bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۰۴۶۰

تحلیل عبدی از اظهار نظر جنجالی کدخدایی

تحلیل عبدی از اظهار نظر جنجالی کدخدایی

عباس عبدی نوشت: فرض کنیم که مردم ایران به هر دلیلی افراد قاتل را دوست داشته باشند و به آنان رای دهند. اگر صاحبان قدرت پس از چهل سال نتوانسته باشند این نگرش اشتباه و فاسد را اصلاح کنند، بلکه عقبگرد هم شده باشد در این صورت حضورشان در قدرت برای چیست؟ اساسا مردمی که تا این حد فساد فکری داشته باشند، چه ارزشی دارد که کسی بر آنان حکومت کند؟

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۴ دی ۱۳۹۹

عباس عبدی روزنامه نگار و تحلیلگر در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: سخنگوی محترم شورای نگهبان هر از گاهی زخم ناسور ردصلاحیت‌ها را نیش‌تری می‌زنند و مجالی برای بحث دوباره و تکراری درباره آن فراهم می‌شود. آخرین گفت‌وگوی اخیر ایشان نیز واجد چند نکته است که شایسته نقد و بررسی است.

وی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا اعلام می‌دارد که «با استناد به نظرسنجی‌های صورت گرفته از سوی دستگاه‌های دولتی، میزان تاثیر شورای نگهبان در کاهش مشارکت مردم به دلیل ردصلاحیت‌هایی که در انتخابات صورت می‌گیرد، زیر یک درصد است.» همچنین اضافه کردند که «محدودیت‌های قانونی در هیچ نظام سیاسی نافی آزاد بودن و آزادی عمل مردم نیست و در صورت نبودن این محدودیت‌ها ممکن است مردم به یک قاتل رای دهند.» این دو گزاره متفاوت است.

بخش اول آن دقیق نیست. بخشی از محدودیت‌ها مبتنی بر این است که مردم به صورت پیش‌فرض به فرد ممنوع شده رای نخواهند داد. برای مثال اگر گفته می‌شود حداقل سن داوطلبان باید ۱۸ سال باشد، مفروض است که فرد زیر این سن در درجه اول واجد مسوولیت سیاسی نیست همچنین نمی‌تواند حداقل توانایی‌ها را برای کسب نمایندگی مردم کسب کند و هیچ کس منطقا به او رای نخواهد داد.

کسی نمی‌گوید اگر شرط سنی نباشد ممکن است مردم بچه ده ساله را انتخاب کنند! یا اگر فردی که محکومیت خاصی را دارد منع از نامزدی می‌کنند، فرض است که مردم به چنین کسی رای نخواهند داد، نه اینکه مردم رای می‌دهند ولی قانون مانع آنان می‌شود، زیرا قانون نیز منبعث از رای مردم است.

هیچ چیز بالاتر از خواست و اراده مردم وجود ندارد که بخواهد مانع از تحقق آن شود. هرگونه محدودیتی نیز مستلزم آن است که از این اراده ناشی شود. فرض کنیم که نامزدی افراد قاتل در قانون منع شده باشد. این منع ناشی از این ترس نیست که اگر نامزد شد مردم به او رای می‌دهند، بلکه برای حفظ خلوص و پاکی انتخابات است و الا اگر به هر دلیلی مردم دوست داشته باشند به یک قاتل رای دهند، قطعا آن محدودیت برداشته می‌شود.

بر فرض محال اگر افراد قاتل تا این حد محبوبیت دارند، چرا انتخاب نشوند؟ به علاوه در برخی کشور‌ها پیش آمده افرادی که زندانی هستند نامزد و حتی انتخاب می‌شوند. علت آن نیز روشن است. محکومیت قضایی و زندان ناظر به نگاه حکومت‌کنندگان نسبت به فرد است و ممکن است مردم چنین نگاهی را نداشته باشند.

در همین جامعه خودمان چه بسیار افرادی که این بخش از تجربه زیسته خود را به عنوان افتخار طرح می‌کنند و مردم هم از همین زاویه با آنان همراه هستند و اگر مثلا نامزد شوند، قطعا سابقه زندان را به عنوان وجه مثبت خود مطرح می‌کنند. از این‌ها گذشته فرض کنیم که مردم ایران به هر دلیلی افراد قاتل را دوست داشته باشند و به آنان رای دهند. اگر صاحبان قدرت پس از چهل سال نتوانسته باشند این نگرش اشتباه و فاسد را اصلاح کنند، بلکه عقبگرد هم شده باشد در این صورت حضورشان در قدرت برای چیست؟ اساسا مردمی که تا این حد فساد فکری داشته باشند، چه ارزشی دارد که کسی بر آنان حکومت کند؟

از همه مهم‌تر اصولا در روال موجود انتخابات ایران چنین قاعده‌ای جاری نبوده است که مردم را مخیر کنند که میان دو خوب و دو صالح، یکی را برگزینند. بگذریم از اینکه چنین غربال اولیه‌ای ممکن نیست. شاهد این ادعا توصیه‌های امام در مجلس سوم است که تاکید کردند به طرفداران اسلام امریکایی رای ندهید.

معنای ضمنی و روشن این توصیه این است که معتقدان به اسلام امریکایی در میان نامزد‌ها بودند والا این توصیه بلاوجه می‌شد. پس از ایشان هم توصیه‌های مشابهی شده که به فتنه‌گران رای ندهید. به عبارت دیگر مردم هستند که باید انتخاب کنند نه اینکه مقامات رسمی در یک مرحله دست به انتخاب بزنند، سپس مردم را مخیر به انتخاب از میان آنان کنند. این‌گونه گزینش‌ها در کوتاه‌مدت به نفع محدودکنندگان است ولی در میان و بلندمدت نتایج وارونه‌ای دارد.

از سوی دیگر اگر مردمی باشند که با آگاهی به قاتل رای دهند، بدین معناست که قاتل بودن از نظر آنان ضد ارزش نیست، در نتیجه افراد دیگری را هم که انتخاب کنند، بالقوه قاتل خواهند بود. علاوه بر این ملاحظات خوب بود این پرسش پاسخ داده می‌شد که چگونه می‌شود ده‌ها میلیون نفر یک قاتل را انتخاب کنند، ولی چند نفر معدود در فضای غیرشفاف افراد ناسالم را به جای سالم معرفی نکنند؟ اگر مبنای این دو انتخاب را در نظر بگیریم که انتخابات مردم در فضای شفاف‌تری صورت می‌گیرد و هر کس می‌تواند تمامی اطلاعات را علیه یا له نامزد‌ها منتشر کند، معتبرتر است.

نکته بعدی آثار ردصلاحیت‌ها بر میزان مشارکت است. از یک نظر این حرف می‌تواند درست باشد که ردصلاحیت بر میزان مشارکت اثر منفی نمی‌گذارد. به نظر من در مواردی ممکن است باعث افزایش هم بشود، زیرا موجب لجبازی مردم می‌شود. مردمی که در شرایط عادی ممکن است بی‌تفاوت باشند به دلیل ردصلاحیت‌ها و اصرار بر انتخاب کردن یک فرد خاص، احتمالا واکنش نشان دهند و به مخالف او رای دهند، ولی این رفتار حقانیتی برای ردصلاحیت‌ها ایجاد نمی‌کند. مثل آن است که ما از کسی طلب داشته باشیم به هر دلیل بتوانیم بخشی از آن را بگیریم، آیا این استیفای بخشی از حقوق، عدم پرداخت بقیه را مشروع می‌کند؟ مسلما خیر. در انتخابات هم همین است.

برای نمونه در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶، مطلقا نامزدی که مطلوب بنده باشد وجود نداشت. نه بنده بلکه بسیاری دیگر نیز چنین بودند. ولی بنا به ملاحظاتی پذیرفتیم که منتظر نمانیم تا نامزد مطلوب ما در انتخابات حاضر شود، میان همین‌ها آن را که گمان می‌کنیم سر جمع زیان کمتری دارد را برگزینیم.

متاسفانه نگرش شورای مزبور به انتخابات و حق مردم و شناخت آنان از مردم جامعه و قدرت انتخاب آنان در همین گفتگو روشن شده است. این سطح شناخت آن شورا از انتخابات و مردم است. عجیب اینکه تجربه تمام تایید و ردصلاحیت‌ها جلوی چشمان آنان است و باز هم برای آن دلیل‌تراشی می‌کنند. بهتر است نگاهی به ۳۰ سال گذشته بیندازند، تا بدانند چه کاشتند و چه درو کردند.

نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
مردم از بین زودیاک و قاتل بروسلی کی رو باید انتخاب کنند؟ خوب معلومه قاتل بروسلی رو. چون حداقلش اینه فقط بروسلی رو کشته
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
قاتل بهتره یا تو؟
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
کدخدایی که گمان کرده خدای ده ماست کدخدانیست بلای ده ماست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
وضع مملکت که در باتلاق فرو رفته است دقیقا خروجی عملکرد کدخدایی و شرکا است
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای کدخدایی شما و همکارانتون را نخبه می دانید؟
انتشار یافته: ۳۸
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
به اصطلاح روشنفکران تحت تاثیر مغزهای الکلی غرب بدانند که این کشور اسلامی، شیعی و ولایی است و شورای نگهان سدی است در برابر ارازل غربگرا.
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
خوش به حالت، اینکه آدم مغزش رو آکبند نگه داره موهبت بزرگیه . به قول معروف از هفت دولت آزاده.همینکه چشمت به دهان کس دیگری هست که بجای شما فکر میکنه و شما بهش افتخار میکنی کم سعادتی نیست . قدر خودت رو بدون
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
نام 12:16
مجيد جان " اراذل " صحيح است. املا شما شد 19
البته فقط با يك خط/
شيعي و ولايي رو خوب اومدي، ميزان علاقه مردم به اين جرف هاي شما را در كوي و برزن مي توانيد ملموس درك كنيد.
كاري كرديد كه مردم از دين گريزان شده اند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
دمت گرم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای عبدی شما خیلی عذرخواهی به مردم بدهکاری . متوجه منظورم شدی ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
منظورش دیوار سفارت ..
ناشناس
Germany
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
ناشناس 12:42 عزیز - فرق بین کسیکه متوجه اشتباهش شده و توبه کرده با کسیکه بر تکرار اشتباه پای فشاری میکند از زمین تا اسمانه !!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
از حرفای عبدی در رد اظهارنظر پوچ کدخدایی ناراحت شدی
ناشناس
United States of America
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای محترم ببین حالا گوینده چه می گوید ، به صرف عمل چهل سال قبل طرف که در زمان و مکان خودش و در بحبوحه شور انقلابی مورد تایید همه بوده ، سخن حق امروز او را نادیده نگیرید با این حساب و نتایج حاصل از انقلاب چهل سال پیش ، پس باید همه کسانی که دست اندرکار انقلاب بوده اند بالاخص رهبر آن حرکت را هم مواخذه کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
بنده احدي از مردم هستم. اگر مسئله بين من و شما وآقاي عبدي است روشنتر بفرمائيد تا من هم بفهمم.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای عبدی خودتو خسته نکن .خود گوینده هم می دانست چه حرف سخیفی می زند ولی توجیه ته نداره
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
قاتل بهتر از دزده چون نهایتا چندنفر رو میکشه اما دزد با یک فقره اختلاس نجومی یه ملت رو میکشه
نام
United Arab Emirates
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
کدخدایی به شعور مردم توهین کرده و بایستی استعفا دهد. مگر عقل وی و دوستانش از عقل 80 میلیون نفر بیشتر است. اوف بر شما که مردم را صغیر و کودک فرض کرده اید. تنها نگرانی شما این است که مردم کسی را انتخاب کنند که مثل شما فکر نکند. چرا دروغ می گویید حقیقت را بگویید و خلاص
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
مردم اگر بصیرت داشتن به یه غربگرا رای نمیدادن
اونم کیلویی وگله ای
این نشون میده مردم در بزنگاههای تاریخی به راحتی گول میخورن وقدرت تشخیص ندارن ..
واتفاقا اگر مرجعی باشه که من بعد خودش ریس دولت رو انتخاب کنه بد نیست ..
اصلا انقلاب ما باشع انقلاب اسلامی
نه انقلاب جمهوری اسلامی
ازکلمه حمهوری تا حالا خیلی سو استفاده شده و افراد بی لیاقت زیادی به کشور تحمیل شدن
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
بله مردم بی بصیرت بودند، شورای نگهبان چرا بی بصیرتی کرد و غربگدا رو تائید صلاحیت کرد. شما که ید طولایی در رد صلاحیت های کیلیویی و با ضابطه و بی ضابطه دارید، لابد 4 سال پیش نمیدونستید که مردم ممکنه یک قاتل رو به ریاست جمهوری انتخاب کنند و این کشف بزرگ جهان علم تاریخ بشریت همین چند روز پیش بهتون وحی شده. از ملت بی بصیرت تر وزارت های اطلاعاتی موازی با بودجه های کلان میلیاردی است که ریاست امنیت ملی کشور رو به غرب گدای مذکور داده بودند. احتمالا بعد از ریاست جمهوری هم این غرب گدا به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیاد. انگار شرق گدا محمود احمدی نژاد کدام تپه رو فتح کرد که این یکی نکرده. واقعا که یاسین در گوش خر خواندن بهترین ضرب المثل فارسی است.
# من در انتخابات 1400 شرکت نمیکنم چون نمیخواهم با عناوینی مثل بی بصیرت، احمق، نفهم بیشعور، فتنه گر، طرفدار فتنه، خس و خاشاک و ... مورد توهین واقع شوم.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
خب اگه اینطوریه، شرط فقیه بودن رو هم به شروط ریاست جمهوری اضافه کنید و همه رو خلاص کنید. جمهوریت یه بوم و دو هوایی. یا مثلا انتخاب رئیس جمهور رو هم بر عهده مجلس خبرگان بزارید که دیگه مجبور نباشید انتخاب ملت بی بصیرت رو تحمل کنید. چی ازین بهتر. حالا مثلا رئیسی رئیس جمهور نشد، رفته خونش و با بچه ها و نوه ها مشغول به زندگی عادی شده. قالیباف رو که نگو. میر سلیم طفلکم که برگشته ولایت. جهانگیری که سر مغازه مشغول تجارتشه. هاشمی طبا خونه اش نشسته و حقوق بازنشستگی میخوره. وزاری روحانی هم با هواپیمای شخصی روزی 2 بار میرن امریکا به خونه زندگیشون سر میزنن و بر میگردن.
متحد نیستیم
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
با یک تست ضریب هوشی از مسئولین مشخص میشه بیشر مردم عادی باهوشتر از مسئولین حکومت اسلامی ایران هستند و هیچ کدام بر اساس توانایی و استعداد قدرت نگرفته اند
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
کسی نمی‌گوید اگر شرط سنی نباشد ممکن است مردم بچه ده ساله را انتخاب کنند! یا اگر فردی که محکومیت خاصی را دارد منع از نامزدی می‌کنند، فرض است که مردم به چنین کسی رای نخواهند داد،
به خدا اگر مردم ما هستن که یه چالش اینستاگرامی راه میندازن و بچه ده ساله رو انتخاب می کنن!! شما توانایی های ملت رو خیلی دست کم گرفتین!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
احسان جان بالاخره در کلیت جامعه ،افراد با شعور در اکثریتند وچنین جامعه ای به خودش ضربه نمی زند .مگر اینکه فرض کنیم مردم از عملکرد مسئولان به جان آمده باشند وبه اصطلاح با عناد دست به خودزنی بزنند. اگر چنین هم باشد باز نشانگرعدم مدیریت یا سو ُ مدیریت یک جامعه است.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
گوش مخملی محسن میر قائد تو 10 تا انتخابات 1 میلیون رای جمع نکرده این چرت و پرتا چی برا ماله کشی عنوان میکنی. چطور ملت روز 9 دی میشن پر شور و با بصیرت و در انتخابات میشن نفهم و بیشعوری که فرق دوغ و دوشاب رو نمیدونه و سرنوشتش رو کیپاره به بچه 10 ساله.
خدائیش سطح ادبیات در ملت و مسولین خیلی پائین اومده. مقایسه کنید دلایل منطق مرحوم بهشتی و طالقانی و مطهری و ... رو با اراجیف این اقایان.
اصل مرز
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
اگر اهل منطقی مخاطب بودند، بطور حتم حرف منطقی را می پذیرفتند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
این آقا خواسته بگوید من هم هستم شما ببخشید
نام
Germany
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
این عبدی هم یا تو باغ نیست یا روی دیوار باغ هست یا مانند مهاجرانی برای تامین خرج زندگی خودش را زده است به نااکاهی. از اول هم هدف، حکومت بر مردم نبود. حکومت بر مردم که نان و اب این خانواده های ویژه نمی شود. از اول هدف در دست گرفتن منابع نفت وگاز و دلارهای ان بود که کاملا به وقوع پیوسته و تا دلار نفتی و نفت و گاز هست این میل به خدمت جاودان هم هست!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای عبدی اولین حرکت غیرمنطقی رو شما انجام دادین و از دیوار سفارت آمریکا رفتی بالا
رها از اهر
United Arab Emirates
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
جالبه. به این حرف آقارضا میگن بَدلِ بَدل. این فن رو یه بی ناموسِ البته تیزهوشی به نام پروفسور مولانا زمون مموتی یادِ اینا داد.
کثیف اما جالب و موثره: مثلا الان: به عنوان یه نئوانقلابی برای هدفِ بالاترِ کوبیدنِ هرنوع حرکت اصلاح طلبانه مجاز هستید بخشی از اقداماتِ مهم و اصیل اوایل انقلاب (منظور از اصیل،ارتباطش با ذات انقلابه وگرنه در علوم سیاسی و جامعه شناسی اثبات شده و 43 سال هم عمیقا درک کردیم انقلاب چیه!) رو محکوم کنید. یا مثلا معاشقه تتل با سیّدمحرومان. گفتم که پوپولیسم متاسفانه جالبه،تیزهوشانه است موثره اما به شدت کثیف و در طولانی مدت ویرانگرِ تمام ابعاد انسانیه.
نام
Germany
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
یک بچه هم متوجه می شود صحبت های کدخدایی کاملا سفسطه است چون مردم دنبال حقوق خود نروند. ضمن اینکه نظارت استصوابی یعنی تشخیص ما ولو اینکه مدرکی علیه فردی وجود نداشته باشد و گرنه فردی هم اگر قاتل باشد در استعلام 4 گانه رد می شود و به نظارت شورای نگهبان نمی رسد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
کاش آقای کدخدایی رک و راست بگویند که ما می خواهیم مردم به کسانی رای دهند که منظور نظر ماست.
این خیلی وزین تر و شریف تر از ادبیاتی است که ایشان بکار برده اند. فکر می کنم برای مردم هم قابل هضم تر بود و نفرت برانگیزتر نبود
نام
Thailand
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
برای آقای کدخدایی یک پست مهمی داده اند چندین سال هم چسبیده به آن . این توجهیات طبیعی است.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
وای به حال ملتی که کدخدایی بخواد براش رئیس جمهور انتخاب کنه، کلاً انتخابات تو ایران ساختگی و فرمالیته است.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
کدخدایی با این حرفها حتی بچه و یا خانواده خودش را هم نمی تواند قانع کند ولی شاید خودش هم این را نمی داند. بهر حال سطح سواد و فهم افراد تفاوت دارد. البته ندانستن هم عیب نیست.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
آقای عبدی این نوع دلیل را میشود برای حالتی که مردم بهره از پیامبر رو به کسی غیر از امیر مومنان کردند گفت؟ برادر من آیا پیامبر در ۲۳ سال کارش نتیجه ای نداشت که ۴ نفر پشت امیرالمومنین نایستادند؟ این چه نوع بحثی است کمه پیش می کشی
در همه دنیا انتخابات پس و پیش اش توسط نخبگان پایش میشود مثل تایید ملکه مثل الکتورال مثل دادگاههای قانون اساسی و ... و از قضا از بعضی از آنها جنایتکاری چون هیتلر و ترامپ و ... در میاید
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
قضاوت روی تقطیع صحبتهای یک شخص مفت نمیارزه.
کل صحبتهای آقای کدخدایی رو درج کنید و بعد آقای عبدی که بارها دوستانشون با ارفاق از فیلتر شورا رد شدن، اظهار نظر کنند.
جالبه وقتی کفه ی ترازو به ضرر این جماعته، همواره تیغ نقد و تخریبشون تیزه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
سرچ کن.مطالب کدخدایی را بخون.بعدهم نقدش را اینجا بخون.خیلی پیچیده نیستا
bato-adv
bato-adv