bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۰۳۷۲
کارشناسان حمل و نقل هوایی در گفتگو با فرارو

مقصر افزایش قیمت بلیط هواپیما کیست؛ ایرلاین‌ها یا آژانس‌های گردشگری؟

مقصر افزایش قیمت بلیط هواپیما کیست؛ ایرلاین‌ها یا آژانس‌های گردشگری؟

امیر پویان رفیعی شاد رئیس هیات مدیره انجمن دفاتر سفر هوایی استان تهران با اشاره به اینکه شرکت‌های هواپیمایی خود اقدام به افزایش بلیط کرده اند، گفت: آژانس‌های هوایی ۹ ماه از سال بلیط‌های چارتی را در کف قیمتی به فروش می‌رسانند، حال الان که به دلیل شیوع کرونا و همچنین اینکه فصل مسافرت نیست، بلیط‌ها گران شده، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهد این افزایش را گردن ما بیندازد، به هیچ عنوان مطلب درستی نیست.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹
فرارو- در پی لغو نرخ‌نامه جدید بلیت هواپیما از سوی وزیر راه و شهرسازی و اینکه قرار بود دولت برای ایرلاین‌ها امتیازاتی از جمله ارز نیمایی و برخی منابع ریالی در نظر بگیرد تا قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا نکند. مسافران نسبت به گران شدن پرواز‌های داخلی اعتراض دارند.

به گزارش فرارو، مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در این باره گفت: تا کنون هیچ گزارشی از افزایش قیمت بلیت هواپیما طی هفته‌های گذشته از سوی ایرلاین‌ها نداشته‌ایم و همه شرکت‌های هواپیمایی طی این بازه زمانی سعی کرده‌اند بلیت هواپیما را در دامنه نرخ تعیین شده قبلی بفروشند، اما برخی سایت‌های فروش بلیت هواپیما و چارترکننده‌ها اشتباهات و تخلفاتی مرتکب شده‌اند و از این وضعیت بازار سوء استفاده می‌کنند. در این میان همه این تخلفات به نام شرکت‌های هواپیمایی نوشته می‌شود و مردم آن را از چشم ما می‌بینند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم اگر با افزایش قیمت بلیت هواپیما مواجه شدند، چه کاری باید انجام دهند؟ اعلام کرد: اگر مردم شاهد بالا رفتن نرخ پرواز‌های داخلی تا تعیین تکلیف و اعلام نتیجه جلسات بودند بهتر است ابتدا به سایت انجمن شرکت‌های هواپیمایی مراجعه کنند و قیمت‌های اعلامی را با نرخ‌های مندرج در نرخنامه رسمی موجود در سایت مقایسه کنند و اگر بالاتر از سقف تعیین شده بود آن را به انجمن یا سازمان هواپیمایی کشوری گزارش کنند تا با متخلفان برخورد لازم صورت گیرد.

اسعدی سامانی ادامه داد: شرکت‌های هواپیمایی نه تنها همه پروتکل‌های جدید بهداشتی از جمله رعایت ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیما را رعایت کرده‌اند و بر عملکرد آن‌ها از سوی سازمان هواپیمایی نظارت کافی صورت می‌گید بلکه تا کنون قیمت بلیت هوپیما را در هیچ یک از مسیر‌های داخلی بالاتر از سقف تعیین شده قبلی افزایش نداده‌اند بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم که بلیت هواپیما را با در نظر گرفتن نرخنامه مصوبه موجود از ایرلاین‌ها خریداری کنند چرا که برخی از سایت‌ها یا چارترکننده‌ها اقدام به فروش بلیت هواپیما بالاتر از قیمت مجاز کرده‌اند و این به زیان مردم است. به عنوان مثال قیمت بلیت هواپیما در مسیر تهران-مشهد که نهایتا باید قیمتی حدود ۷۰۰ هزار تومان داشته باشد توسط چارترکننده‌ای یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان فروخته شده است.

مقصر افزایش قیمت بلیط هواپیما کیست؛ ایرلاین‌ها یا آژانس‌های گردشگری؟شرکت‌های هواپیمایی خود اقدام به افزایش بلیط کرده اند
امیر پویان رفیعی شاد رئیس هیات مدیره انجمن دفاتر سفر هوایی استان تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه شرکت‌های هواپیمایی خود اقدام به افزایش بلیط کرده اند، گفت: آژانس‌های هوایی ۹ ماه از سال بلیط‌های چارتی را در کف قیمتی به فروش می‌رسانند، حال الان که به دلیل شیوع کرونا و همچنین اینکه فصل مسافرت نیست، بلیط‌ها گران شده، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهد این افزایش را گردن ما بیندازد، به هیچ عنوان مطلب درستی نیست.

وی افزود: خیلی مطلب سر راست است، اگر این حرف ایرلاین‌ها درست باشد، آن‌ها می‌توانند با دفاتر فروشی که بلیط‌ها را در سقف قیمتی به فروش می‌رسانند قطع همکاری کنند، اما مشکل اینجاست که خطوط هوایی به دلیل مشکلاتی که طی این چند ماهه برایشان به وجود آمده، با کمبود منابع مالی روبرو هستند و برای همین نیز است که اقدام به گران فروشی بلیط کرده اند و به هیچ عنوان این مسئله به آژانس‌ها مربوط نمی‌شود.

رفیعی شاد با اشاره به اینکه علاوه بر خطوط داخلی، مسیر‌های خارجی نیز با افزایش قیمت روبرو شده است، اظهار داشت: بلیط تهران -استانبول که این روز‌ها با تقاضای زیادی روبرو است نیز از سوی شرکت‌های داخلی با افزایش قیمت روبرو شده است، از سویی به دلیل اینکه پرواز‌ها کم شده و در مقابل نیز تقاضا وجود دارد، طبعا قیمت‌ها با افزایش روبرو می‌شود، اما به طور کلی آنقدر مشکلات ایرلاین‌ها زیاد است که آن‌ها به تنهایی از پس این معضلات بر نمی‌آیند.

رئیس هیات مدیره انجمن دفاتر سفر هوایی استان تهران اضافه کرد: در این زمینه دولت باید حمایت‌های لازم را از ایرلاین‌ها داخلی به عمل آورد، تا آن‌ها نیز مجبور به افزایش قیمت نشود، در حال حاضر با وجود تحریم‌ها اگر یک شرکت بخواهد چرخ هواپیما را عوض کند، باید با واسطه‌های مختلف چندین برابر هزینه کند، تا این کار را انجام دهد، طی چند سال گذشته مسئله تامین سوخت پرواز‌های خارجی و همچنین قطعات هواپیما برای شرکت‌ها هزینه‌های گزافی را به دنبال داشته است.

وی افزود: دولت همچنین برای آژانس‌های هوایی نیز قرار بود تسهیلاتی را درنظر بگیرد، با توجه به همه‌گیری کرونا که متاسفانه آنقدر مراحل اداری و کاغذبازی این تسهیلات طولانی است که بسیار از افرد از خیر دریافت وام می‌گذرند، اگر وضعیت کرونا به همین منوال ادامه پیدا کند و دوباره عید نیز با محدودیت‌های سفر روبرو باشد، مشکلات زیادی برای دفاتر ما به وجود خواهد آمد.

مقصر افزایش قیمت بلیط هواپیما کیست؛ ایرلاین‌ها یا آژانس‌های گردشگری؟اوضاع شرکت‌های هواپیمایی بحرانی است
آرمان بیات کارشناس حمل و نقل هوایی در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه شرکت‌های هواپیمایی طی چند ماه اخیر با اوضاع بحرانی روبرو بوده اند، گفت: همه گیری کرونا ایرلاین‌های داخلی را با مشکلات بسیار زیادی مواجه ساخته، در حال حاضر نیز افزایش نرخ دلار این وضعیت را آشفته‌تر کرده، در چنین شرایطی آن‌ها برای جبران هزینه‌های خود چاره‌ای جزء افزایش قیمت بلیط ندارند.

وی افزود: این شرکت‌ها دارای ساختار غلط و معیوبی هستند، آن‌ها امروز با زیان دهی به فعالیت خود ادامه می‌دهند و اگر کرونا به همین شکل ادامه پیدا کند، برخی از شرکت‌های هواپیمایی ورشکست خواهند شد، در آینده‌ای نزدیک باید شاهد ادغام این شرکت‌ها در هم باشیم، متاسفانه مشکلات گذشته آن‌ها نیز به مرور زمان روی هم تلنبار شده و امروز همگی بر روی ایرلاین‌ها آوار شده است.

بیات با تاکید بر اینکه در شرکت خارجی هزینه امروز نتیجه دیروز است، اظهار داشت:، اما در کشورمان این رابطه وارونه است، به بیان دیگر هزینه‌ای که امروز می‌شود، ناشی از درآمد فردا است، که این موضوع خود بزرگترین معضل است، این امر نشان دهنده آن است که هیچ برنامه ریزی و آینده نگری در این زمینه وجود ندارد و تنها شرکت‌ها به فکر امروز جاری خود هستند، در حالی که ادامه چنین وضعیتی به طور قطع امکان پذیر نیست.

این کارشناس حمل و نقل هوایی ادامه داد: کاهش حجم سفر‌ها نیز ضربه بسیار بزرگ و جبران ناپذیری نیز به ایرلاین‌های داخلی وارد کرد، در حال حاضر این شرکت‌ها نیاز به برنامه ریزی دارند، تا بتوانند از این وضعیت خارج شوند، اما به دلیل مسائلی که گفته شد، نمی‌توان چندان به این موضوع امیدوار بود.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
خخخ مگر ورشکست نشدند؟
انتشار یافته: ۱