فرارو-مصطفی جرفی. بی شک مهمترین رویدادی که سال ۲۰۲۰ میلادی را تحت تأثیر قرار داد، شیوع گسترده کروناویروس در جهان و تغییرات گسترده ناشی از این بزرگترین همه گیری قرن ۲۱ بود.
شیوع و تلفات بالای این ویروس جدید، سبب شد تا بسیاری از رفتارهای اجتماعی و اقتصادی انسان ها، در پی اعمال محدودیتهای مربوط به فاصله اجتماعی، دچار تحولاتی عمیق شود و بسیاری از اعمال و رفتارهای عادی سالهای قبل ما، امروز غیر عادی جلوه میدهد.
یکی از زمینههای که به شدت تحت تأثیر همه گیری کرونا ویروس قرار گرفت، صنعت سینما و رفتارهای مخاطبان این صنعت بود. با گسترش شیوع جهانی کروناویروس جدید، بسیاری از سینماها تعطیل شد و مردم نیز به نوبه خود، مراجعه به این مکانهای تجمع را کاهش دادند. این امر اگر چه به شدت صنعت سینما را دچار مشکل ساخت، اما از سویی دیگر فضاهای جدیدی را برای این صنعت مهیا کرد که فضای مجازی یکی از این عرصهها بود که اتفاقاً به سرعت در میان مخاطبان سینما، جا افتاد.
شرکت «نتفلیکس» (Netflix) یکی از فعالان صنعت سینما بود که با ظهور این همه گیری جهانی، به سرعت توانست از امکانات فضای مجازی برای توسعه خود بهره برداری کند. این شرکت که در سال ۱۹۹۷ و در ایالات متحده تأسیس شده بود، در ابتدا به توزیع دی وی دی فیلمها مشغول بود، تا اینکه در سال ۲۰۰۷ با توسعه استفاده از اینترنت، فعالیت خود را به این فضا منتقل کرد. تا سال ۲۰۱۱ این شرکت بیش از ۲۰ میلیون کاربر در ایالات متحده و در همین حدود کاربر در سراسر جهان داشت. در آوریل ۲۰۲۰ همزمان با دنیاگیری کروناویروس و به دنبال آن اعمال گسترده سیاستهای قرنطینه و خانهنشینی اجباری مردم، نتفلیکس اعلام کرد نزدیک به ۱۶ میلیون مشترک تازه جذب کردهاست و مجموع مشتریان این شرکت آمریکایی به بیش از ۱۸۲ میلیون مشترک در سراسر جهان، از جمله ۶۹ میلیون مشترک در ایالات متحده رسیده است.
این موفقیتها سبب شد که شرکت نتفلیکس با رویای جهانی شدن بیش از پیش خود، به طور مستقیم در تولید فیلمهای مختلف مشارکت داشته باشد و برخی از فیلمهای این شرکت، همچون «روما» (۲۰۱۸)، حتی توانست در زمینههای مختلف، جوایز اُسکار را از آن خود کنند. هماکنون این شرکت سودای جهانیشدن خود را با ساخت و سرمایهگذاری در سریالهایی در هند، مکزیک، و دیگر کشورها آغاز نموده است و به واسطه مشترکان بالای خود در فضای مجازی و آنلاین، به یکی از مراجع ارزشمند ارزش گذاری فیلم و سریالها تبدیل شود. بر همین اساس در اینجا قصد داریم تا شما را با پُر بینندهترین فیلمهای سینمایی رُمانتیک این شبکه، در سال ۲۰۲۰ که سال همه گیری کروناویروس نیز به شمار میرود، آشنا سازیم.
پُربینندهترین فیلمهای رُمانتیک نتفلیکس در سال ۲۰۲۰
۱. انجمن ادبی و پای پوست سیب زمینی گرنزی/ The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
کارگردان: مایک نویل
سال ساخت: ۲۰۱۸
امتیاز: IMDb ۷.۴
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
«گرنزی»، جزیرهای در کانال مانش و خلیج نرماندی، در نزدیکی سواحل فرانسه و متعلق به بریتانیا است. اما اگر نام عجیب و غریب این فیلم، فکر شما را درگیر کرده است، باید بگوییم که این نام مستعار گروهی بود که در این جزیره تحت اشغال آلمان نازی در جنگ جهانی دوم، برضد اشغالگران فعالیت میکردند. داستان اصلی فلیم در سال ۱۹۴۶ رخ میدهد که یک نویسنده به نام «جولیت اشتون» (با بازی لیلی جیمز) به گرنزی سفر میکند تا درباره جامعه و بنیانگذار مفقود «انجمن ادبی و پای پوست سیب زمینی»، یعنی «الیزابت مک کنا» (با بازی جسیکا براون فایندلی)، اطلاعات بیشتری کسب کند. در طی این سفر، جولیت احساساتی نسبت به یک ساکن گرنزی به نام «داوسی آدامز» (با بازی میشیل هویزمن) پیدا میکند که محوریت داستان فیلم است. این فیلم به طرز ماهرانهای عناصر عاشقانه خود را با رمز و راز متعادل میکند و بسیار خوش ساخت است.
۲. شناور (سرگردان) / Adrift
کارگردان: بالتاسار کورماکور
سال ساخت: ۲۰۱۸
امتیاز: IMDb ۶.۶
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
فیلم «شناور» براساس داستان واقعی زوجی جوان و عاشق پیشه به نامهای «تامی اولدام» (با بازی شایلن وودلی) و «ریچارد شارپ» (با بازی سم کافلین)، ساخته شده است. وقتی ریچارد استخدام میشود تا با قایق بادبانی به سان دیگو برود، تامی تصمیم میگیرد تا او را در این سفر سرنوشت ساز همراهی کند. سفر دریایی به خوبی آغاز میشود، اما وقوع نابهنگام طوفان «ریموند»، کشتی آنها را ویران، و این دو زوج را در دریا سرگردان میکند. دستان فیلم، تلاش این زوج جوان برای نجات از این شرایط سخت است، در حالی که قایق آنها آسیب دیده و ارتباط رادیویی و مواد غذایی نیز ندارند. بازی فوق العاده شایلن وودلی، قسمت اعظم بار این فیلم را بر دوش میکشد هرچند که نباید از بازی تکمیلی ریچارد شارپ در خلق صحنههای زیبا غافل شد.
۳. آنا کارنینا/ Anna Karenina
کارگردان: جو رایت
سال ساخت: ۲۰۱۲
امتیاز: IMDb ۶.۶
کشور سازنده: بریتانیا
زبان فیلم: انگلیسی
«آنا کارنینا»، اثر «لئو تولستوی»، به عنوان یکی از بزرگترین رمانهای ادبیات روسیه به شمار میرود که منشأ اصلی بسیاری از فیلمهای اقتباسی جهان، از جمله ساخته جو رایت در سال ۲۰۱۲ است. داستان اصلی رمان، روایت عشق یک زن اشراف زاده روسی (آنا)، به یک افسر سواره نظام به نام کنت «ورونسکی» است. اما جو رایت تصمیم میگیرد که چند تغییر غیرمعمول در این داستان مشهور ایجاد کند. تراژدی اصلی دست نخورده باقی میماند، اما مسیر متفاوتی برای روایت این ماجرای عاشقانه ایجاد میشود. آنا و ورونسکی را به شخصیتهایی بیش از حد درگیر و مجذوب خویش تبدیل میکند که الزاماً قابل دوست داشتن نیستند. این تغییرات، رنگ و بوی تازه به داستان قدیمی تولستوی میدهد که بننده احساس میکند با موضوعی تازه مواجه شده است.
۴. تسخیر/ Possession
کارگردان: نیل لابیت
سال ساخت: ۲۰۰۲
امتیاز: IMDb ۶.۳
کشور سازنده: ایالات متحده، بریتانیا
زبان فیلم: انگلیسی
فیلم تسخیر درباره دو محقق، به نامهای «رولاند میشل» (با بازی آرون اکارت) و «مود بیلی» (با بازی گوینت پالترو) است که قصد دارند رمز و راز و نکات دلهره آور یک شعر عاشقانه عصر ویکتوریا را کشف کنند. این شعر مربوط به انگلستان دوره ویکتوریا و رابطه عاشقانه دو شاعر به نامهای «راندولف هنری آش» (با بازی جرمی نورتهام) و «کریستابل لاموت» (با بازی جنیفر اِله) است. درگیریهای و مشکلات عاشقانه راندلوف و کریستابل، باعث شده است تا این دو محقق جوان نیز درگیر شده و دچار یک رابطه احساسی شوند.
۵. تضمینی برای امنیت نیست/ Safety Not Guaranteed
کارگردان: کالین ترورو
سال ساخت: ۲۰۱۲
امتیاز: IMDb ۷
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
داستان فیلم از یک آگهی عجیب در روزنامه شروع میشود؛ در این آگهی کوتاه روزنامه آمده: «به شخصی برای همراهی در سفر به گذشته نیازمندم. این آگهی شوخی نیست. بعد از بازگشت دستمزد خود را خواهید گرفت. باید برای خودتان سلاح بیاورید. من پیش از این تنها یک بار این کار را انجام داده ام. تضمینی برای امنیت نیست.» با این حال نباید تصور کرد که با یک فیلم علمی تخیلی مواجه هستیم، بلکه داستان اصلی فیلم، حول محور آشنایی دو عضو طرد شده اجتماع با یکدیگر میچرخد. «داریوس» (آبری پلازا) در یکی از روزنامههای سیاتل دوره کارآموزی میگذارند. وظیفه او انجام دادن کارهای پستی ست که دستمزدی هم بابت آن نمیگیرد. وقتی سعی میکند در یک کافی شاپ به عنوان پیشخدمت مشغول به کار شود، مطلع میشود که به دلیل روابط عمومی پایین و رفتار عبوسانه اش کسی تمایلی به استخدام او ندارد. هنگامی که خبرنگاری به نام جف (جیک ام. جانسون) او و کارآموز دیگری به نام آرانو (کاران سونی) را انتخاب میکند تا نویسنده آگهی روزنامه را پیدا کنند و گزارشی تهیه کنند، مسیر زندگی داریوس تغییر میکند. جف انگیزه دیگری هم دارد؛ او قصد دارد با یکی از همکلاسیهای قدیمی دوران دبیرستانش که اخیراً در وب سایت فیس بوک همدیگر را پیدا کرده اند، رابطه عاشقانهای آغاز کند. بدین ترتیب این داریوس است که باید با کنت (مارک دوپلاس)، فرد آگهی دهنده، ارتباط برقرار کند و او را متقاعد کند که از تمام خصوصیات لازم برای همراهی در سفر به گذشته برخوردار است.
۶. گرد ستاره/ Stardust
کارگردان: متیو وان
سال ساخت: ۲۰۰۷
امتیاز: IMDb ۷.۶
کشور سازنده: ایالات متحده، بریتانیا
زبان فیلم: انگلیسی
گرد ستاره فیلمی است که بر اساس رمان «گرد ستاره» نوشته «نیل گیمن» ساخته شده است. داستان درباره پسری به نام تریستان است که از نسل پادشاهان است، اما خود به این ماجرا واقف نیست. همزمان یک ستاره دنبالهدار سقوط میکند و تریستان عاشق دختری به نام ویکتوریا شده که این ویکتوریا از تریستان میخواهد تا برای به دست آوردن تکهای از آن ستاره به سرزمین افسانهها برود. اما در این میان گرفتار منازعه با جادوگران و دیگری نیروهای منفی میشود.
۷. او/ Her
کارگردان: اسپایک جونز
سال ساخت: ۲۰۱۳
امتیاز: IMDb ۸
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
فیلم کمدی، درام، رمانتیک و علمی-تخیلی «او» که اسپایک جونز نویسندگی و کارگردانی آن را بر عهده داشت، در مورد شخصیتی درونگرا و منزوی با نام تئودور توامبلی است که با یک سیستمعامل هوشمند رایانهای که دارای صدا و شخصیت یک زن است، رابطه عاطفی برقرار میکند. ماجرای فیلم در سال ۲۰۲۵ رخ میدهد. تئودور توامبلی (خواکین فینیکس) که مردی درونگرا و منزوی است، در شرکتی کار میکند که نامههای زیبا و عاطفی برای متقاضیهایی که خود قادر به نگارش چنین نامههایی نیستند، مینویسد. او زیاد خوشحال نیست، چون در آستانه طلاق از همسرش کاترین (رونی مارا)، زنی که از دوران کودکی با هم بزرگ شدهاند، قرار دارد. تئودور نرمافزاری گویا دارای هوش مصنوعی خریداری میکند، نرمافزار به گونهای طراحی شده تا با صاحب خود تطابق پیدا کرده و به روز شود. تئودور صدای زنانه را برای نرمافزار انتخاب میکند و نرمافزار (اسکارلت جوهانسون) خود را سامانتا معرفی میکند. تئودور از قابلیتهای سامانتا در شناخت حالتهای روحی انسان شگفت زده میشود. سامانتا در گفتگوهایش با تئودور شخصیتی زنانه از خود بروز میدهد، همیشه در دسترس است و با علاقه و دقیق به حرفهای تئودور گوش فرا میدهد. اما این عشق مجازی، به زودی مشکلات خود را نیز نمایان کرد که داستان فیلم نیز حول محور این مشکلات است.
۸. دفترچه امیدبخش/ Silver Linings Playbook
کارگردان: دیوید او. راسل
سال ساخت: ۲۰۱۲
امتیاز: IMDb ۷.۷
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
پاتریزیو سولیتانو (بردلی کوپر) پس از آنکه توسط مادرش از آسایشگاه روانی (دارای بیماری دوقطبی) به خانه باز میگردد، تصمیم میگیرد که سبک زندگی خود را عوض کرده و گذشتهها را فراموش کند. او که به خاطر حمله به همکارشان در مدرسه که در خانهاش با همسر او مشغول عشقبازی بود، به آسایشگاه روانی منتقل شده بود، پس از بازگشت تلاش میکند که همسرش را دوباره بدست آورد. در این بین او با خواهر دوست همسرش، تیفانی (جنیفر لاورنس) روبهرو میشود که به تازگی شوهر خود را در یک حادثه از دست داده است. در این بین رابطهای دوستانه میان این دو بر قرار میشود و تیفانی سعی میکند به پاتریزیو نزدیک شود تا به کمک او بتواند در مسابقه رقص باله شرکت کند.
۹. داستان ازدواج/ Marriage Story
کارگردان: نوآ بامباک
سال ساخت: ۲۰۱۹
امتیاز: IMDb ۸
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
چارلی یک کارگردان تئاتر موفق در نیویورک است. نیکول نیز بازیگری است که عمده شهرت خود را مدیون بازی در یک فیلم نوجوانانه درجه دوم است. چارلی و نیکول بعد از مدتی آشنایی و همکاری، با یکدیگر ازدواج کرده و به لسآنجلس نقل مکان میکنند. بعد از گذشت چندین سال، چارلی و نیکول تصمیم به طلاق از یکدیگر میگیرند در حالی که یک پسر هشت ساله دارند. مراحل طلاق گرچه ابتدا ساده و دوستانه به نظر میرسد، اما هردو را وارد شرایطی میکند که پیشبینی آن را نکرده بودند.
۱۰. همیشه شایدِ من باش/ Always Be My Maybe
کارگردان: نهناتچکا خان
سال ساخت: ۲۰۱۹
امتیاز: IMDb ۶.۸
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
ساشا و مارکوس که در دوران کودکی دوستان صمیمی یک دیگر بودهاند، دست زمانه آنها را به مدت پانزده سال از یکدیگر جدا میکند. ساشا (علی وونگ) در این مدت تبدیل به یک آشپز بزرگ و مشهور میشود، اما مارکوس (پارک رندال) در این مدت به حرفه پدری خود، یعنی نصب کولرهای گازی در سان فرانسیسکو، مشغول بوده است. هنگامی که ساشا از نامزد خود به علت به تعویق انداختن مکرر مراسم ازدواج جدا میشود، تصمیم میگیرد به سان فرانسیکو برود تا فضای جدیدی را تجربه کند، اما همین جاست که دوباره سرنوشت او را با مارکوس پیوند میدهد. داستان فیلم درباره عشق این دو به یکدیگر و مشکلات موجود در این مسیر است.
۱۱. هاواردز اِند/ Howards End
کارگردان: جیمز ایوری
سال ساخت: ۱۹۹۲
امتیاز: IMDb ۷.۴
کشور سازنده: ایالات متحده، بریتانیا، ژاپن
زبان فیلم: انگلیسی
سال ۱۹۱۰، «هلن» (بونهم کارتر) و «مارگارت اشلگل» (تامپسن) با برادرشان، «تیبی» (راس ماگنتی) با خانوادهی «ویلکاکس» آشنا میشوند. «خانم ویلکاکس» (ردگریو) با «مارگارت» طرح دوستی میریزد و هنگام مرگ وصیت میکند که ملک روستایی هواردز اند به «مارگارت» برسد. اما «هنری ویلکاکس» (هاپکینز) و بچه هایش وصیت نامه را از بین میبرند و پس از چندی «هنری» به «مارگارت» پیشنهاد ازدواج میدهد.
۱۲. شخصی بزرگ/ Someone Great
کارگردان: جنیفر رابینسون
سال ساخت: ۲۰۱۹
امتیاز: IMDb ۶.۲
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
جنی یک روزنامه نگار مشتاق حوزه موسیقی است که به تازگی در شغل رویایی خود پذیرفته شده و قرار است به سانفرانسیسکو نقل مکان کند. این در حالی است که نامزد جنی از این وضعیت چندان خوشحال نیست و تصمیم گرفته که رابطه اش با جنی را تمام کند. جنی برای التیام قلب شکسته اش، دو تن از بهترین دوستانش به نامهای ارین و بلیر را دور هم جمع میکند تا برای آخرین بار یک ماجراجویی هیجان انگیز را در نیویورک به انجام برسانند. این فیلم که توسط جنیفر کیتان رابینسون نوشته و کارگردانی شده است، یک داستان صمیمانه و خنده دار از روابط دستانه و عشق را به تصویر میکشد. این فیلم همچنین به ما نشان میدهد که خارج شدن از دهه ۲۰ سالگی عمر و وارد شدن به دوران بزرگسالی چگونه است.
۱۳. درباره زمان/ About Time
کارگردان: ریچارد کرتیس
سال ساخت: ۲۰۱۳
امتیاز: IMDb ۷.۸
کشور سازنده: بریتانیا
زبان فیلم: انگلیسی
تیم (دامنل گلیسون) که فردی اهل کورنوال است متوجه میشود که میتواند در زمان سفر کند و اتفاقاتی که برای دنیا و زندگی خودش رخ داده را تغییر دهد. اما تصمیم او برای سفر در زمان و تغییر زندگیاش به واسطه پیدا کردن یک عشق رویاهایش به آن راحتی که فکر میکند، پیش نمیرود.
۱۴. جورش کن/ Set It Up
کارگردان: کلایر اسکنلون
سال ساخت: ۲۰۱۸
امتیاز: IMDb ۶.۵
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
این فیلم داستان دو دستیار جوان را روایت میکند که در نیویورک کار میکنند و هر دو دارای رئیسهای بسیار سخت گیر و سخت کوشی هستند. از آنجایی که این دو تمام اخلاقیات رئیسهای خود را میدانند، تلاش میکنند که یک رابطه عاشقانه میان رئیسهای خود ایجاد کنند. هدف آنها از این کار دستیابی به زندگی راحتتر و آسوده تری است. در حین اینکه این دو سعی میکنند رابطه روسای خود را پایدار نگه دارند، متوجه میشوند که ممکن است شریک زندگی مناسبی برای هم باشند.
۱۵. ایبیزا/ Ibiza
کارگردان: آلکس ریچانبچ
سال ساخت: ۲۰۱۸
امتیاز: IMDb ۵.۲
کشور سازنده: ایالات متحده
زبان فیلم: انگلیسی
داستان فیلم در مورد یک زن مجرد ۳۰ ساله به نام هارپر است که باید برای یک ماموریت کاری مهم به بارسلون اسپانیا برود. در این میان، دو تن از صمیمیترین دوستان هارپر هم تصمیم میگیرند که به همراه او به اسپانیا سفر کنند، اما در ادامه، آنها کار را ول میکنند و به ایبیزا میروند تا یک دی جی معروف را پیدا کنند.
about time
بهترین فیلم عاشقانه لیست هست.
عباس هم نتفلیکس میبینه!