قیمت طلای ۱۸ عیار در بازار امروز چهارشنبه 5 آذر 99 گرمی یک میلیون و 65 هزار تومان است و قیمت سکه امامی یازده میلیون و 350 هزار تومان است. سکه طرح قدیم هم با قیمت ده میلیون و 500 هزار تومان معامله میشود. قیمت دلار امروز چهارشنبه 25 هزار و 400 تومان است و یورو با نرخ 30 هزار و 100 تومان معامله میشود. این در حالی است که پیش بینی میشود که روند قیمت دلار در بازار امروز نیز همراه با کاهش باشد و روند قیمتی طلا به دلیل رکود بازار نزولی باشد.
احتمالا در روزهای آتی، نوسان گیران بیشتر بر روی این موضوع تمرکز خواهند کرد که شرایط برای بازگشت آمریکا به برجام فراهم نیست و دو کشور در سال جاری مذاکرهای نخواهند کرد. درهمین شرایط کنونی، عدهای از افزایشیهای بازار سعی میکنند احتمال درگیری حتی محدود نظامی را برجسته کنند.
با این حال، بهنظر میرسد بازار تنها در صورتی به اخبار توجه خواهد کرد که اطمینان زیادی از وقوع آن خبر داشته باشد. شایعات و گمانهزنیها دیگر به اندازه ماههای قبل، نمیتوانند قیمت دلار را از خود متاثر کنند.
در این میان، بازارساز میتواند با بالا بردن درجه ثبات در بازار بهدنبال این باشد که در میان مدت، قیمتها را در مسیر نزولی نگه دارد.
صرافیهای بانکی حدود ساعت ۳ بعدازظهر دیروز، دلار را با قیمت ۲۵ هزار و ۵۰ تومان به فروش میرساندند که تنها ۱۰۰ تومان با نرخ بازار فاصله داشت.
چنین قیمتگذاریای نشان میدهد که بازارساز بهدنبال افت کم دامنه و کم هیجان قیمت دلار است، چرا که به احتمال زیاد تصور میکند، این الگوی افت میتواند ثبات بیشتری داشته باشد. پس از مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا، دلار به یکباره افت زیادی را تجربه و چند کانال افت کرد؛ با این حال پس از آن با سرعت زیادی افزایشی شد.
بهنظر میرسد، تجربه چنین نوسان رفت و برگشتی موجب شده است که بازارساز با آرامش و بدون عجله خاصی، دلار را در زمین کاهشی قرار دهد. در روزهای اخیر، هر زمان قیمت دلار افت کرده است، برگشت به سوی نرخهای بالاتر هم آرام بوده است و البته این افزایشها تداوم هم نیافته است.
با اینکه روند قیمت دلار در روزهای اخیر کاهشی بوده است، نباید از خاطر برد که همچنان سرعت رشد نقدینگی طبق آخرین آمارها بالا بوده است و در صورت ادامه این وضعیت، قیمت دلار هم بهرغم اخبار خوب افت بیشتری را تجربه نخواهد کرد. راهحل اول کنترل نوسان دلار، مدیریت نقدینگی است.
بازار سکه در روز گذشته روند کاهشی روزهای اخیر را ادامه داد. این بازار تحت تاثیر دو عامل قرار میگیرد. یکی از این عوامل طلای جهانی است. نرخ طلای جهانی در روز قبل به کف ۴ ماهه خود رسید و ۸/ ۲ درصد افت داشت.
همزمان نرخ ارز در بازارهای داخلی نیز افت کرد و به ۲۵ هزار تومان نزدیک شد. دلار نیز ۵/ ۲ درصد افت قیمت را تجربه کرد در نتیجه بازار سکه تحت تاثیر این دو عامل افت زیادی داشت.
سکه بهار آزادی در جریان داد و ستدهای سهشنبه ۳ درصد افت داشت و قیمت هر سکه به ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. بازار سکه نیز مانند بازار دلار روزهای کم رمقی را تجربه میکند و تقاضا برای آن کاهش یافته است.
با این حال به نظر میرسد تقاضای روند قیمتها در نیم سکه و ربع سکه مشابه سکه نیست و آنها با اندکی افزایش رو به رو شدهاند.
طلای جهانی روز گذشته با افت جدی قیمت مواجه شد و در زمان تنظیم این گزارش (ساعت 16 روز سهشنبه) هر اونس طلای جهانی با افت 8/ 2 درصدی، 1810 دلار دادوستد شد.
ساخت سومین واکسن رسمی کرونا از سوی شرکت آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد و خوشبینی نسبت به توزیع سریع آنکه گفته شده احتمالا از 14 دسامبر آغاز میشود، واکنش طلای جهانی را به دنبال داشت.
ضمن اینکه آمارهای جدید نشان میدهد فعالیتهای تجاری در آمریکا طی ماه نوامبر سریعترین رشد را در بیش از 5 سال گذشته تجربه کرده که ناشی از سریعترین افزایش میزان تولید از ماه سپتامبر تاکنون بوده است.
این دو موضوع در کنار آغاز انتقال قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن و انتخاب جانت یلن بهعنوان وزیر خزانهداری، استقبال و امید سرمایهگذاران به ترمیم اقتصاد جهانی را افزایش داد.
منابع: فرارو، دنیای اقتصاد، هفت صبح