bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۶۹۴۲۶
نقشه ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو برای ایران چیست؟

اسرائیل و عربستان به دنبال ترغیب آمریکا برای حمله به ایران هستند

اسرائیل و عربستان به دنبال ترغیب آمریکا برای حمله به ایران هستند

موسوی تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه آمریکا به دو دلیل این اتهام زنی‌ها و تحرکات را در منطقه به راه انداخته است، بیان داشت: دلیل اول همانطور که عرض کردم به علت ترس و واهمه‌ای است که آن‌ها از برخورد جمهوری اسلامی دارند، دلیل دوم نیز این است که این‌ها دریافتند که پاسخ ایران حتمی و نزدیک است، بنابراین آن‌ها می‌خواهند هرچه زودتر معادلات را به هم بریزند و شرایط جدیدی را برای جمهوری اسلامی ایجاد کنند، البته بنده بعید می‌دانم که سیستم نظامی و امنیتی ایران برای آمریکا و رژیم صهیونیستی فرصت جدیدی ایجاد کند، نکته بعدی این است که حکام مرتجع سعودی و امارات به همراه سران رژیم صهیونیستی خیلی تلاش کردند که در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا حرکتی بر ضد ایران انجام دهد، اما ترامپ این کار را نکرد، اما میزان خصومت ترامپ به آن اندازه نبود که بخواهد حماقتی در مورد ایران انجام دهد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۰۸ دی ۱۳۹۹
فرارو- بعد از آن که هفته گذشته به سفارت آمریکا در بغداد حمله راکتی انجام شد، متعاقب آن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داد. ترامپ در توییتر نوشت: سفارتخانه ما مورد اصابت چندین راکت قرار گرفت. سه تا از آن‌ها عمل نکرد. حدس بزنید از کجا آمده بودند: ایران و حالا حرف از حملات دیگری علیه آمریکایی‌ها در عراق می‌شنویم. توصیه دوستانه‌ای به ایران دارم. اگر یک آمریکایی در عراق کشته شود، من ایران را مسئول می‌دانم. دوباره فکر کنید!

به گزارش فرارو، در واکنش به ادعا‌های ترامپ سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ادعا‌های اخیرا مطرح شده از سوی رئیس رژیم آمریکا و همچنین بخش امور عمومی فرماندهی سنتکام در خصوص وارد ساختن اتهاماتی به کشورمان اظهارداشت: اینگونه اظهارات و اتهام‌زنی‌های تکراری، بی‌اساس و ساختگی در قالب فرافکنی‌های مرسوم‌کاخ سفید قابل ارزیابی بوده و با هدف تحت الشعاع قرار دادن شرایط بسیار سختی است که ترامپ در آن قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد اتهامات ترامپ و سنتکام، اظهار داشت همانگونه که بار‌ها اعلام شده حمله به اماکن دیپلماتیک و مسکونی مردود است و در این موضوع خاص انگشت اتهام به سوی خود آمریکا و شرکا و متحدین آن در منطقه است که به دنبال افزایش تنش و فتنه انگیزی‌های جدید هستند.

این در حالیست که بالاگرفتن تنش سیاسی میان ایران و ایالات متحده آمریکا پس از حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد با واکنش مقتدی صدر همراه بوده است. مقتدی صدر، در بیانیه‌ای که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، گفت: "عراق عزیز قربانی درگیری‌های آمریکایی-ایرانی شده و به گونه‌ای آسیب دیده که نمی‌توان درمورد آن سکوت کرد. "

او افزود "گویی که عراق به میدان درگیری‌های نظامی، امنیتی، سیاسی و ویروسی شده است و دلیل آن ضعف دولت و شکاف بین ملت است. "مقتدی صدر در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: «از جمهوری اسلامی ایران -همسایه عزیز- تقاضا دارم که عراق را از درگیری‌های خود دور نگه دارد. اگر جایگاه و استقلال عراق و دولت آن را حفظ کند ما نیاز به هنگام سختی پشت ایران را خالی نخواهیم کرد.»

صدر در بخش دیگری از بیانیه خود که آن را ''آخرین درخواست'' نامیده است، با هشدار به آمریکا تاکید کرد: "و به اشغالگران هشدار می‌دهم که عراق را به درگیری نکشانند. عراق و عراقی‌ها یک‌طرف این درگیری نیستند و ما در مرحله ساخت عراق عزیز هستیم. "
 
نقشه شوم ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو برای ایران چیست؟امیر موسوی
آمریکایی‌ها از پاسخ ایران وحشت دارند
امیر موسوی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه آمریکا و صهیونیست‌ها از انتقام ایران بابت خون شهیدان سردار سلیمانی و فخری زاده واهمه دارند، گفت: برای همین است که آمریکایی‌ها طی این چند روز تحرکاتی را در عراق آغاز کرده اند، آن‌ها از واکنش ایران واهمه جدی دارند، بنابراین می‌خواهند مکان و زمان این انتقام ایران را به هم بزنند و به دنبال آن این هستند آن چیزی که خوشان می‌خواهند، در این زمینه رخ دهد.

وی افزود: واکنش ایران بسیار در سطح بالا و در شان مقام شهدای بزرگوار است، این مسئله در حد گشتن چند سرباز و یا زدن یک مکانی باشد، در این زمینه اتهاماتی که مقامات آمریکایی و صهیونیستی در مورد عراق و یمن انجام دادند، نشانه این است که آن‌ها می‌خواهند؛ در این زمینه پیشقدم شوند تا در این کشور‌ها علیه منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی فعالیتی انجام نشود، بنابراین این اتهاماتی که علیه حشدالشعبی و یا انصارالله یمن می‌زنند، به این خاطر است که بسیار نگران هستند، به منافع‌شان در این دو کشور یک حمله جدی انجام شود، جمهوری اسلامی نیازی به استفاده از همپیمانان خود برای انتقام ندارد، چرا که خود راسا می‌تواند اقدام کنند و انتقام بگیرد، هرچند که متحدین ما نیز می‌توانند خود حرکت‌هایی را انجام بدهند.

موسوی اظهارداشت: انصارالله می‌تواند از آمریکا و رژیم صهیونیستی بابت جنایت‌هایی که در یمن انجام دادند و همچنین حمایت‌هایی که از رژیم سعودی در حمله به یمن به عمل آوردند، انتقام بگیرد، عراقی‌ها نیز این امکان را خواهند داشت که از آمریکا بابت شهادت ابومهدی المهندس و جنایاتی که این‌ها در عراق انجام دادند، انتقام خود را بگیرند. همچنین گروه‌های لبنانی و فلسطینی نیز خودشان می‌توانند بر اساس جنایتاتی که انجام شده علیه آن‌ها، انتقام خود را بگیرند.

وی بیان داشت:، اما جمهوری اسلامی اگر بخواهد انتقامی بگیرد، خود اقدام خواهد کرد، اما زمان و مکان این مسئله را خود تشخیص خواهد داد، نه اینکه آن‌ها تلاش کنند و خودشان آدرس بدهند، آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌خواهند، ایران را به میدان درگیری خود بکشانند، که این مسئله بر خلاف سیاست‌های بازدارنده جمهوری اسلامی است.

پای رژیم صهیونیستی و مرتجعین عرب در میان است
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه آمریکا به دو دلیل این اتهام زنی‌ها و تحرکات را در منطقه به راه انداخته است، بیان داشت: دلیل اول همانطور که عرض کردم به علت ترس و واهمه‌ای است که آن‌ها از برخورد جمهوری اسلامی دارند، دلیل دوم نیز این است که این‌ها دریافتند که پاسخ ایران حتمی و نزدیک است، بنابراین آن‌ها می‌خواهند هرچه زودتر معادلات را به هم بریزند و شرایط جدیدی را برای جمهوری اسلامی ایجاد کنند، البته بنده بعید می‌دانم که سیستم نظامی و امنیتی ایران برای آمریکا و رژیم صهیونیستی فرصت جدیدی ایجاد کند، نکته بعدی این است که حکام مرتجع سعودی و امارات به همراه سران رژیم صهیونیستی خیلی تلاش کردند که در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا حرکتی بر ضد ایران انجام دهد، اما ترامپ این کار را نکرد، اما میزان خصومت ترامپ به آن اندازه نبود که بخواهد حماقتی در مورد ایران انجام دهد.

موسوی تاکید کرد: بنابراین این سه کشور در تلاش هستند که در مدت باقیمانده تا زمان پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا یک حرکت جدی علیه جمهوری اسلامی انجام دهد، که هم انتقام خود را به خیالشان از ایران بگیرند به واسطه آمریکا و هم برنامه‌های بایدن را نیز به هم بریزند، در مورد اینکه آمریکای بایدن بخواهد دوباره به برجام بازگردد؛ بنابراین آن‌ها برنامه جدی دارند که ترامپ در این مدت ۱۰، ۲۰ روز آینده علیه ایران اقدامی را انجام دهد، البته به نظر می‌رسد این کار‌ها انجام بگیرد.

این کارشناس مسائل عراق خاطرنشان ساخت: بیانیه اخیر مقتدی صدر نیز در راستای گرفتن نقش اساسی در عراق مخصوصا بعد از انتخابات پارلمانی در این کشور است، که در یک سال آینده برگزاری می‌شود، صدر در تلاش است که دولت آینده عراق از جمله پست نخست وزیری و ارگان‌های مهم را در اختیار بگیرد و در این رابطه متاسفانه تلاش می‌کند که به آمریکا و عربستان نزدیک شود، بالاخره او متهم به کشتار آمریکایی‌ها است در اوائل حضور نظامی این کشور در عراق، بنابراین این وجهه و سابقه خود را می‌خواهد در نزد آمریکایی‌ها پاک کند و این بیانه اخیر را نیز باید در این راستا ارزیابی کرد، خوب انتقادات جدی به بیان اخیر صدر شد و الان نیز مرتب بیانیه‌های مختلفی صادر می‌شود بر علیه صدر، مخصوصا در این مورد که او ایران و آمریکا را یکی دانست که این مسئله خطر قرمز گروه‌های مقاومت عراق است.