bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۱۵۲۷
زندگی و دیدگاه‌های معاون جدید رئیس جمهور آمریکا

کامالا هریس نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا کیست؟

کامالا هریس نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا کیست؟

با قطعی شدن پیروزی جو بایدن در انتخابات نفسگیر و پرتنش ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا، تاریخ این کشور شاهد انتخاب کامالا هریس به عنوان اولین زن معاون رئیس جمهور آمریکاست که پله‌های ترقی را از مسیر حضور در سطوح مختلف قانونگذاری طی کرده است.

تاریخ انتشار: ۲۰:۳۱ - ۱۸ آبان ۱۳۹۹
فرارو- جو بایدن انتخاباتی پر از جنجال و حاشیه را در رقابت با دونالد ترامپ، پشت سر گذاشت، اما این پیروزی بزرگ علاوه فتح کاخ سفید برای دموکرات‌ها یک دستاورد دیگر هم داشت و آن هم قرار گرفتن کاملا هریس به عنوان نخستین زن معاون رئیس جمهور در تاریخ ایالات متحده آمریکا است. اما کامالا هریس کیست و چگونه توانست به چنین موفقیتی در تاریخ آمریکا دست یابد؟ در این نوشته قصد داریم تا گزارش مفصلی از زندگی کامالا هریس و مسیری که او را به مقام معاون رئیس جمهوری آمریکا رسانده است، ارائه دهیم که قسمت اعظم اطلاعات آن از وبسایت Biography گرفته شده است.

سال های آغازین زندگی کامالاهریس

به گزارش فرارو، کامالا دِوی هریس، متولد ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴ در اوکلند، کالیفرنیا است. مادرش «شایاملا گوپالان»، در سال ۱۹۵۸ در ۱۹ سالگی از هند به آمریکا آمد و به عنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی تغذیه و غدد درون‌ریز و متابولیسم در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی شروع به تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۴ دکترای خود را دریافت کرد.
 
پدرش «دانلد جی. هریس»، استاد بازنشسته اقتصاد در دانشگاه استنفورد، که اهل جاماییکای بریتانیا بود در سال ۱۹۶۱ برای تحصیل وارد دانشگاه برکلی شد و در سال ۱۹۶۶ دکترای اقتصاد خود را از این دانشگاه دریافت کرد.
 
مادر کامالا بسیار علاقمند بود تا او و خواهر کوچکش «مایا» را با آیین و باور‌های هندو آشنا سازد از همین رو همیشه آن‌ها را به معبد هندو‌ها در نزدیکی محل زندگی شان می‌برد و هر دو سال یک بار این دو خواهر را به دیدن سرزمین مادری در هند می‌برد.

کامالا هریس می‌گوید تأثیر زیادی از پدربزرگش پی. وی. گوپالان، در این دیدار‌ها گرفته است. گوپالان از کارمندان بازنشسته دولت هند بود که دیدگاه‌های ترقی خواهانه اش در زمینه دمکراسی و حقوق زنان کاملا را تحت تأثیر قرار داد.

 
او در اتوبیوگرافی‌اش (زندگی‌نامه خود نوشت) با نام «حقایقی که می‌دانیم»، در این باره نوشت: «مادر من خیلی خوب درک کرد که ۲ دختر سیاه را بزرگ می‌کند». وی در کتابش می‌افزاید: مادرم می‌دانست که آمریکا به من و خواهرم به چشم دو دختر سیاه نگاه می‌کند و مصمم بود تا با تربیتش اعتماد به نفس ما را تضمین کند و به عنوان زنانی سیاه و قابل افتخار بسازد.
 
با این حال والدین هریس در هفت سالگی طلاق گرفتند و در ۱۲ سالگی با مادر و خواهرش به مونترال، کبک کانادا نقل مکان کرد. او در زمان حضور خود در کبک یاد گرفت که به زبان فرانسه صحبت کند و با سازماندهی اعتراض علیه صاحب ساختمان که به بچه‌های محله اجازه نمی‌داد در زمین چمن بازی کنند، غرایز سیاسی در حال رشد خود را نشان داد.
 
نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا؛ کاملا هریس کیست؟

تحصیلات کامالا هریس

کامالا هریس در کبک کانادا تحصیلات خود را در یک مدرسه فرانسوی زبان آغاز کرد و سپس به دبیرستان وستمونت رفت و در آنجا به کمک یکی از دوستان خود یک گروه رقص تشکیل داد. پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان وستمونت در سال ۱۹۸۱، هریس برای ادامه تحصیل به آمریکا بازگشت و به دانشگاه هاروارد رفت.
 
کامالا در دانشگاه هاروارد به عضویت شورای دانشجویی هنر‌های لیبرال برگزیده شد و به تیم بحث و گفتگو آن دانشگاه پیوست، در حالی که در این دوران نیز توانست مدرک علوم سیاسی و اقتصاد را از این دانشگاه اخذ کند. پس از آن هریس در دانشگاه کالیفرنیا، کالج حقوقی هاستینگز ثبت نام کرد و در سال ۱۹۸۹ موفق به کسب مدرک دکترای این دانشگاه نیز شد.

نخستین تجربه‌های کاری کامالا هریس

کامالا هریس پس از استخدام در دادگستری ایالت کالیفرنیا در سال ۱۹۹۰، کاملا هریس کار خود را به عنوان معاون دادستان در منطقه آلامدا آغاز کرد.
 
وی در سال ۱۹۹۸ به عنوان وکیل مدافع واحد جنایی شغلی در دادستانی منطقه سانفرانسیسکو منصوب شد و در سال ۲۰۰۰ به عنوان رئیس بخش جامعه و محله منصوب شد و در این مدت اولین دفتر دادگستری کودکان در ایالت را تاسیس کرد.
 
کامالا هریس درباره این نخستین تجربه‌های کاری خود می‌گوید خواهان کار در زمینه اجرای قانون بود چرا که می‌خواست «جایی باشد که تصمیمات گرفته می‌شوند».
 
در سال ۲۰۰۳، هریس با شکست «ترنس هالینان»، رئیس سابق خود، وکیل دادگستری سانفرانسیسکو شد. از موفقیت‌های وی در این نقش می‌توان به آغاز طرح «بازگشت به مسیر» اشاره کرد که با ارائه آموزش‌های شغلی و سایر برنامه‌های آموزشی برای مجرمان سطح پایین، تکرار جرم را کاهش می‌دهد.
 
با این حال، هریس انتقاداتی را نیز به دلیل عدم پایبندی به تعهد انتخاباتی و امتناع از مجازات اعدام برای یکی از اعضای باند متهم به قتل افسر پلیس آیزاک اسپینوزا در سال ۲۰۰۴ به وجود آورد.

کامالا هریس در مسیر ترقی

هریس در سال ۲۰۰۴، به عنوان دادستان ناحیه سانفرانسیسکو انتخاب شد و با غلبه بر «استیو کولی»، دادستان منطقه لس آنجلس برای دادستان کل کالیفرنیا در نوامبر ۲۰۱۰، ترقی جدی سیاسی خود را آغاز کرد و به عنوان اولین آمریکایی آفریقایی تبار و اولین زنی که این سمت را بدست آورد، قرار گرفت.
 
کامالا هریس به سرعت تلاش کرد تا حضور تأثیرگذار خود را در این سمت جدید به رخ همگان بکشد. او در ابتدا به تسویه حساب وام‌های ۵ موسسه مالی بزرگ پرداخت که این اقدام سبب بازگشت ۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۲ شد.
 
وی همچنین اولین فردی بود که ازدواج همجنسگرایان در کالفرنیا را به رسمیت شناخت.
 
از جمله کارهای دیگر کامالا هریس می‌توان به یک پرونده قضایی موفق علیه تبلیغات دروغین زنجیره کالا‌های انتفاعی Corinthian و همچنین ادامه پیگیری قانونی خدمات تبلیغات طبقه بندی شده Backpage اشاره کرد که منجر به این شد که مدیرعامل این شرکت پس از انتقال هریس به مجلس سنا، به جرم فحشا و پولشویی خود اعتراف کند.
 
نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا؛ کاملا هریس کیست؟

کامالا هریس در مجلس سنا

در نوامبر ۲۰۱۶، هریس به راحتی «لورتا سانچز»، نماینده رقیب خود برای کرسی مجلس سنای ایالات متحده از کالیفرنیا را شکست داد و بدین ترتیب دومین زن آمریکایی آفریقایی تبار و اولین آمریکایی آسیای جنوبی بود که وارد سنا شد.
 
کامالا هریس از آن زمان به کمیته امنیت داخلی و امور دولتی، کمیته منتخب اطلاعات، کمیته قضایی و کمیته بودجه پیوست. وی از یک سیستم مراقبت‌های بهداشتی تک پرداخت کننده حمایت کرده و قوانینی را برای افزایش دسترسی به سایت‌های تفریحی در فضای باز در مناطق شهری و ایجاد آسایش مالی در برابر افزایش هزینه‌های مسکن ارائه داده است.
 
کامالا هریس همچنین از سیستم تغییر در طبقه‌بندی فدرال ماری جوآنا، حفاظت شهری از مهاجران بدون مدرک، لایحه رؤیا و کاهش فشار مالیاتی برای طبقه کارگر و متوسط درعین افزایش مالیات برای شرکت‌ها و قشر ثروتمند آمریکا حمایت کرده است.
 
کامالا هریس همچنین از زمان ورودش به مجلس سنای آمریکا، به دلیل سوالات تند، صریح و واضحش به سبک یک دادستان از «برت کاوانا» نامزد دیوان عالی آمریکا و «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا، در دادگاه مورد تحسین و تمجید قرار گرفت.

کامالا هریس؛ بلیط بخت آزمایی جدید دموکرات‌ها

در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۹، در جریان مصاحبه روز مارتین لوتر کینگ در برنامه «صبح بخیر آمریکا»، هریس اعلام کرد که در سال ۲۰۲۰ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نامزد خواهد شد. هریس، درواقع تبدیل به یکی از نامزد‌های برجسته حزب دموکرات شده بود و به جریانی پیوست که قبلاً سناتور ماساچوست «الیزابت وارن» و سناتور نیویورک «کیرستن گیلیبراند»، در تلاش برای دفع دونالد ترامپ رئیس جمهور «ضد زن» از کاخ سفید پس از یک دوره ریاست جمهوری بودند.
 
یک هفته پس از اعلام حضور در انتخابات، هریس به طور رسمی و در حضور حدود ۲۰۰۰۰ نفر از طرفداران خود در اوکلند کالیفرنیا، مبارزات خود را آغاز کرد.
 
کامالا هریس به عنوان یکی از برترین کاند‌یدهای اولین مناظره مقدماتی دموکرات‌ها در اواخر ماه ژوئن بود و توانست جو بایدن به عنوان مسئول مخالفت با طرح‌های فدرال برای ادغام مدارس، توجه زیادی را به خود جلب کند.
 
با این حال او در مناظره دوم خود را به عنوان هدف اصلی حملات دیگر کاندیدا‌های دموکرات دید، جایی که بایدن و دیگر کاندیدا‌ها از طرح مراقبت‌های بهداشتی و جنبه‌های مختلف سابقه هریس به عنوان دادستان کل کالیفرنیا انتقاد کردند.
 
کامالا هریس تا پاییز سال ۲۰۱۹، به دنبال حمایت از طرح استیضاح ترامپ در رابطه با معاملات خود با اوکراین و تمرکز بر دسترسی زنان به مراقبت‌های بهداشتی باروری، توانست خود را در نظر سنجی‌ها به رده‌های بالاتر برساند.
 
با این حال، گزارش‌های متعددی به مرور در حال درز کردن بود که ستاد مبارزات انتخاباتی وی بر سر استراتژی و زنجیره فرماندهی اختلاف داشتند و این اختلال در نامه استعفا مدیر عملیات ایالتی که از طریق نیویورک تایمز علنی شد، قابل مشاهده بود. به هر حال در نهایت، در اوایل دسامبر ۲۰۱۹، کامالا هریس اعلام کرد که در حال پایان دادن به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود است.
 
نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا؛ کاملا هریس کیست؟

بازگشت کامالا هریس به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری

در ۱۱ آگوست سال ۲۰۲۰، جو بایدن، گزینه اول دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که رقیب سابق خود هریس را به عنوان معاون خود انتخاب کرده است.
 
بایدن گفت: «من افتخار بزرگی دارم که اعلام کنم که کامالا هریس را به عنوان معاون خود انتخاب کنم. زمانی که کامالا دادستان کل بود، او از نزدیک با [پسرم]بو همکاری کرد. من می‌دیدم که آن‌ها چگونه به بانک‌های بزرگ و متخلفان حمله می‌کنند، افراد شاغل را کمک می‌کنند و زنان و بچه‌ها را از سو استفاده محافظت می‌کنند. من آن زمان به او افتخار می‌کردم و اکنون هم افتخار می‌کنم که او را به عنوان یک شریک در این کارزار انتخاب کرده ام».
 
کامالا هریس نیز در واکنش به این انتخاب گفت: «من افتخار می‌کنم که به عنوان نامزد حزبمان (دموکرات) به عنوان معاون رئیس جمهور به او ملحق می‌شوم. آنچه را که لازم است باید انجام دهیم تا او فرمانده کل قوا شود». کامالا هریس در واقع اولین زن سیاهپوست و از نژاد آسیای جنوبی است که توسط یک حزب مهم امریکا، برای چنین سمت مهمی معرفی شده است. وی همچنین چهارمین زن تاریخ است که با بلیط ریاست جمهوری یک حزب بزرگ رقابت می‌کند.
 
نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا؛ کاملا هریس کیست؟

کامالا هریس در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری

یک هفته پس از یک مناظره بسیار بحث برانگیز بین بایدن و ترامپ، کامالا هریس و مایک پنس در ۷ ژوئیه ۲۰۲۰ نیز در یک مناظره میان دو معاون کاندیدا‌های ریاست جمهوری شرکت کردند.
 
کامالا هریس با حمله مکرر به مدیریت ویروس کرونا از سوی دولت ترامپ، که منجر به کشته شدن بیش از ۲۱۰۰۰۰ آمریکایی تا آن زمان شده بود و همچنین تلاش جمهوری خواهان برای تأیید نامزد دیوان عالی کشور «ایمی کونی بارت»، کمی قبل از روز انتخابات، معاون ترامپ را کامالا کلافه کرده بود. هریس همچنین حملات مایک پنس مبنی بر اینکه بایدن قصد افزایش مالیات را دارد، را پس زد و از سوابق خود به عنوان دادستان کل کالیفرنیا دفاع کرد.
 
نخستین زن معاون رئیس جمهور آمریکا؛ کاملا هریس کیست؟

مواضع کامالا هریس در امور مختلف

کامالا هریس به دلیل برخی مواضع وی همچون مخالفت با کاهش بودجه پلیس و قانونی‌شدن ماریجوانا و همچنین برخی روابط اقتصادی شبهه‌برانگیز وی با سرمایه‌داران، در ابتدا با واکنش منفی رأی‌دهندگان چپگرای حزب دموکرات مواجه شده بود، اما گفتگو‌های تیم بایدن با برنی سندرز (نماینده اصلی چپگرایان دموکرات) در نهایت این مشکل را نیز برطرف کرد.
 
از نظر مواضع سیاست خارجی نیز، هریس به بایدن و جناح به اصطلاح میانه‌رو حزب نزدیک است و مواضعی فراتر از برنامه حزب دموکرات در حوزه سیاست خارجی که اخیراً منتشر شد از وی قابل تصور نیست.
 
حمایت از راه‌حل دو دولتی در قضیه فلسطین، تلاش برای پایان جنگ یمن با وجود تداوم حمایت از عربستان، استفاده از اهرم حقوق بشر و ایجاد ائتلاف با کشور‌های همسو برای فشار بر چین و بازگشت ظاهری به برجام و فشار برای گفتگو‌های منطقه‌ای و موشکی در رابطه با ایران از آن جمله است.
 
البته انتخاب کامالا هریس از آن جهت مهم است که بسیاری ناظران، جو بایدن را رئیس جمهور گذار از دوران ترامپ ارزیابی می‌کنند که با توجه به سن بالای وی نمی‌توان بیش از یک دوره روی آن حساب باز کرد؛ بنابراین معاون وی به عنوان فردی مطرح می‌شود که احتمال دارد جای وی را به عنوان رئیس‌جمهور گرفته و در دوره بعدی انتخابات نیز خود به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح شود.

مواضع کامالا هریس در خصوص ایران

کامالا هریس که از نامزد‌های ابتدایی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بود، در مناظرات انتخاباتی و همچنین مصاحبه‌های متعدد بار‌ها مخالفت خود با خروج آمریکا از برجام را اعلام و عنوان داشته بود که در صورت پیروزی در انتخابات، ایالات متحده را به این توافق هسته‌ای باز می‌گرداند.
 
کامالا هریس در واکنش به تنش‌های آمریکا و ایران سعی کرده از شعار همیشگی ترامپ استفاده کند. او به جای بازگرداندن عظمت به آمریکا، در توییتی نوشته که رفتار‌های ترامپ، «آمریکا را ضعیف‌تر و ناامن‌تر می‌کند.»
 
همچنین هریس در توییتی نوشته بود که «دولت ترامپ یا به سمت جنگ فاجعه‌بار دیگری می‌رود یا آنکه دو سال است هیاهو به راه انداخته و هیچ برنامه‌ای برای پایان آن ندارد.»
 
هریس همچنین در یک گفتگوی تلویزیونی گفته که نباید به ترامپ برای جلوگیری از درگیری خودساخته‌اش با ایران آفرین گفت. او گفته بود که راه برون‌رفت از تنش موجود بازگشت به برجام است.
 
کامالا هریس در یکی از مصاحبه‌های خود گفته بود: «اگر آمریکا بتواند راستی آزمایی کند که ایران به ملزومات سختگیرانه مشروح در توافق پایبند است، ما به توافق با ایران باز می‌گردیم.»
 
کامالا هریس همچنین بعد از ترور «سردار سلیمانی» که به دستور دونالد ترامپ انجام شد، از لایحه «نه به جنگ علیه ایران» در سنای آمریکا حمایت کرد.
 
کامالا هریس همچنین در مصاحبه‌ای با تلویزیون «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفته است: «به دنبال توسعه دادن برجام خواهم بود. اگر بخواهم صادق باشم، دوست دارم این توافق آزمایش‌های موشک‌های بالستیک [ایران]را هم پوشش دهد.»

کامالا هریس و لابی صهیونیست‌ها

نکته‌ای که نباید از آن غافل شد رابطه کامالا هریس با لابی قدرتمند صهیونیست‌ها در آمریکا یعنی آیپک است بطوری که وی در سال ۲۰۱۹ در انجمن سالانه آیپک سخنرانی کرد و همین امر موجب بروز انتقاداتی از وی شد.
 
همسر کامالا هریس نیز یک وکیل یهودی است و با پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، او اولین فرد یهودی خواهد بود که عنوان «مرد دوم» (معادل بانوی اول و دوم) آمریکا را بدست می‌آورد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۵
عکس این ایکبیری رو بردارید هر روز باید تحملش کنیم.
امیر
Australia
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
در مورد رابطه نامشروع ایشان با شهردار شهرش هم بگید
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
شرع چیه ؟آیا تعریفی داره که کل جهان قبول داشته باشند؟ یا مهم نظر یک درصد کل جهانه؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
عالیه برای ریاست جمهوری سال2024
ناشناس
Germany
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
کامالا درسته
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
نسخه دموکرات نیکی هیلی.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
ادم فعال وتیز هوشی است.
انتشار یافته: ۳۱
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۸
وقتی یک کشور و نظامی به یک فردی با والدینی که اصالتا مال اون کشور نیستند این امکان رو میده که به بالاترین مقام سیاسی دست پیدا کنه (در واقع معاون رئیس جمهور بصورت بالقوه یک رئیس جمهور است) اون کشور و نظام به بالاترین مراحل و مدارج پویایی و بالندگی رسیده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
آمریکا کلا همینه! همشون مهاجرن...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
کانادا و استرالیا هم مهاجر پذیرند
نام
France
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
اینم عمله صهیونیست هاست
عفریته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
از نظر شما همه چیز اینطوری تحلیل می شه
اینکه افرادی ترقی دارن چه در دنیا چه ایران چه محل کار خودت چه معنی داره ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
چه عظمتی صهیونیسم پیدا کرده علت چیست؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
مادرش هندیه! بار اولی که این خانم رو دیدم فکر میکردم مادرش هم سیاه پوسته! از مادر هندی و پدر جاماییکایی شده معاون اول رئیس جمهور آمریکا!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
حد اعلای دموکراسی جالب اینکه رئیس جمهور اینده انجاست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
هیچ هندی خود را سیاه نمی خواند. متاسفانه سیاست رنگین پوست خواندن کاملا هریس در راستای ایجاد سپر حفاظتی به عنوان یک اقلیت برای خویش است تا بتوانند هر منتقدی را نژادپرست خطاب کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
دوست عزیز، ایشان خود را indian می نامد چون پدرش سرخپوست جاماییکایی است .اینجا indian به معنای هندی نیست.
Mat
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
از سالم بودن يك سيستم همين بس كه يك نفر بتونه بدون پشتوانه سياسي، مالي، ژنتيكي فقط بر اساس استعداد هاي خودش به شكل پله پله مراحل ترقي رو طي كنه
جلیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
زن کثیف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
چه روح کثیفی تو داری با این احساس منفی منزجر کننده ..!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
ناشناس 19:31
تو همانی هستی که زمانی که ترامپ سر کار آمد هر کس به او بد میگفت همین حرف را میزدی! و دیدی که چه بلایی بر سر مردم ایران آورد!!! شماها که اینقدر سینه چاک بیگانه هستید ایرانی نیستید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
تو هفته اي چند بار حموم ميري جناب تميز :)
رویا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
ناشناس 12:36
این واژه " زن کثیف" با کلیشه جنسیتی زن بودن ، واژه صحیحی برای یک انتقاد است ؟؟ یا بیشتر فحش هستش!!!!
انتقاد به درست صحبت کردن و عفت کلام داشتن چه ربطی به ایرانی بودن یا نبودن دارد ؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
اری امریکا را باید ار نوشناخت
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
دوستان کاری یه آزادی و اینا ندارم ولی یه جوری میگید آمریکا میذاره یه غریبه به این جایگاه برسه اما باید بدونید که اکثرا مهاجر هستند و از کشورهای دیگه به آمریکا اومدن چه الان چه نسل قبلی شون و بومی ایالات متحده نیستن اکثر
ناشناس
Germany
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
که چی۱۴:۰۳
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
چهره زیبایی دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
عجب بد سلیقه! آدم خوشگل ندیدی تا حالا؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
سلیقه ها مختلفند دلبندانم
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
درآمریکا بدون نوکری برای صهیونیستها نمیتوان به جایی رسید .همه مقامات و مسیولین باید نوکر صهیونیستها و یا خودشون صهیونیست باشن و راه دیگری نیست .بایدن هم قبل انتخابات با افتخار خودشو صهیونیست خواند .ترامپ هم تا تونست برای اسراییل نوکری کرد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
مسئله خیلی مهم این است که اسرائیل هم با آن همه خدماتی که ترامپ برای آن انجام داد پیش از اعلام رسمی پیروزی بایدن به او تبریک گفت! در ضمن بسیاری از تحلیلگران معتقدند بایدن در همین یکی دو سال اول دوره ریاست جمهوری اش یا میمیرد یا به دلیل بیماری و ناتوانی کنار گذاشته شده و هریس جای او را میگیرد. در این صورت و با توجه به یهودی بودن شوهرش و ارتباطش با لابی یهودی آیپک ممکن است برای ایران بیش از ترامپ خطرناک و دردسر ساز باشد.