bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۹۰۳۱

خروج FATF از بن‌بست؛ آغاز بررسی مجدد

خروج FATF از بن‌بست؛ آغاز بررسی مجدد

بیگدلی اظهار داشت: در حال حاضر تنها تعداد معدودی از کشور‌های جهان هستند که به FATF نپیوسته اند که متاسفانه ایران نیز جزء آن‌ها است، از سوی دیگر این کمپینی نیز که در رابطه با خرید واکسن از سوی مردم نیز به راه افتاده نیز مزید بر علت شده تا دولت تحت فشار قرار بگیرد، به بیان دیگر فشار افکار عمومی در این رابطه بسیار موثر بوده، حال باید دید مجمع تشخیص چه زمانی بالاخره FATF را از بن‌بست سه ساله خارج خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۹:۱۱ - ۰۵ دی ۱۳۹۹
فرارو- در حالی که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی مجدد لوایح اف‌ ای تی اف در مجمع تشخیص خبر داده است، برخی از ناظران سیاسی معتقدند، این بررسی دوباره تحت تاثیر شرایطی تازه‌ای است که در اثر کنار رقتن ترامپ به وجود آمده، به بیان دیگر اگر دولت بایدن به برجام بازگردد و تحریم‌ها نیز برداشته شود، ما تا زمانی که به FATF نیپوندیم، نمی‌توانیم از مزایای رفع تحریم‌های احتمالی بهره ببریم.

به گزارش فرارو، آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه"پس از اعلام نتیجه بررسی این لوایح از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام چه آن‌ها که نتیجه را قبول دارند و چه آن‌ها که آن را قبول ندارند باید نسبت به مصوبه مجمع تمکین کنند، افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی‌های قبلی خود نیز این موضوع را با دقت و بدون هیچگونه کوتاهی در دستور کار خود قرار داده بود و عدم اعلام نتایج آن بنابر مصالحی بود که مقرر شد طبق آیین نامه مجمع، نظر شورای محترم نگهبان ملاک قرار گیرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: مجمع تشخیص در بررسی مجدد این موضوع گزارش‌های مختلف، تحولات یکساله اخیر و دیگر جوانب این مسئله را لحاظ خواهد کرد و امیدواریم در نهایت نتیجه بررسی‌ها و نظر مجمع تشخیص مصالح کشور و مردم عزیز را تأمین کند.
 

خروج FATF از بن‌بست؛ آیا خبری در راه است؟آمدن بایدن فضا را برای تصویب FATF فراهم کرده است
علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه پیوستن به FATF امروز یک نیاز است، گفت: طی سه سال گذشته به دلیل تحریم‌ها ما اگر به FATF ملحق می‌شدیم، باز نمی‌توانستیم نقل و انتقالات مالی را انجام دهیم، اما الان با کنار رفتن ترامپ و به دست گرفتن قدرت توسط بایدن شرایط به طور کلی تغییر پیدا کرده و ما برای این شرایط جدید باید به FATF بپبوندیم. به بیان دیگر برداشتن تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام پیش درآمدش همین FATF است و ما نباید دیگر این فرصت را برای رفع تحریم‌ها و عادی شدن شرایط نقل و انتقالات مالی بین المللی از دست دهیم.

وی افزود: ما طی این سه سال فشار تحریمی حداکثری آمریکا را تحمل کردیم و هزینه زیاد آن را نیز پرداخت کردیم، اما الان که ترامپ دیگر دوران به سر آمده، ما نیز باید تغییر رویکرد بدهیم و با پذیرش FATF، زمینه را برای عادی شدن شرایط کشور، فراهم آوریم، ما شاید در گذشته به دلیل تحریم‌ها به FATF نیاز نداشتیم، اما الان و در شرایط جدید پیوستن به FATF برای ما حیاتی است، زیرا که تحریم‌ها رفع شود، اما همچنان این مشکل وجود داشته باشد، در عمل چیزی برای ما عوض نشده است.

صوفی اظهار داشت: در زمان تحریم‌ها ما برای نقل و انتقال مالی هزینه بسیار زیادی را پرداخت می‌کنیم و همین موضوع هزینه تجارت را برای ما بسیار زیاد می‌کند، این در حالیست که این کار نیز بسیار مشکل است و ریسک زیادی دارد، اما در شرایط جدید پیوستن به FATF یک نیاز و الزام است، این در حالیست که اگر ما به FATF نپیوندیم، نمی‌توانیم میلیارد‌ها دلا از دارایی‌های ارزی که در کشور‌های مختلف، از جمله کره جنوبی و عراق داریم را به کشور منتقل کنیم، این‌ها پول صادرات نقت و برق و گاز است که در این کشور‌ها به دلیل تحریم‌ها بلوکه شده، تازه این کشور‌ها کارمزد نگه داری پول را از ایران دریافت می‌کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: صحبت‌های اخیری نیز که پیرامون بررسی دوباره لوایح مربوط به FATF در محمع تشخیص مصلحت نظام بیان شده همگی حاکی از آن است که شرایط به نظر می‌رسد تغییر پیدا کرده و قرار است به زودی اتفاقات جدیدی در رابطه با تصویب FATF در مجمع رخ دهد

خروج FATF از بن‌بست؛ آیا خبری در راه است؟علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران برای رفع مشکلاتی که دارد، باید FATF را تصویب کند، گفت: فوری‌ترین مسئله در این رابطه خرید واکسن کرونا است، با توجه به اینکه دارو، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی جزء تحریم‌های آمریکا قرار ندارد، برای نقل وانتقال پول واکسن، نیاز به تصوبب FATF است و این مسئله یکی از بزرگترین دلایلی است که ایران را به سمت تصویب این موضوع سوق می‌دهد.

وی افزود: لوایح FATF سه مورد را شامل می‌شود، که اولین آن مربوط به مباحث پولشویی است، که این موضوع در مجلس به تصویب رسیده است، موارد بعدی نیز مبارزه با تروریسم و تامین مالی آن و همچنین مبارزه با اشاعه آن است که تکلیف این موارد باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص شود.

بیگدلی اظهار داشت: در حال حاضر تنها تعداد معدودی از کشور‌های جهان هستند که به FATF نپیوسته اند که متاسفانه ایران نیز جزء آن‌ها است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ایران برای دسترسی به منابع ارزی خود در کشور‌های دیگر نیز نیاز به تصویب FATF دارد، اضافه کرد: کشورمان ببین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار در چندین کشور از جمله عراق، کره جنوبی، هند، چین و... منابع ارزی دارد که به دلیل تحریم‌ها بلوکه شده است، در صورتی که تحریم‌ها برداشته شود، باز هم به دلیل اینکه ما نمی‌توانیم با نقل و انتقال مالی انجام بدهیم، دسترسی به این منابع ارز غیر ممکن خواهد بود، بنابراین ایران چاره‌ای جزء تصویب FATF نخواهد داشت، زیراکه دیگر به این وضعیت نمی‌توان کشور را اداره کرد.
 
نام
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۵
کشورهای معدود و مردود نپیوسته اند. ایت همه علاف کردن خود و ملت برای چیست گروهی کارشناس جلسه بگذارند نظردهند همان عمل شود .
انتشار یافته: ۱