bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۱۷۱۷

جزئیات جدید درباره واکسن کرونا شرکت فایزر

جزئیات جدید درباره واکسن کرونا شرکت فایزر

دو شرکت سازنده واکسن کرونا قصد دارند درخواست صدور مجوز اضطراری کنند که تا آخر این ماه میلادی از این واکسن استفاده شود. با اینکه نتیجه اولیه بر اساس جمعیت کمی بوده، اما این دو شرکت می‌گویند تا حدود دو هفته دیگر مجموع اطلاعات‌شان به حدی می‌رسد که درخواست مجوز کنند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹

شرکت داروسازی فایزر می‌گوید واکسن کرونای این شرکت در بیش از نود درصد موارد از انتقال ویروس کرونا پیشگیری کرده است. فایزر این واکسن آزمایشی را با همکاری شرکت بیواِن‌تِک ساخته است.

به گزارش بی بی سی، در مرحله سوم کارآزمایی بالینی، واکسن فایزر به ۴۳۵۰۰ نفر در شش کشور دنیا، آمریکا، آلمان، برزیل، آرژانتین، ترکیه و آفریقای جنوبی در دو نوبت به فاصله سه هفته تزریق شده است.

فایزر می‌گوید در نود درصد موارد مصونیت به کرونا هفت روز بعد از تزریق نوبت دوم و ۲۸ روز بعد از نوبت اول حاصل شده است.

این شرکت آمریکایی همچنین گفت در آخرین مرحله کارآزمایی بالینی هنوز هیچ عارضه جانبی جدی‌ای تاکنون مشاهده نشده است.

این نتایج بر اساس تاثیر واکسن در ۹۴ داوطلب اول بوده که به کرونا مبتلا بودند.

انتشار این خبر خیلی زود با استقبال بازار‌های سهام و همچنین مقام‌های سیاسی در آمریکا روبرو شده است.

میچ مک‌کانل، رئیس جمهوری خواه مجلس سنا، روز دوشنبه، نهم نوامبر، ضمن استقبال از این خبر ان را نتیجه تلاش‌های بخش خصوصی و عملکرد دولت آقای ترامپ دانست.

سناتور چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنا هم گفته چه دولت ترامپ بر سر کار باشد و چه دولت جو بایدن سر کار آمده باشد، کاخ‌سفید باید شرایط توزیع و در دسترس بودن سریع واکسن برای اقشار محروم را فراهم کند و با تلاش‌های ضد واکسیناسیون مقابله کند.

استقبال از خبر موثر بودن ۹۰ درصدی واکسن کرونای شرکت فایزر

آلبرت بورلا مدیرعامل و رئیس فایزر در بیانیه‌ای نوشت: «اولین نتایج از مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شواهدی هستند از اینکه واکسن ما قادر است از کرونا پیشگیری کند.»

او این نتایج را «نقطه عطفی» در تولید واکسن دانست آن هم در زمانی که دنیا بیشترین نیاز را به آن دارد.

تدروس آدانوم گبره‌یسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی خبر موفقیت اولیه این واکسن آزمایشی را «دلگرم‌کننده» خواند و به تمام دانشمندان و دست‌اندرکاران درود فرستاد. او نوشت برای پایان دادن به این همه‌گیری جهانی دنیا شاهد «نوآوری و همکاری علمی بی‌سابقه‌ای» بوده است.

جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا هم از خبر موفقیت اولیه واکسن آزمایشی کرونا استقبال کرد و به زنان و مردان فوق‌العاده‌ای که این تحول را ایجاد و اسباب امیدواری فراهم کردند تبریک گفت.

او گفت ماسک و فاصله اجتماعی همچنان باید رعایت شوند، اما فرصت تغییر شرایط در سال آینده مهیا شده است.

دونالد ترامپ هم در توئیتر با حروف بزرگ نوشت: «اخبار عالی، ترقی زیاد بازار سهام، واکسن بزودی می ‎آید.»

دو شرکت سازنده قصد دارند درخواست صدور مجوز اضطراری کنند که تا آخر این ماه میلادی از این واکسن استفاده شود. با اینکه نتیجه اولیه بر اساس جمعیت کمی بوده، اما این دو شرکت می‌گویند تا حدود دو هفته دیگر مجموع اطلاعات‌شان به حدی می‌رسد که درخواست مجوز کنند.

بجز این واکسن، چند واکسن دیگر هم در مرحله سوم و نهایی کارآزمایی بالینی هستند، اما این اولین واکسنی است که چنین نتایجی داشته است.

در بسیاری از کشور‌های دنیا شمار مبتلایان به کرونا، کسانی که در بیمارستان بستری می‌شوند یا به مراقبت‌های ویژه نیاز پیدا می‌کنند بسرعت رو به افزایش است.

آمار ابتلا به کرونا در دنیا به ۵۱ میلیون نفر نزدیک می‌شود و بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر هم جان‌باخته‌اند. واکسن موثر، مهم‌ترین راه برای پایان دادن به همه‌گیری جهانی کرونا تلقی می‌شود.

فایزر می‌گوید بر اساس برآوردها، تا پایان سال ۲۰۲۰ پنجاه میلیون و در سال ۲۰۲۱ تا ۱/۳ میلیارد دُز واکسن را در تمام دنیا عرضه خواهد کرد.

با این حال سوال‌هایی درباره اینکه فایزر چگونه می‌تواند این میزان واکسن را عرضه کند وجود دارد از جمله اینکه این واکسن باید در جای بسیار سرد و در دمای منفی هشتاد درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

علاوه بر این درباره دوام مصونیت و تاثیر واکسن در گروه‌های سنی متفاوت هم سوال‌هایی مطرح است؛ سوال دیگر این است که پس از بررسی کامل تمام نتایج ممکن است مشخص شود تاثیر واکسن کمتر است.

استقبال بازار‌های مالی جهان

با اعلام خبر موثر بودن واکسن کرونای شرکت فایزر، بازار‌های مالی جهان از آن استقبال کرد.

در بازار سهام نیویورک، شاخص‌های آمریکایی «داو جونز» و «اس‌اند‌پی-۵۰۰» هم با رسیدن به قله‌ای جدید، رکورد جدیدی را ثبت کرده‌اند.

وضعیت در بازار‌های اروپایی هم مشابه بود؛ شاخص کل فوتسی-۱۰۰ که متشکل از صد شرکت برتر در بریتانیا است نزدیک به ۵ درصد رشد کرد و ارزش شاخص مرجع اروپا ۴ درصد بالا رفت.

شاخص‌ها در بازار‌های فرانکفورت و پاریس هم به ترتیب ۵ و ۷ درصد تقویت شدند؛ ارزش شاخص کل «نیکی» ژاپن هم در معاملات آنلاین بیش از دو درصد رشد داشت.

انتظار می‌رود با باز شدن بازار‌های آسیایی این روند ادامه یابد.

سهام شرکت‌های مسافرتی مثل شرکت‌های هوایی و هتل‌ها هم افزایش چشمگیری داشته است، چون این خوش‌بینی ایجاد شده که کسب‌وکار‌ها به روال قبلی برگردند.

نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
انها اگر واکسن تولید کردند ما هم ویروس یاب مستعان تولید کردیم این به ان در
انتشار یافته: ۱