bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۱۰۳۶

کره جنوبی: نفتکش ما آلودگی ایجاد نکرده است

کره جنوبی: نفتکش ما آلودگی ایجاد نکرده است

چوی طی سخنرانی امروز در پارلمان، تاکید کرد که مذاکرات با ایران درخصوص آزادسازی نفتکش و خدمه آن، از گفت‌وگوها با تهران درباره اموال و پول‌های بلوکه‌شده در بانک‌های کره جنوبی مجزا است زیرا موضوع نفتکش باید اولویت سئول باشد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۱۷ دی ۱۳۹۹

 فرارو- وزارت خارجه کره جنوبی با ادعای اینکه شواهد و مدارکی از آلودگی دریایی توسط نفتکش توقیف‌شده این کشور در تنگه هرمز وجود ندارد، تاکید کرد گفت‌وگوها درباره پول‌های بلوکه شده ایران مجزا از موضوع نفتکش است.

«چوی جونگ‌کُن» معاون اول و قائم‌مقام وزیر خارجه کره جنوبی طی اظهاراتی در پارلمان کره جنوبی گفت: «اگر آلودگی دریایی آن [نفتکش] به حدی بود که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد، پس باید می‌توانستیم از [تصاویری ضبط‌شده] توسط بالگرد آن را تایید کنیم. اما چنین شواهدی مشخص نشد و این شناور نیز به اندازه کافی تجهیزات ایمنی با خود به همراه داشت».

وزارت خارجه کره جنوبی در اسنادی که امروز به پارلمان این کشور ارائه داد، نوشته است: «فارغ از وضعیت قانونی شناور کره‌ای، تا زمانی که "اقدام عامدانه و آلودگی شدید" برای مردود دانستن عبور بی‌ضرر این کشتی اثبات نشود، ما آن را ناقض قوانین بین‌المللی نمی‌دانیم».

 چوی طی سخنرانی امروز در پارلمان، تاکید کرد که مذاکرات با ایران درخصوص آزادسازی نفتکش و خدمه آن، از گفت‌وگوها با تهران درباره اموال و پول‌های بلوکه‌شده در بانک‌های کره جنوبی مجزا است زیرا موضوع نفتکش باید اولویت سئول باشد.

به گزارش فارس،  قائم‌مقام وزیر خارجه کره جنوبی درباره برخی گزارش‌ها مبنی بر احتمال آزادی نفتکش در ازای آزادی پول‌های بلوکه‌شده ایران نیز تصریح کرد: «ما بر مبنای حدس و گمان، پیش‌بینی و عمل نمی‌کنیم بلکه تلاش‌های خود را روی وضعیت کنونی و در عین حال حفظ تمام احتمالات متمرکز کرده‌ایم».

چوی همچنین افزود: «وزارت [خارجه] در حال راستی‌آزمایی ادعاهای ایران درباره آلودگی زیست‌محیطی، حرکت کشتی در آب‌های بین‌المللی یا آب‌های سرزمینی [ایران] و همخوانی داشتن نحوه توقیف کشتی با قوانین بین‌المللی است».

کره جنوبی به دنبال یافتن راهی است تا بتواند تا بتواند کشتی توقیف شده خود توسط سپاه پاسداران را به سرعت آزاد کند. سازمان ها و نهادهای مسئول این کشور در حال مشورت در این باره هستند.

امروز «کانگ مین‌سوک» سخنگوی ریاست‌جمهوری کره جنوبی در اطلاعیه‌ای که بامداد امروز (چهارشنبه به وقت تهران) منتشر کرد، گفت رییس جمهور این کشور گزارشی را از سوی مدیر دفتر امنیت ملی این کشور (NSO) درباره توقیف نفت‌کش دریافت کرده و پس از آن دستور جلسات دولتی در این باره صادر کرد.

در همین حال گفته می شود به زودی یکی از مقام های ارشد وزارت خارجه کره جنوبی به ایران سفر کند. هر چند این سفر برای بحث درباره آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران است اما با مسئله توقیف کشتی گره خورده است. 

با وجود اینکه ایران دلیل توقیف کشتی کره جنوبی را ایجاد آلودگی دریایی اعلام کرده است اما برخی مدعی اند این توقیف به بلوکه شدن میلیاردها دلار پول ایران در کره جنوبی ارتباط دارد. ادعایی که ایران آن را رد می کند.

در رابطه روند آزادسازی پول های ایران در کره جنوبی پیشتر سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود گفته بود: "متأسفانه این روند به کندی پیش می رود و ما از این موضوع رضایت نداریم. قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی به زودی به ایران سفر می کند تا با مقامات کشورمان صحبت کند و امیدواریم این سفر خاتمه ای بر کندی های موجود در این روند باشد."

روز گذشته علی ربیعی، سخنگوی دولت در واکنش به اتهام «گروگانگیری» گفت این کره جنوبی است که به بهانه‌های واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ایران را گروگان گرفته است.

درهمین حال یونهاپ، خبرگزاری رسمی کره جنوبی نوشت که سئول و تهران در حال مذاکره در مورد استفاده از پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی برای خرید واکسن کووید۱۹ هستند.

این خبرگزاری روز سه شنبه از قول یک مقام وزارت خارجه این کشور که نامش فاش نشده، نوشت: «کره جنوبی و ایران در حال مذاکره درباره پول بلوکه شده ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا هستند تا آنها (ایرانی‌ها) بتوانند بر پایه سازوکاری بین‌المللی، از این پول برای خرید واکسن کووید۱۹ استفاده کنند.»

یونهاپ می‌نویسد که به دنبال درخواست ایران برای آزادسازی پول‌هایش به دلایل انسان‌دوستانه، کره جنوبی از وزارت خزانه‌داری آمریکا درخواست معافیت از تحریم کرده است.

این خبرگزاری همچنین از زبان همان مقام دیپلماتیک بلندپایه نوشته است: «آمریکا برای تأمین واکسن کووید۱۹ بر اساس کوواکس، چراغ سبز نشان داده است، اما ایران در این زمینه هنوز مردد است زیرا می‌ترسد پولی که قرار است آزاد شده و برای خرید واکسن اختصاص یابد، هنگام تبدیل از وون کره به دلار آمریکا، به حساب بانک‌های آمریکایی ریخته شود. برای ایران معلوم نیست که بانک‌های آمریکایی با آن پول چه کار خواهند کرد و مسئولان این کشور بیم آن را دارند که بار دیگر پول‌ها بلوکه شوند.»