است ....هیچ کس نمیپرسه چه زمان برجام متوقف شد ؟ چرا و به چه دلیل؟
sanaz
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
به نظرم امتیاز گرفتن از ترامپ راحت تر از دموکرات ها بود . متاسفانه فرصت از دست رفت و شاهد این وضعیت اسفبار اقتصادی هستیم که مردم امروز گرفتار آن هستند .
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
اگر آن ۱۲شرط پمپئو را خوانده بودی می فهمیدی که مذاکره ای در کار نبود بلکه تفهیم اتهام و تسلیم شدن کامل بود
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
سگ زرد برادر شغال است و شغال برادر سگ زرد است فرارو اینو بفهم لطفأ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
مهم این هست که اگر قرار شد در برابر برادران زرد مذاکره کنیم چه سیاست و روشی را پیش بگیریم.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
آمریکا بداند جوانان ما آنها را قبول ندارند و هیچ غلطی نمیتواند بکند.
دقت کردین از وقتی دلار شده 30 تومن آمریکا زمین گیر شده اصلا اقتصاد نمونده براشون
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
اشتباه منفی دادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
امریکا الان نابود شده ....کلی هواپیما و کشتی دارن میرن کمک رسانی کنند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
مذاکره و توافق با یک شومن بسیار راحتتر بود تا یک سیاستمدار پیزوری با تجربه .. به نظرم سیاستمداران ما خیلی مغرورانه عمل میکنند و مهم برای سیاستمداران ما حرف هی دورو بری هست تا نتیجه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
درود بر شما. دقیقا همینطوره.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
به ترامپ میگی شومن؟
اتفاقا خودمون شومن هستیم بابا
ناشناس
United States of America
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
نظرت صد در صد غلطه. نه با این مذاکره شد و نه با اون یکی خواهد شد. البته فعلا. تا بهترین موضع برای ایران با صبر و تلاش فراهم بشه. حالا اگه خیلی نظرم ناراحتت کرد می تونی چند تا برچسب مثل کاسب تحریم و این پرت و پلاها به من بزنی...بای بای
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
پس قبول دارید همه بی صبرانه منتظرنتایج انتخابات امریکاهستید؟ یعنی اهمیتش ازانتخابات 1400هم بسیاربالاتره!
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
برای مردم تفاوتی نداره اما برای سیاست مداران کشور بخصوص اصلاح طلبها تفاوت بسیار است.