جمشید حمزهزاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ نیز به دنبال بلاتکیفی هتلها، درحالی که در فهرست گروههای شغلی تعیین شده از سوی وزارت بهداشت قرار ندارند، با اشاره به تعطیل نبودن امور اداری و فعالیت کادر درمان و برقراری ماموریتهای آنها، باز بودن هتلها را ضروری دانست.
همزمان با اجرای طرح محدودیتهای جدید کرونا به مدت دو هفته و تعطیلی برخی مشاغل، آژانسهای مسافرتی و هتلها اعلام کردهاند با ظرفیت کمتر به ارائه خدمات میپردازند و تعطیل نخواهند بود.
به گزارش ایسنا، طرح جدید اعمال محدودیتهای کرونا با هدف قطع زنجیره این بیماری از اول آذرماه در کشور اجرا میشود. آنطور که فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مدیریت کرونا توضیح داده است: مبنای این محدودیتها تعداد بستریشدگان به نسبت جمعیت ساکن در هر شهر است. به این ترتیب که با بستری چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهر زرد، شش نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهر نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهر قرمز میشود.
در تمام این شهرها مشاغل ضروری (گروه یک) به فعالیت خود ادامه خواهند داد. این گروه شامل مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق و گاز، فروشگاههای زنجیرهای و سوپر مارکتها، مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی و اورژانس، داروخانه، حمل و نقل عمومی درون شهری و عمومی کالا و مسافرِ برون شهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی و... و. است.
تمرکز این طرح بیشتر بر منع ترددهای جادهای و کنترل ویروس کرونا در شهرهای پرخطر است. در نتیجه جابهجایی با وسایل نقلیه عمومی همچون اتوبوس، هواپیما، قطار و حتی کشتی ممنوع و یا محدود نیست و فقط قرار است از سفر افراد مبتلا به کرونا که نتیجه تست آنها در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است، جلوگیری شود.
بر همین مبنا، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران در بخشنامهای که به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعطیلی برخی از مشاغل و همکاری برای بهبود شرایط بیماری استناد شده است، خطاب به آژانسهای مسافرتی و جهانگردی اعلام کرد: «با توجه به تعطیل نبودن فرودگاهها، کنسل نشدن پروازها و قطارها و ... و با توجه به ارائه خدمات حمل و نقل و اقامتی، درخواست میشود با حداقل پرسنل به تعهدات ایجاد شده و همکاری برای نیاز عموم مردم ابقای نقش کرده و اقدامات لازم را در دفاتر خود انجام دهید.»
معاون وزارت بهداشت نیز در دستورالعملی که با موضوع «اجتناب از جابهجایی مسافران به صورت هوایی، دریایی، ریلی و جادهای بدون دریافت نتیجه تست منفی کرونا» ۲۶ آبان ماه به معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رییس سازمان هواپیمایی کشوری، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، مدیرعامل شرکت راهآهن، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور ابلاغ کرد، یادآور شده است: «تمام شرکتهای ارائه دهنده سامانه فروش بلیت مسافربری به صورت انفرادی و چارتری که هم اکنون سامانههای ایشان در دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری کشور درحال استفاده است، ملزم به انجام به روز رسانیهای فنی مربوطه در نرمافزارهای خود هستند. تا از آن طریق قابلیت استعلام الکترونیکی و ممانعت از فروش بلیت برای فروشندگان بلیت مسافربری در سراسر کشور فراهم شود.»
جمشید حمزهزاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ نیز به دنبال بلاتکیفی هتلها، درحالی که در فهرست گروههای شغلی تعیین شده از سوی وزارت بهداشت قرار ندارند، با اشاره به تعطیل نبودن امور اداری و فعالیت کادر درمان و برقراری ماموریتهای آنها، باز بودن هتلها را ضروری دانست و گفت: تاکنون دستورالعملی مبنی بر تعطیلی هتلهای کشور ابلاغ نشده است و باتوجه به اینکه حمل ونقل ریلی، هوایی و جادهای برقرار است، گویا تصمیمی مبنی بر تعطیلی هتلها هم گرفته نشده است.
او در ادامه این گفتگو که در وب سایت جامعه هتلدان ایران منتشر شده است، اظهار کرد: تاکنون هیچ ابلاغیهای از سوی ستادهای استانی مقابله با کرونا به دست جوامع هتلداری استانها نرسیده است، بنابراین تاکنون تعطیلی هتلهای کشور در دو هفته پیش رو موضوعیت رسمی ندارد.
حمزه زاده افزود: شاید در آینده در سطح استانها به صورت موردی ابلاغیهای صادر شود و به دست بعضی از جوامع هتلداری برسد و یا اینکه به طور موردی در بعضی از شهرستانها چنین دستوری ابلاغ شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و مادامی که بخشنامهای ابلاغ نشده است، یعنی هتلها تعطیل نیستند.
اگرچه، در برخی از استانها از جمله کهگیلویه و بویراحمد به دستور استاندار، از نیمه آبان ماه همه هتلها تعطیل شدهاند. در استان مازندران نیز مدیر میراث فرهنگی و گردشگری گفته که هتلها فقط با ۵۰ درصد ظرفیت میتوانند باز باشند و برگزاری هر نوع تور گردشگری در این استان ممنوع شده است.
در لرستان نیز بنا بر دستور رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بروجرد، برگزاری هر نوع تور گردشگری ممنوع شده است و در استان کرمان هرچند فعالیت مراکز اقامتی بدون مانع است، اما قرار شده از اجرای تورهای گردشگری به ویژه در منطقه کویری جلوگیری شود.
مدیر محوطه میراث جهانی لوت هم خبر داده که اقامت شبانه و چادر زدن در منطقه کلوتها و دریاچه بیابان لوت شهداد تا اطلاع ثانوی ممنوع است. اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی هم برگزاری هر گونه تجمع، گردهمایی و فعالیت گروهی از جمله استقرار در طبیعت را منجر به پیگرد قانونی و قضایی دانسته است.