در روزهای اخیر بارها بحث احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا در رسانهها مطرح شده است. با این حال ایران اعلام کرده که به دنبال تنش نیست.
فرارو- همزمان با شالگرد شهادت سردار سلیمانی و طرح زمزمه هایی مبنی بر احتمالا درگیری نظامی میان ایران و آمریکا در منطقه و تهدیدات پیاپی مقامات آمریکایی امروز سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده سپاه پاسدارن به منطقه خلیج فارس رفت و و از یگان های حاضر در جزیره ابوموسی بازدید کرد.
در این بازدید سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه هم حضور داشت.
فرمانده کل سپاه در حاشیه این بازید پیرامون راهبرد دفاع دریایی سپاه از جزایر سه گانه به ویژه جزیره راهبردی بوموسی گفت: "جزایر سه گانه بوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک، اجزای جدایی ناپذیر استقلال ملی و پیشانی دفاعی ما در مقابله با دشمنان فرامنطقه ای هستند."
سرلشکر سلامی وضعیت و آمادگیهای دفاعی و رزمی در این جزایر را اطمینانبخش، قاطع، محکم و خلل ناپذیر توصیف کرد و افزود: «امروز برای ارزیابی و اطمینان از آمادگی های قدرتمندمان در دریا و در مقابله با دشمنانی که گاهی رجزخوانی ها و لفاظی هایی همراه با تهدید انجام میدهند، در اینجا حاضر شدهایم، تا انشاالله از نزدیک با آمادگیهای مدافعان آبهای آسمانی سرزمین خود که در سطح مطلوبی قرار دارد، آشناتر شویم.»
فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوالی در خصوص واکنش به هر نوع دستاندازی به امنیت و منافع ملی کشورمان بویژه در حوزه دریایی گفت: «ما هم در عمل نشان داده ایم و هم در بیان اعلام می کنیم هر عملی که از سوی دشمن علیه ما سر بزند، آن را با ضربه ای متقابل، قاطع و مستحکم پاسخ میدهیم و این موضوع بارها ثابت شده است که ما هیچ تهدید و تعرضی از سوی دشمنان را رها نکرده و او را به حال خود وا نمی گذاریم.»
سرلشکر سلامی با تشریح توانمندیها و آمادگیهای دفاعی و رزمی نیروی دریایی سپاه تاکید کرد: "نیروی دریایی سپاه بویژه در سالهای اخیر به توانمندیها و دستاوردهای فوقالعادهای نائل آمده است و آنچه امروز شاهد آن هستیم بخشی از توان و اقتدار سپاه در دریا است."
فرمانده کل سپاه برخورداری از مینهای انبوه هوشمند و تولید شده زیرسطحی که از قابلیتهای عملیاتی فوق العاده برخوردار است را در کنار قابلیت رهاسازی بمب های هوشمند از فراز آسمان توسط پرنده های با سرنشین و یا بدون سرنشین که قادر است اهداف متخاصم در عمق دریا را منهدم کند را از جمله مظاهر اقتدار نیروی دریایی سپاه دانست.
سرلشکر سلامی نسل جدید پهپادهای عمود پرواز که از روی شناورها قادر به عملیات در بردهای مختلف هستند را از دیگر اجزاء اصلی توانمندی های نیروی دریایی سپاه برشمرد و افزود: «طیف متنوعی از موشکهای انداز های بیشمار همراه با نیروی انسانی مومن و رشید دریا دل که قادر هستند صحنه دریا را به میدانی برای نشان دادن شجاعت ها و شهامت های ملت تبدیل کنند،از دیگر جلوه های این اقتدار است.»
در روزهای اخیر بارها بحث احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا در رسانهها مطرح شده است. با این حال ایران اعلام کرده که به دنبال تنش نیست.
روز پنج شنبه محمد جواد ظریف وزیر خارجه در توئیتی با بیان اینکه اطلاعات به دست آمده از عراق حاکی از توطئهای برای ساخته و پرداخته کردن بهانهای برای جنگ است، تاکید کرد: "ایران به دنبال جنگ نیست، اما "آشکارا و مستقیم" از مردم، امنیت و منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد."
بررسی تحولات اخیر منطقه حاکی از تحرکات بی سابقه آمریکایی ها است. اگرچه کنث مککنزی، فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه غرب آسیا گفته است که کشورش به دنبال جنگ با ایران نیست، اما مسائل دیگری وجود دارند که بر نگرانیها دامن زده است.
از حدود ۲۰ روز پیش دو بمبافکن آمریکایی B-۵۲H وارد خاورمیانه شدند که به گفته مقام های آمریکایی هدفش پیام مستقیم بازدارندگی به ایران است. همچنین در خبرها آمده بود نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده است که زیردریایی «یواساس جورجیا» مجهز به موشکهای هدایتشونده با همراهی چند کشتی جنگی آمریکایی از تنگه هرمز عبور کرده و وارد خلیج فارس شده است.
این تحرکات از آنجا آغاز شد که روزهای قبل تر منطقه الخضراء که سفارت آمریکا در آن قرار داد هدف چند راکت قرار گرفت. آمریکا گروه های نزدیک به ایران را در این رابطه متهم کرده و ایران این ادعا را قویا کذب دانسته است.