bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۷۲۸۰

دنبال کنترل تمساح‌های واقعی در سیستان و بلوچستان باشید

دنبال کنترل تمساح‌های واقعی در سیستان و بلوچستان باشید

هزینه پروژه جست و جوی دریاچه چیتگر به منظور مشاهده آثار احتمالی از وجود تمساح را می‌شد صرف ایمن سازی هوتک‌ها و آبگیر‌های اطراف رود سرباز در سیستان و بلوچستان کرد تا تمساح‌های واقعی دست و پای کودکانی که برای برداشتن آب به این آبگیر‌ها می‌روند را زخمی نکنند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۲۵ آذر ۱۳۹۹

مرور ماجرای کشف آن باغ وحش عجیب کافی است تا شنیدن خبر کشف یک تمساح در دریاچه چیتگر چندان عجیب نباشد و باورپذیر به نظر برسد، چون اطمینان داریم منافذ مختلفی برای واردات غیرقانونی برخی گونه‌های جانوری به کشورمان وجود دارد که به واسطه آنها، واردات تمساح و تمساح ماهی مقدور است.

تابناک در ادامه نوشت: برخی اخبار تایید نشده، حکایت از وجود یک تمساح در دریاچه خلیج فارس (چیتگر) دارد؛ تمساحی که منبع شکل گیری بحث و نظر‌های فراوانی شده و به شدت مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است تا جایی خبر تایید نشده درباره اش، در برخی رسانه‌های خارجی نیز بازتاب یافته است.

مستند خبر وجود تمساح در دریاچه مصنوعی واقع در غرب تهران، تصویری است که حتی معلوم نیست توسط چه کسی گرفته شده؛ اما به باور برخی، تصویر نوعی ماهی به نام (alligator gar) یا ماهی سوسماری است که نوعی اردک ماهی است؛ ماهی که بومی کشورمان نیست و اگر در سطح آب شنا کند، می‌تواند تصویری شبیه شنای تمساح خلق کند.

اما منشا این موجود متفاوت کجاست؟ این سوالی است که برخی کوشیده اند به آن پاسخ دهند و در نتیجه آن، گزاره‌های مختلفی مطرح شده است؛ از واردات غیرقانونی انواع و اقسام گونه‌های جانوری به کشورمان که پیشتر نمونه‌های بسیاری از آن مخابره شده و البته به تایید هم رسیده است؛ از انواع پرنده تا اقسام مختلف پستانداران و حتی گوشت خواران بزرگ جثه‌ای مانند ببر.

این نمونه آخری را می‌شود با مرور خبر دستگیری فردی نزدیک به باک زنجانی پیدا کرد که ویلای بسیار بزرگ و خاصش در مسیر تهران-کرج، مدتی نقل محافل شده بود و با بازرسی از آن مشخص گردید که از پرندگان مانند پلیکان تا چند قلاده ببر، ساکنان غیرقانونی آن بوده اند؛ حیواناتی مقیم باغ وحش شخصی «رعیت» که البته اطلاع دقیقی از فرجامش در دست نیست!

مرور ماجرای کشف آن باغ وحش عجیب کافی است تا شنیدن خبر کشف یک تمساح در دریاچه چیتگر چندان عجیب نباشد و باور پذیر به نظر برسد، چون اطمینان داریم منافذ مختلفی برای واردات غیرقانونی برخی گونه‌های جانوری به کشورمان وجود دارد که به واسطه آنها، واردات تمساح و تمساح ماهی مقدور است؛ حیواناتی که به ایران منتقل می‌شوند تا حیوان خانگیِ متفاوت برخی شوند و گاهی دل مالکشان (!) را می‌زنند و رها می‌شوند!

تمساح‌

دست کم چندین گزارش تایید شده از این دست اتفاقات در کشورمان به ثبت رسیده است؛ از کشف شیری که کنار اتوبانی در تهران قدم می‌زد و موجب شگفتی رهگذران شده بود تا تصاویری که گروهی بچه پولدار منتشر کرده بودند و در آن‌ها یوزپلنگی روی مبل میانشان یله داده بود تا موجب فخرفروشی مالکش به دیگر همسالانش شود.

این نخستین نکته کلیدی ماجرای کشف تمساح در دریاچه چیتگر است؛ تمساحی که وجودش تایید نشده، اما تا این لحظه نتوانسته واکنش سازمان محیط زیست و رئیسش را ـ که نظرات مبسوطی درباره شکار کل و بز‌های پیر و هدردهنده آب دارد! ـ به دنبال داشته باشد و یا موجب شکل گیری انتقاد‌ها علیه این سازمان شود که ظاهرا در این موارد هیچ گونه مسئولیتی متوجهش نیست!

نکته مهم تر، اما شکل گیری تکاپویی عظیم است که برای یافتن رد و نشان این تمساح شکل گرفته است. شروع عملیاتی وسیع برای یافتن این تمساح مشهور شده در اخبار غیررسمی و تایید نشده که بخشی از توان چند مجموعه مختلف مانند آتش نشانی را به خود اختصاص داده است. پروژه جست و جوی دریاچه با دستگاه سونار و گشت زنی به منظور مشاهده آثار احتمالی تمساح.

پروژه‌ای که شاید می‌شد هزینه اش را صرف ایمن سازی هوتک‌ها و آبگیر‌های اطراف رود سرباز در سیستان و بلوچستان کرد تا تمساح‌های واقعی دست و پای کودکانی که برای برداشتن آب به این آبگیر‌ها می‌روند، نبلعند و زخمی ابدی به ایشان هدیه ندهند. اتفاقی که باید امیدوار باشیم داستان تمساحِ دریاچه تهران و هراسی که آفریده، زمینه ساز شکل گیری اش شود.

اما گفتیم از هراسی که این تمساح مشاهده نشده آفریده است و جا دارد به نکته‌ای قابل تامل پیرو آن اشاره کنیم که درباره کاهش حضور مردم در اطراف این دریاچه روایت شده است؛ روایتی که اگر صحت داشته باشد، اتفاقی مبارک در مسیر مبارزه با کروناست، تا جایی که جا دارد آرزو کنیم روایات مشابهی از دیدن رد شنای تمساح در دریای خزر مخابره شود تا به اتکای این روایات، اندکی از سفر به شمال کشورمان کاسته شود و تنها استان‌های قرمز کرونایی یعنی گیلان و مازندران هم در مسیر کاهش آمار‌های کرونایی گام بردارند!

نام
Ukraine
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
ای مردم سوسول تهران از یک بچه تمساح ترسیدید.مردم بلوچستان تو رودخانه پر گاندو میرن دبه اب پر میکنن.
شمالي
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
پيشنهاد ميكنم چندين جفت تمساح و كروكوديل در درياي خزر رها كنين تا شماليها از شر مسافران بيفرهنگ و الوات تهراني خلاص بشن
چند جفت كومودو هم تو شهراي توريستي شمال رها كنين بلكه راحت شيم از اين ملت هميشه خوشگذرون كه ادعاي بدبختي و بي پولي هم ميكنن
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
اصلا چرا در این نقطه دریاچه درست شد.... و مهار آب در خوزستان و..... انجام نمیشه.....
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
دقیقا بودجه ساخت ایران مال رو هم میشد ولی متاسفانه همش صرف زیاد شدن شکاف طبقاتی میشه
نام
United States of America
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
سیستان و بلوچستان و سایر استانهای مرزی جزء ایران حساب نمیشند و همه امکانات و رفاه و جمهوریت نظام مختصه تهرانه و اسلامیت نظام برای سایر مناطق ایران ، خلاصه تمام درامد ایران صرف تهران بخصوص مناطقی که مسئولین مستضعف و بچه هایشان هستند خرج میشود مانند لواسان !!!!!!!!!!!!!!!!!
انتشار یافته: ۵