شمارش آرا در برخی ایالتهای کلیدی آمریکا ادامه دارد. دونالد ترامپ و طرفدارانش با ادعای تقلب، که شواهدی برایش ندادهاند، خواهان توقف شمارش آرا شدهاند. با این حال رآوردها نشان میدهد که جو بایدن، نامزد حزب دموکرات برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده و دونالد ترامپ را شکست داده است.
فرارو- شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی در چند ایالت کلیدی هنوز ادامه دارد که برآوردها نشان میدهد که جو بایدن، نامزد حزب دموکرات برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده و دونالد ترامپ را شکست داده است.
درباره انتخابات آمریکا بیشتر بخوانید و ببینید:
(تصاویر) آمریکاییها مضطرب و نگران منتظر اعلام نتایج انتخابات
(تصاویر) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به روایت ۱۰۰ عکس
عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر به عنوان نخستین رهبر عرب و در سایه سکوت رهبران دیگر کشورهای عربی، پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت
رئیسجمهور آمریکا در توئیتی که تمام کلمات آن با حروف بزرگ انگلیسی نوشته شده و نشان از خشم او از اعلام پیروزی بایدن در انتخابات دارد، نوشت:
ناظران [ما] اجازه ورود به اتاقهای شمارش آراء را پیدا نکردند. من انتخابات را پیروز شدم، ۷۱ میلیون رأی قانونی گرفتم. اتفاقات بدی افتاد و ناظران ما نتوانستند ببینند چه شده است. هرگز قبلاً رخ نداده بود. میلیونها رأی پستی برای کسانی ارسال شد که نخواسته بودند!
در حالی که «دونالد ترامپ» هنوز پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاستجمهوری را نپذیرفته و از اقدام حقوقی خبر داده، چهرههای سیاسی مختلف از جمله «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه، «آنگلا مرکل» صدراعظم و «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان، «بوریس جانسون» نخستوزیر و «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا، «اورسولا وندرلین» رئیس کمیسیون اروپا، «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا و «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق این کشور به بایدن و هریس بابت پیروزی در انتخابات تبریک گفتند.
ارزیابی سی ان ان، بی بی سی و آسوشیتد پرس و اماسانبیسی نشان میدهد که بایدن پیروز انتخابات امریکا شده است. این رسانهها او را به عنوان رییس جمهور منتخب معرفی کردند. این اتفاقا پس از شمارش آرای پنسیلوانیا رخ داده است. این ایالت ۲۰ رای الکترال دارد. به این ترتیب آرای الکترال بایدن به ۲۷۳ رسیده است. بر اساس گزارشها برتری بایدن بر ترامپ در پنسیلوانیا به حدود ۳۱ هزار رای رسیده که این حاشیه امن کافی برای پیروزی نهایی او ایجاد میکند.
لری هوگان، فرماندار جمهوری خواه ایالت مریلند، گفته است که اظهارات عصر امروز آقای ترامپ در کاخ سفید "قابل دفاع" نیست.
او در پستی در توییتر گفت که این اظهارات "فرآیندهای دمکراتیک کشور ما را تضعیف می کند."
ترامپ در این سخنان، دمکرات ها را بدون ارائه شواهد متهم به "تقلب" در انتخابات کرد.
آدام کینزینگر نماینده جمهوری خواه از ایلینوی در کنگره هم در توییتی نوشت: "اگر نگرانی های مشروعی درباره تقلب دارید شواهد بیاورید و به دادگاه بروید. از انتشار سوءاطلاعاتی که غلط بودن آنها ثابت شده خودداری کنید."
برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت در توییتی نوشت:
زمانیکه ترامپ در سال ۲۰۱۶ با فاصله اندک در ایالتهای پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین پیروز شد، سیستم انتخابات بسیار عالی و سالم بود. حالا که او در حال شکست خوردن است، «تقلب» شده است و «رایها را دزدیدهاند». اینگونه است که عوامفریبان ایمان به دموکراسی را از بین میبرند و ما را به سمت استبداد میکشانند. تک تک رایها را بشمارید.
ریک سنتروم، سناتور سابق ایالت پنسیلوانیا که یک جمهوری خواه است در شبکه خبری سیانان در واکنش به اظهارات دقایقی پیش دونالد ترامپ گفت: «هیچ جمهوری خواهی نمی تواند از ادعاهای آقای ترامپ دفاع کند.»
سنتروم که بعد از خروج از سنا به عنوان کارشناس جمهوری خواه و به عنوان مدافع ترامپ در شبکه سیانان حضور می یابد گفت: «آقای ترامپ می گوید آرا در آریزونا که او در حال کسب رای بیشتر است باید ادامه یاید اما در پنسیلوانیا که او در حال از دست دادن رای است متوقف شود... آن هم بدون گواهی... این اشتباه است».
دونالد ترامپ در یک سخنرانی در کاخ سفید ادعاهای انتخاباتی اش را مطرح کرد:
جو بایدن برای رسیدن به کاخ سفید تنها به ۶ رأی الکترال دارد نیاز دارد و ترامپ برای پیروزی باید ایالتهای جورجیا، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا را ببرد.
آخرین وضعیت شمارش آرا در این ایالتها به شرح زیر است:
دونالد ترامپ جونیور پسر رئیس جمهور آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: بهترین گزینه برای آینده آمریکا این است که دونالد ترامپ وارد جنگ تمام عیاری با این انتخابات سراسر تقلب، دغل کاری، دارای رای دهندگان مرده و خارج از ایالت، که بیش از حد هم طولانی شده، بشود. زمان آن رسیده که این گند کاری را درست کنیم و شبیه جمهوری موز [کنایه از کشور ضعیف و فاسد] نباشیم.
نامزد حزب دموکرات در نشست خبری:
شمارش آرای ایالت مهم پنسیلوانیا به حساسترین مرحله خود رسیده و فاصله ترامپ و بایدن در این ایالت به حدود صد هزار رای رسیده است. ترامپ همچنان با کسب 50.2 درصد آرا در مقابل بایدن با 48.6 درصد آرا جلو است. اما با شیبی که افزایش آرای بایدن دارد، شانس برد او بسیار زیاد است. پنسیلوانیا 20 رای الکترال دارد.
نامزد دموکرات ها در پیامی در توئیتر نوشت: «صبور باشید. رأی ها در حال شمارش هستند و ما از جایگاهی که قرار داریم احساس خوبی داریم.» در همین رابطه رییس ستاد انتخابایت بایدن تاکید کرده که پیروزی نزدیک است.
شمارش آرا در شهر فیلادلفیا، بزرگترین شهر ایالت سرنوشتساز پنسیلوانیا، از سر گرفته شد. وقفه کوتاه در شماری آرای این شهر پس از آن متوقف شد که اعضای ستاد ترامپ با حکم دادگاه به ساختمان محل شمارش آرا رفتند تا مطابق حکم دادگاه در شش قدمی شمارندگان آرا آنها را نظارت کنند.
رقابت انتخاباتی پنسیلوانیا، که بیست رای الکترال دارد، اگر به نفع جو بایدن تمام شود عملا به معنی پیروزی او در کل انتخابات است. اگر هم دونالد ترامپ پیروز این ایالت شود شانسش برای پیروزی تقویت میشود. بیش از صد هزار رای در فیلادلفیا هنوز شمرده نشده است.
دونالد ترامپ مدام در توئیتر نسبت به روند شمارش ارا اعتراض می کند او دریکی از توئیت هایش خواستار توقف "تقلب" شده است.
در همین حال ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در بیانیهای به نقل از شخص وی اعلام کرد: اگر آرای قانونی را شمارش کنید، من به راحتی برنده انتخابات خواهم شد! اگر آرای غیرقانونی و دیرهنگام را شمارش کنید، آنها میتوانند انتخابات را از ما بدزدند.
لس آنجلس تایمز خبر داده که "احتمال بازشماری آراء انتخابات در ایالت جورجیا وجود دارد."
به نوشته این رسانه آمریکایی"هم اکنون فاصله جو بایدن با دونالد ترامپ در ایالت جورجیا به ۲ دهم درصد رسیده است. براساس قانون ایالت جورجیا در صورتی که اختلاف آراء دو نامزد به کمتر از ۵ دهم درصد برسد، امکان مطرح کردن درخواست بازشماری آراء فراهم است."
ترامپ در توییت دیگری نوشت: تمام ایالتهایی که ادعا شده بایدن در آنها به پیروزی رسیده توسط ما بخاطر تقلب مورد چالش حقوقی قرار خواهند گرفت. دلایل زیادی داریم، فقط رسانهها را چک کنید. ما میبریم. اول آمریکا.
دونالد ترامپ در توییتی مدعی شد که «پیروزی قانونی بزرگی را در ایالت پنسیلوانیا» کسب کرده است.
شمارش آرای پنسیلوانیا هنوز ادامه دارد و تاکنون با شمارش ۸۷ درصد آرا، ترامپ ۵۰.۵ درصد آرای این ایالت را از آن خود کرده است و سهم جو بایدن ۴۸.۴ درصد آرا است.
در همین حال جاش شاپیرو، دادستان پنسیلوانیا در گفتوگو با یکی از شبکههای تلویزیونی آمریکا گفت: «من اجازه نمیدهم کسی روند شمارش آرا را متوقف کند. این آرا قانونی است و شمارش میشوند.»
وی افزود: «لفاظیها باید از بین بروند. این کارزار تمام شده است.»
رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر خواستار توقف شمارش آرا شد.
دقایقی پس از توئیت ترامپ درباره توقف شمارش آرا، «کاملا هریس» معاون بایدن در پیامی در توئیتر تاکید کرد که تک تک آرا باید شمرده شوند.
ترامپ در پیامی دیگری توئیتر نوشت که هر رایی پس از روز انتخابات آمده باشد مورد شمارش قرار نمیگیرد!
توییتر بلافاصله این توییت را از دید مخفی کرد و به آن برچسب گمراه کننده زد. این پنجمین توییت ترامپ است که توییتر در چند روز گذشته آن را مخفی کرده است.
جو بایدن هم اکنون با کسب ۵۸۸ هزار و ۲۵۲ رای در ایالت نوادا از دونالد ترامپ پیش افتاده است. نامزد جمهوریخواهان تاکنون ۵۸۰ هزار و ۶۰۵ رای در این ایالت به دست آورده است. به این ترتیب فاصله آرای دو نامزد به ۷ هزار و ۶۴۷ رای کاهش یافته است. این در حالی است که تاکنون ۸۶ درصد کل آرای نوادا شمارش شده است. به نظر میرسد که با شمارش ۱۴ درصد باقیمانده هر دو نامزد امکان پیروزی در نوادا را دارند. تعداد آرای الکترال جو بایدن در صورت پیروزی در نوادا به ۲۷۰ خواهد رسید و به این ترتیب او رئیسجمهوری آینده خواهد بود.
در حالیکه رسانه های آمریکایی پیشتر اعلام کرده بودند که بایدن در ایالت آریزونا پیروز شده حالا براساس اعلام نتایج جدید فاصله ترامپ و بایدن به سود ترامپ کاهش یافته است. درحال حاضر بایدن با فاصله 69 هزار رای جلوتر است اما گمانه زنی ها از این حکایت می کند اگر رشد آرای ترامپ به همین نسبت ادامه داشته باشد ممکن است در این ایالت پیروز شود.
ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، در چندین ایالت با ادعای "بینظمی و تخلف" در رای گیری و بدون ارائه مدارکی دعاوی حقوقی را آغاز کرده است.
این ستاد همچنین شمارش آرا را در ایالتهای مهم ویسکانسین، جورجیا، پنسیلوانیا و میشیگان به چالش کشیده است.
همزمان در چندین شهر آمریکا اعتراضاتی اکثرا مسالمتآمیز برپا شده، اما در شماری از شهرها از جمله در نیویورک، پورتلند و دنور این اعتراضات به درگیریهایی با پلیس منجر شده و دهها نفر هم بازداشت شدهاند.
حامیان ترامپ در پنسیلوانیا از ایالتهای کلیدی که در حال حاضر با پیشتازی او همراه است با فریادهایی خواستار متوقف شدن شمارش آرا شدهاند.
تام وولف، فرماندار پنسیلوانیا به رغم درخواست ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ برای توقف شمارش آرای صندوقها، گفته که شمارش آرا در این ایالت "ادامه" خواهد یافت.این ستاد ادعای "سرقت" انتخابات پنسیلوانیا از سوی دموکراتها را مطرح کرده. این ادعاها در حالی مطرح می شود که هیچ گزارشی از تقلب یا بینظمی گزارش نشده است.
در ایالت آریزونا که جو بایدن پیشتاز است، حامیان ترامپ خواستار ادامه شمارش آرا شده اند. ناظران بینالمللی گفتهاند که شواهدی از وقوع تقلب در انتخابات وجود ندارد.
در همین حال بلندپایه ترین مقام امنیت سایبری در سازمان امنیت ملی آمریکا گفته دولت شواهدی از مداخله خارجی در شمارش آرای انتخابات در دست ندارد.
کریستوفر کربز در بیانیهای گفت که "شواهدی وجود ندارد که یک کشور متخاصم امکان جلوگیری از رای دادن یا تغییر شمارش آرا را پیدا کرده باشد."
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نتیجه گیری کردند که در سال ۲۰۱۶ روسیه در پشت تلاشها برای کمک انتخاباتی به دونالد ترامپ و شکست هیلاری کلینتون قرار داشت. روسیه این اتهام را رد کرد.
آمار غیررسمی نشان میدهد که با شمارش ۹۸ درصد آراء مأخوذه در ایالت جورجیا، فاصله بایدن و ترامپ به حدود ۲۳ هزار رأی یعنی ۰.۴ درصد کاهش یافته است.در این ایالت فعلا دونالد ترامپ پیش است. جورجیا 16 رای الکترال دارد و اگر بایدن در این ایالت پیروز شود، انتخابات را برده است.
در حالیکه بیش از ۹۰ هزار رأی در ایالت «جورجیا» هنوز شمارش نشده است، ستاد انتخاباتی ترامپ خواستار توقف شمارش آرا در ایالت جورجیا شد.۹۹ درصد آراء در ایالت جورجیا با ۱۶ رأی الکترال شمارش شده است و «دونالد ترامپ» توانسته ۴۹.۶ درصد آراء را به خود اختصاص دهد و «جو بایدن» نامزد دموکرات ۴۹.۱ درصد آراء را به دست آورده است.
سخنگوی کرملین درباره تحولات انتخابات امریکا گفت: جمعبندی نتایج انتخابات و اوضاع کنونی به شیوهای است که نمیتوان اظهارنظری در این خصوص کرد. در این شرایط، قطعاً ترجیح میدهیم صبر کنیم و منتظر بمانیم تا اوضاع تاحدودی مشخص شود و شفافیتهای بیشتری صورت بگیرد.
روسیه همیشه از حامیان دونالد ترامپ بوده است.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران در واکنش به تحولات انتخابات آمریکا گفت: "نتیجه انتخابات امشب و یا تا فردا مشخص میشود برای ما مهم نیست که چه فردی رییس جمهوری آمریکا میشود، اما بیتردید دولت بعدی این کشور در برابر ملت ایران تسلیم می شود. آمریکاییها راهی ندارند جز اینکه در برابر قانون، مقررات و فشار افکار عمومی و صبر و مقاومت این ملت بزرگ تسلیم شوند"
کمپین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا میگوید برای متوقف کردن شمارش آرا در پنسیلوانیا شکایتی را طرح کرده است چون "دمکرات ها برای سلب رای و تضعیف آرای جمهوری خواهان درحال دسیسه هستند."
این کمپین همچنین از وزیر امور ایالتی پنسیلوانیا که مسئول برگزاری انتخابات است انتقاد کرد که پیشتر گفته بود رای گیری در این ایالت روان و راحت انجام شده است.
کارزار ترامپ در بیانیهای گفت که مقامهای دمکرات این ایالت ناظران انتخابات را واداشتهاند ۸ متر از محل شمارش آرا فاصله بگیرند که به گفته این کمپین "فضایی برای ناظران باقی نمیگذارد تا به وظایف خود عمل کنند."
متیو ویل، مدیر "مرکز تحقیقات فراجناحی پروژه انتخابات" به بی بی سی گفت که او نگران مناقشه در پنسیلوانیاست چون اعضای دیوان عالی پیشتر در مورد شکایتی که حزب جمهوری خواه پنسیلوانیا درباره ضرب الاجل شمردن آرای پستی مطرح کرده بود، به بن بست خوردند.
این پیش از پیوستن قاضی محافظه کار ایمی کنی برت به دیوان عالی بود. ترامپ او را برای پر کردن یک کرسی خالی دیوان بعد از مرگ قاضی لیبرال، روت بیدر گینزبرگ، نامزد کرده بود.
ویل گفت: "فکر میکنم این خطر وجود دارد که برخی از این برگههای (پستی) رای که روز انتخابات پست شده و تا جمعه نخواهد رسید، کنار گذاشته شود."
کمپین ترامپ همچنین در پنسیلوانیا اعلام پیروزی کرد در حالی که شمارش آرا در این ایالت هنوز کامل نشده و پیروزی هیچ یک از دو نامزد در آن پیش بینی نشده است.
با پیروزی سوزان کالینز سناتور جمهوری خواه در ایالت مین، امید دموکرات ها به پس گرفتن کنترل مجلس سنای کنگره کمرنگتر شده است.
سوزان کالینز موفق شد در یک رقابت فشرده سارا گیدیون از حزب دموکرات را شکست دهد و کرسی خود را در سنا حفظ کند.
دموکرات ها خیلی امیدوار بودند که با گرفتن چهار کرسی از جمهوری خواهان کنترل این مجلس را به دست گیرند.
پس از نزدیک شدن جو بایدن به پیروزی طرفداران ترامپ برای توقف شمارش آرای پُستی، در برابر مرکز شمارش آراء در آریزونا و میشیگان تجمع کردند و طبق برخی گزارشها، تلاش کردند به زور وارد این مراکز شوند اما پلیس مانع آنها شد.
اداره انتخابات آریزونا اما اعلام کرد کار نیروهای این اداره برای شمارش آراء همچنان ادامه دارد و آنها تا زمان پایان شمارش به کارشان ادامه خواهند داد.
از سوی دیگر درخواست ترامپ برای توقف شمارش آرا و ادعای تقلب از طرف او شماری از مردم آمریکا چهارشنبه شب (بامداد پنجشنبه به وقت تهران) در شهرهای پورتلند، فیلادلفیا، شیکاگو و نیویورک به خیابانها آمدند. معترضان خواستار شمارش تمام آراء انتخابات شدند و علیه نژادپرستی در آمریکا شعار دادند.
در انتخابات مجلس سنای آمریکا تا این لحظه ۴۸ دموکرات و ۴۸ جمهوریخواه به این نهاد راه پیدا کردهاند.
در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا اما دموکراتها با ۲۰۴ نماینده در مقایسه با ۱۹۰ نماینده جمهوریخواه، پیشتاز هستند.
شمارش آراء انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ آمریکا (۱۳ آبان ماه) نشان میدهد که «جو بایدن» تا این لحظه ۷۲ میلیون و ۴۹ هزار و ۳۴۱ رأی مردمی به دست آورده که معادل ۵۰.۴ درصد آراء است و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نیز تاکنون ۶۸ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۵۰ رأی مردمی به دست آورده است که معادل ۴۸ درصد آراء میباشد.
رودی جولیانی از وقوع تقلب گسترده در شمارش آرای پستی خبر داد و خطاب به بایدن گفت: شما فکر می کنید ما احمقیم؟ شما فکر می کنید ما کودنیم؟ در آرای پستی تقلب شده است. در نوادا، ویسکانسین و میشیگان تخلفاتی در رای گیری و شمارش آرا رخ داده است. فیلادلفیا قبلا هم سابقه تقلب انتخاباتی داشته است. در واقع فیلادلفیا به تقلبهای انتخاباتی مشهور است
او فقط با پیروزی در ایالت نوادا پیروز انتخابات خواهد بود
این ایالت، ۱۶ رأی الکترال دارد.
جو بایدن، نامزد دموکراتها میگوید بنا ندارد ادعای پیروزی کند و منتظر شمارش آرا خواهد ماند، اما آنچه از نتایج شمارش آرا بر میآید او پیروز خواهد شد.
"ما باور داریم که وقتی شمارش آرا تمام شود، پیروز خواهیم بود. "
بایدن میگوید اگر چه با افتخار به عنوان یک دموکرات در انتخابات شرکت کرده، اما در صورت پیروزی به دنبال خدمت به کسانی هم خواهد بود که به او رای ندادند:
"وقتی ما پیروز شویم دیگر ایالت آبی و قرمز وجود نخواهد داشت. فقط ایالات متحده آمریکا خواهد بود. "
بایدن که به طور زنده از مرکز انتخاباتی خود در ایالت دلاوار سخن میگوید گفت که او و کاملا هریس موفق شده اند که بیشترین میزان مشارکت جذب آرا در تاریخ مدرن آمریکا را کسب کنند.
او تاکنون توانسته بیش از ۷۰ میلیون رای را به خود اختصاص دهد هر چند جمع آرای کسب شده تضمینی برای پیروزی در انتخابات آمریکا نیست.
او مدعی شد که در ایالت آریزونا پیروز خواهد شد. این در حالی است که به رغم پیشتازی او در آریزونا هنوز نتایج نهایی این ایالت اعلام نشده است.
رودی جولیانی وکیل ترامپ در توییتی نوشت: با یک تیم حقوقی در راه فیلادلفیا هستم. تقلبی بزرگ.
بایدن ۲۴۸ رأی الکترال
ترامپ ۲۱۴ رأی الکترال
در حالی که همچنان در انتظار نتایج نهایی در ایالتهای کلیدی هستیم، جمع آرای عمومی جو بایدن همچنان رو به افزایش است.
دموکراتها در سطح ملی با بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار رای از دونالد ترامپ جلو هستند. بایدن تاکنون کمی بیش از ۵۰ درصد کل آرا را کسب کرده و دونالد ترامپ حدود ۴۸ درصد را به خود اختصاص داده است.
البته این دو و نیم میلیون رای بیشتر به معنای پیروزی جو بایدن در انتخابات نیست؛ چنانچه در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون حدود ۳ میلیون بیشتر از آقای ترامپ رای جمع کرد اما رقابت در سیستم الکترال را به اختلاف فاحش به آقای ترامپ واگذار کرد.
ایالت بزرگ پنسیلوانیا که اتفاقا زادگاه جو بایدن هم هست، یکی از حساسترین ایالتهایی است که نتیجه آن ممکن است تا روز جمعه معلوم نشود.
از نخستین ساعات آغاز اعلام نتایج در این ایالت دونالد ترامپ با اختلافی قابل توجه از جو بایدن پیش بوده است. این اختلاف در ساعات پایانی روز سه شنبه، سوم نوامبر، به حدود ۹۰۰ هزار رای رسیده بود و همین به هواداران آقای ترامپ و ستاد انتخاباتی او نوید پیروزی در این ایالت را میداد.
اما از صبح چهارشنبه که شمارش آرا در مناطق شهری و حومه فیلادلفیا آغاز شده و حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار رای پستی هم برای شمارش روی میز قرار داده شده، این جو بایدن بوده که آرای بیشتری را به حساب خود واریز کرده است. به طوری که اکنون اختلاف میان دو نامزد به رقمی حدود ۴۶۰ هزار رسیده و هنوز حدود یک میلیون رای پستی شمارش نشده است.
پنسیلوانیا همچنین آرای پستی را که تاریخ ارسال آنها تا سوم نوامبر (دیروز) بوده باشد، تا روز جمعه (۶ نوامبر) محاسبه خواهد کرد.
رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ خواستار بازشماری آرا در ایالت ویسکانسین شده است.
تام وولف، فرماندار دموکرات ایالت پنسیلوانیا گفته که نتایج این ایالت احتمالا امروز مشخص نمیشود. او در کنفرانسی خبری گفت: "ممکن است که امروز نتایج را ندانیم. اما نکته بسیار مهم این است که نتایج دقیقی خواهیم داشت، حتی اگر شمارش آرا کمی طولانی تر از معمول باشد."
وولف افزود: "دموکراسی ما در این انتخابات در حال آزمایش است. این آزمونی مهم از آرمانهایی است که این کشور بر پایه آن بنیاد نهاده شده و قانون بنیادین هر نفر، یک رای، هنوز ادامه دارد و باید در این جا هم ادامه داشته باشد."
به گفته فرماندار پنسیلوانیا، این ایالت، انتخاباتی عادلانه خواهد داشت و این انتخابات عاری از هر گونه نفوذ خارجی خواهد بود.
رییس جمهور آمریکا در توئیتی نوشت: آنها همه جا در پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان آراء بایدن را پیدا می کنند. این برای کشورمان خیلی بد است.
او در توییت دیگری نوشت: «سخت تلاش میکنند تا ۵۰۰ هزار رای پیشتازی او را در پنسیلوانیا از بین ببرند- به زودی. به همین ترتیب در میشیگان و جاهای دیگر.»
رئیس کمیسیون انتخاباتی ویسکانسین در مصاحبه با شبکه خبری انبیسی گفت همه آرا در این ایالت شمارش شدهاند و جو بایدن با اختلاف ۲۰۶۹۷ رأی پیروز شده است. این ایالت 10 رای الکترال دارد.
نامزد دموکراتها در ایالت میشیگان هم از ترامپ پیشی گرفته است. به این ترتیب با این تحولات ماراتن انتخابات آمریکا پیچیدهتر هم شده است.
واکنش توئیتری ترامپ به برگشتن ورق انتخابات: دیشب در ایالتهای زیر کنترل دموکراتها پیش افتاده بودم و حالا به طرز معجزهآسایی تک تک آنها ناپدید شدند.توییتر، این توییت ترامپ را به دلیل «انتشار اطلاعات غیردقیق» علامتگذاری کرد
تا این لحظه نامزد دموکرات ها در ایالت کلیدی میشیگان با کسب 49.74درصد آرا در مقابل 48.97درصد آرای ترامپ با فاصله بسیار کمی پیش افتاده است. ترامپ از صبح امروز در میشیگان دست بالا را داشت. حالا امید به کمپین دموکراتها برگشته است. در ویسکانسین هم بایدن همچنان با فاصله اندکی وضعیت بهتری دارد.
مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید: اظهارات رئیسجمهور که گفت پیروز انتخابات است و چگونه قرار است آن را از وی بدزدند، یکی از غیرمسئولانهترین حرفهایی بود که یک رئیسجمهور گفته است.ما نمیدانیم نتیجه (انتخابات) چه خواهد بود.کاملاً محتمل است ترامپ بتواند پیروز شود اما او صحت تمام روند انتخابات را بهخاطر منافع شخصی خود، زیر سوال برد. این فضاحت است.
با شمارش ۹۹ درصد آرادر ایالت ویسکانسین، جو بایدن اندکی (حدود ۲۰ هزار رای) از دونالد ترامپ، جلوتر است. ترامپ در سال ۲۰۱۶ با کمتر از ۳۰ هزار رای هیلاری کلینتون، رقیبش از حزب دموکرات را در ویسکانسین شکست داد.
در ایالت میشیگان نیز با 49.28 درصد آرا در مقابل 49.15درصد آرای بایدن پیش است. نتیجه این دو ایالت میتواند بسیار تعیین کننده باشد. میشیگان 16رای و ویسکانسین 10 رای الکترال دارد.
دیویدآندال، نامزد جمهوریخواهان، پیروز مجلس نمایندگان از داکوتای شمالی اعلام شد. اما از بخت بد، آقای آندال، چند روز پیش از انتخابات سوم نوامبر در گذشته بود. وی در آخرین هفته ماه اکتبر جانش را بدلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از دست داده بود.
با شمارش ۸۷ درصد از آرای ایالت کلیدی میشیگان، ترامپ ۴۹.۹ و بایدن ۴۸.۵ درصد آراء را به خود اختصاص دادهاند. پیشتر و با شمارش ۸۰ درصد آراء، اختلاف ترامپ و بایدن ۵ درصد بود.
«یانز یانشا»، نخستوزیر اسلوونی (کشور همسر رئیسجمهور آمریکا)، ترامپ را به عنوان برنده انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به رسمیت شناخت و به او تبریک گفت!
او در توئیتی نوشت: این کاملا واضح است که آمریکایی ها دونالد ترامپ را انتخاب کردهاند. این اظهارات در حالی مطرح شد که شمارش انتخابات آمریکا هنوز پایان نیافته است.
براساس آخرین گزارش ها تاکنون جو بایدن 238 و ترامپ 213 رای الکترال را کسب کردهاند. در ایالت ویسکانسین بایدن بتا فاصله بسیار کمی پیش افتاده است. که خبری خوب برای کمپین او ارزیابی می شود.
به دنبال اظهارات ترامپ در خصوص تقلب در انتخابات و احتمال ارجاع پرونده انتخابات به دیوان عالی، «آنهگرت کرامپ-کارنباوئر» وزیر دفاع آلمان گفت: اوضاع در ایالات متحده در حالت انفجاری است و ممکن است این اوضاع به بحران قانون اساسی منتهی شود.
ستاد انتخاباتی «جو بایدن» نیز به اظهارات رئیسجمهور آمریکا واکنش نشان داد و ترامپ را به تلاش برای سلب حق رأی آزاد آمریکاییهای متهم کرد.
ستاد انتخاباتی بایدن در این خصوص گفت: «ترامپ سعی دارد حق مردم آمریکا برای رأی آزاد را سلب کند. ترامپ نتیجه انتخابات را تعیین نمیکند و روند دموکراتیک همچنان ادامه دارد».
ستاد انتخاباتی بایدن با ابراز اطمینان درباره پیروزی نامزد حزب دموکرات در انتخابات تصریح کرد: «اطمینان داریم که پس از اتمام روند شمارش آراء، بایدن رئیسجمهور میشود».
مدیر ستاد انتخاباتی بایدن، اظهارات ترامپ را «شنیع، بیسابقه و نادرست» خواند و گفت اگر ترامپ به تهدید خود برای بردن پرونده به دیوان عالی و جلوگیری از طیکردن روند طبیعی شمارش آرا عمل کند، تیمهای حقوقی دموکراتها با این اقدام مقابله خواهند کرد».
براساس آخرین شمارش آرا جو بایدن با فاصله اندک در ایالت مهم ویسکانسین جلو افتاده است. یسکانسین با شمارش ۹۵ درصد آراء-ترامپ: ۴۹.۱ / بایدن:۴۹:۴ این ایالت ده رای الکترال دارد.
ادعای دونالد ترامپ درباره پیروزی او در انتخابات واکنش شدید سیاستمداران حزب دموکرات را به دنبال داشت. الکساندریا اوکازیو کورتز، عضو مجلس نمایندگان -که برآورد شده در نیویورک دوباره انتخاب میشود- این اظهارات ترامپ را "نامشروع، خطرناک و مستبدانه" خوانده و محکوم کرده است. او توییت کرد: "آرا را بشمارید. به نتایج احترام بگذارید".
در همین حال شماری از جمهوریخواهان و تحلیلگران محافظه کار از این ادعای بی اساس ترامپ ابراز نگرانی کرده اند.
کریس کریستی، مشاور سابق ترامپ و فرماندار سابق نیوجرسی، اقدام رئیسجمهوری آمریکا را هم از لحاظ استراتژیکی و هم از نظر این که او رئیس جمهور آمریکا است، اشتباه خواند.
ریک سنتوروم، سناتور سابق حزب جمهوریخواه از پنسیلوانیا گفت از این اقدام ترامپ "بسیار پریشان شده است."
در حالی که میلیونها رأی قانونی هنوز شمارش نشده، دونالد ترامپ شخصا اعلام پیروزی کرده. او ادعا کرد: "صادقانه بگویم که ما در این انتخابات پیروز شدیم. "
ترامپ بدون ارائه مدرک گفت در انتخابات "تقلب" شده است. او با بیان اینکه قصد دارد برای مبارزه با نتایج انتخابات به دیوان عالی مراجعه کند، گفت: "این برای کشور ما خجالت آور است. "
میلیونها رای انتخابات سال هنوز شمرده نشده و آقای ترامپ هیچ صلاحیتی برای ادعای پیروزی ندارد.
ترامپ در کاخ سفید گفت: «ممنونم از حمایت میلیونی مردم. یک عده خوشحال نیستند از این رایها؛ ما مقابلشان میایستیم. ما داشتیم آماده یک جشن بزرگ میشدیم که متوقفمان کردند.»
دونالد ترامپ میگوید، ما داشتیم آماده میشدیم که انتخابات را ببریم، ولی ناگهان گفتند باید به دادگاه برویم.
ما هم ماجرا را به دیوان عالی آمریکا میبریم، ولی تا جایی که به من مربوط میشود، ما انتخابات را بردیم.» ترامپ اعلام کرد در همه ایالتهای مهمی که پیش افتاده، در واقع برنده شده است.
برآورد میشود بیشتر آرا کالج الکتورال این ایالت در اختیار ترامپ قرار گیرد. از پنج رای، ۴ رای به ترامپ و یک رای به بایدن تعلق میگیرد. در انتخابات پیش همه ۵ رای به ترامپ رسید.
پیش بینی میشود آرای مینه سوتا در این انتخابات نصیب جو بایدن شود.
این ایالت به طور سنتی به رنگ آبی - دموکراتها - تمایل دارد. این ایالت در ۶۰ سال گذشته به جز ۱۹۷۲ که ریچارد نیکسون در آن برنده شد به دموکراتها رای داده است.
برآورد شده چهار رای کالج الکتورال رود آیلند به جو بایدن تعلق بگیرد. کوچک ترین ایالت آمریکا از سال ۱۹۸۸ به این سو به دموکرات ها رای داده است
برآورد شده ۳۸ رای کالج انتخاباتی تگزاس در اختیار ترامپ قرار گیرد. در ده انتخابات گذشته جمهوریخواهان در این ایالت به پیروزی رسیده اند و در دور پیش ترامپ خیلی راحت این ایالت را برد. تگزاس بعد از کالیفرنیا - ۵۵ رای - بیشترین امتیاز در سیستم کالج انتخاباتی را دارد.
برآورد شده سه رای کالج انتخاباتی مونتانا به ترامپ تعلق گیرد.
این ایالت از ۱۹۶۸ به جمهوریخواهان رای داده و تنها یکبار در سال ۱۹۹۲ به بیل کلینتون دموکرات رای داد.
ترامپ گفته است: ما جلو هستیم اما آنها (بایدن) تلاش میکنند انتخابات را سرقت کنند. ما هرگز این اجازه را نخواهیم داد.
هواداران بایدن مقابل کاخ سفید
ترامپ با پیروزی در آیووا، تگزاس، اوهایو، فلوریدا، آیداهو، یوتا، کارولینای جنوبی، کانزاس، نبراسکا، ویومینگ، داکوتای جنوبی و شمالی، لوییزیانا، آرکانزاس، ایندیانا، تنسی، اوکلاهما، میسیسیپی، میزوری، آلاباما، ویرجینیای غربی و کنتاکی، ۲۱۲ رای الکترال دارد.
بایدن با پیروزی در ورمونت، ویرجینیا، کنتیکت، دیلاور، منطقه کلمبیا، ایلینوی، مریلند، ماساچوست، نیوجرسی، رودآیلند، کلرادو، نیویورک، کالیفرنیا،اورگن، آریزونا، واشنگتن، هاوایی، نیومکزیکو، نیوهمپشایر، مینهسوتا، ۲۳۷رای الکترال بهدست آورده.
برآورد میشود ۶ رای کالج انتخاباتی آیووا به ترامپ تعلق بگیرد. این ایالت مهم از ۱۹۸۸ به دموکراتها رای داده اما ۴ سال پیش ترامپ رای آن را از آن خود کرد.
شبکه خبری فاکس میگوید برآوردش این است که آرا کالج انتخاباتی آریزونا به جو بایدن تعلق میگیرد اما فرماندار جمهوریخواه این ایالت میگوید هنوز شمارش آرا تمام نشده و نباید چنین چیزی اعلام میشد.
ایالت بزرگ و چرخشی فلوریدا با ۲۹ رای در کاج انتخاباتی به دونالد ترامپ رای داده است.
این ایالت در انتخابات های قبلی هم سرنوشت ساز بوده است. آقای ترامپ با اختلاف بیش از سه درصد در آنجا برنده شده است.
برآورد شده آرای کالج الکتورال اوهایو و آیداهو به ترامپ تعلق بگیرد.
اوهایو با ۱۸ رای کالج الکتورال یکی از مهمترین و حساس ترین ایالت ها در این انتخابات بوده و و در دویست سال گذشته همواره به کاندیدای پیروز رای داده است.
آیداهو چهار رای کالج الکتورال دارد.این نتیجه غیرمنتظره نیست. این ایالت در ۱۳ انتخابات اخیر به جمهوری خواهان رای داده است.
پیش بینی می شود ۱۳ رای کالج انتخاباتی ویرجینیا به جو بایدن برسد. این ایالت قبلاً در انتخابات ریاست جمهوری به جمهوری خواهان رأی می داد، اما رأی دهندگان در طی سه انتخابات گذشته به دموکرات ها رای دادهاند.
درحالی که رای گیری در بخش اعظم آمریکا به سر آمده دو نامزد هرکدام بیش از ۱۰۰ امتیاز در سیستم کالج الکتورال یا انتخاباتی جمع کرده اند. جو بایدن ۱۹۲ و دونالد ترامپ ۱۱۴. عدد طلایی ۲۷۰ است.
نتیجه در بسیاری از ایالتهای حساس درست روی لبه تیغ است و نزدیکتر از آن است که قابل پیش بینی باشد.
اکنون توجه به ایالتهای غرب میانه معطوف شده است. وضعیت نامزدها تا اینجا: پیش بینی میشود جو بایدن در ۱۴ ایالت به علاوه واشنگتن دی سی برنده شود. اینها ورمانت، دلوور، مریلند، ماساچوست، نیوجرسی، نیویورک، کانتیکات، کلورادو، نیومکزیکو، نیوهمپشر، ایلینوی، کالیفرنیا، اورگان، ایالت واشنگتن، و واشنگتن دی سی (پایتخت) هستند.
در مقابل انتظار میرود دونالد ترامپ در ۱۷ ایالت به پیروزی برسد. اینها ایندیانا، کنتاکی، اکلاهما، تنسی، ویرجینیای غربی، آرکانزاس، داکوتای جنوبی، داکوتای شمالی، آلاباما، کارولینای جنوبی، لوئیزیانا، نبراسکا و ناحیه سوم نبراسکا، یوتا، میزوری، کانزاس، وایومینگ و میسیسیپی هستند.
ترامپ در توییت خود مدعی شده آنها میخواهند انتخابات را به سرقت ببرند و ما به آنها اجازه نخواهیم داد. او نوشته است "پس از بسته شدن رای گیری نمیتوان رأی داد"
جو بایدن در یک سخنرانی کوتاه در شهر دلاور در میان طرفدارانش گفت که "صبوری شما قابل تحسین است. ممکن است تا فردا و پس فردا شمارش آرا طول بکشد".
آقای بایدن گفت که "من معتقدم که در راه پیروزی در انتخابات هستم".
"ما میدونیم بخاطر آرا پستی بی سابقه شمارش آرا طول خواهد کشید و تا تمام آرا شمارش نشود این داستان تمام نخواهد شد".
به گفته وی "اما حس ما حس خوبی است و ما مطمئن هستیم که آریزونا را بردیم و از مینوسوتا هم تماس خوبی داشتیم و مطمئن هستم که جورجیا را هم خواهیم بود".
وی در پایان از فرماندار دلاور و همه طرفدارانش تشکر کرد و گفت که "ما برنده خواهیم شد".
امسال سر و صدای زیادی در باره آرا پستی شد.
ارسال برگه رای با پست چیز جدیدی در انتخابات آمریکا نیست. در سال ۲۰۱۶ تقریباً یک چهارم کل آرا با پست ارسال شد، اما امسال مقدار آن بسیار بیشتر بود.
برخی ایالات با رسیدن این آرا شروع به شمردن آن کردند و برخی برای شمارش آن مهلت تعیین کردند.
در پنسیلوانیا و ویسکانسین، دو ایالت مهم در روز انتخابات شمارش این آرا شروع شده است. مقامهای میشیگان گفته اند شمارش این آرا ممکن است تا روز جمعه طول بکشد.
یک مقام بلندپایه کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ به شبکه سیبیاس آمریکا گفته که آقای ترامپ قصد دارد امشب از خود اقتدار نشان دهد و روایت انتخابات را رقم بزند.
این مقام گفت: "بله، رییس جمهور امشب سخنرانی خواهد کرد. حتی اگر نطق پیروزی نباشد، روایت انتخابات را رقم خواهد زد. ’’
او افزود که ترامپ از اتاق شرق در کاخ سفید سخنرانی خواهد کرد.
بعضی از مشاوران ارشد میگویند که روایت و تفسیر دموکراتها از شمارش آرا و اشاره آنها به ‘’سراب سرخ’’ باعث خشم جمهوری خواهان شده است.
منظور دموکراتها از ‘’سراب سرخ’’ این است که پیشبینیهای اولیهای که حاکی از پیروزی دونالد ترامپ در بعضی ایالتهاست، گمراه کننده است، چرا که شامل رایهای پستی نیست.
تصور میشود که تعداد دموکراتهایی که از طریق پست رای دادهاند، از جمهوری خواهان بیشتر باشد.
مقام کارزار انتخاباتی ترامپ تاکید کرد که حس میشود رییس جمهور نباید اجازه دهد روایت انتخابات را دیگران بیان کنند.
همان طور که پیش بینی میشد با پایان رسیدن زمان رای گیری در کالیفرنیا، واشنگتن و اورگن، آرای این ایالتها به جو بایدن تعلق گرفته است.
حالا جو بایدن با ۱۹۲ رای الکتورال در برابر ۱۱۴ رای دونالد ترامپ ایستاده است.
اما این به هیچ وجه به معنای فاصله گرفتن جو بایدن به سوی پیروزی نیست. چرا که اکنون جو بایدن برای رساندن عدد ۱۹۲ به ۲۷۰، باید چندین ایالت دیگر را به خود اختصاص دهد.
بنابر این این رقابت هنوز با معلوم شدن نتیجه فاصله بسیار دارد.
نتایج آرای مجمع گزینندگان آمریکا تا این لحظه ترامپ ۱۰۸-بایدن ۱۳۱
با نزدیک شدن به پایان زمان رای گیری در ایالتهای غربی امریکا، فاصله میان آرای الکتورال دونالد ترامپ و جو بایدن کمتر شده است.
این نتیجه فعلی پیش بینی شده است؛ جو بایدن ۹۸ و دونالد ترامپ ۸۹ رای الکتورال کسب کرده اند.
فلوریدا، کارولینای شمالی و اوهایو به ترامپ چشمک میزنند و آریزونا بایدن را امیدوار کرده است.
هنوز تا اعلام نتیجه نهایی خیلی مانده، اما آنچه مسلم است آن طور که بعضی از جمهوری خواهان و یا دموکراتها انتظار داشتند، خبری از پیروزی قاطع نیست. دست کم امشب.
بسیاری از آرای پستی که امسال به طرز بی سابقهای افزایش داشته اند هنوز وارد محاسبات نهایی نشده اند.
پیش بینی می شود سه ایالت لوئیزنیانا، نبراسکا و یوتا به دونالد ترامپ رای دهند. پیروزی او در همه این ایالت ها انتظار می رفت، ایالاتی که در سال ۲۰۱۶ هم برده بود.
در مقابل انتظار می رود آرای انتخاباتی نیوهمپشایر به حساب جو بایدن ریخته شود. این ایالت در سال ۲۰۰۰ به جورج بوش پسر رای داد اما از آن زمان به دموکرات ها گرایش یافته است.
باوجود اینکه جو بایدن در حال حاضر بیشترین آرای الکرال را کسب کرده اما اوضاع برایا و بسیار شکننده است چرا که در ایالت های کلیدی دونالد ترامپ وضعیت خوبی دارد. او تقریبا برنده رقابت در ایالت فلوریدا است و فعلا در ایالت های جرجیا، ویسکانسین، اوهایو، پنسیلوانیا و میشیگان هم از بایدن پیش افتاده است.
با شمارش ۲۶ درصد آرا در پنسیلوانیابا ۲۰رای الکترال، ترامپ ۴۹.۲درصد و بایدن با۴۷.۱ درصد کسب کرده اند. در ویسکانسین هم با شمارش ۳۸درصد آرا، ترامپ با ۵۱درصد آرا از بایدن با ۴۷درصد آرا پیش افتاده، در کارولینای شمالی هم ترامپ با شمارش ۹۰درصد آرا با فاصله میلیمتری هفتدهم درصدی پیش افتاده: ۴۹.۷ به ۴۹ درصد.
در این شرایط احتمال پیروزی برای هر دو نامزد پنجاه درصد ارزیابی میشود.
تاکنون برآورد رای الکتورال ۱۷ ایالت مشخص شده و بایدن با کسب ۸۹ رای الکتورال در مقابل ۶۳ رای الکتورال ترامپ جلوتر است.
در ساعت ۲۱:۰۰ به وقت شرق آمریکا (۰۲:۰۰ گرینویچ) رای گیری در آریزونا، کلورادو، کانزاس، لوئیزیانا، میشیگان، نبراسکا، نیومکزیکو، نیویورک، داکوتای شمالی، داکوتای جنوبی، تگزاس، ویسکانسین و وایومینگ به پایان رسید.
نظرسنجی ها حاکیست آریزونا ممکن است نصب بایدن شود. اما دموکرات ها به جایزه بزرگتری چشم دوخته اند. اگر تگزاس با ۳۸ رای در کالج انتخاباتی به بایدن رای دهد، مسیر پیروزی برای ترامپ بسیار سخت خواهد شد.
گزارش های آسوشیتدپرس نشان می دهد که بایدن در ایالت های ماساچوست، مریلند، ایلینوی، دلاور، نیوجرسی و کانکتیکت و رودآیلند به پیروزی رسیده است.
ترامپ هم در ایالت های ویرجینیای غربی، کارولینای جنوبی، کنتاکی، تنسی، آلاباما، میسیسیپی و اوکلاهاما برتری دارد.
۱۶ ایالت دیگر به رای گیری پایان داده اند؛ ایالاتی که مجموع آرای آنها در کالج انتخاباتی به ۲۳۸ می رسد.
ایالات آلاباما، کانتیکات، دلوور، فلوریدا، ایلینوی، مین، مریلند، ماساچوست، میسیسیپی، میزوری، نیو همپشر، نیوجرسی، اکلاهما، پنسیلوانیا، رود آیلند و تنسی از جمله مناطقی هستند که رای گیری در آنها پایان یافته است.
در این میان پنسیلوانیا با ۲۰ رای در کالج الکتورال حساس ترین خواهد بود و در سال ۲۰۱۶ به ترامپ تعلق گرفت.
براساس آخرین شمارش آرا ترامپ توانسته پیروز انتخابات در ایالت ایندیانا شود. ایندیانا ایالت مایک پنس معاون ترامپ است و یازده رای الکترال دارد.
براساس تخمین ها بایدن هم سه رای الکترال ایالت ورمونت را به دست آورده است.
بایدن در فلوریدا پیشتاز شد: در ایالت کلیدی فلوریدا ۵۲ درصد از آرا شمارش شده و جو بایدن با ۵۱.۵ درصد از آرا در برابر ۴۷.۸ درصد از ترامپ پیش افتاده است. اگر ترامپ فلوریدا را ببازد شانس پیروزیاش در انتخابات به شدت کاهش مییابد.
بایدن برنده ایالت ورمونت؛ بر اساس تخمین آسوشیتدپرس بایدن برنده ایالت ورمونت شده است. این ایالت ۳ رأی الکترال دارد.
نتایج اولیه در کنتاکی و ایندیانا؛ بر اساس تخمین آسوشیتدپرس، ترامپ در کنتاکی برنده شده و سیانان نیز تخمین زده که وی در ایندیانا پیروز شده است. هر دو نتیجه از قبل توسط تمامی نظرسنجیها پیشبینی شده بود.
پیشتازی ترامپ در ویرجینیا و فلوریدا؛ با شمارش یک درصد آرا ترامپ در ویرجینیا پیش افتاده است.
اکنان روستای تولاسندراپورام در تامیل نادو در شمال هند صبح سه شنبه در معبدی جمع شدند تا برای موفقیت کامالا هریس نامزد معاونت ریاست جمهوری آمریکا دعا کنند.
اهالی این روستا با پنج هزار نفر جمعیت برای دو ماه تحولات مربوط به انتخابات آمریکا را دنبال کرده است. دلیل آن: نیاکان خانم هریس در این روستا زندگی می کردند و او زمانی که پنج سال داشت با خانواده اش از این معبد بازدید کرد.
در ورودی معبد تابلویی با یک پیام "موفق باشید" نصبت شده است. حدود ۵۰ نفر در مراسم نیایش صبح سه شنبه در معبد دارماساستا شرکت کردند. این معبد محل عبادت اجداد خانم هریس بود.
شبکه خبری فاکسنیوز گزارش داده بعد از شمارش یک درصد آرا در ایالت ایندیانا ترامپ با ۷۳.۴ درصد آرا از بایدن که ۲۵ درصد آرا را کسب کرده جلو افتاده است.
در نیوهمشایر نیز ترامپ با ۶۱.۵ درصد آرا در برابر ۳۸.۵ درصد آرا از بایدن پیش افتاده است.
در ایالت کنتاکی نیز ترامپ با شمارش کمتر از یک درصد آرا با ۸۱.۸ درصد در برابر ۱۷.۴ درصد از بایدن پیش افتاده است.
رای گیری در ایندیانا و کنتاکی به پایان رسید. پس از آن هم باید منتظر پایان رایگیری در جورجیا و کارولینای شمالی بود که این دو در شمارش و اعلام نتایج سریع عمل میکنند.
ترامپ: بروید بیرون و رای بدهید! اقتصاد ما در دولت من با سریعترین سرعت ممکن 33.1 درصد رشد داشت. سال آینده بزرگترین سال اقتصادی در تاریخ آمریکا خواهد بود. مراکز رای گیری را از آدرس زیر پیدا کنید و رای دهید.
جو بایدن نامزد دموکراتها امروز سری به خانه کودکی اش در شهر صنعتی سکرانتون زد تا پیامی روی یکی از دیوارهای خانه بنویسد به این امید که برایش خوش شانسی بیاورد. «از این خانه، به کاخ سفید، به لطف خدا».
او این پیام را با خودکاری مشکی روی دیوار سالن نشیمن خانه شان نوشت و پای آن را با تاریخ روز امضا کرد. پیشتر تصویری از او در حال نوشتن پیامی دیگر روی دیوار اتاق خوابش منتشر شده بود که وعده سازندگی داده بود؛ آن تصویر مربوط به سال ۲۰۰۸ است که برای خودش و حذبش حسابی خوش یمن بود.
در ماههای اخیر چندین چهره سرشناس از جمهوری خواهان نه تنها نسبت به تواناییهای ترامپ برای دور دوم ریاست جمهوری اش تردید نشان داده اند بلکه بعضا با حالت خصمانهای نسبت به آن واکنش نشان داده اند.
اگرچه چهرههای زیادی در بین جمهوری خواهان گفته اند برای بار دوم حاضر نیستند به دونالد ترامپ رای دهند، ولی مشخصا دوچهره از بقیه متمایزتر هستند؛ اولی جرج دبلیو بوش رئیس جمهور سابق امریکا است و دیگری هم سناتور جمهوری خواه، میت رامنی.
این دو گفته اند به ترامپ رای نمیدهند، ولی مشخص نکرده اند در انتخابات قرار است به چه کسی رای دهند.
در کارولینای شمالی که یکی از ایالتهای حساس انتخابات امسال است، قرار شده چهار مرکز رایگیری (به دلیل مشکلات فنی در اوایل امروز) مدت بیشتری باز نگه داشته شوند و به همین علت نتایج انتخابات در این ایالت دستکم با ۴۵ دقیقه تاخیر اعلام خواهد شد.
تمامی این مراکز با مشکل فنی روبرو بودند، اما یکی از آنها برای آغاز به کار به ۴۵ دقیقه زمان اضافی نیاز پیدا کرد. قرار بود نتایج این ایالت ساعت هفت و نیم بعد از ظهر به وقت محلی (دوازده و نیم شب به وقت گرینویچ) اعلام شود، اما حالا قبل از اعلام هر نتیجهای باید منتظر شوند تا تمامی حوزههای رای گیری بسته شوند.
اولین نتایج انتخابات آمریکا چه زمانی اعلام میشود؟
اولین دفاتر رای گیری انتخابات آمریکا که بسته میشود مربوط به ایندیانا و کنتاکی خواهند بود؛ رای گیری در این مناطق حوالی ساعت ۲.۳۰ بامداد به وقت تهران به اتمام میرسد. چهارسال پیش این مناطق نخستین مکانهایی بودند که حوالی ساعت ۳.۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران، اولین نتایج انتخاباتی را اعلام کردند.
دفاتر رای گیری در مناطق شرقی، پیش از ساعت ۷.۳۰ صبح به وقت تهران بسته نخواهند شد.
اف بی آی در حال بررسی تماسهایست که با افراد رای دهنده گرفته شده و از آنها خواسته شده روز انتخابات در خانه بمانند. این موضوعی است که یکی از اعضای امنیت ملی آن را به رویترز گفته است.
واشنگتن پست هم گزارش داده که در هفتههای اخیر ۱۰ میلیون تماس خودکار برقرار شده و از آمریکاییها خواسته شده «با حفظ امنیت، در خانه بمانید». موسسه روبو کیلر، موسسهای که علیه تماسهای خودکار فعالیت میکند به رویترز درباره رد این تماسها گفته که صدای مصنوعی زنی پشت خط به آمریکاییها پیام زیر را انتقال داده است: «سلام. این یک تماس آزمایشی است. وقت آن رسیده که در خانه بمانید. با حفظ امنیت در خانه بمانید».
دونالد ترامپ در مواجه با سوال خبرنگاران درباره نتایج انتخابات و احتمال باخت او، پاسخ متفاوتی داد. او گفت: «شکست خوردن هرگز راحت نیست». ترامپ در واکنش به اینکه فکر میکند نتیجه انتخابات چه خواهد شد گفت ترجیح میدهد پیش بینیای نداشته باشد. «نمی خواهم درباره این مورد حرف بزنم، ولی یک چیز را میتوانم برایتان توضیح دهم که نه متن سخنرانیای برای شکست در انتخابات تدارک دیده ام و نه متن سخنرانیای برای پیروزی در این رقابت». او همچنین گفت: «این حق همه است که رییس جمهور آمریکا را سوم نوامبر بشناسند».
ملانیا ترامپ در شرایطی رای اش را به صندوق انداخته که جنجال زیادی در فضای مجازی شکل گرفته است؛ او بدون ماسک و بدون رعایت کردن قوانین سلامتی و پزشکی در محل حاضر شد.
بانوی اول در حالی رایاش را به صندوق انداخت که تنها فرد حاضر در مکان بود که ماسک بر صورت نداشت. او فقط به گفتن این جمله که «امروز روز انتخابات است و من به این محل آمدم تا رای دهم اکتفا کرد». با وجود اینکه زمان زیادی از این اتفاق نگذشته، کاربران فضای مجازی نسبت به این رفتار نقدهایی داشته اند.
شبکه خبری سیانان نمودار و نقشهای تهیه کرده که بر اساس آن بایدن به صورت پیشفرض و بالقوه دارای ۲۰۳ رای و ترامپ دارای ۱۲۵ رای الکترال است و رقابت این دو بر سر ۲۱۰ رای الکترال باقیمانده در ایالتهای سرنوشتساز خواهد بود.
در حالی که رقابت برای ریاستجمهوری و کنگره برقرار است، رایدهندهها در برخی ایالتها در مورد بیش از ۱۰۰ لایحه انتخاباتی هم تصمیم میگیرند. لایحههای انتخاباتی، قوانین یا طرحهای پیشنهادی هستند که به صورت محلی یا در سطح ایالت به رای گذاشته میشوند. نگاهی میاندازیم به شش مورد جالب از آنها:
رایدهندههای اورگان در مورد قانونی شدن حمل مواد مخدر خطرناک مانند هروئین و کوکائین برای مصرف شخصی تصمیم میگیرند.
در تعدادی از ایالتها مردم برای قانونی شدن استفاده تفریحی و پزشکی از ماریجوانا تصمیم میگیرند.
در کلرادو رایدهندهها در مورد ممنوع شدن سقط جنین پس از هفته ۲۲ حاملگی (به استثنای مواردی که برای نجات جان زن باردار ضروری است) تصمیم میگیرند.
رایدهندههای کلرادو همچنین باید در مورد احیای گرگهای خاکستری پس از ۸۰ سال غیبت تصمیم بگیرند.
رایدهندهها در یوتا در مورد حذف عنوان جنسیتی در مدارک دولتی رای خواهند داد. این تغییر همچنین شامل جایگزینی واژه "یک شخص" بجای ضمیر مذکر خواهد بود.
در کالیفرنیا مردم به حذف وثیقه نقدی و جایگزینیاش با یک سیستم ارزیابی خطر که در آن امنیت جامعه و احتمال فرار کردن متهم سنجیده میشود، رای خواهند داد.
جو بایدن که در روز رایگیری هم مشفول تبلیغات انتخاباتی است به شهر زادگاهش، اسکرنتون ایالت پنسیلوانیا رفت. آقای بایدن ماسک به صورت و بلندگو در دست به گروهی از هوادارنش گفت که از بازگشت به زادگاهش خوشحال است و با این که در سنین کودکی از آنجا رفته هر تابستان به این شهر برمیگردد و اولین مراسم ازدواجش هم همان جا برگزار شده است.
او گفت: "ما باید بنیان اصلی این کشور را بازسازی کنیم... این کشور را طبقه متوسط ساخت نه وال استریت. " آقای بایدن گفت که دیدن صحنههای اعتراضات راست افراطی او را به نامزدی در انتخابات ترغیب کرده است. پنسیلوانیا یکی از ایالتهای تعیینکننده است و آقای بایدن در نظرسنجیهای این ایالت وضع بهتری دارد. در انتخابات ۲۰۱۶ دونالد ترامپ با اختلافی بسیار اندک این ایالت رو برد.
همزمان با آغاز روز رایگیری انتخابات ریاست جمهوری، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفت که احساس خوبی درباره پیروزی در روز رایگیری داشته و پیشبینی کرد که پیروزی بزرگی در ایالتهای کلیدی نظیر فلوریدا و آریزونا بدست آورد.
وی که تلفنی با «فاکسنیوز» مصاحبه میکرد، با صدایی گرفته گفت: «ما احساس خیلی خوبی داریم.»
رئیس جمهور آمریکا گفت که انتظار دارد در تمامی ایالتهای کلیدی که نتیجه انتخابات را مشخص خواهد کرد پیروز شود اما وی قصد ندارد خیلی زودهنگام اعلام پیروزی کند.
وی گفت: «ما فکر میکنیم در حال پیروزی بزرگی در تگزاس هستیم. ما فکر میکنیم در فلوریدا نیز بسیار بزرگ پیروز میشویم. ما فکر میکنیم که در حال پیروزی بزرگی در آریزونا هستیم.»
ترامپ در ادامه گفت: «من فکر میکنم که ما در کارولینای شمالی بسیار خوب عمل میکنیم. من فکر میکنم ما در پنسیلوانیا خوب عمل میکنیم. ما فکر میکنیم که ما در همه جا خوب عمل میکنیم.»
رئیس جمهور آمریکا با حمله به «جو بایدن» رقیب دموکرات خود، آرای پستی که هنوز پس از روز چهارشنبه شمارش نشده باشند را وحشتناک و خطرناک توصیف کرد.
ترامپ در این مصاحبه برخی گمانهزنیها که وی قصد دارد عصر روز سهشنبه و در حالی که آرا به اندازه کافی شمارش نشدهاند اعلام پیروزی زودهنگام کند را رد کرد.
وی گفت: «من فکر میکنم که ما پیروزی خواهیم داشت اما فقط زمانی که پیروزی وجود داشته باشد. هیچ دلیلی برای بازی در آوردن وجود ندارد.»
آخرین فیلم تبلیغاتی جو بایدن که دقایقی پیش منتشر شد
در شرایطی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مراحل نهایی اش رسیده بازار شرط بندیها هم وارد فاز جدیدی شده است؛ سایت روزنامه سان انگلیس در همین راستا خبر داده که فردی برای انتخاب مجدد دونالدو ترامپ شرطی ۵ میلیون دلاری بسته است؛ به زعم این رسانه انگلیسی، انتخابات جاری مهمترین انتخابات تاریخ آمریکا قلمداد شده است.
فردی که این شرط سنگین را بسته در جزایر کیمن است و در صورتی که دونالد ترامپ مجددا به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب شود او ۱۵ میلیون یورو سود خواهد کرد. گفتنی است جزایر کیمن بخشی از مستعمرات فرادریایی بریتانیا است که در دریای کارائیب قرار دارد.
طبق گزارشی که سی ان ان منتشر کرده دونالد ترامپ هم قرار است روند انتخابات را به همراه ۴۰۰ میهمانی که به کاخ سفید فراخوانده در همین محل دنبال کند.
ستاد انتخاباتی دونالدو ترامپ و جو بایدن رکورد هزینه کردن برای انتخابات را شکستند.
در گزارشی که به تازگی فیگارو منتشر عنوان شده هزینههایی که دونالدو ترامپ و جو بایدن برای ستاد انتخاباتی شان داشته اند رکورد را شکسته است. طبق این گزارش، این دو ۶.۶ میلیارد دلار هزینه کرده اند که ۲.۴ میلیارد دلار بیش از رقابت انتخاباتی کلینتون – ترامپ است. همچنین عنوان شده که ستاد انتخاباتی جو بایدن برای هزینههای تبلیغاتی کاندیدای مدنظرش بیشترین هزینه را داشته است. گفتنی است مجموع هزینههایی که برای انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا صورت گرفته تا به الان رقم قابل توجه ۱۴ میلیارد دلار است که این مورد هم رکورد جدید دیگری است.
شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد فقط ۷ پلتفرم رسانهای ABC News، AP، CNN، Fox News، CBS News، Decision Desk HQ و NBC News میتوانند بهطور رسمی نام برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را اعلام کنند. کاربران دیگر فقط میتوانند رسانههای اعلام شده را بازتوییت یا نقلقول کنند در غیر این صورت توییتهای آنها حذف و یا محدود میشود.
هندوهای ملی گرا و افراطی برای پیروزی ترامپ دعا خواندند.
شارلیز ترون در چند روز اخیر تمرکزش را بر انتخابات گذاشته است و هوادارانش را به شرکت در انتخابات دعوت میکند.
او که از هواداران جو بایدن و کمالا هریس است، در تازهترین پست توییترش از روث بیدر گینزبرگ یاد کرد و از مردم خواست به احترام او در انتخابات شرکت کنند.
او در توییت دیگری نوشت: «دموکراسی ما بر پایه رای دادن و باور به اینکه تک تک آرا تاثیر دارند، بنا شده است.»
گزارشها حاکی از آن است که ترامپ برنامه دارد پیش از اعلام رسمی نتایج انتخابات و شمارش آراء ایالتهای حیاتی خود را برنده انتخابات اعلام کند؛ از همینرو رسانههای آمریکایی مشغول آماده شدن برای شبی احتمالاً پرتنش هستند.
کانالهای تلویزیونی خبری از این رو تحت فشار هستند که چنین اقدامی «خبر» محسوب میشود، اما از سوی دیگر پخش چنین رویدادی میتواند اشاعه اطلاعات غلط را افزایش دهد.
خبرنگار ارشد سیانان در واشنگتن، میگوید هر گونه ادعای زودهنگامِ پیروزی از نظر انتخاباتی بیمعنی است؛ معادل آن است که مربی فوتبال در نیمه دوم اعلام پیروزی کند.
با اعلام اینکه ترامپ میخواهد پیروزی زودهنگام اعلام کند، شب انتخابات احتمالاً شب پر چالشی برای شبکههای اجتماعی است، که تلاش میکنند با چرخه اطلاعات غلط درباره انتخابات ریاستجمهوری مقابله کنند. (بیشتر بخوانید)
صفهای طولانی رای گیری در نیویورک
دیروز دونالد جونیور، بزرگترین فرزند رئیسجمهوری آمریکا به کارزار انتخاباتی پدرش در کنوشای ویسکانسین ملحق شد. او خطاب به هواداران پدرش گفت: "میخواهیم که شما فردا برای انتخابات از خانه بیرون بروید و دوستانتان را نیز با خود همراه کنید. ما فقط نمیخواهیم که دوباره عظمت را به آمریکا برگردانیم، بلکه میخواهیم دوباره گریه لیبرالها را درآوریم."
یک گروه آسیایی-آمریکایی جمهوریخواه با اعلام حمایت از جو بایدن از هزاران هوادارش خواست که به نامزد دموکراتها رای بدهند. سال ۲۰۱۶ گروه "کمیته ملی آسیایی-آمریکایی جمهوریخواهان" از دونالد ترامپ حمایت کرده بود.
این گروه گفت این دوره دیگر از ترامپ حمایت نخواهد کرد: "مشکلی نبود که سال ۲۰۱۶ مانند بیشتر محافظهکاران به ترامپ رای دادید. ما میخواستیم فردی خارج از سیستم را به قدرت برسانیم. اما او کل ساختمان را ویران کرد."
در دوران کرونا بیش از ۹۹ میلیون آمریکایی تا کنون چه به صورت حضوری و چه به صورت پستی زودتر از روز انتخابات رای دادند. میزان رایهای زودهنگام بسیار بیشتر از تعداد آنها در زمان مشابه در انتخابات قبلی است.
در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا در مجموع ۱۳۸ میلیون رای زودهنگام داده شد. کارشناسان انتظار دارند که به دلیل هراس رایدهندگان از ابتلا به کرونا در محلهای رایگیری این دوره بیشترین رای غیر حضوری داده شود.
امسال بیشترین رای زودهنگام در ایالتهای کالیفرنیا (۱۲ میلیون)، تگزاس (۹/۷ میلیون) و فلوریدا (۸/۹ میلیون) است. نظرسنجیها نشان میدهد که دموکراتها بیش از جمهوریخواهان علاقهمند به رای پستی هستند.
ایالتهای تعیینکننده یا swing states ایالتهایی هستند که به طور سنتی به نامزد یکی از دو حزب مطرح رای نمیدهند و در دورههای مختلف رای آنها بین دموکراتها و جمهوریخواهان دست به دست میشود.
به همین دلیل آرای الکترال یا امتیاز انتخاباتی این ایالتها نقش تعیین کنندهای در انتخاب برنده دارد. آخرین نظرسنجیها حاکی از پیشتازی جو بایدن در بیشتر این ایالتها است هر چند که این اختلاف در مواردی بسیار اندک است. ضمن این که در انتخابات ۲۰۱۶ هم هیلاری کلینتون در نظرسنجیها وضع بهتری از دونالد ترامپ داشت و در این انتخابات نظرسنجیها با احتیاط بیشتری در نظر گرفته میشود.
در این انتخابات ایالتهای فلوریدا، پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، آریزونا، و همین طور ویسکانسین و میشیگان از جمله ایالتهایی هستند که رای آنها تعیینکننده خواهد بود. در این میان فلوریدا به دلیل آرای بالای الکترال و نزدیکی بیش از حد دو نامزد در نظرسنجیها یکی از حساسترین ایالتها است.
اولین محل رایگیری در ایالت ورمونت در شمال شرق آمریکا گشوده شد. این ایالت از سال ۱۹۹۲ همواره به دموکراتها رای داده است. این حزب همچنین همواره در تمامی بخشهای این ایالت برنده شده، هرچند که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ یکی از آنها را برد.
ورمونت در ضمن یکی از ۱۳ ایالتی است که همزمان فرماندارش را نیز انتخاب میکند. فیل اسکات، فرماندار کنونی، جمهوریخواهی میانهرو به شمار میرود و از محبوبترین فرمانداران آمریکا است. میزان محبوبیت او در دوران همهگیری کرونا ۷۵ درصد است. آقای اسکات از منتقدان دونالد ترامپ است و گفته به او رای نخواهد داد.